Kita nganalisa PLA CARBON saka FFFWORLD, filamen 10

PLA CARBON dening FFFWORLD

Luwih umum kanggo manufaktur sing beda-beda kanggo nggawe filamen eksotis nggunakake campuran karo komposisi sing beda-beda sing ngowahi karakteristik babagan bahan sing paling umum, kayata PLA utawa ABS.

Ing artikel iki kita bakal nganalisa koil filamen PLA Carbon saka ireng sing kuat Silihan dening pabrikan Spanyol FFFWORLD. Kita bakal nerangake kanthi rinci babagan ciri khas bahan iki dibandhingake karo filamen PLA standar.

Carbon PLA minangka filamen PLA kanthi serat karbon. LANn proses manufaktur wis nggabungake persentase untaian serat karbon Diameter 5-10 μm, sing kepepet ing antarane lapisan sajrone nyithak, menehi karakteristik mekanik sing beda kanggo potongan sing dicithak nganggo filamen iki.

Mbongkar filamen

FFFword wis berkembang OPTIROLL sing efisien lan inovatif sistem nduwurke tumpukan filamen sing njamin ora bakal ana knot sing bisa nyebabake masalah ing cetakan kita. Mesthi sukses, kita wis nggunakake kabeh kumparan lan ora nemoni masalah knot utawa kusut kapan wae. Uga nyelehake kumparan materi liwat proses sing diarani DRYX2, proses pangatusan dobel kanggo materi supaya ora nyedhot kelembapan.

Kajaba filamen dikirim vakum dikempalken, kanthi tas desiccant lan ing njero kothak karton kandel. Pabrikan ngupayakake kabeh supaya bisa ngerteni manawa materi bakal tekan kita ing kahanan sing sampurna lan ora bakal entuk kelembapan.

Cetakan nganggo FFFWORLD PLA CARBON Filament

Kanggo analisis iki, kita nggunakake printer ANET A2 PLUS. Sanajan dadi mesin kelas paling murah (kanthi rega paling murah ing ngisor € 200 yen kita tuku saka China) lan ora entuk asil rinci kanthi detail sing dhuwur banget, iku cocog kanggo bahan-bahan ing pasar. Nduweni basis cetak gedhe lan amben sing digawe panas.

Disaranake sampeyan miwiti kanthi mriksa suhu apa printer sing ngasilake bahan kasebut lan yen kita murni banget, kita bisa nggawe menara suhu. Pabrikan ing kabeh bahan menehi informasi babagan sawetara paramèter indikatif sing bakal beda-beda gumantung karo paramèter printer.

Ing bab PLA Carbon, ing ngisor iki:

  • Toleransi diametral ± 0.03 mm
  • Suhu nyithak 190º - 215º c
  • Suhu amben panas 20-60
  • Kacepetan cetakan sing disaranake 50-90 mm / s

Nyithak nganggo PLA CARBON saka FFFWORLD

Ing kasus tartamtu kita wis nyithak bagean kanthi kecepatan antarane 50 lan 70 mm / s karo suhu ekstrusi 205 derajat lan suhu ing Amben digawe panas 40 derajat lan ora ana kipas lapisan. Filamen mili terus-terusan, kanthi adhesi sing apik kanggo amben sing dibangun lan ora ana masalah nalika ditarik. Potongan sing dicithak homogen banget lan lapisan kasebut terus lan teratur.

 

Cetak obyek dhasar sing amba durung nampilake masalah perang, nanging kita nemokake manawa kanthi kecepatan luwih dhuwur tinimbang obyek sing disaranake lan nyithak obyek kompleks sing mbutuhake akeh retraksi, bisa uga ana masalah adhesi ing antarane lapisan. Aja sabar lan nyithak saben bagean kanthi kacepetan sing dibutuhake, utamane ing printer kanthi sistem bowden, sing bakal nandhang sangsara nalika ngontrol mundur.

Rincian sing nggumunake yaiku materi asil entheng, disaranake banget nyithak bagean sing mbutuhake a resistensi pengaruh dhuwur sekaligus entheng. Kita ora bisa nolak nyithak bingkai lan kasus kanggo mbengung cilik sing ana ing omah.

Nyithak nganggo PLA CARBON saka FFFWORLD

Kita uga wis nemokake manawa partikel serat karbon cilik sing ana ing filamen menehi reaksi materi sing apik banget marang mesin bagean kasebut. Asil sanding sepotong yaiku entuk permukaan sing lancar lan teratur

Mangkene galeri gambar gambar sing dicithak:

 

Kesimpulan pungkasan babagan filamen FFFWOLD PLA CARBON

Tanpa mangu-mangu, kita ngadhepi wong liya materi sing sukses saka pabrikan FFFWorld , wektu iki nalika nggabungake serat karbon karo PLA saka excelente calidad wis angsal ciri mekanik sing unik.

Sanajan sejatine materi iki larang regane 40% tinimbang koil PLA standar, € 35 / kg sing pabrik adol filamen kasebut tetep luwih murah tinimbang opsi liyane saka pabrikan liyane sing bisa ditemokake ing pasar. Pengalaman nggunakake bahan iki kanggo proyek unik diperkaya kanthi verifikasi manawa pancen penting gampang digunakake, ora ana perang lan kanthi viskositas sing apik.

Uga dipasarake ing spools cilik 250 gram kanggo € 14, sampeyan ora duwe alesan maneh kanggo nyoba.

Apa sampeyan seneng analisis iki? Apa sampeyan ora kejawab bukti tambahan? Apa sampeyan pengin terus nganalisa macem-macem filamen ing pasar? Kita bakal nggatekake komentar sing sampeyan tinggalake ing artikel kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.