Peneliti ngatur hack hack 3D karo aplikasi smartphone sing sederhana

3d printer

Tim peneliti saka Universitas Buffalo, dununge ing kutha New York sing kondhang, wis sukses ngumumake gampang banget hack hack 3D saiki mula nyoroti bebaya nyolong properti intelektual saka 3D printing. Tanpa mangu-mangu, paling ora aku mikir, pencetakan 3D duweni potensi ngowahi jagad iki, sanajan iki, utamane babagan keamanan, luwih akeh usaha sing kudu ditindakake.

Sampeyan kudu mikir yen dina iki sampeyan mung butuh model 3D kanggo nggawe produk, sing bisa nambah akeh perusahaan akses menyang sistem kita kanggo njupuk file kasebut lan kanthi mangkono bisa entuk bathi saka kabeh investasi sing digawe perusahaan ing riset lan pangembangan. Soko sing kayane rumit banget, saiki wis diwartakake dening tim peneliti sing dipimpin dening Profesor Wenyao Xu PhD.

Ing pratelan profesor Wenyao:

Akeh perusahaan sing kerja keras kanggo nyithak 3D sing nyoba merevolusi bisnis, nanging isih kurang informasi keamanan sing ana gandhengane karo mesin kasebut, saengga properti intelektual pancen rentan.

Saka Universitas Buffalo, dheweke menehi peringatan babagan keamanan sing dileksanakake ing printer 3D saiki

Biasane, perusahaan cenderung nglindhungi jenis file iki liwat enkripsi, tandha banyu utawa mung liwat sistem alarm, proteksi sing biasane bisa rusak nggunakake kekuwatan, nanging ing kesempatan kasebut, tim peneliti wis bisa nuduhake manawa ora perlu ngilangi sistem supaya bisa nyolong informasi kasebut.

Pakaryan kasebut wis rampung kanthi nggawe app tartamtu sing bakal dieksekusi dening a smartphone. Aplikasi iki tanggung jawab kanggo ngukur akustik lan gelombang elektromagnetik sing digawe dening printer 3D sajrone proses nggawe bagean tartamtu. Sawise kabeh proses iki direkam, liwat rekayasa mbalikke, mula bisa ngerti dununge nozel lan bisa uga ndeleng apa sing dicithak kanthi lengkap.

Saiki, proses iki durung sampurna, sanajan smartphone wis cedhak banget karo mesin kasebut. Tim kasebut mung bisa ngasilake potongan kanthi akurasi 94%, sing dikurangi dadi 90% yen potongan kasebut kompleks banget. Nalika terminal dipisahake karo mesin, presisi iki uga bakal dikurangi. Sanajan mangkono, karyawan sing dipercaya saka perusahaan bisa kanthi gampang ngakses sistem pencetakan sing bakal mbukak pengintipan industri.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.