Pandhuan Ultimate kanggo Printer 3D

3D printer

Manufaktur aditif nduweni luwih akeh bidang aplikasi, ing sektor luang lan ing industri lan teknologi. Printer 3D wis ngowahi revolusi cara sampeyan nyithak lan padha mbangun struktur anyar, kang bisa sawetara saka obyek cilik kanggo tissue urip lan malah omah, utawa bagean aerodinamis kanggo motorsport.

Nganti sawetara taun kepungkur, percetakan 2D minangka barang fiksi ilmiah. Akeh sing ngimpi bisa nyithak obyek tinimbang gambar utawa teks ing kertas XNUMXD sing prasaja. Saiki teknologi wis dadi diwasa sing ana teknologi, merek, model sing ora kaetung, lsp. Ing pandhuan iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan printer aneh iki.

Apa iku voxel?

voxel

Yen sampeyan durung kenal voxel, iku penting sing ngerti apa iku, wiwit ing printing 3D iku penting. Iki minangka singkatan saka Inggris «volumetrik piksel», unit kubik sing nggawe obyek telung dimensi.

Ana uga unit liyane kayata texel (elemen tekstur utawa piksel tekstur), yaiku unit minimal saka tekstur sing ditrapake ing permukaan grafis komputer, utawa tixel (piksel taktil), yaiku neologisme sing nuduhake jinis. teknologi haptic kanggo layar tutul, ngidini kanggo simulasi tutul tekstur beda.

Ing tembung liyane, iku bakal 2D padha karo piksel. Lan, kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ndhuwur, yen model 3D kasebut dipérang dadi kubus, saben wong bakal dadi voxel. Penting kanggo nemtokake apa iku, amarga sawetara printer 3D majeng ngidini kontrol saben voxel sak printing kanggo entuk asil sing luwih apik.

Apa printer 3D

3d printer

Printer 3D minangka mesin sing bisa nyithak obyek kanthi volume saka desain komputer. Yaiku, kaya printer konvensional, nanging ora nyetak ing permukaan sing rata lan ing 2D, nanging ora ana kanthi telung dimensi (jembar, dawa lan dhuwur)). Desain saka asil iki bisa digayuh bisa teka saka model 3D utawa CAD, lan malah saka obyek fisik nyata sing wis XNUMXD scan.

Lan padha bisa print kabeh jinis iku, saka obyek sing prasaja kaya secangkir kopi, nganti sing luwih rumit kayata jaringan urip, omah, lsp. Ing tembung liyane, impen akeh sing pengin gambar sing dicithak bisa urip saka kertas, lan cukup murah kanggo digunakake ngluwihi industri, uga ing omah.

Sajarah printing 3D

Sejarah percetakan 3D katon anyar banget, nanging sejatine kudu bali sawetara dekade. Kabeh muncul saka printer inkjet saka 1976, saka ngendi kemajuan wis digawe kanggo ngganti tinta cetak karo bahan kanggo ngasilake obyek kanthi volume, njupuk langkah penting lan menehi tandha tonggak ing pangembangan teknologi iki nganti mesin saiki:

  • Ing taun 1981 piranti cetak 3D pisanan dipatenkan. iya iku Dr Hideo Kodama, saka Institut Riset Industri Kotamadya Nagoya (Jepang). Ing idea iki nggunakake 2 macem-macem cara kang nemokke kanggo manufaktur aditif nggunakake resin foto-sensitif, padha carane Kripik digawe. Nanging, proyeke bakal ditinggal amarga ora duwe minat lan dana.
  • Ing dasawarsa sing padha, insinyur Prancis Alain Le Méhauté, Olivier de Wittte lan Jean-Claude André, wiwit neliti teknologi manufaktur kanthi solidifikasi resin fotosensitif kanthi perawatan UV. CNRS ora bakal nyetujoni proyek kasebut amarga ora ana area aplikasi. Lan, sanajan padha nglamar paten ing taun 1984, pungkasane bakal ditinggal.
  • charles hullIng taun 1984, dheweke bakal nemokake perusahaan 3D Systems, nyiptakake stereolithography (SLA). Iki minangka proses ing ngendi obyek 3D bisa dicithak saka model digital.
  • La mesin 3D jinis SLA pisanan Iki wiwit dipasarake ing taun 1992, nanging regane cukup dhuwur lan isih dadi peralatan dhasar.
  • Ing taun 1999 tonggak sejarah liyane ditandhani, wektu iki nuduhake bioprinting, bisa ngasilake organ manungsa ing laboratorium, khususe kandung kemih nggunakake lapisan sintetik karo sel stem dhewe. Tonggak sejarah iki asale saka Wake Forest Institute for Regenerative Medicine, mbukak lawang kanggo nggawe organ kanggo transplantasi.
  • El Ginjel sing dicithak 3D bakal teka ing taun 2002. Iki minangka model sing fungsional kanthi kemampuan nyaring getih lan ngasilake urin ing kewan. Pangembangan iki uga digawe ing lembaga sing padha.
  • Adrian Bowyer nemokake RepRap ing Universitas Bath ing 2005. Iki minangka inisiatif open source kanggo mbangun printer 3D murah sing bisa ditiru dhewe, yaiku, bisa nyithak bagean dhewe lan nggunakake bahan konsumsi kayata Filamen 3D.
  • Setaun sabanjure, ing 2006, teknologi SLS teka lan kamungkinan saka Massal Manufaktur thanks kanggo laser. Kanthi iki, lawang kanggo panggunaan industri dibukak.
  • 2008 bakal dadi taun printer pisanan karo kemampuan replikasi dhewe. Iku Darwin saka RepRap. Ing taun sing padha, layanan nggawe bareng uga diwiwiti, situs web sing komunitas bisa nuduhake desain 3D supaya wong liya bisa nyithak ing printer 3D dhewe.
  • kemajuan pinunjul uga wis digawe ing Izin prostetik 3D. 2008 bakal dadi taun nalika wong pisanan bisa mlaku amarga sikil prostetik sing dicithak.
  • 2009 minangka taun Makerbot lan kit saka printer 3D, supaya akeh pangguna bisa tuku murah lan nggawe printer dhewe. Yaiku, orientasi kanggo produsen lan DIY. Ing taun sing padha, Dr. Gabor Forgacs nggawe langkah gedhe liyane ing bioprinting, bisa nggawe pembuluh getih.
  • El pesawat dicithak pisanan ing 3D bakal teka ing 2011, digawe dening engineers saka Universitas Southampton. Iku desain tanpa awak, nanging bisa diprodhuksi mung 7 dina lan kanthi budget € 7000. Iki mbukak larangan kanggo nggawe akeh produk liyane. Nyatane, ing taun sing padha prototipe mobil sing dicithak pisanan bakal teka, Kor Ecologic Urbee, kanthi rega antara €12.000 lan €60.000.
  • Ing wektu sing padha, printing wiwit nggunakake bahan mulia kayata salaka sterling lan emas 14kt, saéngga mbukak pasar anyar kanggo perhiasan, bisa nggawe potongan sing luwih murah kanthi nggunakake bahan sing tepat.
  • Ing taun 2012 bakal teka implan rahang prostetik pisanan Dicetak 3D thanks kanggo klompok peneliti Belgia lan Walanda.
  • Lan saiki pasar ora mandheg golek aplikasi anyar, nambah kinerja, lan terus ngembangake bisnis lan omah.

Saiki, yen sampeyan kepingin weruh pinten biaya printer 3d, bisa sawetara saka mung liwat € 100 utawa € 200 ing cilik saka paling murah lan paling cilik, kanggo € 1000 utawa liyane ing cilik saka paling majeng lan luwih gedhe, lan malah sawetara sing biaya ewu euro kanggo industri sektor.

