Dimmer: gawe sampeyan kanggo domotasi pencahayaan

surem

Saiki ana macem-macem bohlam cerdas sing bisa dikontrol saka aplikasi seluler utawa liwat asisten virtual tartamtu liwat printah swara. Smart Home, utawa omah sing cerdas, wis modis, lan yen sampeyan pengin miwiti sinau cara sistem iki, sampeyan bisa nggawe dhewe surem ing omah

Kanthi sampeyan bisa intensitas kontrol lampu utawa bohlam kanggo nggawe swasana sing sampeyan karepake. Luwih intensitas nalika maca, sinau, lsp., Lan luwih sithik kanggo ngasilake swasana sing luwih ramah nalika pengin santai ...

Apa sing dimmer utawa dimmer?

Un surem, utawa intensitas bercahaya, minangka piranti sing bisa ngontrol voltase adhedhasar regulator voltase utawa triacs. Iki ngowahi voltase sing tekan bohlam lan intensitas kasebut bakal berfluktuasi gumantung saka voltase pasokan. Contone, ing kasus iki, aku bakal nuduhake regulator sing kudu dakkumpul suwe kanggo proyek ing kursus elektronik.

Iki gampang, murah, lan bisa digunakake kanthi bohlam lampu konvensional. Kanggo nggawe, iki prentah ...

Bahan

Sing sampeyan butuhake kanggo proyek DIY iki yaiku duwe katrampilan nggawe lan bahan gampang digoleki kaya:

  • Kabel tembaga bifilar kanggo pasokan listrik.
  • Tancepake kanggo nyambung menyang outlet apa wae kanggo nyedhiyakake tenaga.
  • Sekring kaca saka 5A, diwakili dening F ing skema kasebut. Opsional, sampeyan bisa nggunakake wadhah sekring, supaya luwih gampang ngganti sekring, sanajan bisa dipasang kanthi langsung.
  • Kothak insulasi o masang. Sampeyan uga bisa nyithak 3D yen sampeyan duwe printer, utawa nggawe saka kayu, lsp. Iki bakal dadi dhukungan lan jampel kanggo sirkuit.
  • Papan sirkuit sing dicithak kanggo ngrekam karo sirkuit sing tepat utawa papan roti.
  • Triac BT137 y sink panas kanggo triac.
  • Diac BR100 utawa sing padha.
  • Kapasitor poliester 2x 39nF / 250v (C1 lan C4). Lan kapasitor poliester 2x 22nF / 250v liyane (C2 lan C3).
  • Potensiometer linier Ora ditemokake produk (P1), bakal dadi aktuator supaya bisa ngatur intensitas kanthi manual.
  • Resistensi saka 12KΩ 0,5w (R1) lan resistensi liyane saka 100Ω 0,5 w (R2).
  • Koil keselak kanthi ferit (L).
  • Tab sambatan kanggo nyambung output (S) lan input (E).
  • Wesi solder timah (yen sampeyan ora nggunakake papan roti).
  • Stripper kabel.

Konstruksi Peralatan

Kanthi kabeh, sampeyan kudu ngasilake ing ngisor iki sirkuit listrik:

sirkuit pengatur

Sawise kabeh wis nyambung, asile kudune kaya ngene:

Y el fungsi sampeyan kudu entuk asil ing ngisor iki:

Implementasi karo Arduino

Screenshot saka Arduino IDE

Saiki yen sampeyan pengin nyimpen komponen y nggunakake arduino kanggo nindakake surem, sampeyan uga bisa nindakake kanthi gampang. Nyatane, dheweke adol Modul redup LED kanggo AC nganti 240V kaya ngene, supaya luwih gampang kanggo sampeyan. Konfigurasi iku gampang ...

Uga ana proyek sederhana kanggo ngatur intensitas LED DC, sanajan ora kaya sing digoleki ing kene ...

para gawe surup, utawa surem, karo Arduino, sampeyan bisa nindakake kanthi macem-macem cara. Sampeyan uga bisa nggunakake akeh elemen saka skema sadurunge kanggo nggawe proyek iki:

Sampeyan bisa nggunakake modul:

Sampeyan bisa nggunakake Modul WiFi kanggo nggawe lampu cerdas ...

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing kemungkinan lagi akeh ...

Informasi luwih lengkap - Kursus Arduino gratis


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.