Majelis lan Analisis printer 3D ing KIT BQ Hephestos

Printer 3D ing KIT BQ HEPHESTOS

Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa sing wis ana pengalaman masang printer 3D ing KIT BQ HEPHESTOS. Printer iki sing ditampilake pabrikan ing pungkasan taun 2016 minangka revisi model sing dirilis taun 2014. Sanajan terus inspirasi saka model saka komunitas RepRap kalebu elektronik sing diproduksi lan dirancang dening BQ lan desain kabeh bagean sing kalebu wis direvisi kanggo nambah stabilitas lan presisi ing pencetakan.

Sawise nonton pirang-pirang musim ing McGyver kanggo motivasi, kita wani nggabungake printer ing KIT lan bakal nerangake nganggo rambut, tandha lan ringkesan video saka majelis kasebut.

Perbandingan produk sing padha

Printer 3D komparatif ing KIT

Sanajan kasunyatane wiwit wiwitan komersialisasi, akeh perbaikan sing ana ing pasar manawa model BQ ora kalebu, pangirangan anyar ing RRP ndadekake tim iki dadi sorotan maneh. Yen nambah anggaran, kita bisa entuk model sing kalebu amben sing digawe panas lan uga duwe dianalisis ing blog iki utawa kita bisa tuku upgrade "amben digawe panas" sing BQ pasar ing situs web kasebut.

Mbusak kothak lan perakitan printer 3D ing KIT BQ Hephestos

Ora kaya artikel liyane sing wis mriksa printer. Sadurunge miwiti maneh ciri-ciri teknis peralatan kasebut, kita bakal fokus nerangake kepiye pengalaman nggabungake printer.

BQ pengin nggawe revolusi printer ing KIT minangka perabotan revolusi Ikea

printer 3D unbox ing KIT BQ HEPHESTOS

Printer teka dikemas ing paket sing kompak lan gampang diangkut saka bisnis apa wae. Iki minangka tim sing bisa ditemokake kanthi gampang ing pusat perbelanjaan lan toko elektronik, kita bakal bisa entuk meh ing kutha apa wae ing negara kita tanpa kudu menyang toko khusus sing bisa luwih angel ditemokake. Iki uga model sing dipasarake kanthi online dening situs web sing misuwur lan kondhang.

Nalika mbukak kothak kita nemokake meh Atus potongan diatur ing 2 jubin. Ngelingi akeh potongan sing apik banget pancen medeni, nanging kita nemokake kanthi cepet manual  lan kita ngerti manawa ing saben langkah kanthi rinci rinci babagan potongan sing digunakake lan bisa diitung kanthi sampurna saengga ora ana kebingungan.  Iku ngelingake kita (ngirit jarak) menyang manual kanggo ngrakit prabot saka Ikea.

Ajrih kaping pindho yaiku nalika mbukak kothak sing ngemot kabeh perangkat keras, jumlah kacang lan baut sing bakal digunakake nggunakake banget. Kanthi manual cithakan disertakan karo kabeh kacang lan baut kanthi ukuran nyata supaya bisa dingerteni kanthi cepet. Ing pangertene iki, bakal migunani banget yen tas sing saben jinis dipisahake diwenehi label.

Ayo ayo kerja, iki ana link menyang video supaya sampeyan bisa ngerti babagan biaya sing kikuk kaya aku kanggo nglumpukake kit kaya iki:

Ing majelis kasebut, kita nemoni sawetara masalah cilik sing bisa diselesaikan kanthi cepet. Kita rinci ing ngisor iki:

  • Sawetara bagean sing dicithak ora pas karo millimeter ing rod lan sapanunggalane lan kita kudu nindakake kekuwatan. Iki nyebabake risiko risak bagean sing dicithak.
  • Akeh potongan wiwitan sing duwe bolongan sampeyan kudu pas karo kacang nganggo wesi solder. Rincian kasebut, kita ora nemokake referensi ing manual pabrikan. Nanging yen bisa ndeleng jeneng ing video sing diduweni pabrikan ing portal kasebut DIWO
  • Kit kalebu kabeh tombol Allen sing dibutuhake kanggo kumpulan lan ukuran. Nalika wangkal dipencet, kita butuh 2 kunci.
  • Kacang sing nyambungake soyo tambah horisontal lan vertikal ora bisa dikencengi karo kunci pas ing kothak. Kita butuh sing luwih gedhe.
  • El tampilan kabel menyang papan elektronik yaiku diterangno kanthi cara sing mbingungake ing manual. Kita kudu nyambungake kanthi ngelawan saka sing katon ing manual. Sampeyan bakal luwih becik nggunakake konektor sing mung ngidini digunakake ing arah sing bener.
  • Pelindung HotEnd ora praktis lan ngganggu nalika nggunakake printer, pungkasane kita nyopot.
  • El bingkai vertikal dicet logam kanthi nada abu-abu. Ing sawetara pojok, sampeyan bisa nggawe cet cat tanpa kena pengaruh kanthi cetakan.

Wektu kanggo nglumpuk

Kita wis digunakake 3 sesi udakara 2 setengah jam. Kita wis alon-alon, mriksa saben langkah lan mriksa manawa rekaman proses ora mandheg. Ing istilah umum ing montage kayane awake dhewe sederhana nanging dawa. Manual kasebut jelas banget, lan pabrike uga duwe situs web koleksi video sing rinci babagan kabeh proses.

Printer 3D ing BQ HEPHESTOS KIT sing dipasang

Ing level desain, pesawat kasebut katon kaya tim sing apik, kajaba pungkasan balapan.. Sawise peralatan wis dipasang kanthi lengkap, peralatan kasebut ora bisa obah lan kita kudu ngerti manawa nangani peralatan kasebut ora bakal pindhah.

Tingkatake platform build

Basis cetak leveled papat poin kanthi sekrup, disaranake level kaping pindho saurutan sadurunge miwiti nyithak.

El BQ ora adol kit nganyari saka leveling dhiriNanging, ing forum kasebut mbantu sawetara pangguna kanggo ngowahi firmware kanggo nggunakake elemen sing dibutuhake kanggo ngetrapake fungsi iki.

Aspek teknis lan spesifikasi printer 3D ing KIT BQ Hephestos

Printer minangka model sing duwe kinerja apik lan wis ngerti umur kanthi bener. Nduwe resolusi saka 60 lapisan micron Z padha karo printer saiki lan cukup kanggo akehe proyek cetak sing bisa ditindakake. Kanthi kalebu a bingkai logam bobote rada dhuwur tinimbang printer liyane sing padha 13 Kg Iki dudu bobote sing gedhe banget lan bakal ngidini kita mindhah kanthi nyaman yen dibutuhake.

 

El Area print 215x200x180 Cocog kanggo umume cetakan, sanajan mbutuhake, kita bisa entuk dhasar sing luwih jembar.

La kacepetan print 100mm / s rada alon dibandhingake karo kacepetan printer sing luwih modern.

Extruder sing digunakake ing printer iki bakal ngidini kita nggunakake filamen PLA lan sapanunggalane kayata filamen kayu utawa logam. Uga nanggapi kanthi apik filamen fleksibel nanging kita ora bakal bisa nggunakake filamen kanthi suhu fusing utawa adhesi sing kurang apik, amarga printer kasebut ora kalebu amben sing digawe panas. Amben digawe panas lan extruder saka printer BQ Hephestos 2 anyar minangka aksesoris sing bisa dituku kanthi kapisah.

Aspek teknis liyane

El cart extrusion nduweni tampilan kompak sanajan kabeh konektor kabel gedhe lan mapan ing papan sing padha. Ing Sabuk sumbu X ditempelake kanthi kuat lan padha ora ngeculke kapan wae.

Printer Extruder ing KIT BQ HEPHESTOS

Kaya ing printer liyane sing sadurunge wis dianalisis kita kangen saklar ON / OFF. Minangka solusi sementara, kita mesthi bisa nyambung kabel saka pasokan listrik eksternal amarga duwe konstruksi sing padhet.

Iki minangka printer sing bisa digunakake kanthi mandhiri kanthi nyithak saka SD utawa nyambung menyang PC liwat kabel USB. Ing kaloro kasus kasebut, nindakake fungsi kanthi sampurna. Yen kita pengin tim karo panyambungan wifi kita bisa nggawe investasi ekstra cilik lan nginstal server Octoprint ing Raspberry Pi 3 (model sing kalebu wifi minangka standar). Kita wis nyoba lan bisa digunakake kanthi sampurna.

Kanggo laminasi obyek kasebut kita wis nggunakake CURA, program sing dadi penggemar lan kompatibel karo printer iki. Banjur kita mung kudu nyimpen file GCODE kanthi desain ing kertu SD sing dilebokake ing printer. Kit ora kalebu kertu SD

Pamaca kertu SD digabungake karo tampilan lan dununge ing sisih ndhuwur printer supaya gampang nyambung lan nyopot kertu. Ing tampilan duwe padhang sing apik banget nanging kita kaget yen rodha kontrol ora nggawa plastik.

Tampilan printer 3D ing KIT BQ HEPHESTOS

Dina kanthi dina karo printer 3D ing KIT BQ Hephestos

Tampilan printer nuduhake informasi babagan status cetakan, kayata ing acara sadurunge kita kangen ndeleng wektu sisan kanggo ngrampungake kerja kanthi aktif. Iki dudu printer sing rame banget, mula kita bisa kerja ing ruangan sing padha karo peralatan kasebut tanpa resiko kesehatan mental.

Kesan digawe karo Printer ing KIT BQ HEPHESTOS

Cetakan duwe Rampung apik lan keandalan sing apik dijaga lan tingkat kesalahan kesalahan kurang sawise Piece.

Sawise nyithak luwih saka telung puluh potongan, kita wis mriksa kabeh kacang lan serikat kerja tanpa golek ora ana barang sing dadi longgar utawa rusak amarga panggunaan peralatan sing kuat.

Tim sing disenengi karo komunitas Maker

Ora diraguhi, salah sawijining aspek sing paling narik kawigaten kita babagan tim iki yaiku akeh informasi, modifikasi lan pitulung apa sing wis bisa ditemokake online kanthi tujuan kanggo nambah printer iki.

Iki minangka aspek sing penting banget yen pengin printer bisa nambah kinerja. Saka sensor level mandhiri nganti dandan nganti bagean sing soyo tambah supaya stabilitas luwih apik. Ing endi wae sing kudu digoleki, kita bakal nemokake informasi babagan printer; alam semesta , ing forum resmi ing youtube …. ora preduli ing endi, kita bakal nemokake akeh pangguna nganggo peralatan iki. Thanks kanggo popularitas printer iki, kita bakal f bangetgampang digoleki macem-macem modifikasi sing dites dening Produsen nomer akeh.

 

Kita wis nyithak lan nglumpukake sawetara modifikasi ing PLA sing ngidini kita gampang ningkatake tampilan peralatan. Kita wis ngganti klip kantor kanggo sawetara bagean sing dirancang khusus kanggo nyekel gelas sing dicithak, kita wis nambah a pandhuan kanggo filamen, kita wis nggabungake a tombol kanggo printah tampilan lan kita wis nambah dhukungan saka rod sing njaga gerakan ing sumbu Z.

Kita uga rencana nyithak kothak kanggo nyantikake tampilan lan nambah dhukungan kanggo webcam. Ing Octoprint, kita bisa nambah stream karo sawetara model webcam tartamtu lan ngawasi kesan apa ana ing jejere printer utawa jarak adoh saka kilometer.

kesimpulan

Sanajan sejatine kesederhanaan model kasebut kabukten nalika nyemak sawetara ciri teknis, printer 3D ing KIT BQ Hephestos minangka pilihan sing apik banget kanggo ngenalake awake dhewe ing jagad 3D printing. Ing tangan siji, kita duwe tim kanthi rega isi banget sing bakal ngidini kita miwiti nyithak tanpa investasi sing gedhe banget. Saliyane, wis dadi 3d printer tan populer Masalah apa wae sing ana karo printer bisa dirampungake ing siji forum utawa liyane. Kajaba iku, tim duwe sawetara opsi ekspansi sing bakal ngidini kita berkembang lan nambah jangka menengah. Kita pengin BQ dikembangake KIT ampasi anyar sing nyakup kemungkinan leveling dhiri. Iki bakal dadi cara sing gampang kanggo nambah lan memperkaya pengalaman pangguna

Rega lan distribusi

Iki minangka peralatan populer sing bisa ditemokake ing pusat blanja. Sawise mriksa RRP anyar, kita bisa entuk printer iki kanggo gunggunge € 499

Pendapat editor

BQ HEPHESTOS
  • Rating editor
  • Rating bintang 3.5
499
  • 60%

  • BQ HEPHESTOS
  • Review saka:
  • Dikirim ing:
  • Modifikasi pungkasan:
  • Desain
    Penerbit: 75%
  • Awet
    Penerbit: 85%
  • Rampung
    Penerbit: 70%
  • Kualitas rega
    Penerbit: 70%

Pros

  • Tim kanthi dhukungan saka komunitas produsen
  • Ribut cilik
  • Ekonomis
  • Gampang golek peralatan ing toko
  • Octoprint kompatibel

Contra

  • Kacang-kacangan kudu ditempelake ing bagean kasebut kanthi wesi solder
  • Ora kalebu amben sing digawe panas
  • Ora kalebu level mandhiri

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.