Faston: kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan elemen kasebut

faston

Sampeyan pancen durung nate krungu bab faston, nanging yen sampeyan wis nggarap proyek elektronik sampeyan wis ndeleng lan nggunakake luwih saka sepisan. Dheweke ora dingerteni, amarga dudu elemen penting, sampeyan bisa nindakake proyek DIY tanpa proyek kasebut lan ora bakal mengaruhi operasi kasebut, sanajan panggunaane dianjurake banget kanggo nyenengake lan njaga "kesehatan" kabel sampeyan sing apik.

Ing pandhuan iki sampeyan bakal sinau Sampeyan mung kudu ngerti babagan iki komponen elektronik, saka apa sejatine, cara nggunakake, cara nyambung, menyang alat sing ana ing pucuk driji kanggo bisa digunakake ...

Apa sing diarani faston

Un faston, terminal utawa terminalYen sampeyan luwih seneng ngarani, ora liya konektor sing ditambahake menyang mandap kabel listrik sing bisa nyambung menyang piranti utawa jaringan liyane. Penghentian iki bisa dadi konduktor ing mburi kabel utawa uga duwe unsur ekstra liyane kayata sekrup kanggo berlabuh, lsp.

Jenis

jinis faston

Maneka faktor bisa ditangani supaya bisa katalog ing jinis faston sing ana ing pasar:

  • Jinis klip
  • Kanggo sambatan
  • Badhak wadon
  • Tes tes
  • Dering
  • Sekrup
  • De / sambungan cepet
  • Gaya rambut utawa ilat
  • Silinder

Mesthi wae, sampeyan bakal nemokake komponen lanang lan wadon, amarga sampeyan kudu pas karo konektor.

Kajaba iku, sampeyan uga duwe industri sawetara sebutan kanggo katalog komponen kasebut, kayata seri sing katalog ing pasar Amerika:

  • Seri 312: yaiku konektor lanang 7.92 mm.
  • Seri 250: uga jinis lanang lan kanthi ukuran 6.35 mm.
  • Seri 205: ing kasus iki kalebu jinis lanang lan 5.21 mm.
  • Seri 187: dimensi mudhun nganti 4.75mm lan jinis pria uga.
  • Seri 125: 3.18 mm lanang.
  • Seri 110: 2.79 mm lanang.

Sajrone seri kasebut uga ana variasi ing ngisor Sebutan AWG (American Wire Gauge) sing nemtokake ukuran diameter miturut warna plastik sing ana ing njerone.

Kepiye carane digunakake

kabel kanthi terminal faston

Miturut jinis faston, utawa terminal, panggunaan bisa beda-beda sithik. Sawetara kalebu grimace sing bisa dipasang ing konektor tartamtu kanggo nggawe sambungan listrik. Wong liya meneng kanggo diselehake, lsp.

Uga ana sawetara konektor jinis faston sauntara, yaiku, bisa gampang pedhot nalika dibutuhake. Iki minangka sirkuit sing paling asring diluncurake asring utawa bagean sing kudu diganti ing acara kasebut.

Liyane kalebu jinis permanen, amarga wis dipasang lan dipasang permanen. Nanging, dudu a las ora bisa dibalekake, amarga wesi solder bisa digunakake kanggo nyopot sambungan lan ngganti komponen sing kena pengaruh. Nanging iki luwih angel ...

Apa sing kudu dakpikirake?

Ana macem-macem jinis lan pabrikan faston ing pasar. Kadhangkala, sampeyan angel milih utawa sampeyan milih sing pertama sing ditemokake. Nanging sampeyan kudu njupuk sawetara pertimbangan supaya pilih sing paling apik kanggo kabutuhane Lan kedadeyan kasebut kalebu kualitas kayata:

  • Kualitas bahan. Sawetara luwih kuwat tinimbang liyane. Kadhangkala sing murah bisa dadi ala banget nganti rusak nalika nangani crimping. Sing paling apik yaiku sampeyan kudu milih sing digawe saka baja mangan khusus lan plastik kerapatan tinggi. Tembaga lan PVC uga apik, utamane kanggo aplikasi elektronik.
  • Dimensi. Iki bakal gumantung saka panggunaan sing bakal diwenehake lan alat sing bakal digunakake. Aja nggunakake faston gedhe banget kanggo kabel tipis, utawa kosok baline, supaya sampeyan bakal nemoni masalah. Contone, kanthi faston sing ora nahan intensitas sampeyan bisa digunakake utawa faston gedhe banget sing tetep ngeculake kabel lan ora bisa kontak apik.
  • Tipo. Iki uga pribadi lan bakal gumantung karo kabutuhan sampeyan. Sampeyan bisa uga butuh sambungan cepet yen sampeyan nggunakake aplikasi sing kudu disambungake lan nyopot sacara periodik, utawa sampeyan pengin nggunakake sekrup kanggo nyetel lan ora nyopot ing aplikasi seluler, kedher lsp.

Tuku tuku faston

Faston iku luar biasa mirah sing bisa sampeyan tuku ing akeh toko khusus. Ing pasar, sampeyan duwe macem-macem terminal kanggo proyek sampeyan, kayata:

Piranti sing bisa digunakake

Supaya bisa nyetel unsur faston kanthi bener menyang kabel sampeyan, sing utama yaiku sampeyan ora nggunakake alat liyane sing ora cocog kayata tang, tang, lsp. Amarga sampeyan bisa entuk elemen sing rusak utawa ora disetel. Saenipun, sampeyan kudu nggunakake crimpers sing bakal ditemokake ing pasar lan uga ngidini sampeyan nyetel faston menyang kabel kanthi cara profesional.

Contone, sampeyan duwe sawetara sing bisa digunakake alat murah kayata:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol