Ardublock: Apa Sampeyan Lan Apa Sing Bisa Dilakukan Kanggo Arduino Sampeyan

Screenshot saka plugin Ardublock.

Akuisisi dewan Arduino iku wis kuna lan saya tambah akeh kanthong, nanging kepiye cara kerjane? Cetha yen bisa digunakake, kita butuh kode utawa program sing nindakake operasi sing dikarepake. Nanging, sayangé, ora kasedhiya kanggo kabeh wong sampeyan mbutuhake ilmu program supaya Arduino bisa mindhah motor utawa nguripake lampu.

Kabeh mau nggawe editor visual lan pamrograman visual dadi populer banget. Jinis iki program ngidini nggawe program liwat blok sing diseret nganggo mouse, lali nutup kurung kriting utawa kudu nulis jeneng fungsi sing dawa. Alat populer sing ngenalake pamrograman visual menyang Arduino diarani Ardublock.

Apa Ardublock?

Ardublock minangka program utawa luwih becik minangka tambahan kanggo IDE Arduino sing ngidini kita nggawe program lan kode tanpa prelu nulis kode, yaiku liwat alat visual. Iki duwe kaluwihan amarga yen ngerti cara program, kita bakal ngirit wektu akeh kanggo proses debugging amarga ora bakal lali nulis ";" sing kondhang. uga ora nutup kode braces. Program karo alat visual yaiku program dimaksudake kanggo programer pemula lan ahli lan uga kanggo pangguna sing ora ngerti program lan pengin sinau kepiye.

Kaya sing wis diandharake, Ardublock luwih lengkap tinimbang program kasebut amarga kudu duwe IDE Arduino kanggo operasine. Mangkono, nggawe ringkesan, kita bisa ujar manawa Ardublock minangka kustomisasi Arduino IDE kanggo adaptasi pamrograman kode menyang program visual.

Papan Arduino Tre

Ardublock duwe prekara sing luwih positif kajaba dadi alat kanggo programmer pemula. Salah sawijining perkara sing positif yaiku kemungkinan nggarap blok kanggo nggawe proyek kanthi luwih cepet.

Ardublock bisa digunakake kanthi visual kanthi blok lan uga bisa digunakake kanthi komponen. Mangkono, kita bisa nggawe blok sing rodhane, liyane yaiku musik lan liyane sing lempeng; saben-saben kita pengin nggunakake blok iki, kita bakal menehi jeneng utawa mung nyeret saka sisih jendhela menyang sisih liyane.

Fungsi lan kemungkinan sing ditawakake Ardublock padha karo sing ditawakake Arduino IDE, yaiku, kita bisa nyambungake Ardublock menyang papan Arduino, ngirim kode sing digawe Ardublock amarga blok lan nyoba proyek kanthi cepet lan gampang. Lan nalika ngrampungake program, informasi sing disimpen isih ana kode tinulis, kode sing digawe karo Ardublock kanthi blok.

Kepiye cara nginstal Ardublock ing sistem operasi?

Kita wis ngerti utawa duwe ide sing jelas babagan Ardublock, nanging kepiye carane diinstal ing komputer? Kepiye cara nggunakake?

Preparasi komputer kita

Sanajan mung dokumentasi sing ana babagan Ardublock yaiku ing basa Inggris, sejatine proses instalasi cukup gampang lan cepet yen duwe Arduino IDE. Kaping pisanan sing kudu kita lakoni duwe komputer IDE Arduino kita, yen ora diinstal, sampeyan bisa mandheg ndeleng Kene carane nginstal ing Gnu / Linux. Unsur liyane sing bakal dibutuhake yaiku duwe mesin virtual Java utawa padha ing tim. Yen nggunakake Gnu / Linux, sing paling becik yaiku totohan OpenJDK, utamane sawise konfrontasi antara Oracle lan Google. Saiki yen wis rampung, kita kudu golek situs web Ardublock resmi lan entuk paket Ardublock, paket sing ana ing format jawa utawa kanthi ekstensi .jar. File sing diunduh dudu file sing bisa dieksekusi kanthi tuntunan instalasi, mula kita kudu nindakake kabeh kanthi manual.

