Robot Kame: robot sing bisa dicithak

kaya robot

Ana akeh kit kanggo ngumpulake robot, utawa proyek sing robotika nggawa sampeyan nyedhaki setelan omah utawa pendidikan. A proyek banget menarik saka jinis iki kaya robot, quadruped sing bisa dicithak nganggo printer 3D. Kajaba iku, inisiatif iki Spanyol, metu saka BQ Lab lan karo akeh aspèk menarik liyane.

Yen sampeyan isih durung ngerti robot iki, kene sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan iki, lan malah ngerti liyane alternatif sing wis ana lan liya-liyane…

Apa robot Kame?

Robot Kame minangka proyek Spanyol, jinis robot quadruped sing diprogram amarga Arduino IDE lan komponene bisa dicithak ing 3d printer. Salajengipun, adhedhasar populer Modul NodeMCU ESP8266 kanggo nyedhiyakake panyambungan WiFi lan ngontrol kanthi printah sing dikirim saka PC. Sampeyan uga mbutuhake baterei Li-Po cilik minangka sumber daya.

Ing tangan liyane, wis mobilitas lengkap, 8 DOF (derajat kebebasan), algoritma basis osilator, lan kemampuan kanggo nindakake macem-macem obahe, saka maju, mundur, ngowahi, kanggo mlumpat, nari, etc. Lan supaya kabeh iki bisa ditindakake, ana 8 servomotor, 2 ing saben sikil. Motors wis dumunung ing sumbu yaw lan siji liyane tumindak ing parallelogram articulated saka sumbu muter.

lunak Free wis digunakake kanggo desain, awit iku wis digawe nggunakake FreeCAD lan panginten supaya sapa wae karo Printer 3D bisa nggawe. Nyatane, file desaine mbukak sumber, dilisensi ing Creative Commons BY-SA. Lan kabeh thanks kanggo Javier Isabel lan BQ Labs, sing arsitek sawijining.

Carane ngumpul robot Kame

Ing repo proyek iki sampeyan bisa nemokake pandhuane perlu kanggo ngumpul lan program Kame robot, lan uga file karo designs saka bagean kanggo download lan print ing printer 3D Panjenengan. Khusus, ana 9 file .stl, kanggo awak, macem-macem bagian sikil, lsp.

  • Repositori lan instruksi GitHub - Kame / kame

Saliyane nyetak bagean saka strukture, kanggo ngrampungake robot Kame sampeyan uga kudu entuk liyane Komponen elektronik kanggo menehi urip (bisa uga merek kasebut utawa duwe ciri sing padha):

Alternatif lan proyek sing padha (printbots)

Inmov 3D bisa dicithak lan robot open source, humanoid

wong printbots alternatif kanggo robot Kame sing bisa dicithak lan open-source yaiku:

  • inmoov: Iki minangka proyek robot sing bisa dicithak 3D sing bisa digawe kira-kira € 800, lan dikontrol nganggo Arduino. Robot iki nduweni awak humanoid, gedhe, lan digawe dening Gaël Langevin Prancis.
  • farmbot: Iku luwih saka robot, amarga iku open source lengkap lan bisa dicithak project tetanèn. Thanks kanggo proyek iki, sampeyan bakal bisa nyiyapake kebon omah kanthi otomatisasi CNC.
  • iCub: Iku robot "anak" uga mbukak sumber, lan sing nggunakake algoritma AI kanggo fungsi sawijining. Simulasi bocah lanang umur 4 taun, kanthi dhuwur 1.04m lan bobote 22 kilo.
  • Darwin-OP- Platform open source liyane kanggo mbangun robot humanoid sing bisa nindakake gerakan tanpa wates, kalebu dolanan bal-balan, tangi saka tiba, lsp. Digawe dening Romela Lab, kanthi dhuwur 45 cm lan bobote 2.9 kg.
  • miniskybot- Robot pendidikan sing bisa dicithak, open source. Kajaba iku, piranti gratis wis digunakake kanggo desaine, kayata Linux, OpenSCAD, FreeCAD, KiCAD, lan kompiler SDCC kanggo pemrograman C.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol