Cara nyegah filamen ora nyerep kelembapan

udan filamen

Masalah umum kanggo para produsen 3D printer yaiku sawetara filamen gampang teles. Filamen saka PLA, PVA, ABS lan Nylon minangka hidrofilik lan gampang nyedhot kelembapan. Sekilas sampeyan ora bisa ngerti manawa kumparan filamen wis lembab, nanging nalika nyithak masalah bakal muncul sing bakal negesake anggepan kita.

Ing artikel iki, kita nerangake sebabe masalah iki kedadeyan lan cara nyegah filamen ora nyerep kelembapan

Kelembapan, mungsuh saka filamen.

Nalika filamen ing kondhisi ora apik digawe panas dadi leleh, partikel banyu sing ana ing njero ruangan nguap kanthi tiba-tiba, ngasilake bledosan cilik. Bagean dicithak nganggo filamen udan saiki sifat mekanik sing luwih elek lan kesalahan nyetak. Kejabi filamen kasebut kathah warp lan ngekstrusi extruder lan nozel.

Kita kudu nganggep manawa apa wae sing ditindakake kanggo njaga filamen aman, mula bakal udan. Nanging ana sawetara trik sing bakal ngidini kita bisa nggunakake umure angger bisa.

Kepiye cara supaya filamen ora nyerep kelembapan?

Disaranake ora supaya kumparan filamen disimpen luwih saka setaun. Kudu tuku mung filamen sing dibutuhake. Filamen ora dilebokake ing printer lan kena asor lingkungan yen ora dicithak kanggo wektu sing suwe.

Ana nyimpen gulungan filamen ing wadhah paling hermetik bisa uga Mangkono ngindhari asor lingkungan. Ing kontaner iki kita bisa lebokake desiccants gel silika. Gel iki kalebu granul sing bisa dituku kanthi online. Mesthine yen sampeyan wis tuku peralatan elektronik sampeyan wis takon dhewe apa tas cilik sing ana ing njero kothak kasebut? Sachet kasebut ngemot Silica Gel.

Kita uga bisa nyimpen koil ing tas katup. Sawise ditutup sampeyan bisa ekstrak udara kanthi pembersih vakum domestik

Malah bisa nyimpen gulungan kita ing kabinèt asor kontrol.

Solusi komersial kanggo ngindhari asor.

Kepiye carane bisa uga, sawetara manufaktur sing nggawa solusi profesional luwih akeh ing pasar kanggo njaga kuldi filamen ing kahanan sing paling apik. ayo dhaptar sawetara:

bunker

bunker

bunker yaiku ... a kompartemen watertight-kontrol udan, kanthi kapasitas kanggo rong gulungan. Saka wadhah iki, kita bisa langsung menehi printer nganggo salah sawijining bukaan sing dilindhungi.

Piranti kasebut nduweni motor sing muter coil sing bisa nggampangake karya extruder lan ngontrol kelembapan saben wektu kanthi sensor.

Ing wadhah ing njero wadhah ana paket gel silika. Digawe supaya kita bisa panas ing gelombang mikro nalika wis kebak lembab.

Malah akuWi-Fi kalebu lan liwat APP ngabari kita babagan kahanan filamen, sisa jumlah lan tingkat kelembapan.

Biaya: € 200, nanging amarga dheweke ora bisa mbiayai awake dhewe kanthi kickstarter, kita kudu ngenteni lan ndeleng apa reaksi perusahaan.

kothak baris

kothak baris

kothak baris Yaiku a kothak metakrilat, ditutup nganggo gasket silikon, kanthi kapasitas tumpukan filamen. Kalebu bolongan metu kanggo filamen menyang printer 3D, hygrometer -Indikator kelembapan- lan a silinder nyerep lembab ing njero. Sederhana lan efektif

Regane € 60

PrintGaring

Yen nganti saiki, kabeh solusi sing diusulake ngindhari asor, saiki kita ngomong babagan sawetara wong sing ora wani sing wani maju luwih adoh.

printdry

PrinGaring yaiku ... a pengering panas kanggo spol filamen 500 gram utawa 1 kg, apa diametere filamen.

Kanthi piranti iki gampang banget kaya mbukak tutup, lay filamen, tutup tutup, pilih suhu banjur enteni wektu sing dibutuhake kanggo mesthekake yen filamen wis ngeculake kabeh lembab. Bisa atur suhu ing antarane 35 lan 70º, miturut saben filamen lan jumlah filamen. Malah bisa digunakake kanggo garing filamen plastik nalika nyithak, amarga duwe roller sing ngidini kumparan bisa bebas milih feed extruder saka printer 3D FDM.

Biaya: € 70

Kothak Kering Otomatis AD-20

列印

Lan kanggo pungkasan kita wis nylametake awake dhewe Eureka Dry Tech, un pabrikan sing khusus kanggo nggawe lemari garing dhewe. Nggawe lemari Kabeh ukuran lan fokus utamane umum profesional sampeyan kudu nyimpen spool filamen sing akeh. Nanging, nggoleki ing katalog uga nemokake produk sing bisa nyukupi kabutuhan domestik. Minangka Kothak Kering Otomatis AD-20

Biaya: € 100 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.