GPS Arduino: kanggo lokasi lan posisi

Arduino GPS Kab

Kanthi papan pangembangan Arduino bisa nindakake pirang-pirang proyek, lan watesan biasane imajinasi. Kanthi komponen elektronik lan modul, fungsi bisa ditambahake supaya sampeyan bisa nindakake luwih akeh prekara. Salah sawijining fungsi bisa uga kemampuan kanggo nemokake obyek utawa wong, utawa goleki kanthi posisi nganggo Arduino GPS.

Iki jenis posisi lan nelusuri bisa rampung nggunakake RFID utawa panrima kaya sing bakal dibahas ing artikel iki. Kanthi iki sampeyan bakal bisa nggawe akeh proyek, saka game sing nggawe detektor lan nemokake obyek, kanggo nemokake obyek sing dicolong, supaya bisa nemokake kanthi nggunakake GPS, lsp.

Modul GPS Arduino NEO-7

Arduino NEO-6 GPS

Kanggo duwe GPS Arduino, sampeyan bisa nggunakake Piranti NEO-6, kulawarga sing diproduksi dening U-Blox lan sing bisa disambungake menyang papan Arduino kanthi cara sing gampang. Kajaba iku, dheweke duwe antarmuka komunikasi lengkap, kanthi UART, SPI, I2C, lan USB, saliyane ndhukung protokol NMEA, UBX binary lan RTCM.

Kajaba iku, GPS Arduino karo NEO-6 iki uga ngidini sampeyan nyilikake ukuran proyek sampeyan, amarga duwe ukuran sethitik, uga regane murah. Ing babagan konsumsi, iki uga sithik. Nalika ing mode aktif, mung butuh 37mA. Didhukung dening 2.7 nganti 3.6V kanggo model NEO-6Q lan NEO-6M, dene liyane voltase ngisor diarani NEO-6G sing mung butuh antara 1.75 lan 2v.

Yen digabung menyang modul, bakal kalebu a pengatur voltase sing bakal ngidini nggunakake daya langsung saka sambungan Arduino 5v.

Parameter liyane sing nyenengake modul iki yaiku:

  • 30 detik saka wektu kontak adhem, lan mung 1 detik kanggo wiwitan panas.
  • La frekuensi pangukuran maksimal mung bisa digunakake ing 5Hz.
  • Akurasi posisi variasi 2.5 meter.
  • Akurasi kacepetan 0.1 m / s
  • Variasi orientasi mung 0.5º.

Nganggo tuku NEO-6 kanggo GPS Arduino

Sampeyan bisa nemokake piranti lan modul iki ing akeh toko elektronik khusus, utawa uga ing Amazon. Contone, ing kene sampeyan bisa tuku kanthi rega murah banget:

Contone karo Arduino

Screenshot saka Arduino IDE

Sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan program karo Arduino kanthi kursus PDF gratis sing bisa download saka kene.

Babagan pisanan sing kudu sampeyan lakoni kanggo nyambung menyang papan pangembangan lan duwe Arduino GPS yaiku nyambungake modul NEO-6 menyang papan. Ing sambungan digawe kanthi gampang (Sambungan modul NEO-6 - Sambungan Arduino):

  • GND - GND
  • TX - RX (D4)
  • RX - TX (D3)
  • Vcc - 5V

Yen wis nyambung, sampeyan uga kudu ndownload Perpustakaan SoftSerial ing IDE Arduino sampeyan, amarga dibutuhake kanggo komunikasi serial. Sampeyan bisa uga wis duwe saka proyek liya, nanging yen ora, sampeyan kudu download lan nginstal ing IDE sampeyan.

Yen wis rampung, sampeyan bisa miwiti nganggo kode sederhana kanggo maca. Contone, amarga sawetara protokol bisa digunakake, iki minangka sketsa kanggo NMEA:

#include <SoftwareSerial.h>

const int RX = 4;
const int TX = 3;

SoftwareSerial gps(RX, TX);

void setup()
{
   Serial.begin(115200);
   gps.begin(9600);
}

void loop()
{
   if (gps.available())
   {
      char data;
      data = gps.read();
      Serial.print(data);
   }
}

Mesthi wae, sampeyan bisa nggawe modifikasi utawa nggunakake protokol liya yen pengin ... Sampeyan uga bisa nggunakake conto sing kasedhiya ing IDE kanggo perpustakaan iki. Nanging, sadurunge mungkasi artikel, sampeyan kudu ngerti format NMEA (National Marine Electronics Asociation) khusus banget, kanggo ngerti, sampeyan kudu ngerti sintaksis:

$ GPRMC, hhmmss.ss, A, llll.ll, a, yyyyy.yy, a, vv, xx, ddmmyy, mm, a * hh

Yaiku, $ GPRMC diterusake kanthi seri paramèter sing nuduhake lokasi:

  • hmmss.ss: yaiku wektu UTC sajrone jam, menit lan detik.
  • A: status panrima, ing endi A = OK lan V = tandha.
  • llll.ll, kanggo: yaiku garis lintang, ing endi bisa dadi N utawa S, sisih lor utawa kidul.
  • yyyy.yy, a: yaiku dawa. Maneh a bisa E utawa W, yaiku mangetan utawa mangulon.
  • vv: laju ing knot.
  • xx: yaiku kursus ing jurusan.
  • ddmmyy.: yaiku tanggal UTC, dina, wulan lan taun.
  • mm, a: yaiku variasi magnetik ing derajat, lan a bisa dadi E utawa W kanggo wetan utawa kulon.
  • * H H: Checksum utawa checkum.

Contone, sampeyan bisa entuk kaya iki:

$GPRMC,115446,A,2116.75,N,10310.02,W,000.5,054.7,191194,020.3,E*68


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.