Cara nggawe robot: 3 pilihan sing beda

Cara nggawe robot

Robotik minangka subyek sing wis dadi hobi geeks sing gampang utawa masa depan sing ora nate tekan populer lan wis modis. Sajrone taun pungkasan ing Spanyol kegiatan ekstrakurikuler "robotika" wis dadi "modis" lan akeh pusat pendhidhikan kanthi mboko sithik ngetrapake subyek robotika kanggo mulang para siswa.

Lan nggawe robot minangka sesuatu sing apik banget sing saiki ana ing pikirane wong, bocah uga wong diwasa. Banjur Kita ngomong karo sampeyan babagan cara nggawe robot. Cara sing mbukak komponen sing dituju kanggo tujuan kasebut lan ora bisa digunakake kanggo apa-apa liyane, kajaba kanggo fungsi sing dituduhake pabrikan nganti kita nggawe komponen dhewe kanggo nggawe robot sing khusus lan unik sing ora ana ing wong liya.

Numpak robot

Cara utawa cara pertama kanggo nggawe robot yaiku kanthi langsung tuku robot. Kanggo cara iki kanggo njupuk robot Sampeyan ora prelu duwe ilmu babagan robotik utawa malah ngerti carane program, amarga akeh robot duwe fitur winates lan ora bakal nindakake perkara sing luar biasa.

Artikel sing gegandhengan:
Temokake kerja dadi pilot drone berkat situs web iki

Sampeyan bisa nemokake sawetara conto robot sing dituku lan duwe fungsi tartamtu. Rega piranti kasebut ing sawetara kasus ora terjangkau babar pisan, amarga luwih saka komponen, sing dibayar yaiku fungsi sing ditindakake. Ana prekara sing ora kedadeyan nalika nggawe robot.

Tuku kit robotik

Kit robotik Dheweke minangka cara kanggo nggawe robot wiwit saiki sampeyan ora butuh akeh ilmu kanggo nggawe robot lan bisa disesuaikan. Saliyane, biaya kit kasebut luwih terjangkau tinimbang tuku robot nanging ora kaya nggawe komponen dhewe kanggo nggawe robot. Banjur Kita ngomong babagan telung kit robotika sing cukup populer lan gampang.

Artikel sing gegandhengan:
Sederhana3D saiki uga nganggo basa Spanyol

Zowi

Rong gambar robot bipedal BQ, yaiku BQ Zowi

Robot Zowi utawa BQ Zowi minangka robot pendhidhikan sing digawe dening perusahaan Spanyol BQ. BQ Zowi minangka kit robotika sing tujuane nggawe robot bipedal sing bisa disesuaikan lan sesambungan karo pangguna liwat aplikasi smartphone.

Robot BQ Zowi nggunakake komponen Hardware Gratis tartamtu sing ngidini bagean kayata omah diganti utawa disesuaikan kanthi khusus kanggo printer 3D. Fungsi Zowi bisa diganti, nanging tetep ana ing ruang lingkup aplikasi BQ. Robot BQ Zowi bisa dituku liwat Ora ditemokake produk.

Pikiran Lego

Gambar robot sing asale saka kit Lego MindStorms

Lego minangka salah sawijining perusahaan dolanan pisanan sing nandingi robot amarga peran pendhidhikan. Kanggo iki, dheweke nggawe kit robot sing ngidini pangguna anyar bisa nggawe robot sajrone sawetara jam. Kit Lego misuwur amarga pandhuan lan kapasitas pangaturan dhewe.Personalisasi sing ditindakake liwat blok lan potongan Lego.

Mangkene, Lego Mindstorms duwe versi sing ditujokake ing sekolah, versi liyane sing ditujokake kanggo pangguna diwasa lan seri sing kalebu pirang-pirang miniatur sing nggedhekake fungsi robot sing digawe Siji-sijine kekurangane kit iki yaiku rega, regane larang banget yen kita njupuk kit BQ utawa rega sing dibayar yen nggawe robot "gaweyan tangan" total.

Kit Robotik Label Putih

Kit robot Lego wis misuwur dadi macem-macem perusahaan mutusake nggawe kit robotik kanthi filosofi sing padha karo kit Lego, nanging tanpa potongan Lego kanggo nggawe struktur. Ing kit robotika sampeyan bisa nemokake macem-macem kit kanthi rega sing beda, nanging sing penting ing kit kasebut yaiku pandhuan instruksi utawa uga diarani pandhuan proyek lan kemungkinan ekspansi utawa ora kanthi fungsi anyar. Unsur-unsur kasebut penting amarga bakal nuduhake manawa robot sing bakal digawe bisa disesuaikan utawa ora, lan tujuane kanggo pangguna anyar utawa ora. Sing paling apik yaiku golek kit sing memenuhi syarat kasebut.

Gawe robot saka awal

Aku dhewe percaya iku cara sing paling memuaskan nalika nggawe robot. Nanging, iki ora kasedhiya kanggo kabeh wong amarga sampeyan butuh ilmu majeng babagan robotika, program lan Hardware Gratis. Nanging, kanggo menehi ganti rugi kanggo panjaluk kasebut, rega robot luwih terjangkau lan sampeyan ora gumantung karo perusahaan gedhe utawa komunitas gedhe supaya proyek kasebut maju. Nggawe robot (nganggo metode iki) kita mung butuh printer 3D lan elemen elektronik, elemen sing bisa dipikolehi ing toko elektronik.

Hardware dibutuhake kanggo nggawe robot

Printer 3D bakal mbantu kita gawe omah, ngatur robot, utawa mung nggawe bagean plastik sing angel ditemokake utawa ora ana (Iki bakal gumantung karo pengetahuan babagan alat CAD). Nanging kita uga bakal butuh barang liyane kayata papan elektronik. Ing kategori iki dewan Arduino lan Raspberry Pi mrentah nanging ana akeh liyane sing padha utawa sing padha menehi rega sing luwih murah. Sanajan kita kudu ngakoni manawa versi paling anyar Raspberry Pi menarik banget kanggo nggawe robot sing kuat lan mbukak akeh tugas ing papan cilik.

Gambar robot hexapod sing digawe nganggo bagean dicetak, kamera, lan macem-macem komponen elektronik.

Saliyane kaloro komponen kasebut, kita uga butuh barang kayata panel LCD, yen kita pengin nuduhake informasi, batre kanggo nguatake robot kita (Panggunaan kabel kanggo piranti mbukak akeh tugas banget, sampeyan ora mikir?), kabel kanggo nyambung macem-macem komponen lan tombol kanggo ngaktifake utawa mateni fungsi. Banjur, gumantung saka fungsi sing diwenehake menyang robot, bisa uga dibutuhake siji utawa luwih motor servo, rodha, speaker, mikropon lan kertu SIM (yen kita pengin robot bisa nyambung menyang Internet). Iki bakal dadi komponen sing paling populer sing dibutuhake, nanging umume gumantung karo fungsi sing pengin diwenehake robot.

Piranti lunak sing dibutuhake kanggo nggawe robot

Babagan piranti lunak robot, iki uga bakal gumantung karo pengetahuan kita, nanging sajrone sawetara wulan, ana sistem operasi kanggo Papan Hardware Gratis sing ngidini kita duwe fungsi dhasar tanpa kudu ilang. Tuladha sing apik yaiku Ubuntu Intine, sistem operasi adhedhasar Ubuntu sing ngidini kita menehi Hardware kemungkinan duwe fungsi dhasar kayata nyambung menyang Internet, nampilake informasi hardware, nyambungake karo piranti liyane, lsp.

Modul Compute NEC lan Raspberry Pi

Lan saka kene ngenalake program utawa program pihak katelu sing bakal nglakokake fungsi utawa kegiatan sing pengin ditindakake robot. Pengetahuan babagan pamrograman basa lan administrasi sistem perlu ing proses iki.

kesimpulan

Iki minangka 3 cara cara nggawe robot ing omah, paling ora ngelingi level pengetahuan pangguna. Aku ngira yen paling apik milih nggawe robot minangka cara pungkasan, yaiku, Mbangun bagean lan pangaturan dhewe, nanging sejatine iki mbutuhake ilmu lanjutan sing dudu kabeh wong. Mbok amarga iki, solusi sing paling apik yaiku dilakoni kanthi bertahap lan miwiti karo robot robot lan maju sethithik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ismael Castillo ngandika

    Bubar tuku printer 3D, model Lion 2 lan mbantu aku ngerti kepiye teknologi iki kanggo robotika. Model iki dipercaya banget, prediktif lan aku nggunakake macem-macem filamen sing bisa digunakake. Aku ngajak sampeyan maca liyane ing http://www.leon-3d.es wis ora rugi.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol