2n3904: apa sing sampeyan kudu ngerti babagan transistor iki

2n3904

Antarane komponen elektronik sing dianalisis ing blog iki wis ana sawetara jinis transistor, efek bipolar lan lapangan. Saiki wayahe nambahake dhaptar liyane, kaya ing 2n3904, sing minangka salah sawijining sing paling akeh digunakake ing pirang-pirang proyek elektronik. Ing prekara iki BJT liyane, utawa bipolar, nanging duwe sawetara ciri sing cukup menarik sing kudu sampeyan ngerteni.

Ing kene sampeyan bakal ngerti apa sejatine, pinoute, ing endi golek lembar data piranti, carane tuku salah sawijine, lan dawa lsp.

Apa sing diarani transistor 2n3904?

BJT transistor pinout

El 2N3904 transistor Iki kalebu jinis transistor bipolar, jinis BJT kanggo sinyal cilik (intensitas rendah lan daya kurang, kanthi voltase sedang). Transistor jinis iki minangka NPN, lan duwe sawetara ciri sing menarik, kayata ngoper kanthi cepet (bisa digunakake kanthi frekuensi dhuwur), voltase saturasi sing kurang, lan cocog kanggo komunikasi lan amplifikasi.

Sampeyan bisa ndeleng nang gadget saben dina banget kayata televisi, radio, pamuter video utawa audio, jam kuarsa, lampu neon, telpon, lsp.

Piranti transistor iki umum banget. Yaiku dipatenake dening Motorola Semikonduktor ing taun 60-an, bebarengan karo PNP 2N3906 (kancane). Thanks kanggo dheweke, efisiensi tambah. Ditambah maneh, murah, nganggo paket TO-92 saiki, dadi gantine paket logam lawas sampeyan.

Saliyane Motorola, iki uga diproduksi dening akeh perusahaan liyane kayata Fairchild, ON Semiconductor, Semtech, Transys Electronics, KEC, Vishay, Rohm Semiconductor, Texas Instruments (TI), Central Semiconductor Corp, lsp.

Ing istilah pinout sampeyan, sampeyan bisa ndeleng ing gambar sadurunge, kaya biasane ing transistor, sampeyan duwe telung pin nomer sing ninggalake bunder bungkus menyang sisih mburi, yaiku kanggo narjamahake gambar lan cocog karo sing sampeyan cekel saiki , sampeyan kudu nyelehake sisih rata ing ngarepe sampeyan.

Fitur lan datasheet

Yen sampeyan kepengin weruh fitur rinci jinis transistor iki, iki kalebu:

  • Piranti: Transistor semikonduktor
  • Jinis: bipolar utawa BJT
  • Paket: TO-92
  • Polaritas: NPN
  • Tegangan: 40v
  • Transisi frekuensi: 300Mhz
  • Pembuangan daya: 625mW
  • Saiki kolektor kanggo arus langsung: 200mA
  • Gain Langsung Langsung (hFE): 100
  • Rentang suhu operasi gabungan: -55ºC nganti 150ºC
  • Kolektor emitor - voltase jenuh kurang saka 300 mV ing Ic = 10mA
  • Pin: 3
  • Alternatif: NTE123AP

Informasi liyane babagan transistor - hwlibre.com

Download datasheet

Tuku 2N3904

para tuku transistor Saka ciri kasebut, sampeyan bisa nggunakake macem-macem layanan toko khusus kanggo elektronik, utawa ing platform kayata Amazon. Contone, iki sawetara rekomendasi:

  • Tas Bojack kanthi 250 lembar. Transistor kanthi macem-macem jinis, antawisipun yaiku 2n3904.
  • Ora ditemokake produk Uga duwe paket iki 50 unit saka 2n3904.
  • BangetGoo Uga nawakake bungkus liyane sing luwih murah lan kanthi 25 unit 2n3904.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.