Filaments kanggo printer 3D lan resin

filamen kanggo printer 3D

Toner lan kartrid tinta minangka bahan konsumsi saka printer 2D, Nanging, ing 3D mbutuhake bahan bakar liyane beda: bahan kanggo manufaktur aditif. Senajan pandhuan iki ngarahke utamané ing filamen kanggo printer 3Duga bakal diobati bahan cetak 3D liyane, kayata resin, logam, komposit, lsp. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa sinau luwih lengkap babagan jinis bahan sing ana ing pucuk driji, sifat-sifat saben wong, kanthi kaluwihan lan kekurangane, uga ndeleng sawetara rekomendasi tuku.

Filamen paling apik kanggo printer 3D

Yen sampeyan pengin tuku sawetara filamen paling apik kanggo printer 3d, ing ngisor iki sawetara rekomendasi kanthi regane dhuwit:

GEEETECH PLA jinis filamen

Spool filamen printer 3D bahan PLA iki kasedhiya ing 12 warna sing bisa dipilih. Iki minangka gulungan diameter 1.75 mm, kompatibel karo paling printer FDA, lan bobote 1 kg. Kajaba iku, bakal menehi Rampung banget Gamelan, karo tliti dhuwur nganti toleransi 0.03 mm.

SUNLU PLA

Iki minangka merek filamen liyane sing apik kanggo printer 3D. Iki uga saka jinis PLA, 1.75 mm nglukis, siji kilogram reel, lan karo a malah luwih toleransi saka sadurunge, mung ± 0.02 mm. Minangka kanggo werna, sampeyan duwe kasedhiya ing 14 beda (lan digabungake).

Itamsys Ultem PEI

Iku reel saka a termoplastik kinerja dhuwur, kayata PEI utawa polyetherimide. Materi sing apik banget yen sampeyan nggoleki kekuatan, stabilitas termal, lan kemampuan kanggo ngresiki uap. Iku uga 1.75mm lan nduweni toleransi 0.05mm munggah utawa mudhun, nanging 500 gram.

Itamsys Ultem Flame Retardant

Gulungan filamen liyane kanggo printer 3D saka loam sing padha lan bobote setengah kilo. Iku uga PEI, nanging karo partikel metalik terpadu, sing ndadekake termoplastik tahan api iki kanggo aplikasi kinerja dhuwur. Materi sing bisa menarik sanajan kanggo sektor kendaraan lan aerospace.

GIANTARM tipe PLA

Punika a paket 3 gulungan, saben bobote 0.5 kg. Uga 1.75 mm nglukis, kualitas, karo 0.03 toleransi mm, karo munggah 330 meter filament saben spool, lan cocok kanggo printer 3D lan pulpen 3D. Bentenane gedhe yaiku kasedhiya ing warna logam mulia: emas, salaka lan tembaga.

MSNJ PLA (kayu)

Iki coil liyane PLA 1.75 mm utawa 3mm (sampeyan milih), karo 1.2 kg bobot, lan toleransi pungkasan antarane -0.03mm lan +0.03 mm ing lumahing becik, produk iki becik kanggo karya seni. Lan sing amarga sampeyan duwe ing werna sing bakal simulasi ing kayu kuning, kayu kurma lan kayu ireng.

AMOLEN PLA (kayu)

A filament saka 1.75 mm, saka PLA, lan karo kualitas apik, nanging kasedhiya ing werna banget endah, kayata kayu abang, kayu walnut, kayu eboni, lsp. Nanging, ora mung niru warna kasebut, nanging polimer kalebu 20% serat kayu asli.

SUNLU TPU

A spool saka bahan filamen printer 3D TPU yaiku bahan fleksibel (kayata kasus ponsel silikon). Saben rol punika 500 gram, preduli saka werna milih antarane 7 kasedhiya. Lan mesthi ora beracun lan ramah lingkungan.

SUNLU TPU

Yen sampeyan pengin alternatif kanggo ndhuwur, uga digawe saka TPU fleksibel, nanging ing werna liyane urip, sampeyan uga bisa milih rol liyane iki. Kajaba iku, perusahaan iki wis nambah presisi kanthi 0.01mm dibandhingake karo sadurunge. Saben spool 0.5 gram lan kualitas dhuwur banget.

eSUN ABS+

Filamen printer 3D tipe ABS+, saka 1.75mm, kanthi tliti dimensi 0.05mm, bobot 1 Kg, lan kasedhiya ing rong werna, kadhemen putih lan ireng. A filament banget tahan kanggo retak lan deformasi, uga kanggo nyandhang lan panas, lan malah cocok kanggo engineering.

