LR41: sinau luwih lengkap babagan baterai iki

LR41

Ana jumlah ageng saka baterei karo voltase beda, kapasitas, lan uga karo macem-macem formulir. Saben siji oriented kanggo jinis tartamtu saka piranti. Kita wis nganalisa salah sijine ing jaman kepungkur, kaya saiki ing CR2032. Saiki, ing artikel iki, kita bakal nganalisa "sadulur" iki, kaya biasane ing LR41, sing uga kalebu batere tombol sing diarani.

Ciri khas kasebut cocog kanggo jinis tartamtu aplikasi endi ukuran lan durasi penting, lan panjaluk energi ora setinggi ing piranti liyane sing luwih gedhe ...

Apa batere LR41?

batre lr41

La batere utawa batere LR41 iku kalebu jinis batere ing kulawarga tombol. Iki uga dianggep minangka basa lan ora bisa diisi ulang. Voltase 1.5 volt, kanthi ukuran sing cukup cilik kanggo piranti elektronik sing mbutuhake panjaluk energi sing murah, kayata jam tangan, pointer laser, kalkulator, lan piranti elektronik liyane.

Babagan komposisi sel, batere jinis iki digunakake bahan kimia sing beda amarga kesenengane. Kanthi casing logam eksternal sing tiang positif minangka bagean rata sing biasane ana prasasti, kanthi pasuryan ngelawan yaiku tiang negatif. Dene suwene, bisa disimpen nganti 3 taun.

Nganggo tuku batere LR41

Sampeyan bisa nemokake jinis baterai iki ing sawetara toko khusus, sanajan ora gampang ditemokake kaya jinis A, sing luwih populer. Nanging, ing platform kaya Amazon sampeyan bisa tuku saben unit utawa ing bungkus:

Luwih lengkap babagan batere

jinis batre

Sampeyan kudu bedakake batere lan batere, sanajan umume, istilah kasebut digunakake kanthi ora preduli (alasane yaiku istilah batere ing basa Inggris, sing ambigu lan cocog kanggo kalorone), yen sampeyan pengin luwih ketat, sampeyan bisa nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Baterei: batere bisa pulih maneh yen ana arus listrik, yaiku, ora ana batere sing ora bisa diisi ulang. Kajaba iku, dheweke ngalami ngilangi awak dhewe ing pirang-pirang dina utawa pirang-pirang wulan nalika ora digunakake.
  • Pila: ngalami proses sing ora bisa dibalekake maneh, lan yen diundhuh ora bisa dimuat maneh. Nanging, bisa disimpen nganti pirang-pirang taun tanpa mandhiri.

Jinis batere

Tumpukan bisa dipérang dadi rong kulawarga gedhe, lan ing njeroné uga bisa terus katalog miturut jinis lan karakteristik:

Ora bisa diisi ulang

ing batre ora bisa diisi ulang dheweke ora bakal nyoba dimuat, amarga bisa rusak, mula ora digawe kanggo ngrampungake. Dheweke dirancang kanggo panggunaan siji wae. Ing klompok iki yaiku:

  • Silinder: iku sing paling populer, lan sing bisa ditemokake ing jam tembok, remot kontrol, lsp. Antarane kalebu:
    • Alkalin: umume saiki. Dheweke kalebu seng minangka anoda lan mangan dioksida minangka katoda. Batré jinis iki awet banget, lan kudu dijaga udakara 25ºC utawa kurang kanggo konservasi sing pas. Miturut dimensi, ana AA (LR6), AAA (LR03), AAAA (LR61), C (LR14), D (LR20), N (LR1) lan A23 (8LR932), kabeh ana 1.5 volt lan beda ukuran , kajaba sing pungkasan yaiku 12V.
    • Salinas: Baterai iki duwe karbon seng, lan saya suwe ora bisa digunakake amarga kapasitas lan durasi sing luwih murah dibandhingake karo alkalin. Sampeyan uga bakal nemokake jinis sing padha, kayata AA, AAA, AAAA, lsp. Nanging kode IEC lan ANSI beda-beda.
    • Lithium: Iki kalebu lithium ing komposisine, lan bisa uga ana sawetara jinis sing mandhiri banget, mung 1% saben taun. Kajaba iku, dheweke duwe jangkoan operasi sing amba banget, saka -30ºC nganti 70ºC. Ing njero sampeyan bisa nemokake wesi lan lithium disulfide, kayata 1.5v AA utawa AAA, 3.6v lithium-thionyl colouro, 3v lithium manganese dioxide ...
  • Rectangular: Kaya sing diandharake dening jenenge, batre berbentuk persegi dowo, beda karo silinder. Biyen dheweke luwih misuwur, sanajan saiki ora digunakake amarga ukurane. Iki, voltase ing ndhuwur 4.5v bisa ditemokake.
    • Alkalin: sing dikenal minangka LR bisa diwiwiti saka 4.5v kanggo paket batere utawa 3LR12, nganti 9v kanggo PP3 (6LR61), liwat 6v kanggo batere senter (4LR25).
    • Salinas: Kaya dene silinder, uga bakal ora digunakake lan arang digunakake, mung kanggo aplikasi sing spesifik yen bisa duwe kaluwihan tinimbang alkali. Sampeyan nemokake wong kaya PP6 lan PP9 ...
    • Lithium: Uga ana batere lithium persegi, biasane nganggo lithium thionyl chloride utawa lithium manganese dioxide. Kalorone 9v.
  • Tombol: ing bagean iki LR41 saka artikel iki bakal dilebokake. Iki minangka batre, kaya sing diandharake, bentuke kaya tombol. Iki digunakake kanggo piranti kanthi panjaluk listrik sithik lan ukurane sithik, kayata jam tangan, alat bantu dengar, lsp.
    • Alkalin: yaiku baterai 1.5v, kanthi kode kaya LR54, LR44, LR43, LR41 lan LR9.
    • Lithium: ana uga sawetara kanthi voltase 3v. Kanthi umur sing migunani dawa lan bisa digunakake ing kisaran suhu sing jembar. Baterai kasebut ditandhani minangka CR kanggo lithium manganese dioxide lan BR kanggo monofluoride lithium-polikarbonat (uga ana lithium thionyl chloride, sanajan luwih langka, kanthi 3.6v lan umur umure bisa ngluwihi 10 taun, kanggo aplikasi kritis lan kode TL). Contone, CR1025, CR1216, CR2032, BR2032, CR3032, lsp. Kabeh mau beda ukurane.
    • Oksida perak: bisa tekan 1.55v lan duwe kinerja suhu sithik banget. Iki dibedakake karo kode SR, kayata SR41, SR55, SR69, lsp.
    • Sel seng-udara: umum banget kanggo alat bantu dengar amarga ukuran lan gampang dipasang. Kanthi voltase 1.4 volt. Kode kasebut yaiku PR, kaya PR70, PR41 ...
    • Baterai Kamera: Dheweke padha karo sing sadurunge, lan uga ana lithium, nanging biasane ana kemasan khusus kanggo piranti kasebut. Ukurane luwih gedhe, lan bisa nyuplai voltase saka 3 nganti 6 volt. Kanthi kode CR ing kasus iki. Kayata CR123A, CR2, 2CR5, CR-V3, lsp.

Diisi ulang

Kaya jenenge, lagi batre, sanajan akeh sing ujar batere sing bisa diisi ulang (nyatane, bisa duwe format sing padha lan katon kaya baterai sing ora bisa diisi ulang). Jinis batre iki ora ditujokake kanggo nggunakake siji, nanging bisa digunakake bola-bali, kanthi akeh siklus ngeculake. Sing paling umum yaiku:

Aja nggunakake pangisi daya NiCd utawa NiMH kanggo batere lithium, utawa kosok balene. Sing bener kudu digunakake ing saben kasus.
  • NiCd: Baterai nikel-kadmium iki misuwur banget, lan nggunakake kurang lan kurang amarga efek memori. Kanthi tembung liyane, kapasitase suda nggunakake. Dheweke bisa bertahan udakara 2000 siklus ngisi lan ngeculake, yaiku tokoh sing apik banget.
  • NiMH: dheweke cukup populer, lan ora duwe efek memori kaya sing sadurunge. Kajaba iku, dheweke ndhukung kerapatan energi sing luwih dhuwur, sing uga positif. Dheweke duwe tingkat debit mandhuwur lan kecepatan ngisi daya murah dibandhingake karo NiCd. Dheweke uga luwih sensitif marang perubahan suhu. Suwene antara 500 lan 1200 siklus ngeculake.
  • Li-Ion: dheweke sing paling akeh digunakake saiki kanggo properti sing apik. Dheweke ndhukung kerapatan energi saben sel luwih dhuwur tinimbang NiCd lan NiMH, saengga bisa dibangun kompak lan entheng. Efek memori bisa diabaikan, kaya tarif mandhiri, nanging duweni poin sing lemah, amarga daya tahane durung tekan siklus NiCd. Ing kasus iki, ana ing antarane 400 lan 1200 siklus debit.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.