Joystick Arcade: pengontrol game paling apik kanggo proyek retro sampeyan

tongkat arcade

Ana macem-macem jinis kontrol tongkat arcade kanggo game video ing pasar, sawetara kanggo mesin DIY Arcade, kayata sing kompatibel karo papan kayata Raspberry Pi utawa karo Arduino. Dheweke ora regane larang, mula padha dadi piranti sing apik banget kanggo ngatur proyek lan nikmati nalika isih bocah.

Milih sing paling apik kanggo joystik arcade iki dudu tugas sing gampang, amarga ana akeh, lan kadhang beda-beda ing antarane katon ora ana. Nanging ana sawetara sing rincian cilik bisa nggawe prabédan. Yen sampeyan kasengsem, sampeyan bisa terus maca kanggo ngerti kontrol kasebut, lan cara milih sing paling apik.

Apa sing dimaksud karo joystick arcade?

mesin arcade ing arcade

Ayo dadi pindhah bagean. Wangsulan: Bab ingkang sapisan kanggo nggawe jelas a joystick iku joystick. Jeneng kasebut asale saka basa Inggris "glad" (joy) lan stick (stick). Periferal kasebut misuwur banget ing industri game ing jaman biyen, mula saiki akeh sing digunakake dening wong-wong sing miwiti proyek retrogaming.

Piranti kasebut dimaksudake kanggo disedhiyakake antarmuka kontrol kanggo akeh video game, saengga bisa nangani elemen game kanthi cara sing gampang banget. Operasiane gampang banget. Tuas dipasang ing dhukungan, lan duwe sumbu X lan Y kanthi microswitches sing diaktifake kanthi gerakan tuas ing sumbu kebebasan sing diidini. Prosesor bakal ngolah sinyal lan nerjemahake menyang gerakan.

Kosok baline yaiku istilah Arcadeyaiku mesin arcade sing misuwur sawetara dekade kepungkur lan ditawakake ing arcade, pusat blanja, bar, lsp. Mula, joystick arcade diarani amarga iku khas sing bisa digunakake ing mesin kasebut.

Apa sing sampeyan kudu ngerti kanggo milih stiker kanggo arcade sing paling apik kanggo proyek kasebut?

jinis joystick arcade

Umume gumantung karo jinis proyek sing bakal digawe. Sampeyan bisa uga kasengsem ing siji utawa liyane, nanging umume pangguna nggunakake kanggo nggawe mesin retro murah dhewe nggunakake Raspberry Pi lan mula bisa main kanthi cara sing luwih asli. game video klasik nggunakake emulator.

Saliyane, gumantung saka apa sing digoleki, ana rong ciri utama sing beda karo sing liyane nalika milih joystick arcade sing apik ...

Jinis joystik arcade

Ing njero stik kasebut ana macem-macem jinis. Sejatine bedane yaiku ing estetika utawa bentuk kontrol iki:

  • Wong Amerika (gagang dawa): Joystick arcade jinis iki duwe gagang memanjang, bentuke kaya pengungkit. Sawetara seneng kaya iki kanggo nyekel tangan sampeyan kanggo nindakake gerakan. Ing kasus iki, biasane diaco ing panel.
  • Jepang (Pegangan tipe bal): wujude werni-werni, lan sampeyan bisa nyekel kanthi beda tinimbang sing nganggo Amerika, mung nggunakake driji. Minangka masalah rasa utawa jinis mesin arcade sing nyoba ditiru. Ing kasus iki, biasane dipasang ing pangkal mesin.

Kados pundi kemawon, kabeh cenderung duwe mekanisme internal sing padha. Dheweke duwe papat saklar mikro kanggo ndeteksi saben 4 gerakan sing diidini sumbu tuas. Saben-saben diuripake kanthi mindhah tuas menyang arah sing diadhepi.

Atose lan lelungan

Luwih penting banget tinimbang jinis kasebut, amarga kinerja kasebut bakal gumantung ing rong parameter kasebut. Aku ngomong babagan atose lan lelungan jinis joystick arcade iki.

  • Atose: yaiku kekuwatan sing sampeyan kudu mindhah tuas kanggo ngoperasikake joystcik.
  • Wisata: yaiku jumlah jarak sing gagang utawa tuas kudu lelungan saka tengah (negara istirahat) menyang titik sing digunakake microswitch kanggo ngasilake sawetara jinis gerakan.

Sampeyan kudu ngerti jinis atose lan rute apa sing kudu sampeyan pilih jelas babagan jinis game video kasebut sing arep diputer. Yen ana sawetara, sampeyan kudu mikir babagan jinis sing paling sampeyan lakoni. Contone:

  • Gelut game video utawa kendharaan: Ing kasus kasebut, kayata Mortal Kombat, Street Fighter, Space Invaders, Battle City, lan liya-liyane, luwih becik milih joystick arcade kanthi hardness sing luwih gedhe lan ora ana perjalanan. Kanthi mangkono sampeyan bakal ngontrol gerakan kanthi luwih apik lan ngasilake presisi sing luwih gedhe.
  • Videogame platform: video game kaya Sonic, Mario Bros, lsp. sing dibutuhake luwih cepet, amarga presisi gerakane ora pati penting. Kanggo judhul kasebut, sing ideal yaiku kursus sing dawa lan alus.

Yen sampeyan muter kabeh jinis genre video game, luwih becik sampeyan seneng karo batang kayu arcade atose lan dalan penengah sing bakal ngidini sampeyan main luwih utawa kurang kanthi optimal ing kabeh jinis judhul. Kajaba iku, yen pengin luwih gampang, sampeyan bisa uga pengin panel kontrol sing wis dipasang lan lengkap kaya sing ditawakake MIARCADE lan uga sawetara mesin Arcade sing lengkap lan murah:

Joystik arcade paling apik sing bisa sampeyan tuku  kit arcade kanggo game retro Amazon

Ing pasar iki, sampeyan bisa nyorot sawetara jinis joystick arcade sing misuwur ing ndhuwur liyane:

  • Kanggo kabeh jinis genre game video: becik kanggo main game video loro-lorone ing endi sampeyan kudu nyetir kapal, mobil, gelut video game, lan uga game platform. Dheweke duwe kekerasan penengah lan lelungan kanggo nawakake asil sing apik kanthi judhul apa wae.
  • Kanggo nyopir kendaraan lan gelut game video: joystick arcade iki nduweni lelungan sedheng, kanthi kelancaran sing bakal nggawe gerakan sampeyan paling tepat supaya game sampeyan dadi pengalaman sing apik, entuk prestasi sing sampeyan goleki.
  • Kit lengkap: Sampeyan uga bakal nemokake sawetara bungkus sing ngemot rong joystik lan tombol arcade, uga PCB lan kabel kontrol, supaya sampeyan duwe kabeh sing dibutuhake kanggo nglumpukake proyek arcade DIY DIY.

Kanggo nggabungake karo Raspberry Pi, sawetara plugin kasebut duwe sambungan USB kanggo implementasi cepet tanpa kudu nambah kode utawa nggunakake elektronik liyane, utawa kuwatir pin GPIO, lsp. Bakal gampang kaya sing dipasang nganggo kabel lan komponen sing ana, nyawiji karo omah utawa dhukungan sing wis sampeyan siyap, lan nyambungake kabel menyang papan SBC sing dipilih liwat port USB. Ing kasus Arduino, ora bakal kaya ngono, amarga yen kudu nggawe sketsa lan nggawe dewan ngerti gerakan lan tumindak ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.