Kubus LED

kotak sing dipimpin

Pungkasan kita ing dina Minggu, ing akeh komunitas saben dina kanggo ngrayakake lan mulane saiki aku pengin menehi proyek digawe saka dewan Arduino sing bakal sampeyan seneng, ora kalah Kubus LED diprodhuksi saka 8 x 8 x 8 LED biru manawa, sanajan fungsine nggawe macem-macem gaya lan dinamisme lampu, uga sejatine kita kabeh sing seneng nggawe jinis proyek iki pancen ora bisa ditolak.

Kanggo duwe conto sing jelas babagan sing bisa sampeyan lakoni karo kubus LED iki, dakkirimake video sing ana ing sangisore garis kasebut mung sawetara dina kerja, sampeyan mesthi bisa mesem lan bisa ndeleng kesan liyane nalika sampeyan ndeleng apa sing bisa ditindakake lan uga desain lan grafis sing bisa "digambar".

Kaya sing sampeyan ngerteni, kita bakal nemoni proyek «terjangkau"angger apa sampeyan ngerti sawetara elektronikYen ora, sampeyan ora prelu kuwatir, amarga nggawe kubus LED ora angel banget, pungkasane dina, sing kudu sampeyan lakoni yaiku program sing nguripake LED kaya matriks banjur muter karo output supaya LED urip lan mateni.

Artikel sing gegandhengan:
Layar LCD lan Arduino

Sinau masang lan ngontrol kubus LED kanthi Raspberry Pi

Kubus LED kanthi Raspberry Pi

Akeh pangguna sing entuk a Raspberry Pi mung digunakake minangka pusat multimedia lan uga minangka emulator kanggo terus main game favorit, yaiku nalika isih enom, dheweke wis nandur modhal sajrone pirang-pirang jam. Ing HWLibre, kita nyoba, saliyane nuduhake lan ngerti operasi saka kontrol kaya iki, kanggo nuduhake sampeyan nduweni kapasitas luwih akeh sing mung dadi, persis, minangka pusat multimedia utawa emulator kanggo game video.

Dina iki kita bakal luwih adoh lan aku bakal nyoba nuduhake sampeyan prekara sing beda-beda uga bisa narik kawigaten bangun kubus LED sampeyan bakal bisa ngontrol kanthi mandhiri, sing gampang banget supaya kabeh wong ora nuduhake proyek kanthi bisu, bisa ngaktifake lan mateni kubus utawa nuduhake urutan lampu sing paling nyenengake.

Kubus LED 3x3

Ing wektu iki, sampeyan bakal ngontrol piranti keras Raspberry Pi sing cukup, yen wis mesthi, sampeyan bakal ngerti masalah sing bakal ana nalika nggawe kubus LED sing luwih gedhe kanthi ukuran 3 x 3 x 3. Aku ujar iki amarga iku gampang banget kanggo njaluk nguripake lan mateni LED kanthi nyambungake menyang pin GPIO, masalahe yaiku nalika, contone, ing kotak 3 x 3 x 3 kita wis duwe 27 LED lan Raspberry Pi mung duwe 17 pin GPIO, mbayangno yen kita nambah dimensi iki.

Solusi masalah iki ditemokake ing piranti lunak sing kudu dikembangake lan cara nyambungake LED ing antarane kanggo ngoptimalake panggunaan pin GPIO Raspberry Pi kita. Priksa luwih rinci, sing kudu dilakoni yaiku ngenali, ing saben LED sing bakal digunakake ujung positif lan negatifIki gampang banget amarga biasane anoda utawa ujung positif yaiku pin sing rada suwe, mula, katod utawa ujung negatif minangka pin paling cendhak.

Kubus LED biru

Sawise ngontrol iki, kita kudu ngelasake katoda kanthi cara supaya bisa entuk matriks ukuran sing dikarepake. Gagasan supaya bisa luwih cepet lan tanpa kesalahan yaiku pindhah kanthi level, yaiku, luwih dhisik kita nggawe kothak ukuran sing dikarepake, kanthi telung LED, papat, lima ... kanggo mbaleni tumindak iki bola-bali kaya sing dikarepake, yen kabeh kothak LED dibangun, mula kudu tumpukan mau. Thanks kanggo solusi kasebut, kita bakal bisa ngenali saben sing dipimpin kanthi koordinat telung dimensi.

Mesthine, teori kasebut gampang banget, paling ora kanggo nerangake nalika sampeyan wis ngerti apa sing kudu ditindakake, utawa sampeyan wis nate nindakake karya kasebut ing sawetara kesempatan. Kayane luwih rumit kanggo entuk berkembang dadi kode perlu supaya kabeh iki bisa digunakake kaya sing ditampilake ing pirang-pirang video sing diterbitake ing kaca kayata YouTube.

Supaya kabeh iki dadi luwih gampang kanggo sampeyan, Aku ninggalake sampeyan link ing endi sampeyan bisa ndeleng kanthi rinci lan langkah demi langkah nggawe kotak LED 4 x 4 x 4 sampeyan. Wani, kita dobel padha lan nganti 8 x 8 x 8?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.