Arduino + Bluetooth

Arduino nganggo Bluetooth

Komunikasi antarane papan elektronik minangka prekara sing dibutuhake ing wektu tartamtu kanggo proyek. Mula, proyek kayata IoT utawa Internet of Things wis muncul kanggo nggawe piranti cerdas. Nanging kabeh mau butuh papan sing ana gandhengane nirkabel kayata Bluetooth utawa nirkabel. Sabanjure, kita critakake apa Arduino + Bluetooth lan apa kemungkinan utawa proyek sing bisa ditindakake kanthi teknologi iki.

Apa sing diarani Bluetooth?

Bisa uga saiki kabeh wong ngerti teknologi Bluetooth, teknologi nirkabel sing ngidini kita ngubungake piranti bebarengan kanggo ngirim data ing antarane kanthi cepet lan efisien ora prelu titik rapat utawa router. Teknologi iki ana ing pirang-pirang piranti seluler, wiwit tablet nganti aksesoris kayata headphone nganti unsur kayata smartphone utawa komputer desktop.

Teknologi Bluetooth uga sambungan nirkabel penting ing Internet Things, ora mung amarga bagean dhasar nanging amarga macem-macem piranti karo Bluetooth nggawe jaringan utawa data bolong antarane piranti luwih pas lan ora gumantung karo akeh poin. sambungan. node utawa simpul data. Kanggo kabeh iki, teknologi Bluetooth kasedhiya ing proyek karo Arduino, IoT lan uga ing model Raspberry Pi paling anyar.

Logo teknologi Bluetooth

Ana macem-macem versi Bluetooth, saben nambah ing versi sadurunge lan kabeh menehi asil sing padha, nanging kanthi cara sing luwih cepet lan kurang konsumsi energi. Mangkono, Arduino + Bluetooth minangka kombinasi sing paling akeh digunakake ing jagad teknologi.

Nanging, saiki ora ana model saka Arduino UNO sing ngemot bluetooth minangka standar lan manawa pangguna bisa nggunakake teknologi iki kanthi standar. Iki minangka prekara sing kudu ditemokake liwat tameng utawa kertu ekspansi utawa liwat model khusus adhedhasar Proyek Arduino.

Bubar iki panggunaan anyar digawe kanggo piranti kanthi teknologi Bluetooth, iki adhedhasar nggunakake piranti nganggo Bluetooth minangka beacon utawa piranti sederhana sing asring ngetokake sinyal. Sistem beacon utawa beacon iki nggawe piranti cerdas nglumpukake jinis sinyal iki lan ngidini geolokasi uga informasi tartamtu sing mung bisa dipikolehi kanthi teknologi kayata sambungan 3G utawa kanthi jalur akses nirkabel.

Papan apa Arduino duwe Bluetooth?

Kaya sing wis diandharake sadurunge, ora kabeh papan Arduino kompatibel karo bluetooth, ora kabeh model sing wis dipasang Bluetooth ing papane. Iki amarga teknologi kasebut ora dilahirake kanthi bebas kaya teknologi liyane lan ora kabeh proyek Arduino mbutuhake bluetooth, mula bisa diputus mateni fungsi iki menyang tameng utawa papan ekspansi sing ana lan bisa disambungake menyang papan Arduino lan bisa digunakake kaya sing diterapake ing motherboard. Senadyan mangkono, ana model nganggo Bluetooth.

Ekstensi Bluetooth kanggo Arduino

Model sing paling populer lan paling anyar diarani Arduino 101. Piring iki kedadeyan papan Arduino pisanan nganggo bluetooth, diarani Arduino Bluetooth. Loro piring kasebut kudu ditambahake inti BQ Zum Papan Arduino non-asli nanging adhedhasar proyek iki lan asale saka Spanyol. Telung papan kasebut adhedhasar Proyek Arduino lan duwe kemampuan komunikasi liwat bluetooth. Nanging ora mung siji-sijine alternatif kaya sing wis diandharake. Ana telung piring tambahan liyane Dheweke nambah fungsi Bluetooth. Ekstensi kasebut Dheweke diarani Bluetooth Shield, Modul Bluetooth Sparkfun lan Shied Bluetooth SeedStudio.

Papan sing duwe Bluetooth ing desain dhasar, sing kasebut ing ndhuwur, yaiku piranti sing ana ing pangkalan Arduino UNO modul Bluetooth ditambahake sing komunikasi karo papan liyane. Kajaba Arduino 101 Kab, model sing ganti banget gegayutan karo papan Arduino liyane amarga duwe arsitektur 32-bit, dadi luwih kuat tinimbang model liyane ing Proyek Arduino. Sanajan nyatane, jumlah piring saya suda amarga sawetara model ora bisa didol utawa disebar maneh lan kita mung bisa nggayuh liwat konstruksi artisanal, kayadene Arduino Bluetooth, sing mung bisa entuk dokumentasi.

Pilihan ekstensi utawa Perisai Bluetooth menarik banget amarga ngidini digunakake maneh. Yaitu, kita nggunakake papan kanggo proyek tartamtu sing nggunakake Bluetooth banjur bisa nggunakake maneh papan kanggo proyek liyane sing ora duwe Bluetooth mung kanthi mbukak kunci ekstensi. Sisih negatif saka metode iki yaiku ekstensi nggawe proyek dadi luwih larang amarga sampeyan tuku loro papan Arduino sanajan intine mung siji sing bakal bisa digunakake.

Apa sing bisa ditindakake karo Arduino + Bluetooth?

Ana akeh proyek sing bisa nggunakake dewan Arduino nanging ana sawetara sing mbutuhake telekomunikasi. Amarga saiki bisa nemokake piranti cerdas nganggo Bluetooth, mula kita bisa ngganti proyek sing butuh akses Internet nganggo papan nganggo Arduino Bluetooth lan ngirim akses Internet liwat Bluetooth. Kita uga bisa nggawe pamicara sing cerdas matur nuwun kanggo Arduino + papan Bluetooth utawa gawe beacon kanggo nemokake piranti kanthi geografis. Ora prelu diucapake aksesoris kayata keyboard, mouse, headphone, mikropon, lsp ... bisa dibangun nganggo set elektronik iki, amarga saiki ana sistem operasi sing bisa digunakake kanthi teknologi Bluetooth.

Ing repositori populer kaya Pandhuan kita bisa nemokake proyek sing ora kaetung sing nggunakake Bluetooth lan Arduino lan proyek liyane sing ora nggunakake Arduino + Bluetooth nanging bisa digunakake kanthi pangowahan sing cocog.

Wifi utawa Bluetooth kanggo Arduino?

Wifi utawa Bluetooth? Pitakon apik sing bakal ditakoni akeh wong amarga akeh proyek sing ditindakake sambungan Wi-Fi, sambungan Bluetooth uga bisa ditindakake. Umumé, kita kudu ngomong babagan mupangat lan poin negatif saka kalorone teknologi, nanging ing kasus iki, ing proyek karo Arduino, kita kudu ndeleng unsur sing penting banget: pangeluaran energi. Siji tangan, sampeyan kudu ndeleng energi sing ana ing kana lan saka kono arep milih Wi-Fi utawa Bluetooth. Kajaba iku, kita kudu ndeleng manawa duwe akses menyang Internet utawa jalur akses, amarga tanpa iku, sambungan nirkabel ora migunani kanggo akeh. Ana prekara sing ora kedadeyan karo Bluetooth, sing ora mbutuhake Internet, mung piranti sing bisa nyambung. Diwenehake Kaloro elemen kasebut kudu milih manawa proyek kita bakal nggawa Arduino + Wifi utawa Arduino + Bluetooth.

Secara pribadi, aku mikir manawa ana pilihan sing apik yen kita duwe pasokan listrik lan akses Internet sing apik, nanging yen ora duwe, aku bakal milih Arduino + Bluetooth, sing ora butuh teknologi lan spesifikasi paling anyar sing disimpen energi lan luwih efisien digunakake. Lan sampeyan Teknologi apa sing digunakake kanggo proyek sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.