Micrometer: kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan alat iki

mikrometer

Sanajan katon kaya unit dawa, ing mikrometer sing dimaksud ing kene yaiku instrumen sing diarani jeneng kasebut. Iki uga dikenal minangka gauge palmer, lan bisa dadi alat sing paling penting bengkel produsen utawa kanggo sing seneng banget babagan DIY, amarga ngidini ngukur kanthi presisi apa instrumen liya sing ora bisa.

Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau babagan luwih lengkap kanggo apa, kanggo apa, cara kerjane, uga kunci kanggo milih sing apik kanggo proyek mbesuk ...

Apa sing diarani mikrometer?

gauge palmer

El mikrometer, utawa kaliper Palmer, iku alat ukur sing akurat banget. Kaya jenenge, digunakake kanggo ngukur obyek kanthi ukuran sing cilik banget kanthi tliti. Umume, umume duwe kesalahan minimal, bisa ngukur nganti satus (0,01 mm) utawa sewu (0,001 mm) milimeter.

Panampilane bakal ngelingake sampeyan akeh a kaliper utawa gauge vernier konvensional Nyatane, cara kerjane meh padha. Gunakake sekrup kanthi skala lulusan sing bakal digunakake kanggo nemtokake pangukuran. Piranti kasebut ndemek pucuk obyek sing bakal diukur, lan ndeleng ukurane sampeyan bakal oleh asil pangukuran. Mesthi wae minimal lan maksimal, umume 0-25 mm, sanajan ana sing luwih gedhe.

Sajarah

cunt industrialisasiUtamane sajrone Revolusi Industri, minat sing gedhe kanggo ngukur prekara kanthi tepat mula subur. Instrumen sing digunakake nalika semana, kayata pengukur konvensional, utawa meter, ora cukup.

Serangkaian panemuan ing jaman kepungkur, kayata sekrup mikrometer saka William Gascoigne taun 1640, dheweke nggawe perbaikan kanggo vernier utawa vernier sing digunakake ing kaliber wektu kasebut. Astronomi minangka salah sawijining sektor pertama sing bakal digunakake, kanggo ngukur jarak kanthi teleskop.

Mengko bakal ana modifikasi lan perbaikan liyane kanggo jinis instrumen iki. Kaya wong Prancis Jean laurent palmer, sing ing taun 1848, nggawe pangembangan pertama mikrometer genggam. Penemuan kasebut dipamerake ing Paris taun 1867, sing bakal narik perhatian Joseph Brown lan Lucius Sharpe (saka BRown & Sharpe), sing wiwit nggawe alat kasebut kanthi akeh ing taun 1868.

Acara iki nggampangake supaya karyawan lokakarya bisa nggunakake alat sing luwih pas tinimbang sing sadurunge. Nanging ora bakal nganti taun 1890, nalika pengusaha lan penemu Amerika Laroy Sunderland Starrett nganyari mikrometer lan paten formulir sing luwih anyar saiki. Kajaba iku, dheweke nggawe perusahaan Starrett, salah sawijining pabrikan alat ukur paling gedhe saiki.

Bagéan saka mikrometer

bagean mikrometer

Ing gambar ing ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng bagean sing paling penting kaliper utawa mikrometer Palmer. Apa bagean Padha:

1. Awak: yaiku potongan logam sing dadi pigura. Digawe saka materi sing ora beda-beda kanthi pangowahan termal, yaiku kanthi ekspansi lan kontraksi, amarga iki bisa nyebabake pangukuran sing salah.
2. Tope: yaiku sing bakal nemtokake 0 pangukuran. Penting digawe saka bahan sing atos, kayata waja, supaya ora nyuwek lan bisa ngganti ukurane.
3. Lunjakan: minangka elemen seluler sing bakal nemtokake pangukuran mikrometer. Iki bakal dadi gerakane nalika muter sekrup nganti kontak karo bagean kasebut. Yaiku, jarak ing antarane ndhuwur lan lunjakan bakal dadi ukuran. Kajaba iku, biasane digawe saka bahan sing padha karo sisih ndhuwur.
4. Ndandani tuas: ngidini sampeyan ngalangi gerakan paku kanggo ndandani pangukuran supaya ora obah, sanajan sampeyan wis ngilangi potongan kanggo ngukur.
5. Ratchet: Iki minangka bagean sing bakal matesi kekuwatan nalika nindakake pangukuran kontak. Bisa diatur kanthi gampang.
6. Gendhing mobile: Iki skala ukuran pangukuran sing paling akurat dicathet, puluhan mm. Sing duwe vernier uga bakal duwe skala liya kanggo tliti sing luwih tliti, sanajan sewu milimeter.
7. Drum tetep: yaiku skala sing tetep ditandhani. Saben baris ana siji millimeter, lan gumantung ing endi tandha drum tetep, sing bakal dadi pangukuran.

Cara kerja micrometer utawa caliper palmer

Mikrometer duwe prinsip sing gampang. Iku adhedhasar a sekrup kanggo ngowahi pamindahan cilik ing ukuran sing tepat amarga ukurane. Pangguna alat jinis iki bakal bisa ngencengake sekrup nganti tips ngukur nggawe kontak karo permukaan obyek sing bakal diukur.

Kanthi ndeleng tandha ing drum lulusan, pangukuran bisa ditemtokake. Kajaba iku, akeh mikromet kalebu: vernier, sing bakal ngidini maca pangukuran kanthi pecahan amarga gabung karo skala sing luwih cilik.

Mesthi wae, ora kaya kaliper konvensional utawa caliper, ukurane mung Palmer njaba diameter utawa dawa. Sampeyan wis ngerti manawa pangukuran konvensional uga nduweni kemampuan kanggo ngukur dhiameter, lan uga ambane ... Nanging, kaya sing bakal dideleng ing bagean sabanjure, ana sawetara jinis sing bisa ngatasi iki.

Jenis

Ana sawetara jinis mikrometer. Gumantung saka cara maca, bisa uga:

  • Mekanik: padha kanthi manual, lan wacan ditindakake kanthi nafsirake skala sing direkam.
  • digital: elektronik, kanthi layar LCD sing diwaca supaya luwih gampang.

Dheweke uga bisa dipérang dadi loro miturut jinis unit dipunginaaken:

  • Sistem desimal: padha nggunakake unit SI, yaiku sistem metrik, kanthi milimeter utawa subyek.
  • Sistem Saxon: nggunakake inci minangka basa.

Miturut apa sing diukur, sampeyan uga bisa nemokake mikromet kaya:

  • Estándar: yaiku sing ngukur dawa utawa dhiameter potongan.
  • Jero: yaiku jinis khusus sing duwe dhukungan kanthi rong titik utawa pangkalan sing ana ing permukaan. Nalika lonjakan metu jejeg ing pangkal kanggo nutul sisih ngisor lan kanthi mangkono ngukur ambane kanthi akurat.
  • Njero ruangan: Iki uga diowahi nganggo rong kontak kanggo ngukur jarak utawa diameter internal kanthi akurat, kayata bagian jero tabung, lsp.

Uga ana cara liya kanggo katalog mau, nanging iki sing paling penting.

Nganggo tuku mikrometer

mikrometer

Yen sampeyan pengin tuku mikrometer sing kualitas lan akurat, iki sawetara rekomendasi sing bisa narik kawigaten sampeyan:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.