3 proyek karo RGB Led lan Arduino

Rgb lan Arduino dipimpin lampu kotak

Salah sawijining proyek pisanan sing digunakake pangguna sing wiwit ing jagad elektronik yaiku makarya kanthi lampu lan utamane karo LED. Kurva sinau elemen iki gampang banget lan sajrone sawetara menit, kita bisa nggayuh prekara sing hebat kayata lampu cerdas, sinyal cahya utawa elemen verifikasi kanggo proyek sing luwih gedhe.

Nanging, akhir-akhir iki, pangguna sinau cara nggunakake LED RGB, variasi sing wis misuwur banget lan migunani banget kanggo akeh proyek. Nanging Opo iki Apa proyek paling populer sing bisa digawe karo diode Led RGB anyar?

Apa sing diarani RGB Led?

LED minangka dioda pemancar cahya. Piranti sing murah lan gampang digunakake kanthi papan elektronik sanajan ora ana. Fungsi utamane yaiku energi sithik sing dikonsumsi lan macem-macem format sing ditemokake karo LED. Dadi, ora kaya bohlam tradisional sing madhangi kita, LED ngidini kita nggunakake ing macem-macem piranti lan uga nggawe bentuk liyane sing adoh saka bentuk bohlam tradisional. Jam LED sing migunani uga luwih dhuwur tinimbang piranti liyane. Dadi, minangka bohlam lampu, diode saka jinis iki nawakake luwih akeh cahya jam tinimbang bohlam tradisional; Minangka bagean saka layar, piksel LED nawakake luwih akeh umur tinimbang piksel normal; Mangkono uga piranti liyane sing nggunakake teknologi.

Artikel sing gegandhengan:
Alat elektronik

Nanging ing prekara iki kita bakal ngomong babagan lampu RGB, lampu sing saya populer. Alesan sukses iki amarga kemungkinan sing ditawakake ing ndhuwur lampu normal. Diode LED mung nyedhiyakake siji warna cahya, sing ora bisa diganti karo piranti, kajaba kita ngganti diode. Diode Led RGB ngetokake cahya kanthi telung warna: Abang (Abang), Ijo (Ijo) lan Biru (Biru) lan kombinasiKanthi tembung liyane, bisa ngganti warna miturut kekarepan kita tanpa kudu ngowahi diode. Sukses lampu RGB LED gumantung saka kemungkinan ngganti warna lampu tanpa ngganti diode, prekara sing praktis banget sing mung dibutuhake pemrograman.

Tanpa wates Led RGB Cube

Proyek iki kalebu nggawe kotak warna sing bisa diganti miturut wektu sing kita lakoni utawa mung sawetara detik. Infinite Led RGB Cube minangka kubus cahya, sing bisa digunakake minangka lampu diode. Asil pungkasan yaiku kombinasi diode led rgb lan Arduino.

Kanggo pembangunane sampeyan butuh 512 dioda RGB Led, 6 kristal, mikrokontroler Arduino UNO, kabel utawa batere kanggo nguatake diode lan basis sing ndhukung kabeh struktur. Sawise duwe, kita kudu nyawijikake kabeh diode supaya bisa nggawe kotak utawa duwe bentuk kubus. Rahasia kanggo nggawe struktur iki yaiku mbengkokake siji pin diode sing jejeg karo diode, nggawe sudut sing tepat karo pin liyane. Bakal ana siji sisi kubus sing ora ana gandhengane, nanging kabeh bakal dipasang ing siji diode led RGB.

Sawise nggawe kabeh struktur, kita kudu nggabungake pin sing isih ana ing papan mikrokontroler. Ing jalur iki, kita kudu nerangake manawa sisih kiub iki kudu ana 8 x 8 dioda, nggawe kotak 8 LED 8 x 8 x XNUMX RGB. Mangkono, kita gabung karo pin diode sing ngeculake saka kotak menyang papan lan ngenalake program sing bakal mbukak kotak dioda kanthi progresif lan kanthi macem-macem warna. Sawise kabeh dipasang, kita kudu nggunakake kristal kanggo nggawe jinis guci sing nglindhungi lan nutupi diode, basis bakal ndhukung ora mung kotak diode nanging uga guci sing digawe. Pambangunan Infinity Led RGB Cube iki gampang banget nanging luwih gampang yaiku kustomisasi. Isih, ing Pandhuan Sampeyan bakal nemokake pandhuan kanthi langkah-langkah kanggo pambangunane.

Artikel sing gegandhengan:
Gawe kontroler MIDI dhewe karo Arduino

Tandha RGB LED sing Gampang

Mlebu nganggo rgb led lan Arduino

Proyek iki luwih dikenal lan luwih migunani nanging uga luwih angel dibangun tinimbang proyek sadurunge. Easy LED RGB Sign minangka tandha informasi sing digawe nganggo dioda lan Arduino. Proyek iki butuh 510 RGB LED utawa kita bisa ngganti iki kanggo strip saka jinis sing padha. Gagasané yaiku nggawe persegi panjang 10 x 51 LED. Kita uga butuh 3 lembaran akrilik sing bakal dadi dhukungan lan protektor Tanda RGB LED Gampang sing digawe. Diode LED 510 RGB, kabel kanggo nindakake kabel, papan mikrokontroler kayata Arduino UNO lan batere kanggo nguatake diode lan uga papan Arduino.

Pisanan, kita kudu nggawe struktur lan nyelehake diode. Kita bisa nindakake kaya sing dikarepake, nanging trik sing apik yaiku nggunakake salah siji lembaran akrilik minangka dhukungan kanggo lampu LED, amarga transparan, ora bakal dihargai ing asil pungkasan. Kanthi kabel tipis, kita kudu nambah diode lan nyambung menyang mikrokontroler. Sawise kabeh dipasang, kita sambungake mikrokontroler menyang batere lan ing kono kita ngenalake program sing dikarepake. Program kasebut bakal nindakake fungsi ing ngisor iki:

  • Urip LED tartamtu.
  • Saben diode kasebut bakal duwe warna tartamtu.

Asil kasebut yaiku nggawe huruf, simbol utawa sinyal sing bisa digunakake ing kahanan tartamtu. Easy LED RGB Sign minangka proyek sing menarik banget amarga migunani banget, amarga ngidini kita nggawe pratandha murup sing dikarepake. Kita duwe informasi luwih lengkap babagan konstruksi ing gudang Instructables. Nanging dudu proyek sing ditutup lan Kita bisa macem-macem nomer diode utawa langsung ngganti program sing nglakokake cahya diode supaya bisa beda. Kekuwatan saya mundhak nalika nggabungake tandha LED RGB iki lan Arduino, bisa nggawe pratandha cerdas utawa sambungan karo komputer kaya tandha profesional.

Meja Tutul Piksel RGB Led

Tabel karo dioda Led RGB lan Arduino

Meja Touch RGB Pixel Touch minangka proyek nyenengake sing nggawe dioda dadi tabel game sing gampang. Proyek iki luwih angel tinimbang proyek sadurunge, nanging konstruksi iki gampang banget. Ing kasus iki, kita bakal nggabungake luwih saka LED RGB lan Arduino, amarga kita uga bakal nggunakake sensor tutul utawa sensor IR. Kanggo iki, kita butuh bahan ing ngisor iki:

  • Tabel kanthi permukaan transparan.
  • Matriks LED 10 x 16 RGB.
  • Serangkaian sensor tutul 10 x 16 IR.
  • Kertu SD utawa MicroSD kanggo nyimpen data.
  • Modul Bluetooth.
  • Papan Arduino.
  • Speker sing cerdas nganggo sambungan Bluetooth.

Ing kasus iki kita kudu nggawe simpul utawa "tombol" sing wujud persimpangan sensor tutul lan diode lan iku bakal dadi kontrol sing bakal kita pencet nalika main karo meja. Kanthi cara supaya saben simpul bisa nerbitake informasi yen nutul panel lan bisa ngetokake lampu. A) Ya, Kita bisa main karo tetris meja iki, game memori visual, ula klasik, ping-pong utawa gawe counter sing sederhana. Secara total kita bakal duwe 160 simpul sing bisa dilebokake ing matriks 10 x 16.

Kita bakal nyelehake matriks iki ing ngisor kaca. Gelas meja kasebut kudu diganti nganggo permukaan sing luwih alus kayata plastik akrilik. Iki rampung supaya sensor bisa digunakake nalika kita menet.

Saiki, kabeh dipasang, kita kudu nggawe program sing bisa digunakake lan nglakokake matriks iki. Kita bisa nggunakake game kaya tetris utawa mung game klasik "Simon". Kita lebokake menyang papan mikrokontroler lan sambungake menyang matriks. Kita bisa nambah swara kanggo proyek iki amarga speaker bluetooth sing bisa nyambung menyang sensor bluetooth sing duwe papan mikrokontroler.

Iki minangka ringkesan proyek Led RGB Pixel Touch Table nanging pandhuane ora gampang kaya sing katon. Nggawe simpul mbutuhake skema lan nggawe simpul cilik, kanthi piranti lunak game kedadeyan sing padha. Ing kene, kita mung pengin ngomong babagan ide utama lan apa sing bisa ngasilake. Nanging sampeyan duwe pandhuan lengkap babagan konstruksi ing Link iki.

Apa proyek sing kudu dibangun?

Kita wis ngomong babagan telung proyek nganggo RGB LED sing gampang dibangun lan regane murah. Sanajan akeh sing wis ngerti manawa nggunakake dioda akeh, kita kudu ujar manawa regane sing anyar regane murah banget, mula sawetara dioda mung regane sawetara euro. Kabeh proyek duwe keanehan lan daya tarik. Wong pribadi Aku nyaranake nindakake kabeh proyek. Kaping pisanan dheweke bakal nggawe kubus lampu; mengko dheweke bakal nggawe tandha sing padhang lan pungkasane dheweke bakal nggawe meja game. Urutan rampunge penting amarga kita wiwit saka proyek sederhana menyang proyek sing luwih angel. Apa wae, sawise nggawe telung proyek kasebut, asil bakal padha: kita bakal nguwasani panggunaan diode kasebut. Lan kanggo sampeyan Apa proyek sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.