ESP32-CAM: apa sing sampeyan kudu ngerti babagan modul iki

ESP32-CAM

Kita wis nerbitake babagan Modul WiFi kanggo Arduino liya wektu, nanging wektu iki babagan modul ESP32-CAM, modul WiFi ESP32 kanthi kamera video internal. Iki ngidini fungsi anyar, kayata pengawasan utawa spionase jarak jauh, njupuk kabeh sing kedadeyan yen sampeyan ora ana lan ngirim menyang piranti apa wae kanggo ngrekam utawa bisa ndeleng in-situ.

Meh kabeh sing ngomong babagan modul WiFi sing wis dibahas, bakal valid kanggo sing siji iki, mung uga ana sawetara keanehan cilik saliyane kanggo kamera terpadu. Nanging kabeh sing sampeyan kudu ngerti, bakal nuduhake sampeyan ing pandhuan iki ...

Apa sing diarani ESP32-CAM?

El ESP32-CAM Iki minangka modul sing bisa digunakake kanthi akeh proyek, lan karo Arduino. Iki minangka modul lengkap karo mikrokontroler terpadu, sing bisa nggarap mandhiri. Saliyane konektivitas WiFi + Bluetooth, modul iki uga duwe kamera video integral, lan slot microSD kanggo panyimpenan.

Modul iki ora larang banget, lan sampeyan bisa duwe akeh aplikasi. Saka sawetara IoT sing sederhana, kanggo liyane sing luwih maju kanggo ngawasi gambar lan pangenalan nggunakake AI, lan uga minangka sistem pengawasan kanggo mriksa apa sing kedadeyan ing papan sing adoh ...

Tuku siji

Modul ESP32-CAM ora larang banget, kaya sing dakkandhakake, sawetara euro sampeyan bisa entuk. Lan sampeyan bisa kanthi gampang nemokake ing sawetara toko khusus utawa ing Amazon. Contone, ing ngisor iki sawetara rekomendasi kanthi rega sing apik:

Kaya sing sampeyan ngerteni, iku ora larang ...

Karakteristik teknis ESP32-CAM (lembar data)

Modul ESP32-CAM duwe sawetara karakteristik teknis menarik banget sing bisa dideleng ing datasheet pabrikan Ing kene aku ngringkes sing paling penting:

  • Conectividad: WiFi 802.11b / g / n + Bluetooth 4.2 kanthi BLE. Ndhukung upload gambar liwat WiFi.
  • Sambungan: UART, SPI, I2Clan PWM. Wis 9 pin GPIO.
  • Frekuensi jam: nganti 160Mhz.
  • Daya komputasi mikrokontroler: nganti 600 DMIPS.
  • Memori: 520KB SRAM + 4MB slot kertu PSRAM + SD
  • Tambahan: nduwe macem-macem mode turu, firmware sing bisa diupdate dening OTA, lan LED kanggo nggunakake memori flash internal.
  • Kamera: Ndhukung kamera OV2640 sing bisa dikemas utawa dituku kanthi mandiri. Jinis kamera kasebut duwe:
    • 2 MP ing sensor sampeyan
    • 1622 × 1200 px ukuran larik UXGA
    • Format output YUV422, YUV420, RGB565, RGB555 lan kompresi data 8-bit.
    • Sampeyan bisa ngirim gambar antarane 15 lan 60 FPS.

Pinout

Pinout ESP32-CAM

El pinut saka ESP32-CAM iku gampang banget, kaya sing bisa dideleng ing diagram sadurunge. Lan kamera disambungake menyang konektor sing diaktifake. Banjur, kanthi conto Arduino, sampeyan bakal luwih ngerti cara nyambungake lan apa tujuane saben wong, sanajan sampeyan wis bisa ngerti.

Ngomong-ngomong, sanajan ora katon ing gambar, biasane uga duwe konektor bunder ing PCB sing digunakake kanggo nyambungake kabel antena eksternal ing sawetara kasus. Biasane ana ing jejere sheet metal saka soket SD.

Sampeyan bisa nggunakake a Adaptor eksternal FTDI kanggo nyambung modul iki lan dadi luwih gampang kanggo sampeyan ngontrol. Iki ngidini panggunaan port jinis miniUSB tinimbang kabel ESP32-CAM. Kanggo nggunakake salah sawijining modul iki, sampeyan bisa nyambungake kaya mangkene:

  • Konfigurasi modul FTDI supaya bisa digunakake ing 3.3v.
  • Jumper pin GPIO 0 lan GND modul ESP32-CAM.
  • Pin 3v3 modul kasebut kudu disambungake menyang Vcc FTDI.
  • Modul GPIO 3 (UOR) bakal pindhah menyang TX FTDI.
  • GPIO 1 (U0T) modul dadi RX saka FTDI.
  • Lan GND liyane saka ESP32-CAM kanthi GND modul FTDI.

Saiki sampeyan duwe Antarmuka jinis USB, sing bisa nggampangake sambungan proyek sampeyan ...

Integrasi karo Arduino IDE

FTDI ESP32-CAM Arduino

Kanggo bisa nggabungake karo FTDI, sambungane gampang banget. Sampeyan mung kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Sambungake sambungan 5v modul ESP32-CAM menyang Vcc modul FTDI.
  • Sambungake GND modul ESP32-CAM menyang GND modul FTDI.
  • TX0 saka papan FTDI menyang GPIO 3 (U0RXD).
  • RXI saka papan FTDI menyang GPIO 1 (U0TXD).
  • Lan nglewati GPI0 lan GND saka papan ESP32-CAM.

Saiki sampeyan bisa nyambung menyang komputer nggunakake kabel USB liwat modul FTDI. Pilihan liyane yaiku sambungake karo arduino langsung, tanpa nggunakake modul FTDI. Nanging ayo ndeleng kasus kasebut karo FTDI sing luwih apik kanggo umume kasus ...

ing langkah kanggo tindakake kanggo ngatur lan gawe jadwal kabeh supaya bisa digunakake:

  1. Kanggo ngunggah kode menyang papan, sampeyan kudu sambungake USB menyang PC sampeyan.
  2. Langkah sabanjure yaiku nginstal Pustaka ESP32 supaya bisa njupuk kauntungan saka sing iki. Kanggo iku, saka Arduino IDE menyang File> Preferensi> Ana, ing lapangan kanggo nambah URL, tambahake: https://dl.espressif.com/dl/package_esp32_index.json banjur klik OK. Saiki bukak Piranti> Papan> Manajer Papan> telusuran kanggo ESP32 banjur pencet instal "ESP32 dening Espressif Systems".
  3. Banjur bukak IDE Arduino > Piranti> Papan> pilih AI-Thinker ESP32-CAM (sampeyan kudu nginstal addon ESP32 supaya pilihan iki katon ing menu). Banjur pindhah menyang Tools> Port banjur pilih COM, papan sampeyan wis nyambung.
  4. Saiki sampeyan bisa unggah sketsa ing papan, supaya tetep gampang, gunakake salah sawijining conto, deleng File> Tuladha> ESP32> Kamera> CameraWebServer. Sawise rampung, yen pesen sing wis dimuat wis sukses ditampilake, copot kabel saka pin GPIO 0 GND banjur pencet tombol Reset ing papan.
  5. Pungkasan, sampeyan bisa nggunakake lan miwiti ndeleng asil ing antarmuka web ... Yen mbukak, sampeyan bakal menehi URL monitor karo IP sing kudu dilebokake ing browser web kanggo ngakses. Saka sampeyan bisa nyetel paramèter lan ndeleng apa sing katon saka sensor kamera.

Temenan, sampeyan bisa apa maneh njupuk kauntungan saka kemampuan WiFi lan Bluetooth modul iki. Elinga yen watesan kasebut minangka imajinasi sampeyan. Ing kene aku mung nuduhake pitepangan sing gampang ...

Informasi luwih lengkap - Kursus Arduino gratis


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   manual ngandika

    Good evening.
    Kabeh wis diterangno sampurna, lan program mbukak sampurna, nanging nalika aku ngreset ESP32 supaya ndeteksi Wi-Fi ing monitor serial, Aku tansah kesalahan kamera padha:

    Kamera E (873): Probe kamera gagal kanthi kesalahan 0x105 (ESP_ERR_NOT_FOUND)
    Kamera init gagal kanthi kesalahan 0x105

    Apa sing bisa kedadeyan?
    Thanks in advance.

    1.    Isaac ngandika

      hello,
      Paling kamungkinan amarga konektor modul kamera utawa sumber daya sing ora bener.
      Coba priksa rong perkara kasebut.
      A Salam.