Smartfil HIPS

Kasedhiya ing nada ireng, lan ing rong diameteripun kanggo milih saka, kayata 1.75 mm lan 1.85 mm. Saben spool punika 750 gram, karo Bahan HIPS kang nduweni ciri padha ABS, nanging kurang warping, saliyane ngakoni sanding lan lukisan karo cat akrilik. Uga nduweni sifat mekanik sing apik banget, dituntut banget ing sektor industri, lan bisa digunakake minangka dhukungan kanthi gampang larut ing D-limonene.

merek dagang iki, SmartFil, khusus ing filamen canggih, kanthi sifat sing luwih dhuwur tinimbang sing biasa.

Paket FontierFila 4x multimaterial

Sampeyan uga bisa tuku Pack iki 4 filamen kanggo printer 3D 1.75 mm nglukis lan 250 gram saben spool, karo total 1 kg antarane kabeh. Sing apik yaiku sampeyan duwe papat jinis materi kanggo miwiti lan nguji karakteristik saben: nilon putih, PETG transparan, Flex abang, lan HIPS ireng.

TSYDSW Kanthi serat karbon

Yen sampeyan are looking for soko cahya, majeng lan tahan, filamen printer iki PLA, nanging kalebu uga serat karbon. Kasedhiya ing 18 werna kanggo milih saka, ing 1kg spools karo diameteripun saka 1.75mm.

FJJ-DAYIN Serat Karbon

Spools filament kanggo printer 3D kasedhiya ing 100 gram, 500 gram lan 1 kg. Kanthi werna ireng, kandel 1.75 mm, lan kanthi campuran bahan kayata acrylonitrile butadiene styrene (ABS) lan serat karbon 30% minangka tulangan.

FormFutura Apollox

A reel ing werna putih ABS lan bobot 0.75 kg. wetan filament punika kinerja dhuwur, kanggo panggunaan profesional kayata engineering. Iku tahan cuaca lan uga tahan UV. Nduwe tahan panas sing apik, lan duwe sertifikasi FDA lan RoHS.

NEXBERG nangani

Filamen iki kanggo printer 3D saka ASA, yaiku, saka Acrylonitrile Styrene Acrylate, termoplastik karo sawetara kaluwihan saka ABS, kayata resistance kanggo sinar UV lan kurang cenderung kanggo kuning. Kajaba iku, lagi spools saka 1 kg filament, 1.75mm ing diameteripun, lan kasedhiya ing putih lan ireng.

eSUN Cleaning Filament

Un filamen reresik, kaya iki, minangka jinis filamen sing bisa digunakake kanggo ngresiki nozzle extruder, nyegah clogging, lan uga mbusak lebu nalika sampeyan arep ngganti saka siji jinis materi liyane, utawa nalika sampeyan arep ngganti werna. Iku diameteripun 1.75mm lan didol ing rol 100 gram.

eSUN PA

1 kg spool lan 1.75 mm nglukis, karo werna alam putih lan peteng kanggo milih saka. Filamen iki digawe saka nilon, dadi serat sintetik tanpa keracunan utawa impact ing lingkungan. Sawetara reels nggunakake a 85% nilon lan liyane PA6, bebarengan karo 15% serat karbon, kang menehi kekuatan luwih, rigidity, lan kateguhan.

Resin paling apik kanggo printer 3D

Yen sampeyan nggoleki consumables kanggo printer 3D resin Panjenengan, sampeyan uga duwe prau sing disaranake:

ELEGOO LCD UV 405nm

Photopolymer resin abu-abu kanggo printer 3D karo lampu UV LCD lan kompatibel karo paling printer XNUMXD. jinis resin LCD lan DLP. Kasedhiya ing 500 gram lan 1 kg, lan kasedhiya ing abang, ireng, ijo, beige lan tembus.

ANYCUBIC LCD UV 405nm

ANYCUBIC yaiku a saka merek paling apik ing printing 3D, lan wis resin Fantastic iki ing 0.5 utawa 1 Kg pot, karo werna sing milih saka. Dianggo karo paling printer 3D LCD lan lampu DLP. Kajaba iku, asil bakal luar biasa.

Standar SUNLU

Una resin kualitas lan kompatibel karo paling printer 3D saka resin. Kompatibel karo printer LCD lan DLP, 405nm UV, curing cepet, bobot 1kg saben kaleng, lan kasedhiya ing werna kayata putih, ireng lan pink-beige.

ELEGOO LCD UV 405nm ABS-kaya

Iki photopolymer standar liyane saka account ELEGOO misuwur uga kasedhiya ing lodhong saka 0.5 lan 1 kg, karo macem-macem werna kanggo milih saka. Kompatibel karo paling printer DLP lan LCD, lan rampung padha karo sifat ABS, nanging ing resin printer 3D.

RESORT

Kasedhiya ing ukuran 0.5kg lan 1kg, siji resin ireng F80 elastis, karo elongation dhuwur lan resistance kanggo breakage, iku uga banget tahan, kang mbukak nomer akeh aplikasi bisa. Kompatibel karo MSLA, DLP lan LCD.

Bahan kanggo nyetak 3D: bahan apa sing digunakake printer 3D

logam dicithak

Ing bagean Rekomendasi saka filamen lan resin kanggo printer 3D, kita wis fokus ing bahan biasanipun sing kerep digunakake dening individu, lan uga ing sawetara liyane majeng kanggo nggunakake profesional. Nanging, ana akeh bahan liyane sing bisa digunakake karo printer 3D, lan sampeyan kudu ngerti sifate.

Ing saben bahan sampeyan bakal weruh gambaran Brief saka apa materi iki, lan dhaptar sifat padha karo iki:

  • Nglanggar galur: nuduhake kaku sing materi bisa tahan sadurunge deforming banget.
  • Kaku kakuIki minangka resistensi kanggo deformasi elastis, yaiku, yen nduweni kaku sing kurang, bakal dadi bahan elastis, lan yen nduweni kaku sing dhuwur, ora bakal gampang dibentuk. Contone, yen sampeyan butuh panyerepan kejut lan keluwesan sing luwih apik, sampeyan kudu nggoleki sing kurang kaku kaya PP utawa TPU.
  • Awet: nuduhake kualitas utawa carane awet materi.
  • suhu layanan maksimum: MST punika suhu maksimum sing materi bisa subjected tanpa kelangan kinerja minangka insulator termal.
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): ngukur owah-owahan ing volume utawa dawa materi kanggo nanggepi owah-owahan ing suhu. Yen nduweni gelar dhuwur, ora bakal bisa digunakake kanggo aplikasi kayata panguasa utawa potongan sing kudu nahan dimensi ing suhu apa wae, utawa bakal nggedhekake lan ora tepat utawa ora pas.
  • Kapadhetan: jumlah massa ing hubungan kanggo volume, nalika padhet, bisa dadi luwih ngalangi lan konsisten, nanging uga ilang lightness. Contone, yen sampeyan pengin materi kanggo ngambang, sampeyan kudu golek soko karo Kapadhetan ngisor.
  • Gampang nyetak: carane gampang utawa angel iku kanggo print karo materi ngandika.
  • suhu extrusion: suhu sing dibutuhake kanggo nyawiji lan dicithak.
  • amben digawe panas dibutuhake: Apa sampeyan kudu amben digawe panas utawa ora.
  • suhu amben: suhu amben digawe panas paling luweh.
  • resistance UV: yen nolak radiasi UV, kayata cahya srengenge tanpa rusak.
  • Anti banyu: tahan kanggo banyu, kanggo nyemplungaken, utawa mbabarake menyang unsur, lsp.
  • Larut: Sawetara bahan dissolve ing liyane, kang bisa dadi bab apik ing sawetara kasus.
  • Resistance kimia: punika resistance saka lumahing materi kanggo rusak disebabake kahanan lingkungan.
  • resistance lemes: Nalika materi ngalami beban périodik, kekuatan lemes bakal nuduhake apa materi bisa tahan tanpa gagal. Contone, bayangake yen sampeyan nggawe potongan sing kudu ditekuk nalika digunakake, amarga materi kanthi resistensi kurang bisa gagal utawa pecah kanthi 10 tikungan, liyane bisa tahan ewonan lan ewonan ...
  • Aplikasi (conto panggunaan): conto praktis saka apa bisa digunakake kanggo.

filamen

bahan kanggo printer 3d

Ana akeh jinis filamen kanggo printer 3D adhedhasar polimer (lan hibrida), sawetara non-beracun, ramah lingkungan, biodegradable (saka sawetara digawe saka ganggang, kanggo sing saka hemp, pati sayur-sayuran, lenga sayur-sayuran, kopi, etc.), daur ulang, lan tanpa pungkasan beda banget. properti.

Ing wektu milih, sampeyan kudu njupuk sawetara faktor menyang akun:

  • Jinis bahan: Ora kabeh printer 3D nampa kabeh bahan, iku penting sing milih sing kompatibel. Kajaba iku, sampeyan kudu mbudidaya sifat (ndeleng sub-bagean karo sifat saben siji) saben materi kanggo ngerti apa adapts kanggo aplikasi sing bakal menehi.
  • diameteripun filament: paling umum, lan gedhe-gedhe karo kompatibilitas paling, punika 1.75 mm, sanajan ana kekandelan liyane.
  • Gunakake: kanggo pamula sing paling apik yaiku PLA utawa PET-G, kanggo panggunaan profesional PP, ABS, PA, lan TPU. Sampeyan uga penting kanggo njupuk menyang akun yen sampeyan arep kanggo nggunakake kanggo tujuan medical, kanggo wadhah utawa utensils kanggo pangan (ora beracun), utawa biodegradable, etc.

Sawetara sing paling akeh digunakake yaiku:

PLA

PLA minangka akronim kanggo polylactic acid ing basa Inggris (PolyLactic Acid), lan iku salah siji saka bahan sing paling kerep lan paling murah kanggo printing 3D. Iku amarga iku apik kanggo akeh aplikasi, iku mirah, lan gampang kanggo print karo. Polimer utawa bioplastik iki nduweni sipat sing padha karo polietilen terephthalate, lan digunakake kanggo akeh aplikasi.

  • Nglanggar galur: dhuwur
  • Kaku kaku: dhuwur
  • Awet: tengah-tengah
  • suhu layanan maksimum: 52°C
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): miturut
  • Kapadhetan: Rata-rata dhuwur
  • Gampang nyetak: Rata-rata dhuwur
  • suhu extrusion: 190 – 220ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: opsional
  • suhu amben: 45-60ºC
  • resistance UV: cekak
  • Anti banyu: cekak
  • Larut: cekak
  • Resistance kimia: cekak
  • resistance lemes: cekak
  • Aplikasi (conto panggunaan): Mayoritas bagean lan tokoh sing dicithak ing 3D digawe saka PLA.

ABS tegese, lan ABS +

El ABS minangka jinis polimer, khusus plastik acrylonitrile butadiene styrene.. Iki minangka bahan sing tahan banget kanggo guncangan lan digunakake ing sektor industri lan domestik kanggo akeh aplikasi. Termoplastik amorf iki uga nduweni versi sing luwih apik, dikenal minangka ABS+.

  • Nglanggar galur: separo
  • Kaku kaku: separo
  • Awet: dhuwur
  • suhu layanan maksimum: 98°C
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): dhuwur, sanajan padha nolak panas banget uga
  • Kapadhetan: tengah-tengah
  • Gampang nyetak: dhuwur
  • suhu extrusion: 220 – 250ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: Nggih
  • suhu amben: 95 – 110ºC
  • resistance UV: cekak
  • Anti banyu: cekak
  • Larut: cekak
  • Resistance kimia: cekak
  • resistance lemes: cekak
  • Aplikasi (conto panggunaan): Potongan LEGO, Tente, lan game konstruksi liyane digawe karo materi iki, lan akeh bagean mobil. Uga digunakake kanggo nggawe suling plastik, omah kanggo televisi, komputer, lan piranti rumah tangga liyane.

HIPS

El Bahan HIPS, utawa High Impact Polystyrene (uga disebut PSAI) Iki minangka bahan liyane sing paling akeh digunakake ing printer 3D. Iku varian saka polystyrenes, nanging wis apik supaya ora minangka brittle ing suhu kamar, dening Kajaba saka polybutadiene, kang uga mbenakake resistance impact.

  • Nglanggar galur: cekak
  • Kaku kaku: dhuwur banget
  • Awet: Rata-rata dhuwur
  • suhu layanan maksimum: 100°C
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): miturut
  • Kapadhetan: separo
  • Gampang nyetak: separo
  • suhu extrusion: 230 – 245ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: Nggih
  • suhu amben: 100 – 115ºC
  • resistance UV: cekak
  • Anti banyu: cekak
  • Larut: nggih
  • Resistance kimia: cekak
  • resistance lemes: cekak
  • Aplikasi (conto panggunaan): Digunakake kanggo nggawe komponen mobil, dolanan, pisau cukur sing bisa digunakake, keyboard lan tikus PC, barang-barang rumah tangga, telpon, kemasan produk susu, lsp.

