Arduino Yún, sawijining papan kanggo mlebu Internet Things kanthi bebas

arduino iku

Internet of Things utawa uga dikenal minangka IoT wis nggawe revolusi ing jagad teknologi lan uga wis nggayuh akeh proyek (manawa pengin utawa ora). Mula akeh pangguna sing golek papan sing ngolah program, sing regane murah lan uga bisa nyambung menyang Internet tanpa nggunakake tombol nirkabel utawa kertu jaringan. Kanggo akeh, sing terakhir minangka solusi sing cepet, nanging ora ateges minangka solusi profesional utawa efektif.

Amarga iki, tim saka Proyek Arduino wis nggawe papan sing dituju ing Internet of Things. Papan iki diarani Arduino Yún.

Apa Arduino Yún?

Arduino Yún minangka dewan saka Proyek Arduino. Iki tegese desain lan pabrik bisa ditindakake dening awake dhewe utawa dening perusahaan apa wae uga bisa nggunakake desaine kanggo nggawe prototipe lan piring pribadi. Ing kasus Arduino Yún, sing terakhir bakal dadi langkah liyane, amarga adhedhasar Arduino Leonardo, model dewan sing luwih kuat tinimbang Arduino UNO.

Arduino Yún duwe desain sing padha lan pengontrol sing padha karo Arduino Leonardo, yaiku prosesor Atmel ATmega32U4. Nanging, beda karo Arduino Leonardo, Arduino Yún duwe papan mini Atheros Wireless AR9331, slot kanggo kertu microsd lan inti sing diarani Linino.

Apa bedane antara Arduino Yún lan Arduino UNO?

arduino iku

Ngelingi perkara ing ndhuwur, beda antarane model Arduino Yún lan model kasebut jelas Arduino UNO. Nanging ana sawetara liyane.

Yen sampeyan ndeleng artikel sing mentas diterbitake, dewan Arduino ora duwe akeh elemen sing duweni papan liyane kaya Raspberry Pi, nanging Arduino Yún ora.

Inti sing diarani Lininus minangka inti sing nawakake kekuwatan sing cukup kanggo duwe distribusi cilik sing diarani Openwrt-Yún. Distribusi iki nggunakake kernel Linux lan sawetara alat liyane sing nggawe Openwrt bisa diinstal ing piranti apa wae kanthi papan ateros utawa sing padha.

Apa sing diarani Openwrt-Yún?

Ing jalur iki, luwih becik mandheg sawetara babagan Openwrt-Yún lan apa pentinge.

Logo OpenWrt

OpenWRT Iki minangka distribusi Gnu / Linux sing adaptasi karo router lan kertu nirkabel apa wae. Ing kasus iki, Openwrt-Yun minangka distribusi modifikasi sing bakal diinstal ing Arduino Yún. Distribusi manggon ing Linino lan bisa ditambah amarga slot kanggo kertu microsd. Supaya bisa nggunakake fungsi kasebut, kita mung kudu nyambung menyang papan kanthi adoh liwat ssh lan nggunakake manajer paket distribusi uga alat liyane.

Ora perlu diucapake, distribusi iki bakal menehi sawetara fungsi cerdas dhasar sing ana ing sistem operasi nanging ora padha karo papan Raspberry Pi sing bisa digunakake minangka minicomputer utawa pc lawas sing bisa digunakake minangka server utawa bagean saka kluster.

Kepiye cara ngakses konfigurasi Arduino Yún?

Kanggo ngakses konfigurasi Arduino Yún, kita kudu njupuk rong langkah:

  • Instal driver supaya bisa dikenali karo pc nganggo Arduino IDE
  • Konfigurasi antarmuka remot kanggo sambungan lan langkah "jembatan" kanggo program pribadi nggunakake antarmuka nirkabel.

Langkah kapisan penting amarga sawetara wektu, kita kudu ngirim program lan data menyang dewan Arduino Yún. Iki mung kudu instal driver board banjur jalanake Arduino IDE. Yen duwe Arduino IDE ing Gnu / Linux, ora bakal ana masalah karo langkah iki lan ora prelu nindakake apa-apa; Yen kita duwe Windows, driver kanggo model iki uga model Arduino liyane bakal wis diinstal karo Arduino IDE, mula pentinge nggunakake IDE iki; Lan yen duwe mac OS, kita ora prelu nindakake apa-apa yen nggunakake Arduino IDE, nanging kaping pisanan nyambungake papan Arduino Yún menyang Mac, pandhuan instalasi keyboard bakal katon, tuntunan sing kudu ditutup nganggo tombol abang. Iki minangka masalah sing katon ing situs web resmi Arduino Yún.

Langkah liyane sing kepengin ngerti yaiku sambungan lan administrasi modul Wi-Fi Arduino Yún. Kaping pisanan kita kudu menehi energi menyang piring; iki bakal nyebabake dewan nggawe jaringan wifi sing diarani Yún. Kita nyambung menyang jaringan iki lan ing browser kita nulis alamat http: //arduino.local Alamat iki bakal mbukak situs web sing bisa ngatur jaringan anyar sing digawe. Jeneng pangguna lan sandhi panel iki yaiku "arduino", tembung sing bisa diganti sawise ngetik panel.

Antarmuka web Arduino Yun

Nanging, yen nggunakake Arduino Yun, sing bakal digoleki yaiku nyambung menyang jaringan Wi-Fi lan ora nggawe jaringan dhewe. Kanggo nindakake iki, ing panel sing wis dibukak, ing sisih ngisor ana drop-down karo elemen kanggo nyambung menyang jaringan Wi-Fi, kajaba jaringan universitas lan jaringan liyane sing padha sing nggunakake protokol lan piranti lunak sandhi sing nggawe ora bisa (isih) sesambungan karo jinis piring iki.

Ya, kita wis ngerti carane nggawe jaringan Wi-Fi dhewe, nyambung menyang jaringan Wi-Fi liyane, nanging kepiye cara nggunakake sambungan iki karo papan lan / utawa program liyane?

Ya wis kita kudu nggunakake fungsi Bridge ing program sing digawe ing Arduino IDE. Fungsi diwiwiti karo Bridge.begin (), fungsi sing ngidini kita komunikasi karo fungsi normal lan fungsi nirkabel saka papan Arduino Yún.

Apa sing bisa ditindakake karo Arduino Yún?

Gambar Telpon Arduino

Kanthi program sing dibutuhake, kita bisa nggawe piranti teknologi apa wae "cerdas" amarga dewan Arduino Yún. Nanging, sing paling umum yaiku nggunakake papan supaya gadget sing digawe bisa nyambung menyang Internet lan supaya bisa ngapusi liwat piranti liyane kayata smartphone, tablet utawa pc.

Sawetara pangguna wis bisa nggunakake papan kasebut minangka kertu jaringan langka, nanging kita kudu ujar manawa nindakake iki cukup angel lan rega dewan luwih dhuwur tinimbang kertu jaringan normal. On Pandhuan sampeyan bisa njaluk penggemar cilik sing bisa ditindakake karo Arduino Yún. Kita mung kudu nulis jeneng dewan ing mesin telusuran repositori lan macem-macem proyek sing nggunakake model iki bakal katon.

kesimpulan

Arduino Yún minangka papan sing menarik lan penting kanggo akeh pangguna amarga nganti tekane, sapa wae sing pengin nyambungake proyek menyang Internet kudu tuku papan Arduino plus tameng nirkabel utawa GSM sing ngidini sambungan kasebut. Biaya kasebut luwih dhuwur tinimbang Arduino Yún lan program sing luwih angel kanthi watesan sing luwih akeh. Arduino Yún mbenerake kabeh iki lan nawakake kemungkinan nggawe gadget sing luwih entheng lan kuat tinimbang saiki. Nanging proyek kita bisa uga cocog karo alternatif liyane kayata Raspberry Pi Zero W. Ing kasus apa wae, Arduino lan Raspberry Pi ngetutake pedoman Hardware Gratis lan tegese kita bisa milih dewan lan solusine tanpa ndeleng kompromi proyek kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   xtrak ngandika

    Halo, 24 April 2018, piring iki katon ditarik dening pabrikan, mesthine amarga ora tundhuk karo peraturan apa wae.
    Sing marahi aku yaiku tameng yun ana ing katalog.
    Aku ninggalake link: https://store.arduino.cc/arduino-yun
    Aku golek alternatif kanggo proyekku, aku bakal menehi saran.
    Salam lan matur nuwun kanggo kirim.