DXF: apa sing sampeyan kudu ngerti babagan format file iki

DXF, lambang file

Sampeyan bisa uga wis teka ing artikel iki amarga ngerti file ing format DXF lan sampeyan kudu ngerti babagan liyane, utawa mung amarga penasaran amarga sampeyan ora ngerti. Ing kaloro kasus kasebut, aku bakal nyoba nuduhake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan format file sing penting banget ing bidang desain.

Kajaba iku, sampeyan kudu ngerti manawa ana akeh lunak kompatibel kanthi format iki, lan ora mung AutoCAD sing bisa nyimpen desain utawa mbukak ing DXF. Nyatane, kemungkinan akeh ...

Apa DXF?

Desain CAD

DXF minangka akronim ing basa Inggris kanggo Format Bursa Darwing. Format file kanthi ekstensi .dxf digunakake kanggo gambar utawa desain sing dibantu komputer, yaiku kanggo CAD.

Autodesk, pemilik lan pangembang piranti lunak AutoCAD sing misuwur, yaiku sing nggawe format iki, utamane kanggo ngaktifake interoperabilitas ing antarane file DWG sing digunakake dening piranti lunak lan program liyane sing padha ing pasar.

Munggah kaping pisanan ing 1982, bebarengan karo versi AutoCAD pisanan. Lan nalika lumaku wektu, DWG dadi saya rumit, lan portabilitas liwat DXF dadi rumit. Ora kabeh fungsi sing tundhuk karo DWG dipindhah menyang DXF lan iki nyebabake masalah kompatibilitas lan cocog.

Kajaba iku, DXF digawe minangka jinis file interchange drawing dadi a format universal. Kanthi cara iki, model CAD (utawa model 3D) bisa disimpen lan digunakake dening piranti lunak liya utawa kosok baline. Yaiku, kabeh wong bisa ngimpor utawa ngekspor saka utawa menyang format iki kanthi gampang.

DXF duwe arsitektur sing padha karo database gambar, nyimpen informasi ing teks kosong utawa binar kanggo nggambarake tata letak lan kabeh sing dibutuhake kanggo mbangun maneh siji iki.

Piranti lunak sing kompatibel

FreeCAD

Ana telas aplikasi piranti lunak sing bisa ngatasi file-file kasebut ing format DXF, sawetara mung bisa mbukak lan nampilake desain, sing liyane uga bisa ngimpor / ngekspor uga ngowahi desain.

antarane dhaptar piranti lunak ngerti yen bisa kompatibel karo DXF bakal disorot:

  • Adobe Illustrator
  • Altium
  • ArchiCAD
  • AutoCAD
  • Blender (nggunakake skrip impor)
  • Cinema 4D
  • Coreldraw
  • DraftSight
  • FreeCAD
  • Inkscape
  • LibreCAD
  • Microsoft Office (Word, Visio)
  • Toko Cat Pro
  • SketchUp
  • Solid Edge
  • SolidWORKS

Miturut platform kanthi makarya sampeyan bisa nggunakake siji utawa aplikasi liyane. Contone:

  • Android- Sampeyan bisa nggunakake AutoCAD sing uga kasedhiya kanggo piranti seluler lan nampa DXF.
  • Windows- Sampeyan uga bisa nggunakake Review AutoCAD lan Desain, kayata TurboCAD, CorelCAD, CorelDraw, ABViewer, Canvas X, Adobe Illustrator, lsp.
  • MacOS: Ana sawetara program desain sing kondhang, salah sijine yaiku AutoCAD, nanging sampeyan uga duwe SolidWORKS, DraftSight, lsp.
  • Linux: salah sawijining sing paling misuwur lan paling populer yaiku LibreCAD, nanging sampeyan uga bisa nggunakake DraftSight, Inkscape, Blender, FreeCAD, lsp.
  • Browser: kanggo mbukak DXF online, tanpa prelu program, sampeyan uga bisa nindakake saka browser favorit saka ShareCAD utawa uga ProfiCAD.

Lan mesthine, ana alat online lan lokal kanggo ngonversi ing antarane format file sing beda, kalebu DXF. Mula, sampeyan bisa ngowahi menyang utawa saka format liya tanpa ana masalah. Sanajan aku ora njamin manawa desain bakal padha utawa ana sing salah ...

3D lan DXF nyithak

3d printer

Yen sampeyan nggunakake a 3d printer sampeyan kudu ngerti manawa ana uga piranti lunak ngowahi antarane macem-macem format menarik banget. Yaiku kasus kanggo rong alternatif kasebut:

  • Meshlab: piranti lunak open source, portebel sing akeh digunakake kanggo ngolah lan nyunting meshes 3D. Sampeyan bisa ngasilake obyek kanthi macem-macem format, kayata OBJ, OFF, STL, PLY, 3DS, COLLADA, VRML, GTS, X3D, IDTF, U3D lan, mesthine DXF. Kasedhiya kanggo Linux (ing paket Snap universal lan ing AppImage kanggo distro apa wae), macOS, lan Windows.
  • MeshMixer: padha karo sing sadurunge, alternatif. Ing kasus iki, uga gratis lan kasedhiya kanggo macOS lan Windows.

DXF kanggo nyithak 3D lan CNC

Mesin Cnc

Kanthi nyebarake Mesin cetak 3D lan CNC Ing industri kasebut, file DXF dadi penting banget. Sampeyan kudu ngerti manawa ana sawetara situs web sing ngidini sampeyan ndownload file DXF kanthi desain sing wis digawe kanggo nggampangake pambangunan obyek. Kanthi mangkono, sampeyan ora prelu nggawe dhewe, sing migunani banget, luwih-luwih yen sampeyan ora ngerti cara ngatasi piranti lunak CAD.

Ana sawetara situs web sing wis dibayar, yaiku, sampeyan kudu mbayar langganan supaya bisa ngakses desain lan ndownload kanthi bebas. Wong liya yaiku gratis, lan sampeyan bisa nemokake sawetara perkara. Saka logo sing gampang supaya sampeyan bisa nggawe saka DXF sing diunduh nganggo mesin, tekan obyek, ornamen, perabotan, piring, lsp.

Contone, yen sampeyan pengin miwiti nyoba DXF ing program piranti lunak sing ana ing ndhuwur, aku nyaranake sampeyan nggunakake salah sawijining situs web gratis:

Así sampeyan bakal dadi ngerti format kasebut lan kanthi desain kasebut, utawa coba mesin sing sampeyan tuku supaya bisa nemokake tugas sing bener ...

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.