Faraday pancet: kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan daya listrik

Faraday pancet

Kaya kaping liyane, kita wis menehi komentar babagan pitakon dhasar liyane ing babagan elektronik lan listrik, kayata Ukum Ohm, ombak Ukum Kirchoff, lan malah ing jinis sirkuit listrik dhasar, sampeyan uga bakal kepenak ngerti apa sejatine Faraday pancet, amarga bisa mbantu sampeyan ngerti luwih akeh babagan kathah.

Ing artikel iki sampeyan bakal ngerti luwih apik apa kabegjan pancet, apa sing bisa dilamar, lan kepiye cara ngetung ...

Apa pancet Faraday?

Michael Faraday

La Faraday pancet iku ajeg digunakake ing bidang fisika lan kimia. Ditetepake minangka jumlah muatan listrik saben mol elektron. Jeneng kasebut asale saka ilmuwan Inggris Michael Faraday. Konstanta iki bisa digunakake ing sistem elektrokimia kanggo ngetung massa unsur sing wujud ing elektroda.

Bisa diwakili dening surat kasebut F, lan ditegesi minangka muatan elemen molar, amarga bisa ngetung kayata:

rumus

Djalmo F nilai asil saka Farday sing tetep, yaiku muatan listrik elemen, lan Na minangka konstanta Avogadro:

  • e = 1.602176634 × 10-19 C
  • Na = 6.02214076 × 1023  mole-1

Miturut SI, konstanta Faraday iki persis, kaya konstanta liyane, lan regane sing tepat yaiku: 96485,3321233100184 C / mol. Kaya sing sampeyan ngerteni, ditulis ing unit C / mol, yaiku coulomb per mol. Lan kanggo ngerti apa unit kasebut, yen sampeyan durung ngerti, sampeyan bisa terus maca rong bagean sabanjure ...

Apa sing diarani mole

atom mol

Un mole yaiku unit sing ngukur jumlah zat. Ing SI unit, iku salah siji saka 7 jumlah dhasar. Ing zat apa wae, kalebu unsur utawa senyawa kimia, ana sawetara unit unsur sing nyusun. Siji mol bakal padha karo 6,022 140 76 × 1023 entitas dhasar, yaiku angka angka tetep saka konstanta Avogadro.

Entitas unsur kasebut bisa dadi atom, molekul, ion, elektron, foton, utawa jinis partikel elemen liyane. Contone, kanthi iki sampeyan bisa ngetung nomer atom apa sing ana ing gram bahan sing diwenehake.

Ing kimia, mole iku dhasar, amarga ngidini akeh kalkulasi kanggo komposisi, reaksi kimia, lsp. Contone, kanggo banyu (H2O), sampeyan duwe reaksi 2 H2 + O2 → 2 H2O, yaiku, rong mol hidrogen (H2) lan siji mol oksigen (O2) reaksi kanggo mbentuk rong mol banyu. Kajaba iku, bisa uga digunakake kanggo nyebut konsentrasi (pirsani molaritas).

Apa biaya listrik?

biaya listrik

Saliyane, saka pangisian daya listrik Kita wis ngobrol ing acara liyane, minangka properti fisik intrinsik saka sawetara partikel subatom sing nuduhake kekuwatan sing apik lan nolak amarga medan elektromagnetik. Interaksi elektromagnetik, ing antarane muatan lan medan listrik, minangka salah sawijining 4 interaksi dhasar ing fisika, bebarengan karo kekuwatan nuklir sing kuat, pasukan nuklir sing lemah, lan gaya gravitasi.

Kanggo ngukur muatan listrik iki, ing Coulomb (C) utawa Coulomb, lan ditegesi jumlah muatan sing ditindakake sedetik kanthi arus listrik intensitas siji ampere.

Aplikasi saka pancet Faraday

Faraday pancet

Yen sampeyan kepingin weruh apa aplikasi praktis Sampeyan bisa tetep duwe Faraday iki, sing sejatine sampeyan duwe sawetara sawetara, kayata:

  • Elektroplating / anodisasi: kanggo proses ing industri metalurgi ing endi siji logam ditutupi logam liyane kanthi elektrolisis. Contone, nalika baja galvanis nganggo lapisan seng supaya luwih tahan korosi. Ing proses kasebut, logam sing bakal dilapisi digunakake minangka anoda lan elektrolit minangka uyah larut saka bahan anoda.
  • Pemurnian logam: uga bisa ditrapake kanggo formula sing digunakake kanggo nyempurnakake logam kayata tembaga, seng, timah, lsp. Uga kanthi prosedur elektrolisis.
  • Pabrik kimia: kanggo ngasilake senyawa kimia konstanta iki uga biasane digunakake.
  • Analisis kimia: kanthi elektrolisis, komposisi kimia uga bisa ditemtokake.
  • Produksi gas: gas kayata oksigen utawa hidrogen sing dipikolehi saka banyu kanthi elektrolisis uga nggunakake konstanta iki kanggo petungan.
  • Obat lan estetikaElektrolisis uga bisa digunakake kanggo ngrangsang syaraf tartamtu utawa ngatasi masalah tartamtu, saliyane nyopot rambut sing ora dikarepake. Tanpa tetep, macem-macem alat saka jinis iki ora bisa dikembangake.
  • Print: Kanggo printer, proses elektrolisis uga digunakake kanggo unsur tartamtu.
  • Kapasitor elektrolitik: komponen elektronik sing kondhang kalebu film oksida aluminium tipis lan anoda aluminium ing antarane elektroda. Elektrolit minangka campuran asam borat, gliserin, lan amonium hidroksida. Lan iki kepiye carane entuk kapasitas gedhe ...

Apa sing diarani elektrolisis?

elektrolisis

Lan amarga pancet Faraday gegandhengan banget karo elektrolisisAyo goleki apa istilah liyane sing digunakake ing industri. Thanks kanggo proses iki, unsur senyawa bisa dipisahake nganggo listrik. Iki ditindakake kanthi ngeculake elektron kanthi anion anion (oksidasi) lan panangkepan elektron kanthi kation katoda (pangurangan).

Ditemokake kanthi ora sengaja dening William Nicholson, ing taun 1800, nalika sinau babagan operasi baterai kimia. Ing taun 1834, Michael Faraday ngembangake lan nerbitake hukum elektrolisis.

Contone, elektrolisis saka banyu H2O, ngidini nggawe oksigen lan hidrogen. Yen arus langsung ditrapake liwat elektroda, sing bakal misahake oksigen saka hidrogen, lan bisa ngisolasi kalorone gas (ora bisa kontak, amarga ngasilake reaksi eksplosif sing mbebayani banget).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.