Apa Arduino?

Papan Arduino Tre

Kita kabeh wis ngrungokake babagan Proyek Arduino lan akibat positif kanggo jagad Hardware, nanging sejatine ana sawetara sing ngerti persis apa Arduino lan apa sing bisa ditindakake karo dewan kasebut utawa apa sing sejatine disedhiyakake dening Proyek Arduino.

Saiki gampang banget dipikolehi papan arduino, nanging kita kudu ngerti lan duwe luwih saka papan Hardware sing gampang sawetara kabel lan sawetara lampu LED bisa disambungake.

Apa iku?

Proyek Arduino minangka gerakan Hardware sing ngupayakake nggawe PCB utawa Papan Sirkuit Cetak sing mbantu pangguna apa wae kanggo nggawe lan ngembangake proyek elektronik pungkasan lan fungsional. Mangkono piring Arduino ora liya minangka papan PCB sing bisa ditiru kaping pirang-pirang sing dikarepake tanpa kudu mbayar lisensi utawa gumantung karo perusahaan sing digunakake lan / utawa nggawe.

Gerakan iki (Proyek Arduino) ngupayakake nggawe Hardware Gratis, yaiku, pangguna apa wae sing bisa nggawe papane dhewe lan bisa dadi fungsional, paling ora fungsine kaya papan sing bisa dituku.

Proyèk iki lair ing taun 2003 nalika sawetara siswa saka Institut IVREA nggolek alternatif papan karo mikrokontroler BASIC Stamp. Plat kasebut regane luwih saka $ 100 saben unit, regane larang kanggo siswa apa wae. Ing taun 2003, pangembangan pisanan katon nduwe desain gratis lan umum nanging sing ngontrol ora kepenak pangguna pungkasan. Bakal ing taun 2005 nalika mikrokontroler Atmega168 teka, mikrokontroler sing ora mung nggawe papan papan, nanging uga nggawe konstruksi terjangkau, nganti saiki sing model papan Arduino regane $ 5.

Kepiye jenenge jenengmu?

Proyek kasebut jenenge jenenge saka toko ing cedhak Institut IVREA. Kaya sing wis diandharake, proyek kasebut dilahirake kanthi panas ing institusi iki sing ana ing Italia lan cedhak institusi kasebut, ana restoran sing diarani Bar di Re Arduino utawa Bar del Rey Arduino. Kanggo ngurmati papan iki, pangadeg proyek kasebut, Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe, Gianluca Martino lan David Mellis, dheweke mutusake nelpon dewan lan proyek Arduino.

Bar ing Re Arduino

Wiwit taun 2005 nganti saiki, Proyek Arduino durung kontroversi babagan pimpinan lan hak properti. Mula, ana macem-macem jeneng kayata Genuino, yaiku merek resmi pelat Proyek sing didol ing njaba Amerika Serikat lan Italia.

Kepiye bedane karo Raspberry Pi?

Akeh pangguna sing mbingungake papan Raspberry Pi karo papan Arduino. Amarga kanggo wong sing paling anyar lan ora ana gandhengane karo topik kasebut, kalorone piring kasebut katon padha, nanging ora ana sejatine sing bener. Arduino minangka papan PCB sing duwe mikrokontroler, nanging Ora duwe prosesor, ora ana GPU, ora ana memori ram lan ora ana port output kayata microhdmi, wifi utawa bluetooth sing nggawe kita bisa ngowahi papan dadi minicomputer; nanging Arduino minangka papan sing bisa diprogram kanthi pangertene manawa kita bisa mbukak program lan perangkat keras sing digunakake bakal nglakokake program kasebut: salah sawijining prekara sing gampang kaya ngaktifake / mateni bohlam lampu LED utawa sing kuat kaya bagean elektronik saka printer 3D.

Apa model piring sing ana?

Papan Proyek Arduino dipérang dadi rong kategori, kategori pertama yaiku papan sederhana, papan PCB mikrokontroler y kategori nomer loro yaiku tameng utawa piring ekstensi, papan sing nambah fungsi ing papan Arduino lan gumantung saka operasine.

Arduino Yun

Antarane model dewan Arduino sing paling populer yaiku:

    • Arduino UNO
    • Arduino Leonardo Kab
    • Arduino MEGA Kab
    • Arduino Yun
    • Arduino DUE
    • Arduino Mini Kab
    • Arduino Micro Kab
    • Arduino Zero Kab
      ...

Lan ing antarane model tameng Arduino sing paling populer utawa migunani yaiku:

    • Arduino GSM Shield
    • Shield Proto Arduino
    • Arduino Motor Shield
    • Arduino WiFi Shield
      ....

Plat lan tameng kalorone minangka model dhasar. Saka kene, kita bakal nemokake kit lan aksesoris sing tujuane nggawe Arduino nggawe fungsi sing luwih spesifik kayata proyek CloneWars sing nggawe kit kanggo ndandani papan MEGA Arduino dadi printer 3D sing kuat.

Apa sing dibutuhake supaya bisa sukses?

Sanajan katon ora logis utawa aneh, kanggo dewan Arduino bisa digunakake kanthi bener, kita butuh rong elemen: daya lan piranti lunak.

Kaping pisanan wis jelas, yen kita bakal nggunakake komponen elektronik, kita butuh energi sing bisa diekstrak saka sumber listrik utawa langsung saka piranti elektronik liyane amarga input usb.

Kita bakal entuk piranti lunak kasebut amarga Arduino IDE sing bakal mbantu kita nggawe, nyusun lan nyoba program lan fungsi sing dikepengini dewan Arduino. Arduino IDE minangka piranti lunak gratis sing bisa ditindakake web iki. Sanajan kita bisa nggunakake jinis IDE lan piranti lunak liyane, sing sejatine disaranake nggunakake Arduino IDE wiwit saiki Wis kompatibilitas maksimal karo kabeh model resmi Proyek Arduino lan bakal mbantu ngirim kabeh data kode tanpa masalah..

Sawetara proyek sing bisa ditindakake karo dewan Arduino

Ing ngisor iki sawetara proyek sing bisa ditindakake kanthi piring sederhana saka proyek iki (preduli karo model sing kita pilih) lan kasedhiya kanggo kabeh wong.

Gadget sing paling misuwur kabeh lan sing wis nggawe proyek Arduino paling misuwur yaiku tanpa ragu Printer 3D, utamane model Prusa i3. Gadget revolusioner iki adhedhasar extruder lan Arduino MEGA 2560 board.

Sawise sukses proyek iki, mula lahir loro proyek paralel adhedhasar Arduino lan gegandhengan karo 3D printing. Sing pertama yaiku scanner obyek 3D nggunakake piring Arduino UNO lan sing nomer loro yaiku proyek sing nggunakake papan Arduino kanggo daur ulang lan gawe filamen anyar kanggo printer 3D.

Ing jagad IoT minangka salah sawijining relung utawa wilayah ing endi Arduino duwe akeh proyek. Arduino Yún minangka model sing disenengi kanggo proyek kasebut sing nggawe kunci elektronik, sensor sidik jari, sensor lingkungan, lsp ... Cekakipun, jembatan antawisipun Internet lan elektronik.

kesimpulan

Iki minangka ringkesan cilik saka Proyek Arduino lan dewan Arduino. Ringkesan cilik sing menehi idea babagan plate kasebut, nanging kaya sing wis diandharake, wiwitane diwiwiti taun 2003 lan wiwit iku, piring kasebut Arduino saya tuwuh ora mung ing kinerja utawa kekuwatan, nanging uga ing proyek, crita, kontroversi lan kasunyatan tanpa wates sing nggawe Arduino dadi pilihan sing apik kanggo proyek Hardware Gratis utawa mung kanggo proyek sing ana gandhengane karo Elektronik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.