Screenshot saka Arduino IDE

Instalasi Ardublock

Primero Kita mbukak Arduino IDE banjur menyang Preferensi utawa Preferensi. Saiki kita menyang opsi "Lokasi Sketchbook:" sing bakal katon ing jendela anyar. Iki alamat sing kudu nyimpen plugin utawa unsur tartamtu saka Arduino IDE. Lokasi utawa alamat sing ditampilake kayata "Dokumen / Arduino" utawa omah / Dokumen / Arduino. Kita bisa ngganti alamat nanging yen diganti, kita kudu ngerti apa alamat anyar kanggo mindhah file Ardublock sing diunduh ing kana. Yen mbukak folder Arduino, kita bakal weruh manawa ana subfolder lan file liyane.

Kita kudu mindhah paket Ardublock kanthi ninggalake alamat "alat / ArduBlockTool / tool / ardublock-all.jar" ing ngisor iki. Yen program Arduino IDE dibukak, saiki wayahe nutup lan nalika dibukak maneh, ing menu Piranti utawa Alat pilihan Ardublock bakal katon. Kanthi ngeklik, bakal katon jendela anyar sing cocog karo antarmuka Ardublock. Kaya sing sampeyan ngerteni, iku gampang lan cepet nanging mbingungake yen ora ngerti prosedur instalasi.

Alternatif kanggo Ardublock

Sanajan Ardublock bisa uga katon kaya sing anyar lan unik kanggo Arduino, sing sejatine dudu mung siji-sijine program utawa alat sing kudu ditindakake kanggo nindakake program visual. Ana sawetara alat sing fokus ing pamrograman visual, nganti kabeh alternatif kanggo Ardublock minangka program unik lan ora ekstensi utawa plugin menyang Arduino IDE.

Sing pertama yaiku alternatif sing diarani Minibloq. Minibloq minangka program lengkap sing fokus ing program visualMula, layar kasebut dipérang dadi telung bagean: bagean kanthi blok sing bakal digawe, bagean liyane sing bakal mindhah blok sing pengin digunakake ing program lan bagean katelu sing bakal nuduhake kode sing bakal digawe, amarga pangguna luwih maju. Minibloq bisa dipikolehi liwat iki pranala.

Tangkapan layar program Minibloq

Alat nomer loro diarani Ngeruk kanggo Arduino. Alat iki nyoba adaptasi program Scratch anak kanggo level apa wae lan kanthi filsafat sing padha nggawe program. Scratch for Arduino minangka program sing lengkap, saengga, garpu Scratch.

Katelu alat durung ditemtokake, nanging minangka alat sing janjeni ing alat pamrograman visual. Alat iki diarani mod kit, alat sing lair ing Kickstarter nanging alon kanthi cara sing apik banget. Bedane saka program liyane bisa uga luwih khusus kanggo pangguna wong anyar tinimbang pangguna tingkat lanjut. Pungkasan, alternatif liyane kanggo Ardublock yaiku panggunaan tradisional ID Arduino, alternatif sing ora visual lan mung bakal kasedhiya kanggo programmer sing paling ahli.

kesimpulan

Ardublock iku alat sing apik banget, paling ora kanggo pangguna pemula. Nanging bener yen sampeyan programmer ahli, jinis alat kasebut ora nggawe kode supaya bisa digawe luwih cepet, nanging suwalike. Nggunakake mouse, sing aneh, luwih alon tinimbang nggunakake keyboard.

Senajan yen programmer ora duwe pengalaman utawa sinau, Ardublock minangka ekstensi sing disaranake banget ora ateges penting amarga ing fase kasebut ora bisa ditindakake kesalahan sintaksis lan masalah cilik sing angel ditemokake lan bisa diatasi karo Ardublock. Nanging Apa sing sampeyan pilih?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Oscar Mansila ngandika

    Halo, seneng ketemu sampeyan. Apa Ardublock bisa digunakake nganggo versi Arduino sing luwih anyar?

  2.   Jose ngandika

    Halo, Kanthi versi grafis iki sampeyan bisa nggawe program sing padha karo nulis? Kanthi tembung liyane, apa kabeh kode tinulis bisa rampung ing blok?
    Pitakon liyane, kepiye sampeyan nemtokake utawa nggunakake .h, subroutine lsp. ing kasus iki?