Renode: apa kerangka iki lan kenapa sampeyan kudu peduli?

nganyari maneh IO

gawe anyar Iki minangka proyek anyar sing ora akeh sing ngerti, nanging bisa dadi menarik kanggo para produsen, amatir sing nggawe prototipe Arduino o Raspberry Pi, lan pangembang sing nggawe proyek IoT lan sistem semat. Amarga iku, dhukungan lan tutorial lan konten saya akeh ing web.

Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan iki proyek open source, sampeyan bisa maca artikel iki kanthi penting kanggo ngerti dheweke lan miwiti kerja bareng karo dheweke ing proyek mbesuk ...

Apa kerangka kerja?

framework

gawe anyar iku kerangka kerja, kaya wong liya. Kanggo sing isih durung ngerti apa sing kasebut, kudu dielingake manawa kerangka kerja minangka standarisasi sing kudu diandharake kanggo macem-macem tujuan, lan kanthi tujuan ngirit wektu, kayata pangembangan, ngrampungake masalah, nambah dhukungan saka program, perpustakaan, alat lsp.

Apa Renode?

Ing cilik saka Renode, minangka kerangka kerja sing ngidini nyepetake pangembangan sistem semat lan IoT, saéngga simulasi sistem perangkat keras fisik, kalebu CPU, periferal I / O, sensor, lan unsur lingkungan liyane. Mula, sampeyan bakal ngidini mbukak, debug lan nyoba piranti lunak sing wis dikembangake tanpa ngowahi PC utawa nggunakake platform liyane.

Minangka kanggo piring sing didhukungwis cacahe akeh. Antarane yaiku Xilinx, ST Micro, Microchip PolarFire, SiFive, lsp.

Sampeyan uga kudu ngerti yen Renode yaiku proyek open source, sanajan kanthi dhukungan komersial Antmicro. Kajaba iku, ngidini nggawe simulasi perangkat keras Arm lan RISC-V, saéngga pangembangan cepet lan dhukungan kanggo pangembang piranti lunak sing makarya ing jagad IoT.

Renode lengkap banget, kuat lan fungsional. Dadi, tim TensorFlow Lite dhewe nggunakake kanggo nyepetake pangembangan otomatis ing Platform lengen lan RISC-V, uga x86, SPARC, lan PowerPC. Ora prelu duwe hardware fisik platform kasebut kanggo nyoba.

Informasi luwih lengkap - Situs web resmi proyek Renode.io

Platform sing didhukung

Minangka kanggo platform sing didhukung kanggo kerangka Renode, sing bisa digunakake, yaiku:

Ing babagan bobot, meh sawetara puluhan MB, dadi dudu paket sing abot.

Instal Renode langkah demi langkah ing Linux

Minangka referensi distro Ubuntu, nginstal Renode Gampang banget minangka langkah ing ngisor iki:

  • Kepenak gumantung saka ketergantungan, kayata mono:
sudo apt update
sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys 3FA7E0328081BFF6A14DA29AA6A19B38D3D831EF
sudo apt install apt-transport-https ca-certificates
echo "deb https://download.mono-project.com/repo/ubuntu stable-xenial main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/mono-official-stable.list
sudo apt update
sudo apt install mono-complete

  • Sawise iku, sampeyan kudu marem katergantungan liyane:
sudo apt-get install policykit-1 libgtk2.0-0 screen uml-utilities gtk-sharp2 libc6-dev

  • Saiki, akses iki web lan download el Paket DEB.
  • Sabanjure yaiku pindhah menyang direktori Downloads sing wis didownload .deb lan instal (Elinga ngganti jeneng karo versi sing cocog karo sampeyan):
cd Descargas

sudo dpkg -i renode_1.7.1_amd64.deb

Mlaku Renode kaping pisanan lan langkah kaping pisanan

Saiki sampeyan bisa mbukak Renode kaping pisanan lan wiwiti karo proyek pertama sampeyan. Kanggo eksekusi, sampeyan mung kudu nglakokake perintah:

renode

Iki mbukak a windows karya saka Renode ing endi sampeyan bisa ngetik prentah kanggo nggawe mesin pertama utawa ngatur. Contone, kanggo nggawe mesin kanggo simulasi papan STM32F4Discovery:

mach create
machine LoadPlatformDescription @platforms/boards/stm32f4_discovery-kit
.repl 

Sampeyan uga bisa ndeleng periferal kasedhiya ing platform kanthi:

(machine-0) peripherals

Miturut cara, mesin-0 iku bakal dadi jeneng mesin standar yen sampeyan ora milih liyane. Bakal katon minangka "pituduh" yen sampeyan nggawe mesin ...

para mbukak program sampeyan pengin mbukak mesin simulasi iki kanggo nyoba, sampeyan bisa nggunakake (kayata: siji saka Antmicro):

sysbus LoadELF @http://antmicro.com/projects/renode/stm32f4discovery.elf-s_445441-827a0dedd3790f4559d7518320006613768b5e72

Sampeyan uga bisa mbukak saka alamat lokal, contone, mbayangake yen sampeyan pengin mbukak program sing ana ing:

sysbus LoadELF @mi-ejemplo.elf
Sampeyan bisa ndeleng kabeh prentah sing bisa digunakake lan mbantu yen nggunakake printah bantuan ing lingkungan Renode.

Banjur sampeyan bisa miwiti emulasi:

start

O mandheg dheweke karo:

pause

 

Muga-muga bisa migunani kanggo sampeyan…

Renode tutorial

Sanajan ora asring banget, saya akeh tutorial lan situs web sampeyan bisa takon informasi babagan panggunaan Renode. Kajaba iku, kaca resmi dhewe duwe bagean video tutorial kanggo sinau dhasar kanggo miwiti proyek sampeyan.

Deleng tutorial

Deleng dokumentasi lan wiki


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.