PET

El polyethylene terephthalate, utawa PET (Polyethylene Terephtalate) Iki minangka jinis polimer plastik sing umum banget digunakake saka kulawarga poliester. Iki dijupuk kanthi reaksi polikondensasi antara asam terephthalic lan etilena glikol.

  • Nglanggar galur: separo
  • Kaku kaku: separo
  • Awet: Rata-rata dhuwur
  • suhu layanan maksimum: 73°C
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): miturut
  • Kapadhetan: separo
  • Gampang nyetak: dhuwur
  • suhu extrusion: 230 – 250ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: Nggih
  • suhu amben: 75 – 90ºC
  • resistance UV: cekak
  • Anti banyu: apik
  • Larut: ora
  • Resistance kimia: apik
  • resistance lemes: apik
  • Aplikasi (conto panggunaan): Iki digunakake akeh kanggo wadhah wedang, kayata botol banyu utawa omben-omben, sanajan wadhah tanpa PET bubar dipromosikan, amarga minangka bahan sing rada beracun kanggo kesehatan. Sawetara PET daur ulang uga digunakake kanggo nggawe sandhangan serat poliester.

Nilon utawa poliamida (PA)

El nilon, poliamida, utawa nilon (Nylon minangka merek dagang kadhaptar), minangka jinis polimer sintetik sing kalebu klompok poliamida. Wiwit digunakake ing industri tekstil amarga elastis lan tahan banget, saliyane ora perlu disetrika.

  • Nglanggar galur: Rata-rata dhuwur
  • Kaku kaku: medium, iku cukup fleksibel
  • Awet: dhuwur banget, tahan banget kanggo pengaruh lan suhu
  • suhu layanan maksimum: 80 – 95ºC
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): sedheng-dhuwur
  • Kapadhetan: separo
  • Gampang nyetak: dhuwur
  • suhu extrusion: 220 – 270ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: Nggih
  • suhu amben: 70 – 90ºC
  • resistance UV: cekak
  • Anti banyu: apik
  • Larut: ora
  • Resistance kimia: cekak
  • resistance lemes: dhuwur
  • Aplikasi (conto panggunaan): saliyane kanggo sandhangan, uga digunakake kanggo nggawe sikat lan sisir gagang, benang kanggo pancing, tank bensin, sawetara bagean mekanik kanggo dolanan, senar gitar, ritsleting, bilah kipas, jahitan ing operasi, gelang jam tangan, kanggo flensa, lsp. .

MINANGKA

ASA singkatan saka Acrylonitrile Styrene Acrylate., termoplastik amorf kanthi sawetara mirip karo ABS, sanajan iku elastomer akrilik lan ABS minangka elastomer butadiena. Bahan iki luwih tahan kanggo sinar UV tinimbang ABS, saengga bisa dadi apik kanggo potongan sing bakal katon ing srengenge.

  • Nglanggar galur: separo
  • Kaku kaku: separo
  • Awet: dhuwur
  • suhu layanan maksimum: 95°C
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): sedheng-dhuwur
  • Kapadhetan: tengah-tengah
  • Gampang nyetak: Rata-rata dhuwur
  • suhu extrusion: 235 – 255ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: Nggih
  • suhu amben: 90 – 110ºC
  • resistance UV: dhuwur
  • Anti banyu: cekak
  • Larut: ora
  • Resistance kimia: cekak
  • resistance lemes: cekak
  • Aplikasi (conto panggunaan): akeh plastik piranti digunakake njobo saka ASA, uga pigura saka sunglasses, sawetara plastik kolam renang, etc.

PET-G

Filamen jinis iki uga minangka termoplastik sing populer ing percetakan 3D lan manufaktur aditif. PETG minangka poliester glikol, sing nggabungke sawetara saka kaluwihan saka PLA kayata ease saka printing karo resistance saka ABS. Iku salah siji saka plastik paling wiyar dipigunakaké ing donya, lan akeh saka iku sing saubengé kita digawe karo.

  • Nglanggar galur: separo
  • Kaku kaku: tengah-tengah
  • Awet: Rata-rata dhuwur
  • suhu layanan maksimum: 73°C
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): miturut
  • Kapadhetan: separo
  • Gampang nyetak: dhuwur
  • suhu extrusion: 230 – 250ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: Nggih
  • suhu amben: 75 – 90ºC
  • resistance UV: cekak
  • Anti banyu: dhuwur
  • Larut: ora
  • Resistance kimia: dhuwur
  • resistance lemes: dhuwur
  • Aplikasi (conto panggunaan): uga digunakake kanggo kasus sing padha karo PET, kayata botol plastik, gelas, cangkir lan piring, wadhah produk kimia utawa reresik, lsp.

