Photodetector: apa kanggo, apa kanggo lan cara kerjane

fotodetektor

Un fotodetektor Iki minangka jinis sensor sing bisa digunakake kanggo macem-macem aplikasi ing proyek DIY sampeyan. Sanajan sampeyan nggawe, sampeyan bisa nggawe sistem keamanan dhewe karo salah sawijining komponen elektronik iki. Nanging sadurunge, sampeyan kudu ngerti apa piranti kasebut, piranti kanggo apa, lan cara kerjane.

Kajaba iku, sampeyan uga bakal sinau bedane karo piranti liyane sing katon padha, lan jinis fotodetektor sing ana, masing-masing duwe pro lan kontra ...

Apa sing diarani fotodetektor?

fotodetektor

Un fotodetektor Sensor sing ngasilake sinyal listrik sing bakal gumantung karo lampu sing tiba ing piranti iki. Yaiku, amarga kurang luwih saka radiasi elektromagnetik iki, bakal ngasilake siji utawa liyane sinyal sing bisa ditafsirake. Salah siji kanggo ngasilake tumindak, utawa mung kanggo ngukur jumlah radiasi iki.

Sawetara fotodetektor kasebut adhedhasar efek, yaiku: fotoelektrokimia, fotokonduktif, utawa fotoelektrik utawa fotovoltaik. Sing terakhir minangka salah sawijining sing paling umum, lan kasusun saka emisi elektron dening bahan kanthi sifat kasebut nalika ana radiasi elektromegnetik, umume cahya utawa UV. Kanthi tembung liya, nalika materi sing digunakake bisa ngowahi bagean energi cahya dadi energi listrik.

Photodetector majeng tartamtu, kayata Sensor CCD lan CMOS Dheweke duwe matriks jinis detektor miniaturisasi kanggo nggawe matriks lan njupuk video lan gambar, iki minangka evolusi sing luwih maju.

Jinis fotodetektor

Ana sawetara jinis piranti sing bisa katalog ing apa sing diwakili photodetector. Iki yaiku:

  • Photodiode
  • Phototransistor
  • Fotografer
  • Photocathode
  • Phototube utawa photovalve
  • Photomultiplier
  • sensor CCD
  • sensor CMOS
  • Sel fotoelektrik
  • Sel fotoelektrokimia

Aplikasi

Photodetector bisa duwe akeh bisa aplikasi:

  • Instrumentasi medis.
  • Enkoder utawa encoder.
  • Sensus jabatan.
  • Sistem pengawasan
  • Sistem komunikasi serat optik.
  • Pemrosesan gambar (njupuk foto, video).
  • Etc.

Contone, ing sistem serat optik, sing bisa digunakake kanthi cahya tinimbang pulsa listrik, kanggo nambah kacepetan komunikasi, serat fiberglass bisa ngeterake cahya kanthi kecepatan dhuwur, nanging nalika sinyal kasebut ditampa, dheweke butuh photodetector kanggo nyekel lan prosesor sing bisa dijupuk.

Detektor video vs detektor foto

Ing sistem keamanan, kayata weker, mesthine sampeyan uga wis krungu manawa duwe fotodetektor utawa detektor video. Ing kasus kasebut, jinis kasebut minangka sensor sing nangkep gambar, utawa sing nangkep video kedadeyan ing area sing dipantau, kanggo verifikasi manawa kabeh bener utawa, kanggo mateni weker utawa ngabari pasukan keamanan.

Integrasi Arduino lan fotodetektor

arduino ldr

Ing conto iki, aku bakal nggunakake resistensi LDR nganggo piring Arduino UNO disambungake kanthi cara sederhana iki sing bisa dideleng ing gambar ing ndhuwur. Kaya sing sampeyan ngerteni, iku gampang kaya nggunakake LED (sampeyan bisa ngganti karo komponen liyane) sing gegandhengan karo resistor menyang GND lan ing pin liyane menyang salah sawijining output dewan.

Resistansi bisa dadi 1K

Saliyane, kanggo sambungan photosensor, pasokan 5v saka papan Arduino bakal digunakake, lan salah sawijining input analog kanggo ujung liyane. Kanthi cara iki, nalika cahya nyuda resistor LDR iki, output saiki sing bakal dijupuk dening input analog iki bakal beda-beda lan bisa ditafsirake kanggo ngasilake sawetara fungsi ...

Supaya sampeyan bisa ndeleng kasus panggunaan sing gampang banget lan kode sketsa perlu kanggo program karo IDE Arduino:

//Uso de un fotodetector en Arduino UNO

#define pinLED 12

void setup() {

  pinMode(pinLED, OUTPUT);
  Serial.begin(9600);
}

void loop() {

  int v = analogRead(A0);
  // El valor 500 debe ajustarse según la luz del ambiente donde lo vayas a usar
  // Con poca luz debe ser más pequeño, con mucha mayor. 
  if (v < 500) digitalWrite(pinLED, HIGH); 
  else digitalWrite(pinLED, LOW);
  Serial.println(v);
}


Ing kene sampeyan mung bakal ndeleng kepiye lampu LED adhedhasar lampu sing dideteksi dening fotodetektor. Mesthi sampeyan bebas ngowahi kode iki kanggo ngembangake proyek sing sampeyan butuhake. Iki minangka conto sederhana kanggo nduduhake operasine kanthi cara sing luwih praktis.

Endi sing tuku fotodetektor

weker fotodetektor

Yen sampeyan arep tuku fotodetektor, sampeyan bisa milih Rekomendasi sing bakal bisa nyukupi meh kabeh kabutuhan:

  • Blaupunkt Keamanan: fotodetektor siyap kanggo nggabungake karo sistem alarm sampeyan. Nduwe kisaran 110º lan bisa nganti 12 meter kanthi ndeteksi gerakan utawa anane sesuatu.
  • Shang-Jun fotoresistensi: yaiku paket resistor LDR, yaiku piranti sing beda-beda resistensi gumantung saka cahya sing tiba.
  • Sensor CMOS kamera 0.3MP: modul cilik liyane kanggo Arduino lan papan liyane lan kanthi résolusi 680 × 480 px.
  • Modul detektor cahya: kaya LDR nanging dipasang ing modul lan luwih gampang dilebokake karo Arduino.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.