Lithofany: apa lan carane nggawe nganggo 3D printing

lithofany

Konco jeneng aneh iki, ana cara sing apik kanggo makili seni. Ing lithofany saya akeh pandhereke ing jagad pabrikan lan 3D printing. Kanthi iki sampeyan bisa nyithak kabeh jinis adegan, foto pribadi, gambar, wujud, utawa apa wae sing ana ing pikiran.

Yen sampeyan kasengsem sinau luwih lengkap babagan cara nggawe seni iki kanthi litofani, ing artikel iki sampeyan bakal ngerti apa sejatine, bedane karo teknik liyane kayata litografi, lan kepiye carane miwiti nggawe desain dhewe karo 3D printing.

Apa sing diarani lithophany?

Lampu 3D

La lithofany iku kalebu jinis proyeksi gambar lan bentuk sing nggunakake cahya. Biyen lampu geni, sinar srengenge utawa lilin digunakake. Saiki lampu bohlam digunakake. Apa wae, sumber cahya bakal ngliwati lembaran kanthi seri silkscreens semitransparent kanggo mbentuk gambar kasebut.

Ing idea kanggo duwe kekandelan beda ing foil saéngga cahya kasebut beda-beda gumantung ing opacity, ngasilake sawetara wilayah sing luwih peteng lan liyane sing asli. Asile pancen apik banget, luwih-luwih digunakake kanggo papat kanggo dekorasi kamar, utawa kanggo lampu kamar turu kamar bocah, lsp.

Wiwitane, ukiran iki dimodelake nganggo lilin. Banjur bahan liyane wiwit digunakake, kayata porselen. Saiki, akeh bahan liyane uga bisa digunakake, kayata polimer poliamida utawa plastik saka printer 3D.

En el Abad XIX Teknik iki bakal dadi populer ing negara-negara kayata Jerman lan Prancis, banjur nyebar ing saindenging Eropa. Akeh sing nuduhake Baron Bourgoing minangka penciptane, lan yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan sejarahe, sampeyan kudu ngerti manawa ana museum lengkap sing didedikake kanggo seni iki ing Toledo, Ohio (AS), Museum Lopophiies Blair.

Lithofany vs Lithography: bedane

Sawetara galau litofani karo litografi, Nanging dheweke ora padha. Lithography minangka salah sawijining jinis pencetakan lawas (sing isih digunakake saiki) kanggo bisa nyithak bentuk utawa gambar ing watu utawa jinis bahan liyane kanthi cara sing rata. Nyatane, jenenge asale saka kono, amarga lithos (watu) lan graphe (nggambar).

Kanthi teknik iki sampeyan bisa nggawe duplikat karya seni, lan uga duwe lapangan aplikasi sing apik ing jagad pencetakan, ing endi litografi isih digunakake kanggo nyithak.

Nanging, ing litofani nggunakake litografi utawa 3D printing supaya bisa ngasilake area sing paling kenthel lan legap, lan sing paling tipis lan paling tembus. Nanging teknik iki butuh cahya kanggo entuk asil.

 

Cara nggawe lithophany nganggo printer 3D

lithofany, lampu bulan

Supaya bisa nggawe karya lithofany dhewe, sampeyan ora prelu duwe katrampilan seni utawa gambar, sampeyan mung butuh siji Printer 3D, filamen, PC, kanthi piranti lunak sing cocog, lan gambar sampeyan pengin makili. Ora luwih saka iku ...

Babagan piranti lunak kanggo ngasilake lithophany, sampeyan bisa nggunakake sawetara, kanggo ngowahi gambar dadi desain sing cocog kanggo lithofani lan delaminator kanggo nyithak 3D. Contone, sampeyan bisa nggunakake aplikasi web sing bisa digunakake ing sistem operasi apa wae kanthi browser web sing kompatibel.

Aplikasi iki diarani 3 dp lan sampeyan bisa ngakses link iki. Yen wis ngakses aplikasi web iki, sampeyan kudu tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Klik ing images banjur pilih gambar sing pengin dikonversi dadi litofani.
  2. Sawise gambar dimuat, saiki ing model pilih model sing paling disenengi lan pencet Refresh kanggo refresh.
  3. Saiki pindhah menyang tab Setelan. Sampeyan bakal bisa ndeleng sawetara opsi:
    • Setelan Model: kanggo ngatur model miturut kekarepan sampeyan.
      • Ukuran Maksimum (MM): bakal ukuran lithofany.
      • Kandel (MM): nganggo paramèter iki, sampeyan muter kanthi kekandelan lembaran. Aja nganti lancip utawa luwih rapuh.
      • Wates (MM): pilihan kanggo nggawe wates ing sheet utawa frame. Yen sampeyan ora pengin, atur menyang 0.
      • Lapisan Paling Apik (MM): sampeyan muter kanthi kekandelan piksel foto supaya luwih kurang cahya liwat ing wilayah sing paling tipis.
      • Vektor per piksel: Sing luwih dhuwur, resolusi luwih apik, nanging ana bebaya yen dhuwur banget, potongan kasebut ora bakal bisa ditindakake. Sampeyan bisa ninggalake kira-kira 5.
      • Dhasar / Dhuwur: Nggawe basis ing sheet kanggo dhukungan, sanajan sampeyan nggawe wujud liyane, kayata sheet bunder, sampeyan ora butuh basis iki kanggo ngadeg.
      • Kurva: bakal nggawe lengkungan luwih akeh ing sheet. Sampeyan malah bisa nyelehake 360º supaya bentuke silinder. Pilihan sing cocog kanggo lampu.
    • Setelan Gambar: kanggo ngatur gambar supaya luwih cocog karo model.
      • Gambar Positif / Gambar Negatif: Digunakake kanggo nggawe foto katon metu utawa mlebu, kaya sing dikarepake. Yaiku, arah relief.
      • Gambar Mirror Pateni / Gambar Mirror On: digunakake kanggo nggawe efek pangilon.
      • Copot Gambar Off / Copot Gambar On: sampeyan bisa muter gambar.
      • Refresh Manual / Refresh ing Klik Gambar: Yen sampeyan mriksa, nalika mbukak tab model, bakal nganyari kanthi otomatis.
      • Baleni X Count: nggawe salinan horisontal.
      •  Baleni lan Cacah: nggawe salinan vertikal.
      • Mirror Baleni maneh / Mirror Baleni maneh: aplikasi efek pangilon.
      • Flip Baleni Mati / Flip Baleni: aplikasi efek loncat karo muter awak.
    • Download setelan: ngendi kanggo ngatur file download.
      • Binary STL / ASCII STL: kepiye file STL disimpen. Sampeyan kudu milih binar sing luwih apik.
      • Manual / On Refresh: ndownload kanthi manual utawa saben nggawe refresh. Secara pribadi, luwih disenengi ing mode manual, dadi sampeyan ndownload yen wis rampung.
  4. Ngowahi desain sampeyan nganti padha kaya sing dikarepake, gumantung karo kasus sampeyan.
  5. Yen wis siyap, pencet tombol download supaya STL diundhuh.

Yen wis rampung, saiki wayahe ngimpor STL kanggo dicithak nganggo printer 3D sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake piranti lunak sing cocog nganggo format iki kanggo nyithak 3D. Langkah-langkah liyane yaiku nyithak model, lan ngenteni nganti rampung.

Pungkasane, sampeyan bisa nggunakake bolam konvensional, cahya lilin, lampu LED, nggunakake macem-macem warna cahya, lsp. Iki wis dadi masalah rasa ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol