Miwiti Arduino: papan lan kit sing bisa dadi luwih menarik kanggo miwiti

papan arduino

Ing HWLibre, ana akeh proyek sing ditindakake adhedhasar salah sawijining pilihan Arduino sing ana ing pasar sing wis dibahas. Kasunyatane yaiku kemungkinan akeh lan, kaya biasane, saben wong duwe keanehan lan biasane luwih menarik tinimbang liyane kanggo ngetrapake proyek tartamtu kanggo ciri-cirine.

Amarga dina iki, kita pengin mandheg sawetara wektu, lan ora terus ngomong babagan proyek sing beda-beda, njupuk udhara sethithik lan ketemu kanggo ngrembug topik sing gampang banget lan mesthine, nalika diwiwiti ing jagad iki, mesthi bakal menehi inggih.bantu kaya sing sejatine ngendi kanggo miwiti, soko sing mesthi bakal migunani banget kanggo kabeh wong sing miwiti jagad sing nyenengake lan nyenengake iki.

Yen sampeyan wis tekan titik iki, mesthine sampeyan bakal seneng banget babagan kabeh sing duwe ilmu tartamtu sing bisa ngidini, kayata, nggawe robot dhewe, kanthi otomatis tumindak sing beda-beda saben dina ing omah ... lan kabeh iki amarga nggunakake platform piranti lunak gratis sing larang banget. Apa kita bakal miwiti?

proyek arduino

Ana macem-macem jinis papan Arduino, sing endi sing dak pilih?

Sawise sampeyan ngerti babagan sing pengin ditindakake, bisa uga langkah pertama yaiku milih dewan Arduino sing kudu dipilih. Percaya utawa ora, sing sejatine keputusan iki bakal dadi dhasar asil pungkasan sing dipikolehi wiwit saiki arsitektur kasebut bisa matesi ide sampeyan kanthi sithik lan ndhuwur kabeh solusi sampeyan bisa nggunakake supaya proyek kasebut bisa dibentuk.

Titik sing penting banget ora mung ukuran lan periferal sing bisa sampeyan sambungake, nanging papan kasebut amarga ora mung bisa matesi Arduino, tegese dewan resmi, nanging uga model resmi kasebut (Ana ana sawetara konfigurasi) kita kudu nambah kabeh sing ditawakake kabeh papan sing kompatibel karo kita, soko sing akeh ngembangake pilihan wiwit, yen wiwitane Kita butuh ukuran tartamtu lan konektor jinis tartamtu, bisa uga dewan resmi ora menehi, nanging sing cocog.

papan arduino sing beda

Papan Arduino resmi

Arduino, wis pirang-pirang taun (wis ana ing pasar wiwit taun 2006) wiwit ditawakake dadi siji format kasedhiya dina iki ora kurang saka 12 versi beda sing nalika wis waktune, kita bisa nambah sing wis ora diterusake. Ing jalur iki, yen sampeyan ora bisa nemokake papan sing paling cocog karo kebutuhan sampeyan, bisa uga sampeyan entuk tambahan, tambahan, lan kit sing didol kanthi resmi Arduino liwat situs web utawa saka distributor resmi.

Ing titik iki, kaya sing sampeyan tingali ing gambar sadurunge, umume bedane antarane opsi sing ditawakake Arduino utamane adhedhasar ukuran, konektivitas lan jumlah input lan output analog lan digital karo piring sing dipilih duwe. Titik sing kudu dipikirake yaiku memori internal sing ditawakake dewan dhewe, dadi sing luwih rumit (ing level kode) proyek sing bakal dipasang, mbutuhake memori sing luwih gedhe.

Antarane macem-macem opsi sing ana, kita minangka langkah kapisan Ora ditemokake produk, tanpa mangu-mangu model sing paling dhasar lan siji sing paling akeh input lan output. Miturut kula, iku paling becik yen sampeyan miwiti.

Siji langkah luwih dhuwur, kita bisa nemokake Arduino Zero Kab, becik yen sampeyan butuh tenaga luwih akeh amarga duwe CPU sing luwih kuat lan memori sing luwih gedhe ing RAM lan ROM. Yen sampeyan butuh luwih akeh input digital kanggo nyambungake macem-macem modul, pilihan sing cocog yaiku njaluk Arduino Mega Kab.

Ing jalur iki, rincian kudu dipikirake, ing tangan siji, kasunyatane sayangé ana akeh papan Arduino palsu ing pasar, sing kadang angel banget kanggo ndeteksi yen bener utawa salah, luwih-luwih yen kita nggoleki Arduino Uno. Kapindho, critakake yen piring kasebut Arduino mung ditrapake kanggo pasar Amerika Serikat, dene ing njaba merek iki didol minangka Genuine mung prabédan antara loro merek sing dadi masalah legal lan pemasaran.

papan kompatibel arduino

Papan Kompatibel Arduino

Ing wektu iki, luwih-luwih yen sampeyan duwe ilmu elektronik sing cukup, sampeyan bisa uga mikir babagan ide nggawe papan sampeyan dhewe sing kompatibel karo kabeh kit lan aksesoris Arduino. Iki sejatine ide manawa akeh pabrikan sing ngetutake sing pancen nggunakake kauntungan lan kesuwur platform iki kanggo nawakake solusi, sawetara sing apik banget, kompatibel kanthi a rega murah.

Antarane piring sing kompatibel sing bisa ditemokake, perlu dibedakake, miturut pendapatku, sing paling apik yaiku sing ngidini nggunakake lingkungan pangembangan IDE Arduino Nalika, ing level hardware, sampeyan ngidini sampeyan nggunakake hardware sing padha, utamane babagan komponen, amarga, ing komponen, sampeyan uga bakal nemokake macem-macem pabrikan kanthi usulan sing beda banget. Antarane macem-macem conto sing bisa ditemokake nyorot sing paling misuwur, utamane dening komunitas sing ana lan, yen wis tekan wektune, bisa migunani banget ing pitakon-pitakon sing ana gandhengane karo dhukungan teknis:

  • Freedino: Bisa uga sing paling misuwur, kulawarga sing kompatibel karo Arduino iki duwe sawetara model papan sing padha karo versi asline. Model sing paling disaranake yaiku Epic, cocog karo Arduino Mega lan regane $ 44.
  • Zigduino: Salah sawijining model sing kompatibel sing nambah fungsi ekstra kanggo rega sing padha karo sing asli. Ing kasus iki, konektivitas Zigbee internal regane $ 70.
  • Funduino: Salah sawijining model sing kompatibel karo Arduino Uno paling terjangkau sampeyan bisa entuk. Regane kurang saka 7 euro lan ana model sing kompatibel karo versi liyane.
  • Freduino: Kaya sing sampeyan ngerteni, bagean saka trik papan sing kompatibel yaiku rumit jeneng bisa uga nggunakake kebingungan. Model iki padha karo dewan Uno nanging regane mung 18 euro.
  • SaintSmart: Kompatibel karo Arduino Mega 2560, regane kurang saka 20 euro.
  • Sumber Xc: Salah sawijining model sing paling apik yaiku model sing kompatibel karo Arduino Uno, lan kasedhiya kanggo 12 euro.
  • BQ Zum Inti: Sanajan papan iki menarik banget, sing sejatine sampeyan kudu ati-ati supaya ora kompatibel karo Arduino. Gagasanipun yaiku sawise pilihan iki digawe kabeh komunitas supaya bisa nemokake modul, tutorial, dhukungan lan uga lingkungan program sing kompatibel karo dewan Arduino.

kit Arduino

Kit wiwitan sing disaranake

Sawise mutusake papan endi sing paling menarik kanggo proyek kasebut, apa resmi utawa kompatibel, wayahe tuku kit. Sejatine, nalika milih papan sing ana, mung papan iki, nanging kita butuh unsur liyane kayata kabel USB kanggo mbukak piranti lunak menyang memori utawa menehi pasokan listrik menyang modul sing luwih kompleks sing luwih migunani kabèh proyek.

Supaya ora kakehan kompromi, amarga panjaluk proyek bakal nggawe kita ngerti persis apa sing bisa dibutuhake utawa ora dibutuhake, aku bakal menehi komentar babagan kit wiwitan tartamtu sing bisa ditemokake ing toko utawa distributor resmi. merek, kalorone saka Arduino dhewe, uga papan sing kompatibel. Ing pangerten iki, gumantung karo komponen sing dilebokake ing kit, bakal larang regane luwih utawa kurang, pilihane akeh banget lan macem-macem:

  • Kit Resmi Arduino: Kit wiwitan, ing basa Spanyol lan kanthi manual lan macem-macem proyek wis siyap dipasang.
  • Kit Arduino Versi Sparkfun 3.2: Kit resmi kanggo pamula lan level menengah karo kabeh sing dibutuhake kanggo proyek pertama program lan interaksi karo perangkat keras. Kalebu manual lengkap ing basa Inggris nanging versi Spanyol bisa didownload kanthi online.
  • Kit Wiwitan Arduino: Kit wiwitan sing sampurna kanthi jaminan kualitas. Iki kit sing adol www.arduino.org (perusahaan sing duwe kontrol merek Arduino ing sanjabane Amerika Serikat). Kit iki kalebu manual ing basa Spanyol, piring Arduino UNO lan ing pirang-pirang situs web Spanyol didol minangka asli.
  • Kit kompatibel karo Arduino Uno R3: ngemot 40 komponen ing kasus praktis. Iki minangka salah sawijining pilihan sing paling murah.
  • Ora ditemokake produk: Yen sampeyan pengin mbukak papan sing kompatibel karo Funduino, kit iki minangka pilihan sing luwih apik tinimbang papan sing beda.
  • Kuman Super Starter Kit: Cocog kanggo pamula. Salah sawijining piranti Arduino sing kompatibel ora resmi. Iki kalebu 44 komponen, tutorial lan kode sumber kanggo proyek kasebut.
  • Ora ditemokake produk: Kit gawe anyar ing 2016 lan komponen luwih saka sadurunge (49 komponen). Kalebu luwih saka 20 proyek ing set lengkap iki kanthi kabeh sing dibutuhake kanggo melu Arduino.
  • Kit Wiwitan Dhasar SainSmart: Kit Arduino UNO kanthi rega sing disesuaikan lan kabeh sing dibutuhake kanggo miwiti nyoba lan nindakake nganti 17 proyek kanthi nututi tutorial. Ora kalebu manual kanthi tutorial langkah demi langkah nanging kabeh kasedhiya kanggo diunduh lan uga duwe saluran ing YouTube.
  • Kit Zoom: Kanthi presentasi sing tliti banget lan komponen sing beda-beda lan kualitas.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   unai ngandika

    Bentenipun piring lan salinan asli, nalika ngomong babagan piring lan piranti lunak open source, saya sumunut…. apamaneh nalika sawetara anggota klompok asli sing nggawe arduino kanthi terang-terangan lunga menyang kantor paten kanggo ndhaptar merek dagang arduino.

  2.   Salvador ngandika

    Hibrida ing antarane Arduino kasebut lan Lion 2 bisa digunakake banget kanggo aku. Cetakan 3D apik banget kanggo peralatan iki lan banjur diadaptasi karo Arduino akeh perkara sing bisa ditindakake