Dheweke nggawe scanner 3D raksasa amarga Raspberry Pi

scanner 3d raksasa

Jagad cetakan 3D saya akeh. Nanging, pencetakan 3D saiki adhedhasar model 3D lan nyithak. Kanthi tembung liyane, sampeyan ora biasane nggawe model 3D asli. Kanggo iki, pangguna nggunakake scanner obyek. Nanging Kepiye yen kita ora duwe scanner obyek? Kepiye yen kita pengin pindai obyek sing luwih gedhe? apa sing kita lakoni?

Pabrik Inggris wis bisa nemokake solusine. Tukang iki nelpon Poppy Mosbacher nggawe scanner 3D kanggo manungsa. Gadget iki digawe kanggo perusahaan, perusahaan mode sing kudu nggawe model 3D kanthi cepet.

Poppy Mosbacher nggawe scanner 3D nggunakake Hardware Gratis lan Piranti Lunak Gratis. Wektu iki dheweke durung nggunakake papan saka proyek Arduino nanging nggunakake papan saka Raspberry Pi. Khusus wis nggunakake Raspberry Pi Zero karo Pi Cam.

Kumpulan papan iki wis diulang 27 kali, yaiku scanner nggunakake 27 papan Raspberry Pi Zero lan 27 PiCams sing disebar ing kabeh struktur raksasa. Struktur raksasa iki digawe nganggo tabung karton lan kabel sing nyambung kabeh papan menyang piranti sing bisa digunakake minangka server. Piranti lunak sing digunakake kanggo mbukak pemindai 3D raksasa iki yaiku Autocade ReMake, piranti lunak sing ngolah gambar kanggo nggawe model 3D.

Untunge scanner 3D raksasa iki kita bisa nurun lan mbangun awake dhewe awit pangripta wis ngunggah menyang Repositori instruksional. Ing repositori iki, kita nemokake pandhuan komponen, pandhuan build lan kabeh piranti lunak sing dibutuhake supaya kabeh dewan Pi Zero bisa digunakake. Papan Pi Zero asring duwe reputasi kurang kuwat lan bisa uga kedadeyan kasebut, nanging mesthi migunani banget, paling ora kanggo pangguna pungkasan. Kowe ora mikir?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   koan ngandika

    Kita wis nggawe scanner 3D kanthi 108 kamera.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol