Layar LCD lan Arduino

Hitachi HD44780 Controller karo LCD kanggo Arduino

Proyek sing gegandhengan karo Arduino banget populer lan, kaya Raspberry Pi, iki minangka salah sawijining proyek Hardware Gratis sing paling populer ing antarane perusahaan. Pramila kita bakal ngomong babagan salah sawijining kombinasi sing paling populer ing kalangan pangguna Arduino: LCD + Arduino.

Tampilan LCD minangka aksesoris sing luwih ekonomis lan bisa diakses, sing dadi pilihan paling apik kanggo ngancani dewan Arduino. Nanging Apa layar LCD bisa digunakake ing papan Arduino? Proyek apa sing bisa digunakake karo LCD lan Arduino, apa kombinasi iki bisa digunakake?

Apa sing diarani LCD?

Pangguna wong anyar ora ngerti apa sing diarani LCD, sanajan bakal bisa ndeleng luwih saka sepisan sajrone urip. LCD singkatan saka Liquid Crystal Display, utawa sing diarani Liquid Crystal Display. Layar cilik utawa gedhe sing akeh sing wis dingerteni ing macem-macem piranti kayata jam weker, layar jam, kalkulator, lsp ... Piranti elektronik tanpa wates sing ditambahi amarga kombinasi LCD + Arduino lan Hardware Gratis.

Layar LCD Printer Nggunakake Arduino Mega

Layar LCD kompatibel karo Hardware Gratis, kalebu papan Proyek Arduino, sanajan dibutuhake supaya papan duwe konektor utawa pin tartamtu kanggo nggawe sambungan ing antarane papan elektronik lan layar LCD.

Priori, ora ana alangan kanggo nggunakake macem-macem ukuran layar LCD. Kanthi tembung liyane, papan Arduino sing padha bisa nggunakake layar LCD 5-inch, 20 "utawa ukuran karakter 5 × 2, kanggo ukuran ukuran cilik. Nanging kita kudu ngerti Papan Arduino ora padha karo kertu grafis utawa motherboard, dadi pesen sing bakal ditampilake ing layar ora bakal padha ing layar cilik kaya ing layar gedhe, yen papan Arduino padha.

Artikel sing gegandhengan:
Miwiti Arduino: papan lan kit sing bisa dadi luwih menarik kanggo miwiti

Pin sing bakal dibutuhake ing papan Arduino kanggo nyambung menyang layar LCD yaiku:

  • GND lan VCC
  • kontras
  • RS
  • RW
  • En
  • Pin D0 nganti D7
  • Rong pin kanggo Backlight

Yen sampeyan duwe pin lan pin sing cocog karo ndhuwur, Layar LCD bakal bisa digunakake kanthi sampurna karo papan Arduino. Dadi luwih disaranake mriksa pin piranti kaloro kanggo nggawe sambungan sing ana. Ing kasus apa wae, papan Arduino langka sing ora bisa disambungake menyang layar lcd lan yen ana kahanan kaya ngono, ana macem-macem modul lcd ing pasar sing gampang nyambung karo Arduino lan biayane cukup terjangkau.

Apa jinis layar lcd sing ana?

Saiki kita nemokake telung jinis layar lcd ing pasar:

  • Garis lcd.
  • Lcd kanthi poin.
  • Tampilan OLED.
  • Tampilan LED.
  • TFT tampilan

El Line LCD minangka jinis layar sing nuduhake informasi liwat garis. Informasi kasebut diselehake ing baris lan kita ora bisa metu saka pigura kasebut. Jinis LCD iki minangka sing paling akeh digunakake, irit lan kondhang nanging uga jinis lcd sing kurang muter, amarga mung nuduhake informasi tartamtu lan biasane mung teks.

El burik lcd Kerjane meh padha karo jinis lcd sadurunge, nanging ora kaya sing sadurunge, ing lcd kanthi poin kita duwe matriks poin. Mangkono, ing jinis lcd iki, kita bisa nyelehake teks lan malah gambar ing endi wae ing layar lcd. Opo maneh kita bisa duwe macem-macem ukuran font ing layar lcd sing padha, soko sing ora kedadeyan ing tampilan garis lcd, ukurane kudu padha.

El Tampilan OLED Iki kanggo macem-macem jinis tampilan dhewe, lan liyane kalebu ing lcd. Tampilan OLED minangka layar sing nuduhake informasi nanging konstruksi ora beda karo layar LCD wiwit saiki nggunakake dioda led karo komponen organik kanggo nggawe. Ora kaya jinis sadurunge, tampilan OLED nawakake resolusi, warna lan konsumsi energi sing luwih murah. Kaya monitor komputer utawa titik lcd, layar OLED nggunakake matriks titik utawa piksel (amarga kita bisa nggunakake sawetara warna ing tampilan sing padha) kanggo nampilake konten.

El Tampilan LED utawa LCD Led padha karo Tampilan OLED, nanging dioda led ora ngemot unsur organik. Prestasine ora setinggi tampilan OLED nanging menehi resolusi luwih gedhe tinimbang layar LCD burik lan menehi warna.

El TFT tampilan minangka jinis lcd paling anyar sing ana ing pasar. Kita bisa ujar manawa tampilan TFT nggunakake piksel kaya monitor komputer utawa televisi lan kita bisa ngetokake kabeh jinis informasi liwat layar kasebut. Konsumsi energi luwih gedhe tinimbang jinis sadurunge, mula ukuran cilik digunakake. Ukuran tampilan kasebut diukur ing inci ora kaya sawetara jinis tampilan liyane. Dheweke diukur kanthi karakter utawa kanthi jembar layar.

Model apa sing paling populer?

Thanks kanggo commerce online, kita bisa nemokake model layar lcd sing ora kaetung, nanging mung sawetara sing paling populer. Popularitas iki amarga akuisisi sing gampang, rega, kinerja utawa mung kualitase.. Ing kene kita ngomong babagan model iki:

Nokia 5110 LCD

Layar Nokia 5110 LCD kanggo Arduino

Tampilan iki asale saka ponsel Nokia 5110 lawas. LCD ponsel iki ngungkuli seluler lan perusahaan tetep adol tampilan iki kanggo digunakake. Layaré monokrom lan jinis LCD Lineas. Tampilan Nokia 5110 nawakake 48 baris lan 84 kolom. Kekuwatane kaya-kaya menehi kamungkinan nampilake gambar sanajan ora irit. Prestasine apik banget kita kudu nggunakake lampu latar supaya bisa ndeleng layar kanthi bener, umume biasane diiringi lampu latar iki sanajan ana modul sing ora duwe fungsi iki. Tampilan nggunakake driver Philips PCD8544. Layar Nokia 5110 LCD bisa ditemokake ing toko kanggo 1,8 euro.

Hitachi HD44780 LCD

Hitachi HD44780 Controller karo LCD kanggo Arduino

Modul Hitachi HD44780 LCD Iki minangka modul sing digawe dening pabrikan Hitachi. Panel lcd monochrome lan jinis baris. Kita bisa nemokake model kanthi 2 baris saben 16 karakter lan model liyane kanthi 4 larik 20 karakter. Biasane kita nemokake layar LCD Hitachi HD44780 ing toko apa wae, nanging uga mung bisa nemokake kontroler Hitachi HD44780 tanpa layar, regane bisa ngrewangi kita ing kahanan iki, kontrol plus layar kanthi 1,70 euro lan mung driver 0,6 euro.

LCD OLED I2C

Layar LCD Arduino D20 kanggo Arduino

Tampilan lcd iki kalebu jinis OLED. LCD OLED I2C yaiku layar OLED monokrom ukuran siji inci sing nyambung menyang Arduino liwat protokol I2C, protokol iki nggunakake bus bidirectional sing ngidini kita nyimpen pin, perlu papat pin ing ngarepe prekara sing wis kasebut sadurunge. Driver kanggo layar LCD iki umum supaya kita bisa nggunakake perpustakaan gratis kanggo digunakake. Rega model iki ora regane murah kaya model sadurunge, nanging yen murah karo pangguna, kita bisa golek 10 euro unit.

LCD E-Ink

Layar LCD E-Ink kanggo Arduino

Layar LCD E-Ink nggunakake tinta elektronik kanggo nampilake informasi. Kaya model liyane, nggunakake protokol I2C kanggo komunikasi karo Arduino. Layar kalebu TFT nanging nggunakake tinta elektronik sing ndadekake konsumsi luwih murah nanging ora bakal dirampungake. Sanajan ora ana layar warna (saiki) ing ukuran ireng lan abu-abu.

Minangka penasaran babagan model layar lcd iki, kita kudu ujar manawa rega lan ukuran wis ana. Kita bisa temokake ukuran sing beda lan ukurane luwih gedhe, luwih larang ing layar. Dadi, layar E-Ink 1 utawa 2,5 inci Dheweke duwe rega 25 euro per unit. Panel sing luwih gedhe bisa nganti 1.000 euro per unit.

Kepiye cara nyambungake layar LCD menyang Arduino?

Sambungan antarane layar LCD lan Arduino gampang banget. Ing prinsip kita kudu ngetutake pin sing kasebut ing ndhuwur lan sambungake menyang papan Arduino. Diagram koneksi kaya ing ngisor iki:

Skema kanggo nyambungake layar LCD lan Arduino

Nanging ora mung bab sing kudu dipikirake kanggo nyambungake layar LCD menyang Arduino. Opo maneh Kita kudu nggunakake perpustakaan sing bakal mbantu kita menehi program sing nggawe kode sing dibutuhake supaya bisa sukses kanthi bener nganggo layar. Toko buku iki diarani LiquidCrystal.h lan bisa dipikolehi gratis liwat situs web Arduino resmi. Pustaka iki kudu digunakake kaya pustaka liyane, njaluk ing wiwitan kode kaya ing ngisor iki:

#include <LiquidCrystal.h>

Cara sing gampang lan cepet kanggo papan Arduino supaya bisa digunakake nganggo layar LCD.

Apa luwih becik nggunakake layar LCD kanggo proyek kasebut?

Terus karo ndhuwur, kita kudu takon dhewe apa pancen cocog yen duwe layar LCD lan Arduino kanggo proyek utawa proyek pribadi. Secara pribadi, aku mikir yen kanggo proyek tartamtu prelu lan liyane yaiku prekara sing luwih pribadi tinimbang sing dibutuhake. Contone, kita bisa ngomong babagan model printer 3D paling anyar, model sing mung nambah ing sawetara tampilan LCD lan ora ana sing liya, nanging rega model kasebut larang banget.

Ing kasus kasebut, aku mikir ora perlu nggunakake layar LCD, nanging iki ora kedadeyan ing proyek tartamtu sing tampilan LCD penting banget. Contone sing terakhir yaiku proyek kayata jam tangan, konsol game utawa mung locator GPS. Proyek sing kudu duwe antarmuka grafis supaya bisa efektif. Apa sing diucapake bisa uga konyol, utamane kanggo pangguna sing paling ahli, nanging komponen apa wae sing bisa nggawe proyek luwih larang lan malah ora bisa diowahi. Mula, penting kanggo menilai manawa proyek kita kudu duwe layar LCD utawa ora.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.