Ukum Kirchhoff: aturan dhasar kanggo simpul ing sirkuit listrik

Hukum Kirchhoff

kaya ing Ukum Ohm, las Hukum Kirchhoff Iki minangka aturan dhasar listrik liyane. Undhang-undhang kasebut ngidini kita nganalisa voltase lan intensitas saiki ing simpul, sing penting kanggo ngerti aspek sirkuit.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti sethithik babagan dheweke, Aku ngajak sampeyan terus maca kabeh tutorial babagan persamaan dhasar lan aplikasi ing sirkuit dhasar ...

Simpul, cabang, bolong

Nalika nganalisa sirkuit, sampeyan bisa mbedakake macem-macem simbol unsur, garis sambung, sambungan, lan uga kelenjar. Sing terakhir uga diarani cabang utawa bolong.

Hukum Kirchhoff digunakake kanggo nganalisa sifat listrik ing simpul kasebut. Yaiku, ing titik persimpangan sing ana rong elemen utawa luwih sing gegandhengan. Contone, minangka titik sing bisa dideleng ing gambar utama artikel iki ...

Hukum Kirchhoff

ing Ukum Kirchhoff Iki minangka rong persamaan utawa persamaan sing adhedhasar prinsip konservasi energi lan pengisian sirkuit listrik. Kaloro undang-undang kasebut bisa dipikolehi langsung kanthi njupuk persamaan Maxwell sing misuwur, sanajan Kirchhoff ndhisiki prekara kasebut.

Jeneng kasebut asale saka sing nemokake, amarga dheweke pertama diterangake ing taun 1846 dening Gustav Kirchhoff. Lan saiki lagi digunakake ing teknik listrik lan elektronik kanggo ngerti voltase lan arus ing simpul sirkuit, lan uga Hukum Ohm, alat kasebut minangka alat sing efektif banget kanggo dianalisis.

Ukum pisanan utawa simpul

simpul

«Ing simpul apa wae, jumlah aljabar intensitas sing ngetik simpul padha karo jumlah aljabar intensitas sing ditinggalake. Kajaba, jumlah kabeh arus sing liwat simpul padha karo nol.»

Aku = Aku1 + Aku2 + Aku3…

Ukum nomer loro utawa meshes

bolong

«Ing sirkuit sing ditutup, jumlah kabeh voltase ngeculake padha karo total voltase sing disedhiyakake. Kajaba, jumlah aljabar beda potensial listrik ing sirkuit padha karo nol.".

-V1 +V2 +V = Aku R1 + Aku R2 + Aku R3   = Aku · (R1 + R2 + R3)

Saiki sampeyan bisa miwiti aplikasi kasebut formula sederhana kanggo entuk rincian arus lan voltase ing sirkuit ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.