Emulator paling apik kanggo Raspberry Pi

Emulator retro Raspberry Pi

Ana akeh penggemar game retro utawa klasik. Tukang game sing wis urip ing jaman nyenengake konsol video mitos kayata Atari, utawa game arcade bartop saka arcade lan bar, utawa sing wis ngatasi komputer sejarah kayata Commodore64, Spectrum, lsp., Mesthi bakal duwe bug sing digunakake . emulator kanggo nguripake game video legendaris kasebut.

Sanajan sampeyan ora urip ing jaman kasebut, nanging sampeyan seneng banget karo hiburan digital, sampeyan kudu ngerti manawa kanthi Raspberry Pi sampeyan bisa nggawe ruang game, arcade omah lan murah banget. Sanajan sampeyan lagi produsen lan sampeyan seneng DIY, sampeyan bisa nggawe kasus sing menarik kanggo simulasi komputer, konsol utawa mesin kasebut sadurunge ...

Hardware: Raspberry Pi wis menehi révolusi ing industri game retro

Raspberry Pi 4

Raspberry Pi wis teka merevolusi sektor kasebut pendhidhikan, DIY, lan uga game retro. Kanthi SBC cilik iki, sampeyan bisa nglumpukake siji utawa luwih mesin game retro kanthi cara sing gampang banget. Sawetara kekuwatan Pi dibandhingake karo komputer konvensional yaiku:

  • Rega murah: Raspberry Pi murah, mung luwih saka € 30 sampeyan bisa tuku salah siji papan iki, lan sethithik maneh uga bisa tuku aksesoris liyane kayata kertu SD supaya sampeyan bisa nyimpen sistem operasi sing bakal nginstal lan emulator, video game, program, lsp. Malah ana akeh peralatan lengkap sing bisa sampeyan tuku kanthi murah lan wis nyakup kabeh sing dibutuhake kanggo nggawe mesin pinball, mesin arcade omah, utawa console retro ...
    • Raspberry Pi 4 Model B - B07TD42S27
    • Raspberry Pi 3 Model B - B01CD5VC92
    • Kit Lengkap Raspberry Pi - B07ZV9C6QF
    • Mesin Arcade Replica BarTop kanthi Pi - B0813WHVMK
  • JAMMA lan driver sing kasedhiya: ing pasar, sampeyan uga bakal nemokake akeh kontroler sing niru konsol jaman biyen, kayata Nintendo NES, utawa kasus lan kit sing ngidini sampeyan nggawe konsol portebel kanthi cara sing gampang banget. Regane cukup murah, lan gampang dipasang amarga GPIO saka Pi kanggo proyek liyane sing bisa mbantu ngrampungake sistem game video.
    • GamePad Gaming kanggo Pi - B07TB3JTM2
    • Joysticks lan Kit Button kanggo Mesin Arcade kanthi Pi - B07315PX4F
    • iNNEXT jinis kontrol retro Nintendo64 kanggo Pi - B075SYJTF7
    • iNNEXT 2 Kontrol SNES Klasik kanggo Pi - B01EA7MVTQ
    • EG Miwiti gladhen arcade lan kit tombol - B07B66W25M
    • EG Miwiti 2 tongkat arcade lan kit tombol - B01N43N0JB
  • Layar kanggo milih: layar, sanajan CRT lawas ora kasedhiya, uga unsur liyane sing bisa dituku kanthi murah lan milih dimensi sing kudu ana. Uga ana layar tutul sing dirancang khusus kanggo Raspi, sanajan kanggo emulator lan game retro ora cocog. Luwih becik nggunakake salah sawijining layar LCD IPS sing didol ing SBC iki. Utawa malah nyambungake hob menyang TV ruang tamu utawa monitor, gumantung saka asil pungkasan sing pengin dipikolehi.
    • 4.3 "Modul Tampilan Raspberry Pi TFT - B07FD94BQW
    • 3.5 "Layar Sentuh kanggo Raspberry PI - B07Y19QQK8
  • Modularitas lan keluwesan: saliyane kabeh perkara ing ndhuwur, sampeyan bisa milih sing pengin ditambahake ing mesin hiburan, jinis omah sing pengin dilebokake (dicithak nganggo 3D, gawe saka kayu utawa bahan liyane, cat, tuku sing wis digawe,…), pilih ukuran layar, jinis kontrol sing bakal digunakake, lsp.
    • Kasus Retro simulasi konsol Nintendo NES kanggo Pi - B0787SZXMF
    • Topi Waveshare kanggo Pi kanggo Nggawe Console Portable - B07G57BC3R
    • Kit Waveshare kanggo nggawe GamePi - B07XHQMNPC dhewe
    • Topi Waveshare kanggo Konsol Portabel Pi - B07PHZ1QNZ

Lan tanpa lali sampeyan bisa gabungake kekuwatan Raspberry Pi karo proyek liyane hardware gratis kaya Arduino, uga akeh topi, gadget tambahan, lsp.

Piranti lunak: Emulator

emulator game retro

Loro saka hardware, uga sampeyan butuh piranti lunak supaya bisa mbukak video game retro ing Raspberry Pi, amarga pirang-pirang game klasik kasebut digawe kanggo platform lan mesin sing beda banget karo arsitektur Pi. Kanggo sampeyan kudu emulator kanthi tepat.

Sampeyan ora kudu bingung apa emulator lan simulator. Dheweke ora padha, lan uga lapisan kompatibilitas. Contone, ing donya nyata sampeyan duwe sawetara conto kabeh kategori kasebut, kayata QEMU minangka emulator, game video F1 2017 minangka simulator gerobak, lan WINE minangka lapisan kompatibilitas.

Un simulador Iki minangka sistem sing diterapake ing perangkat keras utawa piranti lunak sing khusus digawe kanggo nggawe lingkungan utawa ngasilake prilaku sistem nyata. Ana prekara sing ora ana gandhengane karo emulator, amarga emulator minangka implementasi piranti lunak sing nyoba nggawe game video utawa program mikir yen wis mlaku ing platform tartamtu.

Maksudku emulator ngetrapake perangkat keras lan sistem operasi mesin sing arep ditiru supaya piranti lunak asli kanggo platform iki bisa mlaku nganggo hardware lan sistem nyata. Contone, perangkat keras lan sistem sing ana ing Atari 2600, utawa Spektrum, ora ana gandhengane karo perangkat keras adhedhasar ARM saka Raspberry Pi.

Nanging, kanthi emulator kasebut, lapisan digawe "Tarjamahake" instruksi lan telpon menyang sistem sing dibutuhake kanggo mbukak game supaya bisa mlaku ing Pi sampeyan kaya mesin asli. Kanggo iku, emulator kudu nggawe maneh tumindake CPU, memori, I / O, lsp. Saka console, komputer, utawa mesin arcade.

Emulator paling apik kanggo Raspberry Pi

Antarane emulator sing ana kanggo Raspberry Pi lan sampeyan bisa mbukak video game lan ROM sing didownload, dheweke bisa tampil sawetara sing apik banget kaya:

RetroPie

RetroPie

Iku salah siji saka sistem lengkap favorit kanggo penyayang game retro. Kompatibel karo Raspberry Pi, Odroid, lan platform liyane. Iki adhedhasar Raspbian, lan mbangun stasiun emulasi sing lengkap supaya sampeyan bisa nikmati game favorit kanthi gampang, sampeyan wis nyakup kabeh lan nganggo macem-macem konfigurasi lan alat pangaturan dhewe.

Yen sampeyan kepengin weruh emulator didhukung, sampeyan duwe Amiga, Amstrad CPC, Apple II, Atari 2600, Atari 5200, Atari 7800, Atari Jaguar, Atari Lynx, Atari ST, Atari STE, Atari TT, Atari Falcon, Commodore 64, Commodore VIC-20, Commodore PET, Dragon 32, FinalBurn Neo, Famicom, GameCube, Game Gear, Game Boy, Game Boy Advance, Game Boy Color, Macintosh, MAME, Sega SD, MegaDrive, NeoGeo, NeoGeo Pocket, Nintendo 64, Nintendo DS, NES, SNES, DOS, PlayStation Aku, PlayStation 2, PSP, Sega 32X, Nintendo Wii, ZX-81, ZX Spectrum, lsp.

RetroPie

Lakka

Lakka

Lakka Iki minangka sistem operasi lengkap sing nyakup kabeh sing dibutuhake kanggo game retro lan sing kompatibel karo papan Raspberry Pi. Distro Linux ringan iki nduwe antarmuka sing gampang lan ramah lan cepet. Ing antarane emulator sing bisa sampeyan lakoni yaiku Sega, Nintendo NES, SNES, Game Boy, PlayStation, PSP, Atari 7800, Atari 2600, Jaguar lan Lynx, Game Boy Advance, Game Boy Color, MegaDrive, NeoGeo, Nintendo 3DS, Nintendo 64, Nintendo DS, lsp.

Lakka

RecalBox

Kothak recal

RecalBox Iki minangka sistem sing lengkap supaya sampeyan bisa duwe pusat multimedia lan hiburan sing apik kabeh dadi siji. Iki minangka alternatif sing menarik kanggo sing sadurunge, amarga saliyane lingkungan karo emulator kanggo game video, uga kalebu sistem lengkap kanggo ngleksanakake mediacenter. Mula, iku paling becik yen sampeyan pengin nyambungake Raspberry Pi menyang TV ruang tamu.

Antarane lemulator sing wis kalebu Kanthi gawan, sampeyan bakal bisa seneng game retro kanggo NES, SuperNflix, Master System, PlayStation 1, Genesis, GameBoy, Game Boy Advance, Atari 7800, Game Boy Color, Atari 2600, Sega SG1000, Nintendo 64, Sega 32X, Sega CD, Lynx, NeoGeo, NeoGeo Pocket Colour, Amstrad CPC, Sinclair ZX81, Atari ST, Sinclair ZX Spectrum, DreamCast, PSP, Commodore 64, lsp.

RecalBox

batocera

batocera

batocera yaiku proyek sing ngetrapake sistem operasi khusus kanggo retrogaming. Kompatibel karo Raspberry Pi lan uga SBC liyane sing padha kaya Odroid.

Sistem lengkap iki nggabungake nomer akeh emulator, nggawe alternatif lengkap sing apik kanggo rong sing sadurunge. Sampeyan bakal ngidini sampeyan mbukak game retro saka Nintendo 3DS, Commodore Amiga, Amiga CD32, Amiga CDTV, Amstrad CPC, Apple II, Atari (2600, 5200, 7800, 800, ST, Lynx, Jaguar,), Atomiswave, Commodore 128, Commodore VIC- 20, Commodore 64, DOS, Sega DreamCast, Nintendo Game Cube, Gambe Boy, Game Boy Advance, Game Boy Color, Sega Game Gear, Amstrad GX4000, MAME, Sega Megadrive, Nintendo 64, Nintendo DS, NeoGeo, NES, PlayStation 2, Sony PSP, PlayStation 1, SNES, ZXSpectrum, Nintendo Wii, lsp.

batocera

DOSBox

DOSBox

Punika a emulator sederhana kanggo sistem operasi MS-DOS supaya sampeyan bisa mbalekake eksekusi program klasik lan game video ing platform iki. Wis diinstal kaya paket liyane saka repositori distribusi kanggo Pi. Sawise diinstal gampang digunakake lan kanthi sawetara prentah sing gampang, sampeyan bisa mbukak piranti lunak asli saka platform lawas iki.

DOSBox

Nggedhekake

Nggedhekake

Nggedhekake minangka emulator Eltechs Software liyane sing digawe supaya bisa mbukak piranti lunak kayata game video ing platform adhedhasar x86. Iki minangka proyek sing mbayar, nanging ngidini sampeyan luwih nyaman lan gampang tinimbang nggunakake QEMU kanggo mbukak piranti lunak sing ora dikompilasi kanggo ARM ing SoCs saka Raspberry Pi.

Nggedhekake

Gngeo

GNGEO

Iki minangka implementasi open source kanggo Linux sing ngidini sampeyan seneng main game video sing kecanduan lan akeh NeoGeo sing misuwur. Gampang dipasang lan sampeyan bisa nikmati konten kanthi cepet. Kanthi judhul kaya Mega Slug, SpinMaster, Blue's Journey, Street Hoop, Blazing Star, NAM-1975, Art of Fighting 2, lsp.

Gngeo

ZXBaremulator

ZXBaremulator

Bebarengan karo Commodore, platform mitos liyane yaiku Spectrum sing misuwur. Yen sampeyan pengin menehi game video kaping pindho kanggo tim sejarah iki, sampeyan bisa nggunakake emulator ZXBaremulator sing nggawa emulator logam kosong (program sing ora mbutuhake sistem operasi) kanggo Raspberry Pi. Iki nirokake Zilog Z80 lan arsitektur mesin kasebut supaya kompatibel karo ZX Spectrum 48K, 128K lan + 2A.

ZXBaremulator

VICE (Emulator Komodore Serbaguna)

Wakil

VICE utawa Combian64 Iki minangka salah sawijining emulator sing paling sukses, amarga bisa mbukak pirang-pirang platform, kalebu Raspberry Pi sampeyan kanggo ngetrapake emulator lengkap kanggo C64, C64DTV, C128, VIC20 lan kabeh PET sing misuwur, uga PLUS4 lan CBM-II. Yen sampeyan pengin urip maneh piranti lunak platform iki, lan game video kasebut, sampeyan bakal seneng emulator iki ...

Wakil

Stella

Stella

Alat liya sing bisa sampeyan instal Raspbian kanggo Raspberry Pi karo manajer paket. Sawise diinstal, nggunakake console sampeyan bisa mbukak ROM kanthi cara sing gampang, sanajan ora duwe GUI bisa dadi luwih rumit utawa kurang apik kanggo para pamula.

Stella

Atari ++

Atari ++

Emulator liyane kanggo Atari sing sampeyan duwe yaiku proyek Atari ++. Ing prekara iki, proyek adhedhasar Unix sing tujuane nggawa konsol kaya Atari 400, 400XL, 800, 800XL, 130XE, utawa 5200. Kajaba iku, konfigurasi dhewe kanggo dikompilasi kanggo platform, menehi sampeyan nomer akeh fungsi.

Atari ++

RetroArch

RetroArch

Nanging emulator liyane sing keren sing bisa digunakake uga ing Raspberry Pi ora disaranake kanggo pemula. Kudu nyiyapake lan sawetara langkah sing bisa angel kanggo sing durung duwe pengalaman.

Proyek kasebut muncul minangka a API Libretro, front-end kanggo emulator lan game retro sing ngidini sampeyan mbukak video game iki ...

RetroArch

 

Sumber daya liyane

abandonware

Yen sampeyan pengin download video game, ana sawetara situs web sing menarik sing kudu sampeyan ngerteni. Elinga yen emulator pancen sah, nanging cara kanggo entuk ROM kanggo game video bisa uga ora. Sawetara game bisa ditemokake gratis, liyane uga sampeyan kudu mbayar utawa bajak laut. Nanging iki tanggung jawab sampeyan, amarga HardLibre ora nyengkuyung pembajakan apa wae jinis piranti lunak.

Antarane sawetara situs web sing bisa nemokake jinis ROM game lan eksekusi video iki, Aku saranake sampeyan maneh babagan ing ngisor iki:

Mugi karo kabeh materi iki sampeyan bisa duwe cukup kanggo mesin game video retro mbesuk ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   FLIPERAMA ngandika

    Tutorial sing apik banget, aku nggoleki furnitur arcade, tutorial lan komponen kanggo nggawe mesin arcade dhewe, nanging aku nemokake perusahaan sing nggawe pabrik lan luwih larang kanggo tuku saka dheweke. Aku nyaranake yen kedadeyan sampeyan kaya aku, sampeyan tuku mesin arcade sing nggawa kabeh lan yen sampeyan nemokake pabrik sing apik, sampeyan bisa entuk rega sing apik lan kualitas sing apik. Aku tuku duwekku ing MERCAPIXELS lan nyaranake 100%. Aku menehi link yen sampeyan pengin ndeleng, dheweke duwe mesin gedhe kanthi rega kasar. http://www.mercapixels.com