Cara nggawe lengen robot kanthi dhuwit sithik

Gambar asil pungkasan lengen robotMesthi sampeyan akeh sing wis ndeleng ing film fiksi ilmiah babagan ilmuwan utawa geek sing duwe tangan robot sing ngontrol kabeh perkara lan bisa njupuk obyek utawa nindakake fungsi kaya-kaya manungsa. Ana prekara sing bisa saya akeh amarga pakaryan gratis kanggo Hardware lan Proyek Arduino. Nanging apa sing diarani robot? Fungsi apa gadget iki? Kepiye carane nggawe lengen robot? Sabanjure kita bakal mangsuli kabeh pitakon kasebut.

Apa sing diarani robot?

Lengan robot yaiku lengen mekanik kanthi basis elektronik sing bisa diprogram kanthi lengkap. Kajaba iku, jinis lengen iki bisa dadi siji unsur nanging uga bisa dadi bagean saka robot utawa sistem robot liyane. Kualitas lengen robot dibandhingake karo jinis unsur mekanik liyane yaiku lengen robot bisa diprogram nalika piranti liyane ora. Fungsi iki ngidini kita duwe lengan robot kanggo macem-macem operasi lan nindakake macem-macem kegiatan, kegiatan sing bisa ditindakake amarga papan elektronik kayata papan Arduino.

Fungsi lengen robot

Bisa uga fungsi sing paling dhasar saka lengen robot yaiku fungsi lengen tambahan. Ing sawetara operasi, kita butuh tangan katelu sing ndhukung sawetara elemen supaya wong bisa nggawe utawa nggawe. Kanggo fungsi iki, ora perlu program khusus lan kita mung kudu mateni piranti kasebut dhewe.

Lengan robot bisa dibangun kanthi macem-macem bahan supaya bisa digunakake minangka sulih kanggo operasi mbebayani kaya manipulasi unsur kimia sing polusi. Lengan robot uga bisa mbantu nindakake tugas utawa tugas sing abot sing mbutuhake tekanan sing cukup, yen digawe saka bahan sing kuwat lan tahan.

Bahan sing dibutuhake kanggo konstruksi

Sabanjure, kita bakal mulang babagan cara nggawe lengan robot kanthi cepet, gampang lan ekonomis kanggo kabeh wong. Nanging, lengen robot iki ora bakal kuat utawa migunani kaya lengen sing kita deleng ing film nanging bakal sinau babagan operasional lan konstruksi. Dadi, bahan sing dibutuhake kanggo mbangun piranti iki yaiku:

  1. Sepiring  Arduino UNO REV3 utawa luwih dhuwur.
  2. Rong papan pangembangan.
  3. Loro servo poros podo karo
  4. Rong servo mikro
  5. Loro kontrol analog kanthi paralel
  6. Kabel kanthi jumper kanggo papan pangembangan.
  7. Kaset Scotch
  8. Kardus utawa papan umpluk kanggo ngadeg.
  9. Pemotong lan gunting.
  10. Sabar banget.

Majelis

Déwan lengan robot iki cukup gampang. Kaping pisanan kita kudu ngethok loro persegi dowo nganggo busa; saben persegi dowo iki bakal dadi bagean saka lengen robot. Kaya sing sampeyan deleng ing gambar, persegi panjang kasebut kudu ukuran sing dikepengini, sanajan disaranake ukurane siji yaiku 16,50 x 3,80 cm. lan persegi panjang nomer loro duwe ukuran ing ngisor iki 11,40 x 3,80 cm.
Sijine servomotor ing lengen robot.

Sawise duwe persegi dowo, ing sisih pungkasan saben persegi panjang utawa Strip kita bakal tape saben servomotor. Sawise nindakake iki, kita bakal ngethok "U" busa. Iki bakal dadi bagean nyekeli utawa pucuk lengen, sing manungsa biasane dadi tangan. Kita bakal nggabungake bagian iki menyang servomotor sing ana ing persegi dowo paling cilik.

Nggabungake bagean saka lengen robot

Saiki kita kudu nggawe bagean ngisor utawa basis. Kanggo iki, kita bakal nindakake prosedur sing padha: kita bakal ngethok kothak busa lan nyelehake loro motor servo sumbu kanthi podo karo gambar ing ngisor iki:

Basis lengen robot

Saiki kita kudu nyambungake kabeh motor menyang papan Arduino. Nanging pisanan, kita kudu nyambungake koneksi menyang papan pangembangan lan iki menyang papan Arduino. Kita bakal nyambungake kabel ireng menyang pin GND, kabel abang sing bakal disambungake menyang pin 5V lan kabel kuning dadi -11, -10, 4 lan -3. Kita uga bakal nyambungake stik utawa kontrol lengen robot menyang papan Arduino, ing gambar kaya gambar:

diagram sambungan lengan robot

Yen wis nyambung lan nglumpuk kabeh program, kita kudu ngirim program menyang papan Arduino, sing kudu nyambungake papan Arduino menyang komputer utawa laptop. Yen wis ngirim program menyang dewan Arduino, kita kudu priksa manawa sambungake kabel menyang papan Arduino sanajan kita bisa terus nglanjutake papan pangembangan lan ngilangi kabeh, sing terakhir yen mung pengin sinau.

Piranti lunak sing dibutuhake kanggo operasi

Sanajan kayane wis rampung mbangun lengan robot, sing sejatine isih ana ngarep lan sing paling penting. Nggawe utawa ngembangake program sing menehi urip tangan robot amarga ora ana, para servomotor ora bakal mandheg dadi mekanisme jam sederhana sing muter tanpa makna.

Iki ditanggulangi kanthi nyambungake papan Arduino menyang komputer lan mbukak program IDE Arduino, kita nyambungake komputer menyang papan lan nulis kode ing ngisor iki ing file kosong:

#include <Servo.h>

const int servo1 = 3;       // first servo

const int servo2 = 10;      // second servo

const int servo3 = 5;       // third servo

const int servo4 = 11;      // fourth servo

const int servo5 = 9;       // fifth servo

const int joyH = 2;        // L/R Parallax Thumbstick

const int joyV = 3;        // U/D Parallax Thumbstick

const int joyX = 4;        // L/R Parallax Thumbstick

const int joyP = 5;        // U/D Parallax Thumbstick

const int potpin = 0;      // O/C potentiometer

int servoVal;           // variable to read the value from the analog pin

Servo myservo1;  // create servo object to control a servo

Servo myservo2;  // create servo object to control a servo

Servo myservo3;  // create servo object to control a servo

Servo myservo4;  // create servo object to control a servo

Servo myservo5;  // create servo object to control a servo

void setup() {

// Servo

myservo1.attach(servo1);  // attaches the servo

myservo2.attach(servo2);  // attaches the servo

myservo3.attach(servo3);  // attaches the servo

myservo4.attach(servo4);  // attaches the servo

myservo5.attach(servo5);  // attaches the servo

// Inizialize Serial

Serial.begin(9600);

}

void loop(){

servoVal = analogRead(potpin);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 0, 179);

myservo5.write(servoVal);

delay(15);

// Display Joystick values using the serial monitor

outputJoystick();

// Read the horizontal joystick value  (value between 0 and 1023)

servoVal = analogRead(joyH);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 0, 180);     // scale it to use it with the servo (result  between 0 and 180)

myservo2.write(servoVal);                         // sets the servo position according to the scaled value

// Read the horizontal joystick value  (value between 0 and 1023)

servoVal = analogRead(joyV);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 70, 180);     // scale it to use it with the servo (result between 70 and 180)

myservo1.write(servoVal);                           // sets the servo position according to the scaled value

delay(15);                                       // waits for the servo to get there

// Read the horizontal joystick value  (value between 0 and 1023)

servoVal = analogRead(joyP);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 70, 180);     // scale it to use it with the servo (result between 70 and 180)

myservo4.write(servoVal);                           // sets the servo position according to the scaled value

delay(15);                                       // waits for the servo to get there

// Read the horizontal joystick value  (value between 0 and 1023)

servoVal = analogRead(joyX);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 70, 180);     // scale it to use it with the servo (result between 70 and 180)

myservo3.write(servoVal);                           // sets the servo position according to the scaled value

delay(15);                                       // waits for the servo to get there

/**

* Display joystick values

*/

void outputJoystick(){

Serial.print(analogRead(joyH));

Serial.print ("---");

Serial.print(analogRead(joyV));

Serial.println ("----------------");

Serial.print(analogRead(joyP));

Serial.println ("----------------");

Serial.print(analogRead(joyX));

Serial.println ("----------------");

}

Kita nyimpen lan sawise iku kita kirimake menyang piring Arduino UNO. Sadurunge rampung karo kode, kita bakal nindakake tes sing cocog kanggo verifikasi manawa joysticks bisa digunakake lan kode kasebut ora ana kesalahan.

Aku wis nginstal, saiki apa?

Mesthi sampeyan akeh sing ora ngarep-arep jinis lengan robot iki, nanging iku paling apik amarga dhasar-dhasar apa, biaya lan cara mulang cara nggawe robot. Saka kene kabeh kalebu imajinasi kita. Yaiku, kita bisa ngganti bahan, motor servo lan malah ngrampungake kode pamrograman. Ora bakal dingerteni uga kita bisa ngganti model papan Arduino dadi model sing luwih kuat lan lengkap sing ngidini kita nyambungake remot kontrol utawa bisa nganggo smartphone. Cekakipun, macem-macem macem-macem kemungkinan sing ditawakake Hardware Gratis lan senjata robot.

Informasi luwih lengkap - Pandhuan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jorge Garcia ngandika

    Mesthi nyithak 3D minangka lawang kanggo perkara sing apik. Aku wis kerja bareng Lion 2 kanthi desain dhewe lan asile apik banget. Amarga aku disaranake maca babagan ing http://www.leon-3d.es Aku wis narik kawigaten lan nalika nyoba lan nyritakake leveling awake dhewe lan rincian ing asil pungkasan, aku ngerti investasi sing apik.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol