Kita nganalisa scanner BQ CICLOP 3D

BQ Ciclop

En el CES taun iki 2015 bq diwenehi ing masyarakat na bq Scanner 3D CICLOP. Iki minangka proyek open source sing dienggo bareng perusahaan karo kabeh komunitas produsen babagan gaweyan sing dibutuhake kanggo pangembangan scanner. Kanthi mangkene pangguna bisa kolaborasi ing ide lan pangembangane dhewe-dhewe.

Ing artikel iki Kita bakal nganalisa kepiye umur produk iki lan yen isih migunani kanggo entuk model kanthi ciri kasebut.

Teknologi sing digunakake kanggo pemindaian 3D

Ciclop minangka scanner adhedhasar triangulasi 3D sing kalebu a sepasang laser sing nggambarake rong baris ing obyek sing muter ing platform sing muter. Kamera njupuk tekstur lan bentuk obyek sing wis dipindai.

Objek ireng ditampa sinar laser linear sing deflek kanthi refleksi lan dijupuk sensor sing ngeculake posisi saben titik balok sing dideteksi menyang piranti lunak rekonstruksi lan direkam ing basis data bebarengan karo liyane supaya bisa mbentuk gambar 3D lengkap. Sanalika obyek ngowahi bentuk utawa posisine, lampu kedadean ora katon maneh kanthi cara sing padha, mula ora diarahake menyang area kamera sing padha lan mulane titik sing beda dicathet ing model sing bakal dipindai .

Supaya bisa ngolah kabeh informasi sing dipikolehi liwat kamera lan atur opsi lan paramèter pemindai, bq wis ngembangake Horus, aplikasi multiplatform lan gratis.

Scanner BQ Ciclop 3D ngidini pindai obyek nganti diameter 205mm kanthi wiyar 205mm menyang résolusi nganti 500 mikron ing wektu kira-kira 5 menit.

La elektronik saka scanner kasusun saka a Papan adhedhasar Arduino, kamera Logitech, 2 laser linear lan motor stepper.

Fitur saka pemindai BQ Ciclop 3D

Ukuran pindai maksimal: 205mm (diameter) x 205mm (dhuwure).
Optik / Sensor: Logitech C270 HD 1280 x 960 Kamera
Resolusi: 500 mikron
Ukuran scanner: (x) 450 x (y) 330 x (z) 230 mm
Area pindai surem: (r) 205 x (h) 205 mm
Bobot scanner: 2 kg udakara
Akurasi pindai: 500 mikron
Kacepetan Scanning: 3-4 menit udakara
Langkah saben rotasi: Antarane taun 1600 nganti 160

Kayane sanajan wis pirang-pirang taun wiwit diluncurake produk iki, opsi kanggo entuk piranti kanthi rega sing cukup durung saya mundhak lan Scanner omah saiki duwe fitur sing padha karo model bq.

Mbongkar, nggabungake lan nginstal scanner BQ Ciclop 3D

El montage punika sanget sederhana lan pabrikan wis nyathet kanthi apik. Gumantung saka trampil sampeyan ngetutake manual bisa njupuk antarane 30 menit lan jam supaya peralatan wis dirakit kanthi lengkap. Kita wis ngrampungake kanthi cepet, tanpa ragu-ragu ing langkah utawa mbatalake bagean amarga salah tafsir saka manual.

Pabrike malah wis ngirim video ing youtube sing mung 3 menit nuduhake kanthi rinci babagan cara nggawe kabeh potongan.

Sanajan kasunyatan manawa manual ing macem-macem basa diwenehake karo produk, disaranake sampeyan luwih becik nggunakake Warta web Apa produk sampeyan?. Ing dheweke wis nerbitake kabeh sing sampeyan butuhake kanggo nggunakake scanner sampeyan. Saka manual kanggo versi paling anyar saka piranti lunak Horus.

Sak tenane

Kita bakal nyenengake yen tuku produk sing duwe cetakan printer FDM. Ing kasus pemindai, kabeh komponen plastik wis dicithak ing PLA. Komplek yen perusahaan cilik kudu nggunakake praktik iki, nanging kita angel mbayangake yen proses iki bisa nguntungake perusahaan kaya bq tinimbang nggawe cetakan injeksi. Nanging kita bisa verifikasi kualitas cetak komponen kasebut apik banget.

rinci BQ Ciclop

Kanggo operasi scanner sing bener sampeyan kudu nginstal software Horus lan driver webcam Logitech sing nggabungake sistem, kabeh bisa ditemokake ing portal web pabrikan

Sawise boot pisanan digawe, kita priksa manawa piranti lunak tanggung jawab kanggo nganyari firmware papan arduino Kang nggabungake. Yen kita wis nggawe scanner dhewe kita bisa nggunakake papan arduino sing cocog karo spesifikasi sing rinci dening pabrikan. Rincian pinunjul babagan karya apik bq.

Kita wis nglumpuk lan nyambung karo PC, saiki wayahe instal piranti lunak lan pindai pisanan.

Masalah pertama sing ditemokake yaiku yen duwe webcam sing beda karo PC horus durung bisa ngenali kanthi otomatis sing bakal digunakake lan piranti lunak kasebut ora bisa nuduhake webcam sing ditemokake kanthi jelas. Ing sawetara upaya, kita nemokake webcam sing bener, ora ana sing serius.

Kita mung bisa mindhai permukaan utawa njupuk warna uga nggunakake laser utawa mung siji.  Lan ana opsi telas sing bisa diatur kanggo ngoptimalake pindai menyang karakteristik lingkungan sing ditindakake.

Scan pisanan

Pemindaian kaping pisanan minangka bencana, nanging ing sisih liya logis, kita wis ngluncurake scan tanpa mikir. Kunjungan menyang forum pabrikan mulang manawa kita ngerti sistem triangulasi laser sensitif banget yen posisi 2 laser intersect dipasang kanthi sampurna ing tengah meja putar. Nanging, BQ ora nggatekake prekara sing sederhana kaya tandha ing tengah platform kasebut. Alun-alun, kompas, kertas, pena lan masalah ditanggulangi. Sawise laser dikalibrasi, kualitas obyek sing wis dipindai wis saya apik.

Nalika mindhai obyek, kita entuk bolong poin sing bisa kita simpen ing format .ply nanging file iki ora bisa digunakake ing printer apa wae amarga format sing biasane yaiku .stl. Kunjungan liyane menyang situs web pabrikan nerangake manawa piranti lunak horus ora ngasilake file .stl kanggo entuk format iki, kita kudu nggunakake program open source liyane.

Kudu nggunakake piranti lunak nomer loro kanggo nggayuh asil sing dipengini nggawe pengalaman nggunakake scanner rada kurang bunder. Nanging bq wis nyathet kabeh langkah sing dibutuhake kanggo ngrampungake tugas.

Tes pindai

Ing gambar kasebut, kita bisa ndeleng model sing dipindai lan gambar 3D sing dipikolehi

Amarga tes sing ditindakake, kita bisa negesake asil bakal beda banget gumantung karo macem-macem variabel. Saka cahya area sing nduwe scanner, akurasi kalibrasi sing wis ditindakake utawa uga warna sing kalebu obyek sing wis dipindai.

Salah sawijining asil dandan sing disaranake dening pabrikan yaiku pindai obyek kaping pirang-pirang kanthi sudhut sing beda saéngga bolong poin duwe paling sithik wilayah sing ora bisa digayuh cahya sinar laser.

Rega lan distribusi

Sanajan peralatan iki wis dipasar suwene 2 taun lan Ora kasedhiya ing situs web pabrikan dhewe, kita isih bisa nemokake ing perusahaan liyane kanggo rega udakara € 250.

kesimpulan

Pemindaian bentuk 3D minangka proses rumit sing teknik lan peralatan sing ora kaetung regane ewonan euro wis dikembangake. Kita kudu nganggep watesan apa sing bakal duweni nganggo peralatan rumah tangga apa wae.

Tim iki duwe rasio kualitas / rega sing apik banget lan 2 taun sawise presentasi ing pasar ora ketinggalan jaman. Cara sing diwenehake dening pabrikan kanggo nggampangake pengalaman pangguna sabisa-bisa.

Kita entuk asil sing beda banget ing antarane obyek sing wis dipindai, nanging kanthi sabar kita bisa entuk formulir sing cukup setya karo sing asli.

Iki produk sing cocog kanggo para produsen sing seneng nyithak 3D sing nikmati kabeh proses nggawe lan ora ngarep-arep asil sing sampurna wiwit saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Joel Ontuna ngandika

    Kanca artikel sing menarik, aku sinau babagan scanner 3D sing ana ing pasar, apa sampeyan bisa nulungi aku babagan informasi babagan perusahaan BQ

  2.   Juliet ngandika

    Sugeng enjing, Aku duwe scanner nanging aku ora bisa njaluk software horus 3d, iku bakal bantuan kula yen sampeyan duwe iku malah ora kasedhiya ing github.
    Aku tetep nggatekake babagan apa wae.