Etcher: aplikasi sing sampeyan butuhake kanggo ngrekam sistem operasi kanggo Raspberry Pi ing SD

etcher

Nalika sampeyan tuku salah sawijining versi ing Papan Raspberry Pi, salah sawijining perkara sing kudu sampeyan lakoni yaiku nyiyapake kertu memori SD supaya sistem operasi sing bisa bootable kompatibel karo papan SBC iki. Supaya bisa digunakake, ana akeh alat, sanajan salah siji sing paling populer lan nyaranake yaiku Etcher utawa balenaEtcher. Kanthi iki sampeyan bakal duwe kabeh sing dibutuhake kanggo nyiyapake OS ing SD kanthi cara sing intuisi lan cepet.

Sampeyan kudu ngerti manawa ana nomer akeh sistem operasi sing wis didhukung karo Papan Raspberry Pi. Akeh distribusi GNU / Linux sing wis kompatibel karo ARM lan bisa mlaku kanthi apik ing Pi. Sampeyan uga duwe sistem operasi open source liyane sing ora adhedhasar kernel Linux lan khusus kanggo Raspberry Pi, kayata RISC OS, RaspBSD, lsp. Sampeyan bisa nemokake sawetara kanggo panggunaan khusus kayata Windows IoT, OpenELEC kanggo nyiyapake pusat media, RetroPi kanggo game retro, lsp.

Pambuka

Dadi, apa wae sistem operasi sing sampeyan pilih, lan uga sawetara ing SD sing padha, lutawa apa sing kudu sampeyan lakoni supaya Raspberry Pi sampeyan mbukak yaiku:

  1. Download sistem operasi sampeyan. Ing link aku wis ngiwa pejabat kanggo Yayasan Raspberry Pi, nanging isih akeh liyane ing sumber liyane.
  2. Download balenaEtcher saka ing situs web resmi saka proyek.
  3. Pasang balenaEtcher ing sistem sampeyan.
  4. Gunakake Etcher kanggo pass gambar OS sampeyan menyang kertu SD supaya sampeyan bisa boot saka Pi.

Mesthi wae, kanggo mbutuhake PC karo kertu maca, SD dhewe (ing kasus Raspberry Pi bakal dadi microSD) lan dewan SBC.

Apa Etcher?

balentaEtcher

Balena wis ngembangake piranti lunak iki sing misuwur diarani Etcher. Sanajan iku jeneng sing wis dingerteni, mesthine kudu diarani nalika wiwitan diarani. Nanging diganti jeneng ing taun 2018 nalika resin.io ganti jenenge dadi balena.io.

Iki minangka program sumber gratis lan mbukak kanthi lisensi Apache 2.0. Biyen kanggo nulis file gambar menyang media panyimpenan Biasane gambar sistem operasi kayata ISO utawa IMG lan media sing digunakake biasane kertu memori SD, sanajan uga ndhukung memori flash USB. Yaitu, sampeyan ora mung bisa nggunakake SD kanggo Raspi, nanging uga kanggo nggawe USB Live, nyiyapake media instalasi Windows 10, lsp.

Kajaba iku, iki minangka piranti lunak multiplatform, amarga bisa digunakake ing sistem operasi Microsoft Windows, macOS Apple lan uga GNU / Linux.

Antarane fitur sing paling misuwur yaiku:

  • Ndeteksi media kanthi otomatis ing endi sampeyan masang gambar sistem operasi. Sampeyan wis ngerti manawa bisa dadi kenangan USB utawa kertu SD sing wis disisipake ing peralatan kasebut.
  • Dilindhungi saka pilihan hard drive. Yaiku, sampeyan ora prelu kuwatir kaya program liyane babagan kesalahan lan milih hard drive lan dimuat ...
  • Nindakake kabeh proses kanthi otomatis sapisan diwiwiti, tanpa sampeyan kudu melu-melu. Kajaba iku, yen sampeyan pengin nggawe sawetara salinan ing macem-macem media, kayata kanggo kelas sing duwe sawetara SBC, yen sing pertama rampung, sampeyan bisa nindakake proses sing padha kanthi cepet.

Mbesuk, pangembang uga pengin nambah dhukungan kanggo kompatibilitas panyimpenan terus-terusan. Yaiku, supaya nalika nggawe medium nganggo distro GNU / Linux, sampeyan bisa nyimpen pangowahan sing digawe ing SD utawa USB. Sing nggawe partisi utawa papan ing tengah sing disimpen kabeh. Umumé, program liya sing wis cocog karo iki ngidini sampeyan milih ukuran partisi kasebut.

Langkah-langkah nggunakake balenaEtcher

USB USB

Saiki sampeyan wis ngerti rincian piranti lunak iki, ayo dideleng langkah-langkah kanggo nggunakake. Sampeyan bakal ngerti manawa iku gampang banget:

  1. download balenaetcher ing edhisi sampeyan butuh:
    1. Kanggo Windows: sampeyan duwe rong pilihan, siji yaiku .exe kanggo nginstal ing sistem sampeyan. Sing liyane yaiku Portable sing sampeyan ora prelu dipasang, sampeyan ndownload, unzip lan sampeyan bisa langsung mbukak.
    2. Kanggo macOS: Mung ana siji opsi, sistem Apple sing bisa dieksekusi sing bisa gampang diinstal.
    3. Kanggo Linux: kaya ing ndhuwur, mung ana siji pilihan. Iki minangka paket jinis AppImage universal, mula instalasi bakal bisa digunakake kanggo distribusi apa wae lan gampang ditindakake. Sampeyan mung kudu mbukak lan proses bakal diwiwiti.
  2. Saiki iku wektu kanggo nginstal. Kanggo nindakake iki, jalanake paket pilihan sampeyan. Kajaba Portable sing ora butuh, kaya sing wis dakkandhakake. Sawise instalasi rampung sampeyan bisa miwiti.
  3. Mbukak app balenaEtcher nggoleki ing antarane aplikasi sing kasedhiya ing OS sampeyan.
  4. Antarmuka grafis sing gampang banget. Wis ora rugi. Sampeyan mung kudu nindakake telung langkah:
    1. Pilih gambar dhisik. Saka browser file sampeyan bisa menyang endi gambar sistem operasi sing sampeyan pilih didownload: .iso utawa .img.
    2. Langkah sabanjure yaiku milih kertu SD utawa USB flash drive sing pengin dimuat.
    3. Banjur tutul flashing, yaiku, nyalin lan nyiyapake media sing dipilih nganggo sistem sing wis digunakake supaya bisa boot.
    4. Ngenteni proses rampung banjur, yen ora bakal nyalin luwih saka siji medium, sampeyan isih bisa metu.

Sawise sampeyan bakal duwe siyap cara kanggo nyoba ing komputer utawa ing Raspberry Pi….


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   John Charles Fischer ngandika

    Ing link https://www.balena.io/etcher/ ing endi versi kanggo Raspberry?