Servo: carane nggunakake motor servo karo Arduino

motor servo, motor servo

Yen sampeyan pengin nggunakake a motor servo, utawa servokaro Arduino, ing artikel iki sampeyan bakal ngerti apa sing dibutuhake kanggo miwiti. Kita wis ngerti ing artikel liyane apa sing kudu digunakake motor listrik, motor stepper, lan uga konsep liyane sing dibutuhake kanggo ngerti operasi piranti jinis iki, kayata artikel ing PWM.

Saiki, sampeyan bisa nambah komponen elektronik liyane menyang dhaptar piranti analisa lan sampeyan bisa lunga nggabungake proyek DIY sampeyan kanggo nambah fungsi anyar.

Apa sing diarani servo?

servo

Un motor servo, utawa mung servo, yaiku motor elektronik sing padha karo motor DC konvensional, nanging karo sawetara elemen sing nggawe dheweke spesial. Ing kasus iki, duwe kemampuan kanggo nyekel posisi sing dituduhake, sing ora diidini motor listrik.

Saliyane, servo uga bisa kontrol sing tepat kacepetan rotasi, amarga seri gir internal lan sistem sing ngidini kontrol sing luwih apik tinimbang sing bisa ditindakake ing jinis motor liyane.

Fitur kasebut nggawe utamane menarik kanggo aplikasi robotika, utawa kanggo piranti liyane sing dibutuhake kanggo ngontrol gerakan lan posisi, kayata printer, utawa mobil sing dikontrol jarak jauh. Ing jinis mobil sing dikontrol radio iki, ana motor konvensional kanggo nyopir mobil, lan servo kanggo kemudi, kanggo ngontrol puteran kanthi tepat.

Bedane motor stepper lan motor servo

Neng 17

Yen sampeyan mikir bedane motor servo karo motor stepper, kasunyatane bisa uga bingung, amarga ing motor stepper, utawa stepper, rotasi uga bisa dikontrol kanthi tepat, lan aplikasi kasebut meh padha karo servo. Nanging, ana sawetara bedane.

Lan servomotor biasane digunakake magnet bumi langka, dene motor stepper nggunakake magnet sing luwih murah lan luwih konvensional. Mula, servo bisa nggayuh pangembangan torsi sing luwih dhuwur, sanajan isih kompak. Mula, tenaga puter bakal dhuwur banget.

Karakteristik teknis

Kapan sampeyan tuku servo, sampeyan kudu takon ing lembar teknis utawa datasheet. Kanthi mangkono, sampeyan bakal njamin karakteristik teknis duwe, nanging uga watesan sing sampeyan bisa tundhuk, kayata voltase, intensitas, beban maksimum, torsi, lsp. Elinga yen saben model bisa beda-beda.

Contone, yen sampeyan ndeleng salah siji sing paling populer, Micro Servo 9G SG90 saka tenan menara Pro sing misuwur, sampeyan bakal duwe sawetara ciri khas sing aneh, sanajan program lan sambungan model kurang luwih padha lan kabeh sing dikandhakake ing kene migunani kanggo sapa wae.

Ing model iki, yaiku motor bermutu, kanthi sudut puter sing ngidini a nyapu antara -90 nganti 90º, tegese, puteran total 180º. Resolusi sing bisa sampeyan entuk dhuwur banget, mula sampeyan bisa maju kanthi mbaka sethithik. Contone, kanthi watesan sinyal PWM saka Arduino UNO, sampeyan malah bisa entuk advance saka bahan nganti kelas.

Kajaba iku, sinyal PWM uga bakal menehi watesan liyane, lan iku kaping pirang-pirang posisi bisa ganti saben unit wektu. Contone, nalika pulsa bisa digunakake ing antarane 1 lan 2 ms lan karo Periode 20 ms (50Hz), banjur servo bisa mindhah saben 20 ms.

Kajaba iku, bakal duwe bobot 9 gram lan, sanajan bobote lan ukuran kompak, bisa tuwuh a torsi utawa torsi 1.8 kg / cm kanthi 4.8v. Thanks kanggo peralatan gir POM.

Pungkasane, sampeyan wis ngerti manawa, gumantung saka apa sing pengin digayuh, sampeyan kudu milih model siji utawa liyane, supaya bisa duwe fitur sing dibutuhake kanggo proyek sampeyan. Yaiku, ora padha yen sampeyan pengin motor mindhah beban X, tinimbang siji kanggo XX ...

Nganggo tuku servo

motor servo

Yen sampeyan pengin miwiti nggunakake servomotor jinis iki, sampeyan bisa nemokake kanthi murah ing akeh toko khusus, lan sampeyan uga bisa njaluk online ing Amazon. Contone, iki sawetara conto ing produk sing disaranake sing bisa narik minat sampeyan:

Kabeh duwe sudut corak sing cukup apik, nanging bedane ing torsi sing bisa ditoleransi saben wong. Aku wis klebu telung model sing beda. Tilas, lan luwih murah, bisa uga cukup kanggo aplikasi paling akeh. Nanging yen sampeyan butuh sing luwih kuat kanggo aplikasi liyane, sampeyan duwe 25 lan 35, sing wis cukup apik ...

Integrasi karo Arduino

servo arduino
Kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ndhuwur, servo nyambung gampang banget kanggo Arduino. Mung duwe telung kabel, sing bisa dihubungake kanthi cara iki:

  • Abang karo 5V
  • Ireng karo GND
  • Kuning nganggo pin Arduino PWM, ing kasus iki kanthi -9.

Kanggo program sketsa kanggo miwiti nggunakake jinis mesin kasebut, sampeyan duwe sawetara opsi. Nanging, pisanan, sampeyan kudu miwiti nambahake perpustakaan Arduino IDE kanggo nyopir jinis motor servo:

  1. Bukak Arduino IDE.
  2. Bukak Program.
  3. Banjur Kalebu Pustaka.
  4. servo

Minangka kanggo kode sketsa, bisa uga gampang yen servo bakal mbukak posisine mandheg ing 0º, 90º lan 180º:

//Incluir la biblioteca del servo
#include <Servo.h>
 
//Declarar la variable para el servo
Servo servoMotor;
 
void setup() {
  // Iniciar el monitor serie
  Serial.begin(9600);
 
  // Iniciar el servo para que use el pin 9 al que conectamos
  servoMotor.attach(9);
}
 
void loop() {
  
  // Desplazar a la posición 0º
  servoMotor.write(0);
  // Esperar 1 segundo
  delay(1000);
  
  // Desplazar a la posición 90º
  servoMotor.write(90);
  // Esperar 1 segundo
  delay(1000);
  
  // Desplazamos a la posición 180º
  servoMotor.write(180);
  // Esperar 1 segundo
  delay(1000);
}

Saiki yen sampeyan pengin pindhah saka jurusan nganti jurusan, mula bakal kaya iki:

// Incluir la biblioteca servo
#include <Servo.h>
 
// Declarar la variable para el servo
Servo servoMotor;
 
void setup() {
  // Iniciar la velocidad de serie
  Serial.begin(9600);
 
  // Poner el servo en el pin 9
  servoMotor.attach(9);
 
  // Iniciar el servo en 0º
  servoMotor.write(0);
}
 
void loop() {
 
  // Los bucles serán positivos o negativos, en función el sentido del giro
  // Positivo
  for (int i = 0; i <= 180; i++)
  {
    // Desplazar ángulo correspondiente
    servoMotor.write(i);
    // Pausa de 25 ms
    delay(25);
  }
 
  // Negativo
  for (int i = 179; i > 0; i--)
  {
    // Desplazar el ángulo correspondiente
    servoMotor.write(i);
    // Pausa e 25 ms
    delay(25);
  }
}


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.