Kita nganalisa filamen FFFworld: Fleksibel, PETG, ABS, Logam lan PLA

Filamen FFFworld: Fleksibel, PETG, ABS, Logam lan PLA
Dina iki kita nggawa sampeyan ekstensif review saka macem-macem jinis filamen saka perusahaan FFFWORLD. Produsen Alavés iki wis nggawe lan nggawe filamen saka macem-macem bahan lan karakteristik teknis wiwit taun 2003 kanggo pasar sing saya rame.

Ing kesempatan iki ayo nyoba filamen FFFworld: Fleksibel, PETG, ABS, Logam lan PLA. Dheweke kabeh filamen sing beda banget sing bakal nyoba keahliane karo printer kanggo entuk asil sing paling apik.
Nggunakke iki bubar kita nganalisa printer 3D Legio de Leon, kita wis nggunakake peralatan kasebut kanggo review iki. Kanthi nggabungake amben sing digawe panas lan extruder "allinmetal", iku pilihan sing paling apik kanggo ngindhari masalah filamen. Minangka piranti lunak cetak, kita nggunakake Host Repetier.

La situs web pabrikan nduwe a desain resik lan intuisi lan gampang dilayari liwat kasebut kanggo nemokake filamen tartamtu. Ing kaca sing padha kanggo saben materi, pabrikan menehi katrangan teknis kayata resistensi dampak utawa babagan maksimum.

Kajaba iku, pabrikan duwe ide apik supaya kasedhiya kanggo para pelanggan ing bagean khusus situs web sampeyan  ing profil print saka CURA, SLIC3R lan SIMPLIFY3D kabeh filamen, uga a sheet teknis.

Sawetara bahan uga duwe ekstensif pandhuan nyithak ing lagi didokumentasikan antara liya masalah umum kayata warping utawa retak lan beda-beda tips nyithak. Titik positif liyane kanggo pabrikan sing kudu nganggep kesulitan sing ana ing jagad pabrikan kanggo wong pisanan.

Mbongkar filamen FFFworld: Fleksibel, PETG, ABS, Logam lan PLA

Mbongkar filamen FFFworld: Fleksibel, PETG, ABS, Logam lan PLA

Produsen menehi perhatian khusus kanggo ngirim materi menyang para pelanggan. Kabeh kumparan padha malih vakum dikemas jejere sachet desiccant silika lan uga a tas zip kanggo nyimpen filamen ing kahanan optimal nalika ora digunakake supaya ora nyedhot kelembapan. Gulung kasebut dikirim ing njero a kothak karton kandel Bakal nyedhot pengaruh sing ditampa sajrone transportasi.

Filamen ABSTECH

Filamen ABSTECH sing disedhiyakake ing warna putih lan njaga warna lan kecerahan homogen sajrone nyithak. Aku ngerti cetakan kanthi sampurna ing 230º C, suhu ing kisaran sing disaranake dening pabrikan. Sajrone panggunaan kasebut, kita wis ngelingi ora ambu ora enak, sing kedadeyan karo ABS saka pabrikan liyane. Ora ana cetakan sing digawe supaya ora ana gunane amarga ana masalah ing perang sanajan kasunyatane mung amben digawe panas ing 50º C tinimbang 100 sing disaranake dening pabrikan.

Filamen FILAMETAL

FILOMETAL

Iki pancen filamen sing nyebabake kita perang paling akeh sajrone tes. Nduweni a konsistensi sing luwih alus tinimbang PLA lan iki bisa nyebabake angel ditarik menyang extruder. Uga duwe gampang dilebur banget lan macet ing nozel sanajan nggunakake suhu sithik, sekitar 190º C. Senadyan kabeh, kita bisa nyithak potongan sing ditampilake ing foto tanpa nggunakake struktur dhukungan. Pantes kanggo gelut nalika nggunakake filamen iki, nalika pungkasan bisa nyithak, kita bakal gumun karo bayangan apik tenan sing dipikolehi ing bagean dicithak karo mung siji 10% muatan partikel logam.

Filamen PLATECH

PLA minangka filamen sing kita kabeh aran nyaman nyithak, meh ora nate ngalami masalah perang, umume ora bisa diblokir ing extruder. Pramila kita kepengin nyoba kanthi nyithak lumahing warata gedhe lan obyek sing dicithak nganggo a resolusi dhuwur banget (50 mikron). Oalah filamen wis ditrapake kanthi apik. Kita ora prelu nggunakake amben sing digawe panas supaya bisa banget cetakan uga ditrapake ing pangkalan lan lapisan kasebut gabung banget. Sampel sing dikirim yaiku siji warna "apel asem" ijo, tonality sing tenan disenengi.

Filamen FLEXISMART

Filamen fleksibel saka pabrikan iki menarik banget. Ngramut paramèter elastisitas padha karo filamen fleksibel liyane ing pasar nanging arang banget gampang dicithak nganggo. Kanthi nggunakake suhu lingkungan sing disaranake 200º CKita duwe filamen sing tetep ing pangkalan pencetakan kanthi cukup kekuwatan supaya ora copot sajrone nyithak, nanging yen wis rampung gampang ngilangi obyek kasebut saka printer. Filamen uga mergo kaku tinimbang filamen fleksibel liyane sing wis dites, kanthi rinci sethithik iki nggampangake nyithak Produsen bisa nambah jumlah extruder saka konstruksi sing beda-beda sing bakal bisa nindakake traksi sing dibutuhake supaya bisa digunakake kanthi ora mlengkung utawa macet.

Sanajan materi tes sing wis ditampa nggunakake gulungan kawat kanthi bolongan tengah sing cilik banget, kita wis verifikasi ing situs web pabrikan manawa bahan kasebut wis dikirim nggunakake koil kanthi dimensi luwih standar.

Filamen PETGTECH

Iki minangka filamen liyane sing asring angel dicithak. Materi iki minangka impen gaweane pabrikan nganti ora bisa digantung, gampang banget mili, butuh wektu suwe kanggo adhem, kabutuhan suhu sing dhuwur banget nyithak (ing kasus kita 250ºC), total yen gampang bagean sing apik kanggo obyek sing dicithak bisa di werni lan dipasang ing extruder nalika obah. Filamen FFFworld katon apik banget karo kita warna abang sing kuat .

Kesimpulan pungkasan babagan filamen FFFworld: Fleksibel, PETG, ABS, Logam lan PLA

Saben filamen sing dianalisis duwe luwih saka apa sing diarepake. Lan kanthi kabeh pitulung sing digawe pabrik, bakal ana sawetara masalah sing ana ing bagean lan kabeh bakal ngerti kepiye carane ngrampungake.

Nalika aku mbukak paket lan nemokake sampeyan kabeh dilindhungi kanthi sampurna lan uga sak kacang cilik jeli sampeyan ngerti FFFWORLD menehi perhatian banget kanggo ngurus kabeh rincian. Sampeyan duwe perasaan sing padha kabeh nalika nggunakake produke. Saka ing kalebu tas zip-kunci kanggo nyimpen bahan, bahan sing diduweni koil y godhong ora ana turahan nalika muter ing ngadeg.

Detil sing penting banget yaiku filamen kepilut ing koil, ora mung bisa nggayuh fungsi estetis nanging uga njamin mbuka materi terus tanpa knot sing bisa ngrusak kesan kita.

Produsen kasebut nduweni katalog sing akeh kita ora kejawab filamen sing nggawe simulasi filamen kayu lan eksotis liyane sing bisa ditemokake ing merek liyane. Muga-muga pabrikan bakal nambah katalog supaya bisa nyukupi kabeh kabutuhan pelanggan.

Apa sampeyan seneng analisis iki? Apa sampeyan ora kejawab bukti tambahan? Apa sampeyan pengin terus nganalisa macem-macem filamen ing pasar? Sawetara merek khusus? Kita bakal nggatekake komentar sing sampeyan tinggalake ing artikel kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.