Apa manufaktur aditif utawa AM

produksi aditif, printing 3d

Printing 3D ora luwih saka produksi aditif, yaiku, proses manufaktur sing, kanggo nggawe model 3D, tumpang tindih lapisan materi. Cukup ngelawan saka manufaktur subtractive, sing adhedhasar blok awal (lembar, ingot, blok, bar, ...) saka materi sing mboko sithik dibusak nganti produk pungkasan wis diraih. Contone, minangka manufaktur subtractive sampeyan duwe potongan sing diukir ing mesin bubut, sing diwiwiti kanthi blok kayu.

Matur nuwun kanggo iki metode revolusioner sampeyan bisa entuk produksi obyek sing murah ing omah, model kanggo insinyur lan arsitek, entuk prototipe kanggo tes, lsp. Kajaba iku, manufaktur aditif iki bisa nggawe bagean sing sadurunge ora bisa ditindakake kanthi cara liya kayata cetakan, ekstrusi, lsp.

Apa bioprinting

bioprinting

Bioprinting minangka jinis manufaktur aditif khusus, uga digawe nganggo printer 3D, nanging asile beda banget karo bahan inert. Mei nggawe jaringan lan organ urip, saka kulit manungsa nganti organ vital. Dheweke uga bisa nggawe bahan biokompatibel, kayata kanggo prostesis utawa implan.

Iki bisa digayuh saka rong cara:

  • A struktur, jenis support utawa scaffold dibangun saka komposit polimer biokompatibel sing padha ora ditolak dening awak, lan sel bakal nampa wong. Struktur kasebut dilebokake ing bioreaktor supaya bisa diisi dening sel lan yen dilebokake ing awak, mboko sithik bakal menehi dalan kanggo sel organisme inang.
  • Iki minangka kesan saka organ utawa jaringan lapisan kanthi lapisan, nanging tinimbang nggunakake bahan kayata plastik, utawa liyane, kultur sel urip lan cara fastening disebut biopaper (bahan biodegradable) kanggo wangun.

Cara kerja printer 3D

manufaktur aditif, carane printer 3D bisa

El carane printer 3D bisa Iku luwih prasaja tinimbang sing katon:

  1. Sampeyan bisa miwiti saka ngeruk karo piranti lunak kanggo Modeling 3d utawa desain CAD kanggo generate model sing pengin, utawa download file wis digawe, lan malah nggunakake scanner 3D diwenehi model 3D saka obyek fisik nyata.
  2. Saiki sampeyan duwe Model 3D sing disimpen ing file digital, yaiku, saka informasi digital kanthi ukuran lan wujud obyek.
  3. Ing ngisor iki yaiku ngiris, proses ing ngendi model 3D "dipotong" dadi atusan utawa ewu lapisan utawa irisan. Yaiku, carane ngiris model nganggo piranti lunak.
  4. Nalika pangguna ngeklik tombol cetak, printer 3D disambungake menyang PC liwat kabel USB, utawa jaringan, utawa file sing dikirim ing kertu SD utawa pen drive, bakal diinterpretasikake dening prosesor printer.
  5. Saka ing kono, printer bakal pindhah ngontrol motor kanggo mindhah sirah lan kanthi mangkono generate lapisan dening lapisan nganti model final wis ngrambah. Kaya printer konvensional, nanging volume bakal tuwuh lapisan kanthi lapisan.
  6. Cara lapisan kasebut digawe bisa beda-beda miturut teknologi sing duwe printer 3D. Contone, bisa kanthi ekstrusi utawa resin.

Desain 3D lan printing 3D

Desain 3d, modeling 3d

Sawise sampeyan ngerti apa printer 3D lan cara kerjane, sabanjure ngerti piranti lunak utawa piranti sing dibutuhake kanggo printing. Soko penting yen sampeyan pengin pindhah saka sketsa utawa ide menyang obyek 3D sing nyata.

Sampeyan kudu ngerti manawa ana sawetara jinis piranti lunak dhasar kanggo printer 3D:

  • Ing tangan siji ana program saka Pemodelan 3D utawa desain CAD 3D sing pangguna bisa nggawe desain saka awal, utawa ngowahi.
  • Ing sisih liya ana sing diarani piranti lunak slicer, sing ngowahi model 3D dadi instruksi khusus sing bakal dicithak ing printer 3D.
  • Ana uga piranti lunak modifikasi mesh. Program kasebut, kayata MeshLab, digunakake kanggo ngowahi bolong model 3D nalika nyebabake masalah nalika nyetak, amarga program liyane bisa uga ora nggatekake cara kerja printer 3D.

Piranti lunak printer 3D

Kene sawetara saka piranti lunak printing 3D paling apik, loro mbayar lan free, kanggo Modeling 3d y Desain CAD, uga piranti lunak gratis utawa open source:

Sketchup

sketchup

Google lan Piranti Lunak Terakhir digawe SketchUp, sanajan pungkasane liwati menyang tangan perusahaan Trimble. Iku piranti lunak kepemilikan lan gratis (kanthi macem-macem jinis rencana pembayaran) lan uga bisa milih antarane nggunakake ing desktop Windows utawa ing web (sistem operasi apa wae karo browser web sing kompatibel).

Program iki saka desain grafis lan modeling 3D iku salah siji sing paling apik. Kanthi sampeyan bisa nggawe kabeh jinis struktur, sanajan dirancang khusus kanggo desain arsitektur, desain industri, lsp.

download

Obat Ultimaker

tamba pungkasan

Ultimaker wis digawe Cura, aplikasi sing dirancang khusus kanggo printer 3D karo paramèter printing bisa diowahi lan diowahi dadi kode G. Iki digawe dening David Raan nalika dheweke kerja ing perusahaan iki, sanajan kanggo pangopènan luwih gampang, dheweke bakal mbukak kode ing lisensi LGPLv3. Saiki mbukak sumber, mbisakake kompatibilitas luwih gedhe karo piranti lunak CAD pihak katelu.

Saiki, iku dadi populer sing a sing paling akeh digunakake ing donya, kanthi luwih saka 1 yuta pangguna saka macem-macem sektor.

download

prusaslicer

PrusaSlicer

Perusahaan Prusa uga pengin nggawe piranti lunak dhewe. Iku alat open source disebut PrusaSlicer. Aplikasi iki sugih banget babagan fungsi lan fitur, lan nduweni perkembangan sing cukup aktif.

Kanthi program iki, sampeyan bakal bisa ngekspor model 3D menyang file asli sing bisa diadaptasi printer Prusa asli.

download

tukang nggagas

tukang nggagas

Program liyane iki gratis, lan bisa diinstal ing loro Microsoft Windows, macOS, lan ing GNU/Linux. Ideamaker dirancang khusus kanggo produk Raise3D, lan minangka slicer liyane sing sampeyan bisa ngatur prototipe kanggo dicithak kanthi cara sing lincah.

download

freecad

FreeCAD

FreeCAD mbutuhake sawetara introduksi, iki minangka proyek open source lan gratis kanggo desain CAD 3D. Kanthi sampeyan bisa nggawe model apa wae, kaya ing Autodesk AutoCAD, versi mbayar lan kode kepemilikan.

Iku gampang kanggo nggunakake, lan karo antarmuka intuisi lan sugih ing pribadi kanggo bisa karo. Mulane iku salah siji sing paling digunakake. Iku adhedhasar OpenCASCADE lan ditulis ing C ++ lan Python, ing lisensi GNU GPL.

download

Blender

Blender

Liyane kenalan gedhe ing donya piranti lunak gratis. Piranti lunak gedhe iki digunakake malah dening akeh profesional, diwenehi daya lan asil iku nawakake. Kasedhiya ing macem-macem platform, kayata Windows lan Linux, lan ing lisensi GPL.

Nanging sing paling penting babagan piranti lunak iki yaiku ora mung bisa digunakake cahya, Rendering, animasi lan nggawe grafis telung dimensi kanggo video animasi, video game, lukisan, etc., nanging sampeyan uga bisa nggunakake aplikasi iku kanggo modeling 3D lan nggawe apa sing perlu kanggo print.

download

Autodesk AutoCAD

Autocad

Iki minangka platform sing padha karo FreeCAD, nanging piranti lunak kepemilikan lan mbayar. Lisensi sampeyan duwe a rega dhuwur, nanging iku salah siji saka program paling digunakake ing tingkat profesional. Kanthi piranti lunak iki, sampeyan bakal bisa nggawe desain CAD 2D lan 3D, nambah mobilitas, akeh tekstur kanggo bahan, lsp.

Kasedhiya kanggo Microsoft Windows, lan salah sawijining kaluwihan yaiku kompatibilitas karo file DWF, sing minangka salah sawijining sing paling nyebar lan dikembangake dening perusahaan Autodesk dhewe.

download

Autodesk Fusion 360

Autodesk Fusion

Autodesk Fusion 360 Wis akeh podho karo AutoCAD, nanging adhedhasar platform maya, supaya sampeyan bisa saka ngendi wae pengin lan tansah duwe versi paling majeng saka piranti lunak iki. Ing kasus iki, sampeyan uga kudu mbayar langganan, sing uga ora murah.

download

Tinkercad

TinkerCad

TinkerCAD minangka program pemodelan 3D liyane sing bisa digunakake online, saka browser web, sing banget mbukak kemungkinan kanggo nggunakake saka ngendi wae sing perlu. Wiwit 2011 wis entuk pangguna, lan dadi platform sing populer banget ing antarane pangguna printer 3D, lan uga ing pusat pendidikan, amarga kurva sinau luwih gampang tinimbang Autodesk.

download

jaring lab

MeshLab

Kasedhiya kanggo Linux, Windows, lan macOS, lan gratis lan mbukak sumber. MeshLab minangka sistem piranti lunak pangolahan bolong 3D. Tujuan saka piranti lunak iki yaiku ngatur struktur kasebut kanggo nyunting, ndandani, mriksa, rendering, lsp.

download

Solidworks

SolidWorks

Perusahaan Eropa Dassault Systèmes, saka anak perusahaan SolidWorks Corp., wis ngembangake salah sawijining piranti lunak CAD paling apik lan paling profesional kanggo pemodelan 2D lan 3D. SolidWorks bisa dadi alternatif kanggo Autodesk AutoCAD, nanging iku dirancang khusus kanggo modeling sistem mechanical. Ora gratis, uga ora mbukak sumber, lan kasedhiya kanggo Windows.

download

Creo

PTC Kreo

Pungkasan, Creo minangka piranti lunak CAD / CAM / CAE sing paling apik kanggo printer 3D sampeyan bisa nemokake. Iki minangka piranti lunak sing digawe dening PTC lan ngidini sampeyan ngrancang macem-macem produk kanthi kualitas dhuwur, kanthi cepet lan ora kerja. Kabeh thanks kanggo antarmuka intuisi sing dirancang kanggo nambah migunani lan produktivitas. Sampeyan bisa ngembangake bagean kanggo manufaktur aditif lan subtractive, uga kanggo simulasi, desain generatif, lsp. Iki dibayar, sumber tertutup lan mung kanggo Windows.

download

3D printing

3D printing

Langkah sabanjure kanggo ngrancang nggunakake piranti lunak ing ndhuwur yaiku nyetak nyata. Sing, nalika saka file karo model printer 3D wiwit generate lapisan nganti ngrampungake model lan entuk desain nyata.

Este proses bisa njupuk luwih utawa kurang, gumantung saka kacepetan cetak, kerumitan potongan, lan ukurane. Nanging bisa saka sawetara menit nganti jam. Sajrone proses iki, printer bisa ditinggal tanpa pengawasan, sanajan tansah positif kanggo ngawasi karya saka wektu kanggo wektu kanggo nyegah masalah saka mungkasi munggah mengaruhi asil final.

post-proses

Tokoh 3D, printer 3D

Mesthi, yen bagean wis rampung dicithak ing printer 3D, proyek kasebut ora mandheg ing akeh kasus. Banjur liyane biasane teka langkah tambahan dikenal minangka post-processing kayata:

  • Ngilangi sawetara bagean sing kudu diasilake lan sing dudu bagean saka model pungkasan, kayata dhasar utawa dhukungan sing dibutuhake supaya bagean kasebut bisa ngadeg.
  • Wedhi utawa polish permukaan kanggo entuk finish sing luwih apik.
  • Perawatan lumahing obyek, kayata varnishing, lukisan, bath, etc.
  • Sawetara potongan, kaya potongan logam, bisa uga mbutuhake proses liyane kayata baking.
  • Yen potongan kudu dipérang dadi bagéan amarga ora bisa mbangun kabèh amarga ukurane, bisa uga kudu digabung karo bagéan (assembly, lem, welding ...).

Pitakon umum

FAQ

Pungkasan, bagean ing Pitakonan utawa pitakonan lan jawaban sing kerep ditakoni sing biasane muncul nalika nggunakake printer 3D. Sing paling umum digoleki yaiku:

Cara mbukak STL

Model STL, 3D

Salah sawijining pitakonan sing paling kerep yaiku carane sampeyan bisa mbukak utawa ndeleng file .stl. Ekstensi iki nuduhake file stereolithography lan bisa dibukak lan malah diowahi dening piranti lunak Dassault Systèmes CATIA ing antarane program CAD liyane kaya AutoCAD lsp.

Saliyane STL, ana uga file liyane kaya .obj, .dwg, .dxf, lsp. Kabeh mau cukup populer lan sing bisa dibukak karo macem-macem program lan malah ngowahi antarane format.

Cithakan 3D

Cithakan 3d

Sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan ora kudu nggawe gambar 3D dhewe, sampeyan bisa entuk model siap-siap saka macem-macem barang, saka tokoh saka game video utawa film, nganti barang-barang rumah tangga sing praktis, dolanan, prosthetics, topeng, telpon. kasus, lsp. Raspberry Pi, lan akeh liyane. Ana liyane lan liyane situs web karo perpustakaan iki Cithakan siap diundhuh lan dicithak ing printer 3D sampeyan. Sawetara situs sing disaranake yaiku:

Saka model nyata (scanning 3D)

Tokoh Caesar, scan 3D

Kemungkinan liyane, yen sampeyan pengin nggawe maneh kloning sampurna utawa tiron saka obyek 3D liyane, yaiku nggunakake a Scanner 3d. Iki minangka piranti sing ngidini sampeyan nglacak wujud obyek, nransfer model menyang file digital lan ngidini nyetak.

Aplikasi lan panggunaan printer 3D

3d printer

Pungkasan, printer 3D yaiku bisa digunakake kanggo akeh aplikasi. Panggunaan paling populer sing bisa diwenehake yaiku:

prototipe engineering

prototipe teknik, printer 3d

Salah sawijining panggunaan printer 3D sing paling populer ing lapangan profesional yaiku kanggo nggawe prototipe kanthi cepet, yaiku, prototipe cepet. Kanggo entuk bagean kanggo mobil balap, kayata Formula 1, utawa nggawe prototipe mesin utawa mekanisme rumit.

Kanthi cara iki, insinyur diijini entuk bagean luwih cepet tinimbang yen kudu dikirim menyang pabrik kanggo manufaktur, uga entuk. prototipe test kanggo ndeleng yen model final bakal bisa digunakake kaya samesthine.

arsitektur lan konstruksi

arsitektur

foto: © www.StefanoBorghi.com

Mesthi, lan raket related kanggo ndhuwur, padha uga bisa digunakake kanggo mbangun struktur lan nindakake tes mekanik kanggo arsitek, utawa mbangun bêsik tartamtu sing ora bisa diprodhuksi karo tata cara liyane, nggawe prototipe bangunan utawa obyek liyane minangka conto utawa model, etc.

Salajengipun, emergence saka printer beton lan bahan liyane, uga wis mbukak lawang kanggo bisa print omah cepet lan luwih irit lan hormat karo lingkungan. Malah wis diusulake kanggo njupuk jinis printer iki menyang planet liya kanggo koloni ing mangsa ngarep.

Desain lan kustomisasi perhiasan lan aksesoris liyane

perhiasan dicithak 3d

Salah sawijining perkara sing paling nyebar yaiku perhiasan dicithak. Cara kanggo entuk potongan sing unik lan luwih cepet, kanthi ciri khusus. Sawetara printer 3D bisa nyithak sawetara jimat lan aksesoris ing bahan kayata nilon utawa plastik kanthi warna sing beda-beda, nanging ana uga sawetara liyane sing digunakake ing bidang perhiasan profesional sing bisa nggunakake logam mulia kayata emas utawa salaka.

Ing kene sampeyan uga bisa nyakup sawetara produk sing uga dicithak akhir-akhir iki, kayata sandhangan, alas kaki, aksesoris fashion, Etc.

Wektu luang: barang sing digawe nganggo printer 3D

printer 3d luang

Ayo ora lali luang, kang digunakake kanggo akèh printer 3D ngarep. Panggunaan kasebut bisa macem-macem, saka nggawe dhukungan pribadi, ngembangake dekorasi utawa suku cadang, kanggo nglukis tokoh-tokoh fiksi favorit, kasus kanggo proyek DIY, cangkir pribadi, lsp. Yaiku, kanggo panggunaan nirlaba.

Industri Manufaktur

industri, logam printer 3d

Akeh industri manufaktur padha wis nggunakake printer 3D kanggo gawé produk sing. Ora mung amarga kaluwihan jinis manufaktur aditif iki, nanging uga amarga kadhangkala, amarga kerumitan desain, ora bisa digawe kanthi cara tradisional kayata ekstrusi, panggunaan cetakan, lsp. Kajaba iku, printer iki wis berkembang, bisa nggunakake macem-macem bahan, kalebu printing bagean logam.

Iku uga umum kanggo nggawe bagean kanggo kendaraan, lan malah kanggo pesawat, amarga padha ngidini sawetara bagéan sing dipikolehi banget entheng lan luwih efisien. Sing gedhe-gedhe kaya AirBus, Boeing, Ferrari, McLaren, Mercedes, lsp, wis duwe.

Printer 3D ing obat: kedokteran gigi, prostetik, bioprinting

Prosthetics dicithak 3d

Sektor liyane sing apik kanggo nggunakake printer 3D yaiku bidang kesehatan. Padha bisa digunakake kanggo macem-macem tujuan:

  • Nggawe prostesis dental kanthi luwih tepat, uga braket, lsp.
  • Bioprinting jaringan kayata kulit utawa organ kanggo transplantasi mangsa ngarep.
  • Jinis prostesis liyane kanggo masalah balung, motor utawa otot.
  • Ortopedi.
  • etc.

Panganan / panganan sing dicithak

panganan dicithak 3d

Printer 3D bisa digunakake kanggo nggawe dekorasi ing piring, utawa nyetak permen kaya coklat ing wangun tartamtu, lan malah kanggo macem-macem panganan liyane. Mulane, ing industri panganan uga ngupaya nggunakake kaluwihan mesin kasebut.

Kajaba iku, cara saka nambah nutrisi panganan, kayata nyetak fillet daging sing digawe saka protèin daur ulang utawa saka produk sing mbebayani tartamtu sing ana ing daging alami wis dibusak. Ana uga sawetara proyek kanggo nggawe produk kanggo vegan utawa vegetarian sing simulasi produk daging nyata, nanging digawe saka protein nabati.

pendidikan

pendidikan

Lan, mesthi, printer 3D minangka alat sing bakal banjir pusat pendidikan, awit iku kanca Fantastic kanggo kelas. Kanthi cara kasebut, guru bisa ngasilake model supaya siswa sinau kanthi praktis lan intuisi, utawa siswa bisa ngembangake kapasitas kapinteran lan nggawe kabeh jinis.

informasi luwih lengkap


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol