apa energi reaktif? Sampeyan mung kudu ngerti

energi reaktif

La energi reaktif Iki minangka konsep sing ora dingerteni kanggo akeh wong, nanging sing bisa narik minat banget. Utamane yen sampeyan pengin ngirit dhuwit saka omah utawa tagihan listrik bisnis. Kasunyatane, sampeyan mesthi wis nyumurupi tagihan energi kasebut lan sampeyan kudu ora nggatekake.

Nalika energi reaktif iki dianalisis, istilah kasebut tegese jaringan sinusoidal, harmoni, efek joule saka jaringan lsp. Konsep sing rada aneh kanggo umume pangguna sing ora ngerti apa sing diomongake. Nanging ing kene sampeyan bisa ngerti kanthi cara sederhana.

Apa sing diarani energi reaktif?

skema tenaga reaktif

Nalika ngomong babagan jaringan listrik sampeyan bisa ngomong babagan total energi, sing katon. Iki minangka jumlah rong energi, utawa kanthi tembung liyane, bisa diura dadi rong jinis energi:

  • Energi aktif: yaiku sing dadi gaweyan (utawa panas). Yaiku, mesin sing sejatine digunakake lan tetep nyambung karo jaringan. Contone, sing nganggo kompor, lampu, televisi, peralatan, lsp. Iki diukur ing kWh.
  • Energi reaktif: Energi phantom liyane iki ora dikonsumsi kanggo digunakake kanthi praktis. Ing kasus iki, diukur ing kVArh (kilovolt-ampere reaktif saben jam). Digandhengake karo piranti sing nggunakake kumparan, kayata mesin industri, tabung neon, pompa, motor listrik, lsp.

Sampeyan bisa uga kepengin ngerti yen energi reaktif ora dikonsumsi, kenapa Dheweke pungkasan bakal ngisi daya tagihan listrik sampeyan. Alasane yaiku, sanajan ora kudu diproduksi, nanging kudu diangkut, amarga kasedhiya lan konsumsi jaringan 50 kali per detik (jaringan bolak-balik Eropa saiki digunakake kanthi 50Hz). Iki ngasilake variasi intensitas listrik saka sirkuit, sing nyebabake kakehan ing jalur trafo lan generator. Mula, kudu netralake utawa menehi ganti rugi.

Iki nyebabake ing perusahaan energi kudu nggawe investasi luwih akeh kanggo peralatan generasi, lan sejajar karo kapasitas distribusi sing luwih gedhe, uga trafo kanggo transportasi lan transformasi energi reaktif iki. Kabeh biaya kasebut uga ditagih kanggo energi reaktif.

Apa biaya iki bisa diilangi?

meter listrik, konsumsi

Miturut peraturan Spanyol, yen ing konsumsi daya reaktif luwih dhuwur tinimbang 33% energi aktif sing dikonsumsi, mula sampeyan bakal mbayar udakara 4.15 sen saben kVArh. Kosok baline, yen luwih dhuwur tinimbang 75% energi aktif sing dikonsumsi, bakal mundhak udakara 6.23 euro saben kVArh.

Kanggo nyuda utawa ngimbangi biaya energi reaktif, a bank kapasitor. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngubungi teknisi, lan mriksa anggaran, amarga rega kasebut kudu dikontrol sing menehi ganti rugi apa sing bakal sampeyan simpen. Yen sampeyan bakal ngirit kurang saka biaya instalasi, mula ora bakal menehi ganti rugi ... Umume, menehi ganti rugi, lan ing wektu sing cendhak sampeyan bisa ngasilake investasi maneh.

Bank kapasitor iki ora mung ngindhari dhendha sing ngganggu Amarga energi reaktif iki, dheweke uga ngidini kanggo nyetabilake sinyal jaringan lan kualitas pasokan, dadi kabeh piranti sing nyambung sampeyan bakal ngurmati. Dheweke mbatalake energi tanpa guna sing dituntut dening jaringan listrik lan nambah faktor daya.

Su operasi gampang banget lan efisien. Peralatan kasebut nggunakake regulator sing nerjemahake sinyal sing dikirim dening peralatan tambahan lan nemtokake daya reaktif sing kudu dikompensasi saben wektu. Adhedhasar iki, iki bakal supaya seri tumindak (langkah-langkah kapasitor sing bakal nyambung utawa nyopot kaya sing dibutuhake) kanggo ngatasi.

Kaya sing bisa dideleng ing video kasebut, mesthine kudu sambungake menyang panel umum instalasi saka perusahaan utawa omah sampeyan. Teknisi bakal bisa nindakake rapat iki kanthi aman lan uga bakal nganalisa kabutuhan saben klien kanggo nyetel instalasi supaya bisa menehi asil paling apik.

Apa bank kapasitor iki pancen ngirit?

Ya, elemen kasebut bisa menehi ganti rugi kanggo energi reaktif kanthi cukup, nyuda konsep tagihan iki. ing € 0. Mula, sampeyan mung bakal mbayar energi aktif, sing sejatine dikonsumsi kanggo migunani. Kajaba iku, sampeyan uga bakal ngindhari PPN sing cocog karo energi reaktif. Mula, tabungan taunan bisa uga cukup. Luwih akeh ing perusahaan.

Apa merek paling apik?

Yen sampeyan kepengin tuku salah siji bank kapasitor iki kanggo listrik sing diinstal kanggo sampeyan, sampeyan kudu ngerti sawetara merek paling apik:

  • Schneider Electric
  • Cydesa
  • Sirkuter

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.