Analisis printer 3D Legio saka pabrikan Spanyol Leon 3D

Legio pabrikan Spanyol Leon 3D

Ing review iki kita bakal nganalisa printer 3D ing kit kanggo nglumpukake Legio saka pabrikan Leon 3D, printer dirancang lan diproduksi ing Spanyol kanthi basis cetakan sing jembar lan bisa nyithak kanthi macem-macem bahan.

Ing web, kita bisa nemokake printer 3D sing ora kaetung ing kit kanggo nglumpukake dhewe kanthi rega sing terjangkau. Detil iki nyuda rega kanthi signifikan dibandhingake karo unit sing wis dipasang saka pabrik. Kita bakal netepake kualitas produk sing disedhiyakake dening singa 3D pabrikan nasional sing mung 4 taun wis bisa entuk pijakan ing pasar sing galak, ing endi pirang-pirang produk sing padha lan teknologi anyar dilebokake saben dina.

Perbandingan produk sing padha

Perbandingan printer Legio 3D
* BQ nawakake kit ekspansi kanggo nambah amben sing digawe panas ing printer sampeyan. ** Prusa Asli nawakake kit extruder dobel.

Katon yen jumlah printer kit beda adhedhasar desain Prusa 3D Printer meh tanpa wates. Nanging yen mung fokus karo dhukungan teknis sing diprodhuksi dening perusahaan terkenal, kemungkinan bisa dikurangi kanthi drastis. Ing skenario iki, pabrikan pabrikan Leonés dadi apik banget, yaiku rasio kualitas / rega sing apik banget. Lan umume fitur teknis sing kita ngarepake saka printer ing segmen kasebut.

Produk Leon 3D ngemot extruder basa panas lan «allinmetal» nanging, minangka printer kit kanthi desain sing padha karo prusa lan adhedhasar firmware sing padha, kita bakal seneng duwe kit upgrade liyane kaya leveling utawa extruder kaping pindho. Kita yakin manawa menehi perbaikan kasebut ora bakal nyebabake pangembangan sing rumit banget yen komunitas produsen sing nggunakake peralatan kasebut bakal tuwuh, mula dheweke bakal ngetrenake kanthi ngetrapake perbaikan kasebut kanthi cara krasan.

Aspek teknis lan spesifikasi printer Legio saka pabrikan Spanyol Leon 3D

Legio adhedhasar desain sing padha karo Prusa sing umum dikenal. Yaiku a Printer Cartesian kanthi bingkai methacrylate, pirang-pirang bagean sing dicithak nganggo printer liyane, batang Utas lan akeh kacang lan mesin cuci kanggo nyekel kabeh.

Detil 1 Legio

El montage es ora iku kakehan rumit lan nderek dokumentasi sing apik ing pabrike ing saluran YouTube bisa dirampungake sajrone 3 utawa 4 jam. Desain printer nggawe soyo tambah kuwat banget lan kita ora kudu nyetel maneh ing sembarang wektu ora ana kacang printer. Printer duwe kualitas apik rampung lan bagean sing dicithak ing PLA digunakake ing majelis dheweke ora menehi karusakan utawa kesalahan nyetak.

Kepala ekstrusi obah ing sumbu Z lan X nalika plate build nindakake gerakan sumbu Y. motor langkah sing ngirim gerakan nganggo rantai karet kanggo sumbu X lan Y. Ing cilik saka poros z , kanggo menehi stabilitas cetakan, digunakake Motor 2 langkah sing nganggo rod Utas mindhah sirah munggah lan mudhun.

Tampilan lan keypad

Detil 2 Legio

Layar LCD lan tombol kontrol ana ing sisih ndhuwur printer cekel tenan menyang pigura metakrilat dhewe. Nalika rodha sing ngidini sampeyan nggunakake menu duwe tutul sing bener, padha ora kedadeyan tombol "HOME" lan "CANCEL" manawa nindakake fungsi kanthi sampurna, dheweke duwe karet, ora kuwat lan nuwuhake rasa ringkih. Ing kasus apa wae, sajrone 45 dina panggunaan printer sing kuat kanggo analisis iki, kita durung bisa ndeleng babar pisan.

Ukuran, bobot, area cetak lan basis panas

Kita ngadhepi printer cahya sing meh ora bobote 8 kilo, karo a area cetak 200 cm3 (ing model model standar). Unit sing dikirim dening pabrikan kanggo analisis duwe upgrade sing njembarake area cetak dadi 200x300x200 cm. Ing area pencetakan dimensi kasebut, sampeyan bisa nyithak apa wae sing bisa dipikirake tanpa kudu entek metu ruang kanggo nambah kabeh potongan. Ing permukaan cetakan yaiku gelas sing dicekel dening sistem mbenakake minimalis nanging manawa meh ora nyuda area percetakan.

Gabungan seri saka amben anget Detil kasebut penting banget amarga akeh bahan sing bisa digunakake karo printer. Nggunakake suhu sing cocog kanggo saben bahan ing amben sing digawe panas, kita durung nemoni masalah perang ing print. Ranjang sing digawe panas wis siyap dipasang tanpa las. Uga kualitas apik banget nyebar panas kanthi rata ing kabeh permukaan.

Tingkat level platform build

Detil 3 Legio

El tingkat saka pangkalan yaiku manual lan wis rampung kanthi nyetel 4 sekrup dununge ing saben pojokan pangkalan pencetakan lan kanthi nggunakake spring, wenehi ketegangan sing dibutuhake supaya bisa disetel. Sanajan solusi iki bener-bener bener, ana akeh sistem kalibrasi otomatis ing pasar (biasane nggunakake sensor laser utawa capacitive) lan iki bakal sukses banget pabrikan kanggo nambahake siji menyang operasi printer, uga minangka kit ekstensi

Kacepetan print lan résolusi

Printer bisa nyithak kanthi kacepetan sithik, udakara 50 mm / s nganti 250 mm / s nalika kita nyithak bahan sing ngidini, kayata PLA utawa ABS. Kecepatan apa wae sing digunakake, nyithak yaiku stabil banget lan ora ana getaran sing diamati, mesthi dening bala methacrylate ana apa ing antarane struktur horisontal lan vertikal.

Ing kesan kaping pisanan, kita nemokake sawetara pamisahan ing antarane lapisan lan kita bisa verifikasi manawa ing profil bahan sing disiapake kanggo Slic3r aliran kasebut kurang saka 100%, nutul nilai iki, kita entuk obyek sing luwih padhet.
Paling apik résolusi lapisan Z sing bisa dipikolehi nganggo printer iki yaiku 50 mikron, kualitas luwih saka cukup, nanging manawa kita bakal nggunakake sethithik saben dina saka printer amarga biasane milih resolusi sing, kanthi rinci ngrampungake detail, ngidini kita ngrampungake cetakan kanthi luwih cepet.

Extruder LEONOZZLE V2

Detil 4 Legio

El ekstrusior sing dipilih karo pabrikan kanggo printer iki yaiku a pangembangan "allinmetal" diarani LEONOZZLE V2. Jinis extruders nawakake asil sing apik banget, tanpa preduli saka bahan sing dipilih lan akhir-akhir iki dadi populer banget ing komunitas Maker. Ekstrusi "allinmetal" pabrikan minangka extruder kuat kanggo extruding kabeh jinis bahan, Kita wis menehi hasil karo conto macem-macem filamen kanthi paramèter cetak sing beda lan dheweke wis nangani kabeh bahan tanpa masalah. Produsen negesake manawa saged nyithak 96% bahan ing pasar, amarga kita ora bisa nemokake 4% sing bermasalah.

Extruder iki nggabungake sistem roda lan sekrup dobel kanggo pencet filamen, saengga bisa njamin yen daya tarik menyang extruder bakal cukup kanggo saben materi. Extruder bisa tekan suhu nganti 265º C ora ana masalah, sing wis dipriksa nanging ora bisa nemokake materi sing mbutuhake.

Konektivitas, firmware lan operasi mandiri

El pabrikan menehi saran supaya bisa kerja bareng karo Host Repetier sing banjur nggunakake laminator Slic3r. Kanggo nggampangake tugas iki Ing situs web kasebut, kita bisa ndownload profil printer lan kabeh bahan sing paling umum. Profil bahan kasebut indikatif lan ora kudu dilalekake manawa saben printer bisa uga duwe variasi cilik saka segi suhu lan aliran sing kudu dikonfigurasi kanggo entuk cetakan sing paling sampurna. Disaranake sampeyan nyithak tes utawa obyek sederhana kanthi setelan sing beda kanggo ngoptimalake profil kanggo printer sampeyan.

Sepisan Sawise file GCODE dimuat ing SD sing disedhiyakake karo printer, bisa digunakake kanthi cara otonom. Nanging uga nggabungake port USB supaya kita bisa nyambung menyang PC lan ngontrol jarak adoh. printer apa ora duwe panyambungan wifi, ethernet utawa Bluetooth, sanajan titik iki minangka perkara sing bisa kita ngatasi kanthi nggunakake raspberry sing wis diinstal Octoprint. Yen sampeyan pengin ngaturake artikel kanggo nerangake kanthi rinci babagan cara nggawe tambahan iki, critakake ing komentar!
El firmware printer ana ing basa Spanyol lan ngidini kita nindakake operasi sing paling umum. Nalika njelajah menu, kita bakal kliwat bisa mbatalake operasi tanpa ngrampungake. Firmware wis nyakup kemungkinan mateni utawa mateni lampu, nanging durung ditemokake ing dokumentasi printer manawa ana kemungkinan iki.

Tampilan Legio
Sajrone nyithak ing tampilan kita ngerti babagan aspek sing paling penting, kayata ing acara liyane kita butuh supaya sampeyan ngandhani wektu sisan kanggo ngrampungake nyithak ing proses. Uga kita bisa ngowahi kabeh aspek sing ana gandhengane karo suhu, kacepetan lan aliran materialKanthi detil iki, kita bakal bisa nyetel paramèter kasebut kanthi nyata yen diamati kanthi ora adil sing kudu diperbaiki.

Saka menu, kita bakal menehi perintah kanggo printer supaya bisa amben, nanging ora bisa nyetel offset extruder nggunakake piranti lunak.

Aspek teknis liyane saka printer 3D Legio de Leon 3D

Ana akeh aspek tambahan sing sanajan kita ora bisa nyebut ciri teknis kanthi intrinsik ana gandhengane karo fungsi printer sing tepat lan kita pengin evaluasi minangka sing penting. Kita bakal mriksa sawetara rincian babagan printer sing, luwih apik utawa luwih becik, wis narik kawigaten.

Detil 5 Legio

Ana sing Legio misuwur dibandhingake karo kit liyane sing dipasang yaiku meh ora ana kabel sing katon, kabeh didhelikake kanthi pinter, sanajan sirkuit saka printer yaiku didhelikake ing mburine piring metakrilat, detail iki menehi tampilan printer sing apik banget. Kanthi cara sing gampang banget, pabrikan wis bisa nggawe profesionalisasi kit kasebut supaya ing panemune wong katelu, dheweke bakal ragu manawa kita pancen wis ngrakit kasebut.

Siji aspek sing diarepake pabrikan bakal nambah ing review mbesuk yaiku kalebu konektor standar kabel listrik. Saiki iku langsung wewatesan karo pasokan listrik. Sistem saiki aman yen kita nyekel kabel kanthi bener, nanging kabel jinis PC (konektor IEC) sing bisa dipasang lan dicopot saka printer mesthi luwih disenengi. Uga penggabungan saklar mati mesthi menarik. Sejatine, nalika nganggur, konsumsi printer ora luwih gedhe tinimbang televisi sing siyap, nanging minangka asil dandan sing gampang ditindakake lan penting kanggo sawetara pangguna.

Nanging kita produsen! Luwih saka masalah, iki minangka proyek pertama kanggo printer kita. Kanthi keahlian cilik lan narik repositori Thingiverse sing gampang, gampang ditemokake modifikasi kanggo adaptasi karo printer iki. Apa sampeyan nampa tantangan kasebut?

Karir Legio pungkasan

ing karier rampung Biasane minangka elemen printer sing alus nalika nampa saben printah pengaruh kreta extruder, umume bisa pindah utawa ngeculake kabel, kanggo ngatasi masalah iki pabrike nggawe terintegrasi dadi struktur sawetara bagean. Nganti yen sekilas ora dingerteni.

Detil liyane sing disenengi yaiku salah sawijining sawetara printer sing wis katon sing pungkasane mutusake format microSD kanggo kertu sing ngenalake file Gcode sing bakal dicithak, rincian penasaran sing bakal ngidini kita nindakake tanpa adaptor format. Kajaba iku, printer uga duwe kertu 8 GB sing bisa disimpen kanggo nyithak.

Pungkasan ing bagean iki, komentar manawa dadi printer sing mbukak, yaiku a printer rame kaya kabeh sing ora duwe kothak njaba sing nyuda swara. Pancen ora ngganggu yen kudu ninggalake ruangan sing ana ing peralatan kasebut, nanging aja ngarep-arep bisa ninggalake cetakan yen ana wong sing pengin turu ing sacedhake.

Layanan purna jual lan dhukungan saka komunitas Maker

Pungkasan, pabrikan ngerti manawa cara paling apik kanggo nemokake manawa pencetakan wis gagal yaiku mbandhingake bagean cacat karo wong liya kanthi kesalahan sing padha lan nyathet kesalahan sing bisa ditindakake. La pandhuan ngatasi masalah  pabrikan minangka salah sawijining mode sing luwih apik sing wis ketemu nganti saiki supaya sing miwiti ing jagad kompleks 3D bisa nyithak obyek sing berkualitas tanpa ana kesalahan.

Pandhuan Kesalahan Leon 3D

Legio pabrikan Spanyol Leon 3D wis dipilih dadi printer resmi pusat pendhidhikan Xunta de Galicia lan pusat BIT Junta de Castilla y León. Kasunyatan iki diwenehake karo a basis pangguna gedhe sing diarep-arep bisa mbantu pangembangan lan perbaikan printer amarga dadi Open Source. Sanajan saiki kita durung nemokake akeh informasi utawa modifikasi kanggo desain ing sanjabane saluran resmi merek. Mungkin bakal dadi menarik kanggo pabrikan kanggo nggabungake forum resmi kanggo nggabungake komunitas, ngrampungake masalah sing bisa muncul nalika nggunakake produke lan dadi link antarane perusahaan lan pelanggan.

Pabrikan duwe layanan sawise-sales banget con teknisi kanthi ilmu sing hebat ngoperasikake peralatan lan cara mbantu ngatasi masalah sing bakal ana. Iki minangka detail sing penting banget kanggo pangguna lan pabrike pengin nggawe salah sawijining tombak utama kanggo nyorot produke ing ndhuwur kompetisi.

Filem lan filamen LEON 3D saka merek liyane.

Nyithak 1 Legio

Kanthi printer, pabrikan menehi kumparan Ingeo PLA Filament kanthi warna Kuning. Ing Filamen PLA dipasarake dening pabrikan yaiku filamen kualitas apik, gampang dicithak nganggo adhesi sing apik kanggo amben sing dibangun lan ing antarane lapisan.

Nyithak 2 Legio

El filamen kayu diwenehake dening pabrik cetakan apik nalika warna lan rampung nanging katon ora kalebu partikel kayu sing dhuwur. Beda karo filamen kayu saka pabrik liyane, sawijining karakteristik teknis luwih cedhak karo PLA tinimbang karo DM Iki nggampangake nyithak lan ningkatake resolusi potongan kanthi rontog yen ilang meh podho tutul lan mambu (meh ora ambune kaya kayu).

Percetakan PETG

El Filamen PETG sing pabrike duwe katalog duwe transparansi dhuwur, keluwesan sing apik banget lan resistensi pengaruh dhuwur. Nanging, kanggo sampeyan sing durung nate nggunakake materi iki, kita ngelingake manawa ora gampang menehi kesan sing apik. Sampeyan kudu muter akeh aliran lan suhu nganti sampeyan bisa nyetel paramèter optimal lan asilé bakal gumantung banget ing kompleksitas obyek sing dipilih.

Rega lan distribusi

Pabrikan duwe perjanjian karo rantai perusahaan Leroy Merlin kanggo nyuplai produk sampeyan. Iki nggawe kita gampang banget ndeleng kualitas bahan konstruksi kanggo produk sampeyan. Dheweke uga duwe toko online ing kana dheweke adol katalog kabeh lan bisa uga ditemokake ing Amazon.

El rega resmi saka printer yaiku 549 € Yen kita milih basis pencetakan persegi 200 × 200, yen kosok baline sampeyan milih basis 200 × 300 dawa, regane mundhak € 100. Sampeyan kudu dipikirake yen ing kalorone kasus, pangkalan cetak duwe amben sing digawe panas.

kesimpulan

Nyithak 3 Legio

Yen sampeyan wani nggabungake printer, nanging pengin produk sing akeh dites lan kanthi dhukungan sawise-sales ing bagean saka pabrikan, sampeyan bakal nemoni pilihan sing apik. Nalika dipasarake ing pusat Leroy Merlin, sampeyan bisa mbukak printer sing ana ing cedhak sampeyan lan ninggalake printer ing tangan sampeyan, sanajan ing babagan iki kita luwih seneng menehi hasil langsung karo pabrikan, sanajan tegese biaya pengiriman lan kudu ing omah kanggo dikirim.

Legio saka pabrikan Spanyol Leon 3D duwe Regane gedhe kanggo rega kasebut lan bakal ngidini sampeyan nggarap akeh bahan sing bisa ditemokake ing pasar kanthi nggunakake kualitas cetak sing luar biasa. Minangka peralatan sing dirancang kanthi apik, kita bakal bisa nyithak pirang-pirang jam sadurunge kudu nindakake perawatan.

Kita seneng banget nggunakake produk iki lan muga-muga pabrike bakal terus ningkatake KIT kanggo ngowahi produk sing luar biasa dadi produk sing apik banget.

Minangka ringkesan lan supaya sampeyan bisa ndeleng cara kerja printer iki, kita wenehi video cekak supaya sampeyan bisa mriksa kabeh sing dibahas ing artikel iki:

Pendapat editor

legiun
  • Rating editor
  • Rating bintang 3.5
549
  • 60%

  • legiun
  • Review saka:
  • Dikirim ing:
  • Modifikasi pungkasan:
  • Desain
    Penerbit: 80%
  • Awet
    Penerbit: 80%
  • Rampung
    Penerbit: 70%
  • Kualitas rega
    Penerbit: 70%

 

Pros

  • Sederhana kanggo dirakit
  • Ekstrusi kualitas dhuwur
  • Adhesi apik amarga kasur sing digawe panas
  • Pandhuan kesalahan online sing visual lan instruksif banget

Contra

  • Firmware cilik berkembang
  • Tombol longgar
  • Kabel kabel langsung ing sumber
  • Ora ana saklar daya
  • Luwih rame

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   CGP ngandika

    Wis suwe aku duwe Legio lan aku seneng banget. Iki gampang digunakake lan gampang dijaga. Profil pencetakan sing diwenehake dening sing adol ing situs web bisa nggampangake nggarap macem-macem bahan.

  2.   Manuel Sanchez Legaz ngandika

    Aku kasengsem karo printer Legio 3D, aku pengin ngerti luwih akeh babagan iki, rega, fasilitas pembayaran, file kanggo nyithak lan mbantu manajemen, uga rega alat ganti lan profil pencetakan sing beda.
    Aku salam sadurunge sss
    Manuel Sanchez Legaz