Jinis-jinis 3D printing: sampeyan kudu ngerti babagan teknik iki

3d printer

ing 3D printer dadi luwih murah lan luwih populer, kanthi macem-macem jinis pencetakan 3D, lan digunakake kanggo aplikasi sing luwih akeh. Dheweke ora mung nyithak obyek telung dimensi kanggo produsen, insinyur, arsitek, lan liya-liyane, saiki uga bisa nyithak kain urip kanggo aplikasi medis, omah cetak, produksi industri, ing motor kanggo nggawe bagean, kanggo panganan cetak, lsp.

Yen sampeyan ngelingi tuku printer 3D kanggo omah utawa bisnis, sampeyan kudu ngerti jinis pencetakan 3D, bedane, lsp. Kajaba iku, sampeyan uga bakal ngerti sawetara tombol kanggo luwih milih peralatan cetak anyar ...

Kepiye milih printer 3D lan jinis pencetakan 3D?

3D printing

Ora mung jinis pencetakan 3D sing penting nalika milih printer 3D, uga paramèter liyane uga duwe peran. Kanggo milih sing apik, sampeyan kudu fokus telung pitakon penting:

  • Pira aku bisa mbayar? Sampeyan bakal nemokake printer sing murah banget, saka sawetara atus euro, nganti liyane sing regane ewonan euro. Kabeh bakal gumantung apa sampeyan pengin digunakake ing omah utawa panggunaan sing luwih profesional.
  • Apa kanggo? Pitakon penting liyane. Ora mung kanggo rega, nanging uga kanggo kinerja printer 3D. Contone, kanggo nggawe omah cilik, sampeyan ora preduli banget yen cilik lan kanthi kecepatan sing luwih murah. Nanging kanggo nggawe model sing luwih gedhe, sampeyan kudu golek printer sing ngluwihi 6 utawa 8 ″.
  • Bahan apa sing aku butuhake? Kanggo bagean domestik, kanthi polimer plastik biasane kayata PLA, ABS, PETG, lsp. Nanging, sawetara aplikasi profesional / industri bisa uga nggunakake kain, logam, nilon, lsp.

Jinis bahan:

Reel printer PLA 3d

Gumantung ing sarat bagean, sampeyan butuh siji utawa liyane jinis bahan kesan. Temenan, printer ngarep, sing bakal fokus, ora nampa kabeh jinis bahan. Iki minangka salah sawijining spesifikasi sing ditampilake, lan filamen sing biasane ndhukung Padha:

Gulung filamen biasane murah, lan didol kanthi dawa lan kekandelan sing beda. Contone, bisa diwiwiti saka 1.75mm nganti 3mm. Kekandelan kudu cocog karo sing didhukung dening kepala ekstrusi printer 3D sampeyan.
  • ABS: Acyrlonitrile butadiene styrene minangka termoplastik sing cukup umum (kayata: potongan LEGO digawe saka bahan iki). Iki ora bisa dibiji, nanging angel lan kaku kanggo nggawe struktur sing padhet. Uga tahan resistensi kimia, mung larut karo aseton. Nolak banget kanggo abrasi, lan suhu, nanging bisa rusak yen ditinggal njaba amarga kena UV.
  • PLA- Asam polylactic bisa dibiodegradasi (digawe saka wiji, kayata tepung jagung), saengga luwih ramah lingkungan lan bisa digunakake kanggo proyek kebon. Iki bisa digunakake kanggo digunakake minangka piranti pawon, kayata kacamata, plastik, alat makan, lsp. Sanajan rampunge ora lancar kaya ABS, nanging gloss unggul.
  • HIPSPolystyrene sing duwe pengaruh banget padha karo ABS, sanajan ora umum kaya sing sadurunge.
  • PET: Polyethylene terephthalate umume ana ing botol banyu mineral utawa minuman ringan, uga ing kemasan panganan liyane. Transparan lan tahan pengaruh sing apik banget.
  • Laywoo-d3: Bisa ngganti warna (cahya / peteng) kanthi suhu, sing menehi akeh keperluan kanggo digunakake ing sawetara aplikasi sing kalebu kontrol suhu. Sipat padha karo PLA, padhet, lan teksture padha karo kayu, kanthi urat.
  • ninjaflex: thermoplastic elastomer (TPE) minangka materi anyar sing revolusioner, kanthi fleksibilitas gedhe. Yen sampeyan pengin nggawe potongan sing fleksibel, iki sing digoleki.
  • Nilon: Iki minangka bahan (non-polimer) sing populer banget, jinis serat kanggo kain sing digunakake ing sandhangan, tali, lan akeh barang liyane. Ora gampang dikontrol, mula detail potongan kasebut bakal ora enak banget, uga njupuk kelembapan. Menawi mekaten, tahan banget tumrap suhu lan stres.
Ana macem-macem gulungan bahan kasebut kanthi warna sing beda-beda saengga sampeyan bisa milih sing paling disenengi. Kajaba iku, ana uga warna-warni. Yen sampeyan ngrampungake potongan nganggo cat, warnane ora bakal penting. Ana uga, kaya sing wis dakkandhani, bakal owah karo suhu, lan uga ana fosfor nganti sumunar ing peteng utawa nalika kena radiasi UV. Malah ana sawetara bahan konduktif listrik, kanggo bisa nyithak trek sing bisa digunakake ing sirkuit ...

Jinis cetak 3D

jinis 3D printing

Saliyane materi kasebut, uga penting jinis pencetakan 3D. Kaya nalika milih printer kertas, sampeyan mikir yen pengin printer inkjet, utawa laser, LED, lsp. Nalika sampeyan milih printer 3D, sampeyan uga kudu nggatekake teknologi sing digunakake, amarga bakal gumantung. kinerja lan asil:

  • FDM (Modeling Deposition Fused) utawa FFF (Pabrik Filamen campuran): Iki kalebu model pemendapan molten polimer. Filamen digawe panas lan dilebur kanggo ekstrusi. Kepala bakal pindhah karo koordinat X, Y miturut informasi ing file print kanggo nggawe obyek. Platform sing dibangun uga mobile ing kasus iki, lan bakal pindhah menyang arah Z kanggo nggawe lapisan demi lapisan. Keuntungan teknik iki yaiku efisien lan cepet, sanajan ora cocog kanggo model kanthi bagean sing ora bisa metu, amarga rampung saka ngisor nganti ngisor.
  • SLA (Litografi Stereo): stereolithography minangka sistem sing cukup lawas ing endi resin cair fotosensitif digunakake sing bakal dikencengi dening laser. Mangkene carane lapisan digawe nganti potongan pungkasan digayuh. Wis watesan sing padha karo FDM, nanging bisa entuk obyek kanthi permukaan sing apik banget lan rincian liyane.
  • DLP (Pemrosesan Cahaya Digital)- Pemrosesan lampu digital minangka salah sawijining jinis pencetakan 3D sing padha karo SLA, nanging nggunakake fotofolimer cair sing atos entheng. Asilé yaiku obyek kanthi résolusi sing apik banget lan kuat.
  • SLS (Sinterisasi Laser Milih): Sinter laser pilihan padha karo DLP lan SLA, nanging tinimbang cairan nggunakake bubuk. Iki digunakake kanggo printer nganggo nilon, aluminium, lan bahan liyane saka jinis iki. Laser bakal ngetrapake partikel bledug kanggo mbentuk obyek kasebut. Sampeyan bisa nggawe bagean sing angel digawe kanthi cetakan utawa ekstrusi.
  • SLM (Leleh Laser Milih): teknologi sing cukup maju lan larang, padha karo SLS. Peleburan laser pilihan digunakake, lan digunakake utamane ing industri kanggo nyawiji bubuk logam lan nggawe bagean.
  • EBM (Leleh Beam Elektron): Teknologi iki uga maju banget lan larang, kanggo sektor industri. Nggunakake fusi bahan nggunakake sinar elektron. Malah bisa nyawiji bubuk logam lan tekan suhu nganti 1000ºC. Formulir lengkap lan majeng bisa digawe.
  • LOM (Pabrik Obyek Laminasi): minangka salah sawijining jinis pencetakan 3D sing nggunakake manufaktur laminasi. Lembar kertas, kain, logam utawa plastik digunakake kanggo mbentuk struktur. Lapisan kasebut digabung karo adesif lan dipotong nganggo laser. Iki kanggo keperluan industri.
  • B.J. (Jetting pengikat): injeksi binder uga digunakake ing industri. Gunakake bubuk, kayata teknik liyane. Debu biasane plester, semen utawa aglutinating liyane sing bakal gabung karo lapisan. Logam, wedhi utawa plastik uga bisa digunakake.
  • MJ (Bahan Jetting): injeksi material minangka teknologi pencetakan 3D liyane sing digunakake ing industri perhiasan. Wis pirang-pirang taun digunakake, lan entuk kualitas sing apik. Multiple layer dibangun ing sisih ndhuwur kanggo nggawe potongan sing padhet. Sirah nyuntik atusan tetesan photopolymer lan banjur ngobati (solidify) kanthi sinar ultraviolet (UV).
  •  MSLA (SLA Topeng): Iki minangka jinis SLA bertopeng, yaiku nggunakake matriks LED minangka sumber cahya, ngetokake cahya ultraviolet liwat layar LCD sing nuduhake sheet sheet minangka topeng, mula jenenge. Sampeyan bisa entuk wektu cetak sing dhuwur banget amarga saben lapisan kapapar sekaligus kanthi LCD, tinimbang nelusuri area kanthi ujung laser.
  • DMLS (Sinteran Laser Logam Langsung)- Ngasilake obyek kanthi cara sing padha karo SLS, nanging bedane yaiku bubuk ora lebur, nanging digawe panas karo laser nganti bisa dipasang ing level molekul. Amarga tekanan, potongan kasebut biasane rapuh, sanajan bisa ngalami proses termal sabanjure supaya luwih tahan.
  • DOD (Gawe Mundur)Pencetakan drop-on-demand minangka jinis pencetakan 3D liyane. Nggunakake rong jet tinta, siji setor bahan konstruksi lan liyane bahan sing bisa larut kanggo dhukungan. Iki uga nggawe lapisan kanthi lapisan kaya teknik liyane, nanging uga nggunakake fly-cutter sing ngilangke area konstruksi kanggo nggawe saben lapisan. Mangkono lumahing rata sing sampurna digayuh. Dheweke cukup digunakake ing industri kanthi presisi sing luwih gedhe utawa kanggo nggawe cetakan.

Ora kabeh iki kanggo digunakake ing omah, ana sing kanggo keperluan bisnis utawa industri. Kajaba iku, ana cara anyar liyane sing muncul, sanajan ora populer.

Fitur printer

Printer 3D

Printer 3D, preduli saka jinis pencetakan 3D, uga duwe sawetara karakteristik teknis sing bakal nemtokake kinerja. Sing paling penting sing sampeyan kudu ngerti yaiku:

  • Kacepetan cetak: nggambarake kacepetan nalika printer bakal rampung nyithak bagean kasebut. Iki diukur kanthi milimeter per detik. Lan bisa 40mm / s, 150mm / s, lsp. Yen saya dhuwur, wektu saya suwe saya suwe. Elinga yen sawetara potongan, yen ukurane gedhe lan kompleks, bisa tahan jam ...
  • Injektor: iki minangka kunci, amarga bakal tanggung jawab nyetorake bahan kanggo mbentuk bahan kasebut, sanajan ora kabeh jinis pencetakan 3D mbutuhake, amarga sawetara bisa digunakake kanthi cairan lan cahya. Nanging umume wong-wong domestik duwe, lan kalebu sawetara bagean ing ngisor iki:
    • Tip panas: yaiku bagean sing paling penting. Iki tanggung jawab kanggo nyawiji filamen miturut suhu. Suhu sing digayuh bakal gumantung karo jinis bahan sing ditampa. Penting milih sistem kanthi adhem aktif.
    • Nozel: yaiku bukaan endhas, yaiku nalika filamen sekring metu. Ana sing gedhe kanthi adhesi lan kecepatan sing luwih apik, nanging kanthi resolusi luwih murah (kurang detail). Sing cilik luwih alon, nanging luwih pas kanggo nggawe bentuk sing rumit kanthi rinci.
    • Extruder: piranti ing sisih liyane saka pucuk panas. Lan minangka sing tanggung jawab kanggo ngeterake bahan cair. Sampeyan bisa nemokake sawetara jinis:
      • Langsung: dheweke duwe kendhali sing luwih apik lan gampang kerja. Dheweke dijenengi banget amarga dipangan langsung karo ujung panas.
      • Bowden: Ing kasus iki, filamen cair bakal lelungan jarak antarane pucuk panas lan extruder. Iki bakal madhakake mekanisme injeksi, nyuda geter lan ngidini supaya luwih cepet obah.
  • Amben anget: Ora ana ing kabeh printer, nanging dhukungan utawa basis sing bagean kasebut dicithak. Bagean iki bisa digawe panas kanggo mesthekake yen bagean kasebut ora bakal ilang suhune sajrone proses pencetakan, supaya entuk asil sing luwih apik. Iki perlu kanggo bahan kayata nilon, HIPS, utawa ABS. Yen ora, saben lapisan ora bakal tetep ing sisih liyane. Printer kanggo PET, PLA, PTU, lan liya-liyane, ora butuh kasur panas, lan nggunakake pangkalan sing adhem.
  • Kipas angin- Amarga suhu dhuwur, printer asring duwe penggemar supaya sistem tetep adhem. Iki penting kanggo njaga linuwih saka printer.
  • STL: kaya sing sampeyan deleng babagan subyek piranti lunak cetak, umume printer wis nampa format STL standar. Priksa manawa printer sampeyan nampa format file kasebut.
  • SoporteSanajan printer sing paling populer kompatibel karo Windows, macOS lan GNU / Linux, sampeyan kudu menehi perhatian khusus manawa ana driver kanggo sistem sampeyan.
  • TambahanSawetara printer uga kalebu sawetara fitur liyane sing bisa narik kawigaten, kayata layar LCD kanthi informasi babagan proses kasebut, konektivitas WiFi kanggo nyambungake ing jaringan, kamera internal supaya bisa nggawe film proses pencetakan, lsp.
  • Dirakit vs dibongkar: Akeh printer sing siyap mbongkar lan digunakake (kanggo sing durung duwe pengalaman), nanging yen sampeyan seneng karo DIY, sampeyan bisa nemokake desain sing luwih murah sing bisa dipasang kanthi nggunakake kit.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.