PC utawa polycarbonate

El PC utawa polycarbonate Iki minangka termoplastik sing gampang banget dibentuk lan digarap, kanggo menehi bentuk sing dikarepake. Saiki digunakake kanthi wiyar, lan nduweni sifat sing apik banget, kayata resistensi termal, lan resistensi kanggo dampak.

  • Nglanggar galur: dhuwur
  • Kaku kaku: separo
  • Awet: dhuwur
  • suhu layanan maksimum: 121°C
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): cekak
  • Kapadhetan: separo
  • Gampang nyetak: separo
  • suhu extrusion: 260 – 310ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: Nggih
  • suhu amben: 80 – 120ºC
  • resistance UV: cekak
  • Anti banyu: cekak
  • Larut: ora
  • Resistance kimia: cekak
  • resistance lemes: dhuwur
  • Aplikasi (conto panggunaan): kanggo botol banyu mineral, drum, tutup ing arsitektur, tetanèn (griya ijo), dolanan, perlengkapan kantor kayata pulpen, penggaris, CD lan DVD, kasus produk elektronik, saringan, kotak transportasi, tameng kerusuhan, kendaraan, cetakan kue dll.

Polimer kinerja dhuwur (PEEK, PEKK)

PEEK, utawa polieter-eter-keton, minangka bahan sing kemurnian gedhe lan kurang isi VOC utawa senyawa organik sing molah malih, uga emisi gas sing sithik. Kajaba iku, nduweni sifat sing apik banget, lan minangka termoplastik semi-kristal kinerja dhuwur kanggo panggunaan profesional. Ana varian saka kulawarga sing diarani PEKK, sing luwih efisien, kanthi struktur sing beda, amarga tinimbang 1 keton lan 2 eter duwe 2 keton lan 1 eter.

  • Nglanggar galur: dhuwur
  • Kaku kaku: dhuwur
  • Awet: dhuwur
  • suhu layanan maksimum: 260°C
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): cekak
  • Kapadhetan: separo
  • Gampang nyetak: cekak
  • suhu extrusion: 470°C
  • amben digawe panas dibutuhake: Nggih
  • suhu amben: 120 – 150ºC
  • resistance UV: Rata-rata dhuwur
  • Anti banyu: dhuwur
  • Larut: ora
  • Resistance kimia: dhuwur
  • resistance lemes: dhuwur
  • Aplikasi (conto panggunaan): bantalan, bagian piston, pompa, katup, insulasi kabel ring kompresi, lan insulasi sistem listrik, lsp.

Polipropilena (PP)

El polypropylene Iki minangka polimer termoplastik sing umum banget, lan sebagian kristal. Iki dijupuk saka polimerisasi propylene. Nduweni sifat termal lan mekanik sing apik. Iki kalebu ing elastomer termoplastik utawa TPE, kayata Ninjaflex lan liya-liyane.

  • Nglanggar galur: cekak
  • Kaku kaku: kurang, iku banget fleksibel lan alus
  • Awet: dhuwur
  • suhu layanan maksimum: 100°C
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): dhuwur
  • Kapadhetan: cekak
  • Gampang nyetak: tengah-tengah
  • suhu extrusion: 220 – 250ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: Nggih
  • suhu amben: 85 – 100ºC
  • resistance UV: cekak
  • Anti banyu: dhuwur
  • Larut: ora
  • Resistance kimia: cekak
  • resistance lemes: dhuwur
  • Aplikasi (conto panggunaan): bisa digunakake kanggo Toys, bumper, gendul bahan bakar lan tank, gelombang mikro utawa freezer wadhah pangan tahan, tabung, sheets, profil, CD/DVD lengen klambi lan kasus, tabung microcentrifuge laboratorium, etc.

Thermoplastic polyurethane (TPU)

El TPU utawa polyurethane termoplastik Iku varian saka polyurethanes. Iki minangka jinis polimer elastis lan ora mbutuhake vulkanisasi kanggo diproses, kaya plastik liyane. Iki minangka materi sing cukup anyar, sing pisanan dikenalake ing taun 2008.

  • Nglanggar galur: sedheng-sedheng
  • Kaku kaku: kurang, keluwesan gedhe lan elastisitas, lan alus
  • Awet: dhuwur
  • suhu layanan maksimum: 60 – 74ºC
  • Koefisien ekspansi termal (dilation): dhuwur
  • Kapadhetan: separo
  • Gampang nyetak: separo
  • suhu extrusion: 225 – 245ºC
  • amben digawe panas dibutuhake: ora (opsional)
  • suhu amben: 45 – 60ºC
  • resistance UV: cekak
  • Anti banyu: cekak
  • Larut: ora
  • Resistance kimia: cekak
  • resistance lemes: dhuwur
  • Aplikasi (conto panggunaan): tutup silikon sing misuwur saka smartphone biasane digawe saka materi iki (paling ora fleksibel). Uga digunakake kanggo nutupi kabel fleksibel, pipa lan selang fleksibel, ing industri tekstil, minangka lapisan kanggo sawetara bagean kayata kenop lawang kendaraan, tuas gear, lan sapiturute, soles sepatu, bantalan, lsp.

Resin kanggo fotopolimerisasi

resin kanggo printer 3D

printer 3D sing padha nggunakake resin, tinimbang filamen, kayata DLP, SLA, lan liya-liyane, dheweke butuh cairan resin kanggo nggawe obyek kasebut. Uga, kaya filamen, ana macem-macem sing bisa dipilih. Ing antarane kategori utama yaiku:

  • Standar: iku resin sing cetha, kayata werna putih lan abu-abu, sanajan ana uga warna liyane kayata biru, ijo, abang, oranye, coklat, kuning, lan liya-liyane. Iku apik banget kanggo nggawe prototipe utawa kanggo gadget cilik kanggo panggunaan omah, nanging ora padha apik kanggo nggawe produk final ngendi kualitas sing luwih perlu utawa kanggo nggunakake profesional. Positif iku padha duwe finish apik ing syarat-syarat Gamelan, padha ngijini sampeyan kanggo Paint mau. Padha bisa dadi apik kanggo dolanan utawa patung seni.
  • mamut: padha ora kerep banget, sanajan finish saka lumahing iki ora kabeh ala. Minangka jenenge, resin iki dirancang kanggo nyithak potongan sing ukurane gedhe banget.
  • Transparan: Padha cukup nyebar kanggo panggunaan omah lan uga kanggo produksi industri amarga wong seneng bagean transparan. Resin iki tahan banyu, becik kanggo obyek cilik, kanthi kualitas apik, permukaan alus lan kaku.
  • Tangguh: Jenis resin iki misuwur banget ing kalangan profesional, kayata kanggo aplikasi teknik, amarga nduweni sifat sing luwih menarik tinimbang sing standar. Kajaba iku, kaya jenenge, dheweke luwih angel utawa luwih kuat.
  • rinci dhuwur: Iku rada beda saka stereolithography normal, amarga digunakake ing printer 3D luwih maju kayata PolyJet. Kerjane kanthi nyuntikake jet sing apik banget ing lapisan menyang platform mbangun lan mbabarake menyang UV supaya atos. Asil punika lumahing sampurna, karo tingkat paling dhuwur saka rinci, malah yen lagi rincian menit.
  • kelas medis: Resin iki digunakake kanggo keperluan medis, kayata nggawe implan kayata implan gigi pribadi, lsp.

Kaluwihan lan cacat resin

Ing istilah kaluwihan lan cacat resin, ing ngarep filamen, kita duwe:

  • Kaluwihan:
    • Résolusi sing luwih apik
    • Proses printing cepet
    • Bagian sing kuat lan awet
  • cacat:
    • Luwih larang
    • ora dadi fleksibel
    • soko liyane Komplek
    • Uap utawa kontak karo wong-wong mau bisa mbebayani, amarga ana sing beracun
    • Jumlah model sing kasedhiya kurang saka filamen

Cara kanggo milih resin tengen

Ing wektu milih resin tengen Kanggo printer 3D, sampeyan kudu ndeleng paramèter ing ngisor iki:

  • Kekuwatan tensile: karakteristik iki penting yen Piece kudu nolak pasukan tensile lan Piece awet dibutuhake.
  • Elongation: Yen perlu, resin kudu menehi bêsik saged mulet tanpa bejat, sanajan keluwesan ora paling apik.
  • Penyerapan banyu: Yen potongan kasebut kudu nolak banyu, sampeyan kudu mirsani karakteristik resin sing dipikolehi ing babagan iki.
  • Kualitas rampung: resins iki ngidini Rampung Gamelan, nanging ora kabeh padha duwe kualitas padha, kita wis katon ing jinis. Sampeyan kudu ngerti yen luwih seneng resin sing luwih murah, utawa sing luwih larang kanthi detail sing dhuwur.
  • Awet: Penting yen desain tahan lan tahan suwe, utamane yen digunakake kanggo kasus, lan jinis potongan liyane sing padha.
  • Transparan: yen sampeyan perlu bêsik transparent, sampeyan kudu tetep adoh saka mammoth-jinis utawa werna abu-abu / resins standar.
  • Biaya: Resin ora mirah, nanging ana sawetara saka sudhut prices kanggo milih saka, antarane sawetara sing rada luwih terjangkau lan liyane sing luwih maju lan larang. Sampeyan kudu ngevaluasi sepira sampeyan pengin mbuwang lan milih sing paling cocog karo anggaran sampeyan.

Bahan liyane

bagean printer 3d logam

Mesthine, nganti saiki kita wis nliti bahan sing umume digunakake ing omah, sanajan sawetara sing bisa digunakake kanggo panggunaan profesional utawa industri wis rinci. Nanging, ana bahan khusus liyane kanggo aplikasi khusus banget lan padha mung bisa nggunakake printer 3D paling majeng lan larang digunakake ing perusahaan.

Pengisi (logam, kayu,…)

Ana uga bahan pengisi bahan bakar, utamane saka serat kayu lan logam. Biasane printer 3D kanggo keperluan industri, lan kanthi sistem sing luwih maju, utamane logam. Konsumsi iki uga ora gampang ditemokake, amarga tujuane kanggo panggunaan profesional.

Komposit

ing komposit utawa resin komposit Iki minangka bahan sintetik sing dicampur kanthi heterogen kanggo mbentuk senyawa. Contone, plastik sing dikuatake kaca, utawa serat, uga serat kaca dhewe, Kevlar, zylon, lsp. Kanggo aplikasi kasebut, bisa digunakake kanggo nggawe bagean sing entheng lan kuwat, lan uga kanggo olahraga motor, penerbangan, sektor aeroangkasa, rompi anti peluru lan panggunaan militer liyane, lsp.

bahan hibrida

Jinis-jinis bahan kasebut digabungake senyawa organik lan anorganik kanggo nambah sifat bahan sing digunakake ing komposisi, nggawe loro nglengkapi saben liyane lan sinergi muncul. Bisa duwe macem-macem aplikasi, kayata optik, elektronik, mekanika, biologi, lsp.

Keramik

Ana printer 3D sing bisa nggunakake keramik, minangka kasus karo alumina (aluminium oksida), aluminium nitrida, zirkonit, nutrisi silikon, silikon karbida, lsp. Conto printer 3D iki yaiku Cerambot, sing uga nduweni rega terjangkau kanggo panggunaan omah, ing antarane model industri liyane. Jinis-jinis bahan kasebut nduweni sifat termal, kimia lan listrik (insulasi) sing apik banget, mula digunakake kanggo industri listrik, aeroangkasa, lan liya-liyane.

Bahan larut (PVA, BVOH…)

ing bahan larut, kaya jeneng kasebut, yaiku (solute) sing, nalika kontak karo cairan liyane (pelarut), mbentuk solusi. Ing manufaktur aditif sawetara bisa digunakake kayata BVOH, PVA, lsp. BVOH (Butenediol Vinyl Alcohol Copolymer), kaya Verbatim, minangka filamen termoplastik sing larut banyu kanggo printer FFF. PVA (polivinil alkohol) minangka filamen larut banyu liyane sing akeh digunakake ing percetakan 3D. Contone, padha bisa digunakake kanggo ndhukung bagean sing banjur bisa gampang dibusak dening dissolving ing banyu.

pangan lan biomaterial

Mesthi, ana uga printer 3D sing bisa nyetak obyek sing bisa dipangan, karo serat nabati, gula, coklat, protein, lan jinis nutrisi liyane. Biomaterial kanggo panggunaan medis, kayata jaringan utawa organ, uga bisa dicithak, sanajan iki isih ana ing tahap pangembangan. Temenan, akeh biomaterial iki ora kasedhiya kanggo komersial, nanging digawe ad-hoc kanggo laboratorium. Iku uga ora umum kanggo golek sembako, sanajan padha dadi liyane lan liyane nyebar ing sektor katering profesional.

Konkrit

Pungkasan, ana uga printer 3D sing bisa nyetak ing bahan konstruksi kayata semen utawa beton. Printer jinis iki biasane duwe dimensi gedhe banget, bisa nyithak struktur arsitektur gedhe, kayata omah, lan liya-liyane. Temenan, jinis printer 3D iki uga ora kanggo panggunaan omah.

informasi luwih lengkap


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol