Wanhao Duplicator 3 Review Printer 7D

Wanhao Duplicator 3 Printer 7D

Kita nganalisa printer Duplikator Wanhao 3D 7, a equipo kesan SLA nggunakake resin fotosensitif kanggo nyintesis desain kanthi resolusi sing luar biasa.

Wanhao minangka pabrikan Asia sing kondhang ing komunitas Maker kanggo macem-macem produk sing ana ing katalog lan rasio kualitas / rega sing apik kanggo kabeh. Nganti saiki, perusahaan fokus ing nggawe produk adhedhasar pencetakan FDM, kanthi diluncurake iki, dheweke nggegarake pasar kanthi menehi printer kanthi rega sing luwih murah tinimbang pesaing liyane

Amarga nyithak nggunakake stereolithography minangka cara sing beda banget karo pencetakan FDM sing biasane dibahas ing blog, mula bakal nerangake babagan varian paling umum saka teknologi iki sing bisa ditemokake ing printer 3D sing saiki dipasarake.

Pencetakan DLP vs SLA vs MSLA

Jinis SLA

Nyithak DLP

Proyektor digital digunakake kanggo madhangi gambar sing cocog karo siji lapisan. Sawise disintesis, lapisan iki dipindhahake lan lapisan ing ngisor iki disintesis siji lan sijine. Amarga gambar saben lapisan ditampilake kanthi digital, kasusun saka macem-macem piksel, sing ngasilake lapisan sing digawe saka bata persegi panjang cilik sing diarani voxel sing dipasang ing sumbu Z.

Percetakan SLA

Laser UV digunakake kanggo nggambar saben lapisan obyek lan loro cermin sing didhukung motor, sing dikenal minangka galvanometers (siji ing sumbu X lan siji ing sumbu Y), digunakake kanthi cepet ngarahake laser ing wilayah cetak, nguatake resin nalika obah. Sawise lapisan rampung, gulung banjur proses dibaleni kanggo kabeh lapisan ing obyek kasebut. Desain kasebut kudu dipecah, dilapis-lapis, dadi pirang-pirang titik lan garis. Laser, nggunakake galvanometers, nglacak set koordinat iki ing resin.

MSLA

Matriks LED digunakake minangka sumber cahya bareng karo photomask LCD kanggo mbentuk gambar cahya matriks LED. Kaya DLP, LCD photomask ditampilake kanthi digital lan kasusun saka piksel persegi. Ukuran piksel beda-beda gumantung kepiye cara nggawe photomask LCD lan piksel individu dipateni ing layar LCD supaya cahya LED nembus mbentuk lapisan sing diasilake. Ukuran piksel saka photomask LCD disetel adhedhasar cara susunan LED.

SLA2

Perbandingan produk sing padha

Bisa dirasakake Pungkasan printer SLA sing larang regane cedhakIng kaca blanja Asia kaya Aliexpress, kita bisa nemokake macem-macem printer SLA kanthi rega sing cukup. Kanggo mbandhingake iki, kita wis milih model sing dianalisis, sawetara opsi saka pabrikan utama ing sektor kasebut lan kampanye kickstarter sing dikarepake supaya sukses amarga kita ngarep-arep bisa nggawe pabrikan liyane ing wulan ngarep.

Spesifikasi Printer lan Aspek Teknis

Wanhao Duplicator3 Printer 7D

Printer Wanhao Duplicator 3 DLP 7D minangka piranti kanthi dimensi sing bisa dilebokake ing endi wae ing omah utawa kantor. Kuku terus dimensi saka lagi wae 200x200x430 mm kita duwe tim sempit lan dhuwur tanpa Peso gedhe banget, 12 Kg.

Printer duwe Volume pencetakan 120x70x200mm lan a Resolusi lapisan 35 mikron. Kanthi karakteristik kasebut, tim kasebut fokus ing kekuwatan nyithak obyek presisi kanthi desain rumit lan rincian tanpa wates. Perhiasan, dokter gigi, penggemar wargame, desainer lan seniman 3D bakal nemokake kanca sing ora bisa dipisahake ing tim iki.

Kanthi a kacepetan 30mm / jam (paramèter sing bakal gumantung karo ciri ngobati resin sing digunakake) Piranti Wanhao katon misuwur minangka salah sawijining peralatan paling cepet nalika mbandhingake. Yen dipikirake, nyithak obyek 20 cm bisa nganti 10 jam.

Printer nggunakake dawane dawa 395-405 nm lan kompatibel karo sebagian besar resin sing kasedhiya ing pasar. Sampeyan mung kudu nyetel paramèter pangobatan supaya bisa ganti saka siji materi menyang materi liyane.

Printer duwe konstruksi sing padhet, kabeh digawe saka logam ireng buram.

Pasokan listrik minangka unsur eksternal.

Kita bisa mbedakake elemen sing nyipta kaya ing ngisor iki:

  • Panutup: minangka elemen sing bisa dicopot sing tanggung jawab kanggo nutupi printer kita, supaya nalika bisa digunakake, ora bisa ngrusak paningalan kita kanthi cahya UV. Uga nglindhungi tray resin saka sumber UV eksternal sing bisa ngrusak kesan kita. Iki minangka elemen sing digawe saka logam, padhet nanging abot. Ora duwe gagang supaya bisa dimanipulasi kanthi luwih gampang lan Bakal dadi transparan supaya tray resin bisa katon nalika kesan lagi digawe.
  • Awak ngisor: Nggabungke unsur liyane lan dadi komponen utama printer kita. Ing sisih ngarep, kita bakal nemokake logo pabrike lan tombol daya. Ing njero dipasang kabeh elektronik sing dibutuhake kanggo nggarap set kasebut. Kita wis mriksa ing desain ora efisien ing babagan aliran udara kanggo adhem elektronik. Detil iki bisa nyebabake masalah peralatan ing cetakan sing mbutuhake pirang-pirang jam.
  • Lengen poros Z: minangka elemen sing tanggung jawab mbangun shift platform kanggo mindhahake adoh saka permukaan obat nalika lapisan digawe. Dumadi saka a rod Utas presisi sing gerakane motor stepper ditularake. Kopling ing antarane rod lan motor banget kaku lan kadhang kesalahan nyithak bisa dideleng minangka asil.
  • Basis cetak: Platform sing bisa dicopot sing dicithak bakal ditrapake lan dipindhah ing sumbu Z
  • Stop sumbu Z: Sensor optik sing tanggung jawab kanggo nyetop kasur cetak nalika sampeyan ana ing layar LCD

Layar LCD lan cuvette

Wanhao Duplicator 7 dilengkapi a Layar LCD HD nawakake resolusi 2560 x 1440 piksel. Baki kanthi sisih ngisor transparan dilebokake ing ndhuwur, saengga cahya UV saka layar LCD bisa ngencengake resin. Sisih ngisor nampan (umume diarani FLEXBAT amarga lembaran fleksibel lan transparan) minangka elemen sing ngalami haus amarga reaksi kimia kanggo nambani resin, bisa diganti nalika rusak banget.

Ngapikake antarane versi

Printer Wanhao Duplicator 3 7D yaiku a tim sing terus berkembang. Produsen ngati-ati karo komentar para pelanggan lan wis nggawe sawetara pangowahan kanggo mbenerake kabeh masalah sing wis dilaporake. Khusus ing versi paling anyar sing kasedhiya kabeh kekurangan sing wis kasebut sadurunge wis didandani. Sikap kasebut menehi Wanhao nilai tambah sing tenan disenengi.

We menehi ringkesan cilik saka versi 1.4 mbenakake printer:

  • Pemasangan lan sambungan LED UV luwih apik kanggo ngindhari masalah listrik
  • Tombol daya dipindhah menyang sisih mburi printer.
  • Kacang kuningan ing batang Z kanggo gerakan sing luwih pas. Sistem penjepit wis apik kanggo ngamanake rod lan menehi konsentrasi sing luwih apik.
  • Kipas pendingin UV (60mm) lan ukuran heatsink ditambah dadi luwih adhem. Luwih akeh bukaan sing ditambahake ing sisih mburi printer kanggo aliran udara sing luwih apik. Kipas sekunder sisih 60mm ditambahake kanggo mesthekake yen motherboard adhem lan kasus kasebut divensi.
  • Reflektor cetakan anyar duwe bayangan sing luwih apik.
  • Pasokan listrik 70W internal anyar.
  • Platform build saiki digunakake kanthi toleransi + 0,03mm.

Bukak kothak lan wiwitan printer Wanhao Duplicator 3 7D

Ngelingi pirang-pirang kilometer sing wis ditempuh dening printer kanggo nggayuh tangan kita (ing peralatan wis dikirim saka China), wis tekan kahanan sing luwih bisa ditampa. Ora ana kerusakan kemasan sing nyata. Ing video ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng rinciane.

Nanging, nalika nyoba nguripake peralatan, kita temokake yen tombol daya ora bisa digunakake, sawise ndeleng forum sing paling akeh digunakake, kita nemokake umume kabel bisa longgar nalika dikirim (sanajan kasunyatan manawa pabrikan nggawe silikon) lan malah dianjurake supaya sadurunge kobong kaping pisanan peralatan elektronik lan kabeh sambungan bakal dipriksa. Masalah ditanggulangi, ana sawetara kabel sing longgar.

Printer ora mandiri lan mbutuhake PC utawa peralatan sing padha sing disambungake nganggo kabel USB lan HDMI. Ing dokumentasi link ditempelake kanggo ndownload piranti lunak saka dropbox tanpa biaya. Manual kalebu screenshot babagan cara ngatur piranti lunak pencetakan ing windows. Masalah nomer loro, njupuk manual sing durung entuk kesan sing bener. Sawise pirang-pirang email kanthi layanan teknis pabrikan, kita entuk paramèter sing bener kanggo nggawe kesan pertama..

Ngadhepi masalah sing diwaca nalika dadi panas saka versi pisanan saka printer lan tim kita minangka salah sawijining "kena pengaruh", kita mutusake ninggalake kompartemen sing dununge elektronik mbukak kanggo nambah ventilasi lan sambungake HDMI kanthi langsung menyang sirkuit, tinimbang nggunakake ekstensi cilik sing wis ana. Titik iki ngenteni solusi definitif.

Ing kasus kita pangkalan cetak wis tekan level sing sampurna lan kita ora kudu nggawe pangaturan sajrone tes. Sawise pangkalan ing posisi 0 sumbu Z, kudu nutul sheet fleksibat kanthi lengkap, yen ora, kita duwe 4 sekrup sing bisa diatur kanggo level kasebut.

Salah sawijining detail sing paling narik kawigaten nalika nyithak yaiku printer sepi banget, kita lagi wae keprungu swara mung siji-sijine motor sing kalebu gunung. Apa bedane dibandhingake karo printer FDM !!

Sanalika ndeleng obyek sing dicithak pisanan, kita bakal lali kabeh sing nggawe kita sangsara, kualitas cetak luar biasa lan luwih unggul tinimbang sing bisa digayuh karo printer FDM. Sawise selusin printer, kita verifikasi panen resin sing dhuwur banget lan bahan sing sithik digunakake ing saben cetakan.

Fitur khusus percetakan SLA

Sing kesengsem ing resin duwe kekhususan yaiku rampung saka ndhuwur nganti ngisor Mula, saben titik obyek sing dicithak kudu dipasang ing sawetara landasan menyang pangkalan cetak supaya ora tiba ing sisih ngisor nampan kanthi gaya gravitasi. Detil iki diterjemahake menyang media cetak dilebokake ing desain sing bakal dicithak kanthi cara tartamtu.

Nggunakake cairan ing proses manufaktur mesthi nambah kasusahan. Kajaba iku, cairan sing dimaksud yaiku bahan kesan lan ana ing cuvette kanthi kapasitas winates. Iki tegese saben sawetara kesan lan gumantung saka ukuran potongan sing dicithak, kita kudu ngisi resin luwih akeh. Supaya cetakan kita rampung kanthi bener kudu ana volume resin luwih akeh ing tray tinimbang volume sing bakal dicithak.

Amarga layar LCD mbutuhake wektu lan upaya sing padha kanggo nyuda sebagian uga kanthi lengkap, kita bisa nyithak obyek kaya sing bisa digunakake ing area pencetakan tanpa mengaruhi wektu sing dibutuhake utawa kualitas sing dipikolehi.

Perawatan Pasca Impresi

Obyek dicithak ing resin durung siyap digunakake. Anyar dicithak duwe fleksibilitas lan brittleness sing ora dikarepake lan kabeh ditutupi kanthi resin ing kahanan cair. Kita kudu nglakoni perawatan supaya bisa ditinggalake ing negara sing dikarepake. Potongan kasebut kudu direndhem sajrone alkohol 10 menit lan wadhah sing dicelupake kudu dicethakake srengenge utawa sumber UV liyane. Kanthi perawatan iki, kita bakal entuk bagean kanthi sifat mekanik sing luwih apik lan resik kabeh. Sawetara pabrikan kayata FormLabs wis wiwit nggawe produk komersial tartamtu kanggo nindakake perawatan sawise cetak kasebut. Ing omah, kita bisa nggunakake kontainer sing kebak alkohol (saka toko obat) lan yen rinci banget, kita bisa nggunakake senter UV sing bisa dituku kanthi rega murah ing toko online.

Sawise Layanan Sales lan Dhukungan saka Komunitas Maker

El Layanan purna jual pabrikan ngati-ati banget lan wis ngrampungake kabeh keraguan kita sabar kanthi ngirim dokumentasi liwat surat. Nanging, ora bakal dingerteni jarak sing didol yaiku cacat sing nggawe dhukungan teknis dadi angel. Baliake peralatan menyang pabrikan kanggo ndandani sing gampang dadi tugas sing mokal amarga biaya pengiriman sing larang. Uga ora ana alat ganti kanggo didol ing situs web pabrikan, nanging kerumitan elemen sing digunakake kurang ngidini kita entuk unsur sing dibutuhake kanthi gampang.

Kanggo kabeh iki entuk mesin ing kondhisi kasebut mbutuhake kecenderungan DIY sing dhuwur saengga awake dhewe ngatasi ngrampungake masalah sing ana. Saka nggoleki nyoto supaya bisa nyambung kabeh kabel kanthi bener menyang ngrancang bagean sing dibutuhake kanggo aliran udara sing bener kanggo pendinginan elektronik. Untunge kita minangka Pembuat lan iki kanggo kita luwih dadi tantangan tinimbang masalah.

Bukti manawa iki minangka pendapat umum masarakat Maker sing bisa ditemokake ing anane a Klompok pangguna Facebook meh 2000 anggota ing kono dheweke bisa ngatasi masalah lan ngusulake perbaikan. Malah pabrikan kasebut duwe klompok lan bagean saka perbaikan sing wis diusulake wis dilebokake ing versi printer sing paling anyar. Kanthi inisiatif masarakat uga wiki karo dokumentasi ekstensif wis digawe ing endi kita bisa nyengkuyung supaya luwih ngerti babagan operasional peralatan, ndandani lan ngrampungake keraguan.

Konektivitas, operasi otonom lan sistem operasi sing didhukung

Panularan gambar saben lapisan ditindakake saka peralatan eksternal kanthi HDMI. Kontrol printer (motor lan lampu) ditindakake kanthi cara a Port USBPrinter ora bisa dioperasikake ing mode dewekan lan kudu disambungake sawayah-wayah karo komputer sing ngirim instruksi pencetakan marang dheweke.

Lokakarya Penciptaan

Produsen ngusulake nggunakake piranti lunak Workshop Creation kanggo windows Kanggo nyuda lan ngontrol proses nyithak, iki piranti lunak sing wis digunakake kanthi asil sing apik banget. Nanging komunitas Maker sepisan maneh iku ndhisiki pabrikan lan kita ngusulake nggunakake raspberry lan gambar nanodlp kanggo nyedhiyakake printer kanthi kemampuan otonom. Sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan situs web pabrikan https://www.nanodlp.com

Rega lan distribusi

Tim iki Ora disebarake ing Spanyol, kita bisa tuku ing AliExpress kanthi biaya € 360 + biaya pengiriman. Rega sing ora apik yen dibandhingake karo kualitas bagean sing dicithak lan biaya peralatan sing padha.

Resin iku bahan bakar sing larang regane luwih larang tinimbang filamen FDM sing regane rata-rata 1 liter damar udakara 100 €. Nanging, kanthi nggunakake jinis cetakan sing diarahake jinis peralatan (obyek cilik kanthi detail lan kompleksitas tingkat dhuwur), tuku siji njamin akeh kesan.

kesimpulan

Percetakan resin

La Printer Wanhao Duplicator 3 7D minangka tim sing luar biasa sing wis mbukak mata kita menyang donya anyar ing 3D. Kita bakal bisa obyek print ing omah utawa kantor kanthi a kualitas ngédap lan swara kurang.

Kita ora duwe pengalaman ing peralatan sing nggunakake teknologi pencetakan iki nanging diwenehake prabédan rega gedhe saka tim iki karo para pesainge ora bisa dibantah manawa umume konsumen bakal dadi pilihan sing jelas. Nggunakake peralatan iki bakal menehi sampeyan rasa seneng, sajrone sampeyan dadi produsen otentik sing bisa ngatasi masalah sing bisa ditindakake.

Apa sampeyan seneng karo tim iki utawa wong liya saka Wanhao? Apa sampeyan pengin supaya nggawe tutorial kanthi langkah-langkah sing bener kanggo digunakake? Apa sampeyan pengin ndeleng analisis macem-macem resin sing bisa digunakake karo printer iki? Ninggalake komentar ing artikel kasebut lan kita bakal sinau macem-macem kemungkinan kanggo ngrampungake ilmu babagan peralatan iki lan pabrikan iki.

Pendapat editor

WANHAO DUPLIKATOR 7
  • Rating editor
  • Rating bintang 4
  • 80%

  • WANHAO DUPLIKATOR 7
  • Review saka:
  • Dikirim ing:
  • Modifikasi pungkasan:
  • Desain
    Penerbit: 90%
  • Awet
    Penerbit: 80%
  • Rampung
    Penerbit: 80%
  • Kualitas rega
    Penerbit: 95%

Pros lan cons

Pros

  • Sepi banget
  • Regane gedhe kanggo rega kasebut
  • Cetakan sing rinci banget lan kompleks
  • Dhukungan luar biasa saka komunitas produsen
  • Desain cilik sing cocog karo endi wae

Contra

  • Ora duwe layanan teknis utawa distribusi ing Spanyol
  • Dokumentasi dhisikan rada bingung
  • Pabrike ora adol alat ganti
  • Iki dudu Sumber Terbuka

 

Muter

3 PrinterWiki

Wanhao

Theorthocosmos


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

11 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Shiryu ngandika

    Aku wis suwi ndeleng printer, pira regane sampeyan liwat bea cukai? amarga iku sing nggawe aku bali ...

    1.    Tony saka Woh-wohan ngandika

      Dadi, gumantung kepiye platform sing sampeyan tuku. Yen sampeyan ora ngumumake lan nggawe pangiriman sing diwenehi label minangka hadiah utawa ngumumake jumlah sithik, sampeyan bisa nampa kanthi gratis. Yen paket kasebut dinyatakake utawa nyegat bea cukai sampeyan bakal dikenani biaya tambahan lan tundha.
      Agensi pajak rincian ing situs web informasi babagan pitungan:
      Beya bea

  2.   Jose ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo analisis.

    Aku duwe pitakon:

    Apa silikon mambu akeh? Apa ambune luwih akeh nalika lagi nyithak?
    Sampeyan ngomong babagan kerapatan lapisan nanging resolusi apa x / y?

    Apa silikon keluwihan disimpen lan sampeyan bisa nggunakake maneh?

    Kanthi duwe tutup ireng, apa sampeyan menehi katrangan utawa kepiye sampeyan ngerti silikon sing digunakake?

    Apa proses sing kudu sampeyan lakoni sawise nyithak bagean? (Aku wis maca yen wis diresiki nganggo alkohol lan mula)

    Salam lan matur nuwun!

    1.    Tony saka Woh-wohan ngandika

      Resin mambu rada, luwih-luwih nalika mbukak botol sadurunge. Nalika nyithak bisa ditampilake luwih sithik. Nanging ora nyenengake.
      Resolusi xy gegandhengan karo titik paling cilik sing sampeyan bisa gambar ing lapisan (voxel) lan ana gandhengane karo resolusi layar. Resolusi sing luwih dhuwur ing layar LCD, titik kasebut luwih cilik.
      Resin sing berlebihan bisa ditinggalake ing printer dhewe utawa nyopot tray lan tuang maneh menyang botol asli utawa botol liyane (sing opaque).
      Tingkat resin yaiku kanthi mripat. Resin sithik banget sing digunakake ing saben cetakan. ngisi nampan njamin sawetara kesan tanpa masalah.
      Alkohol digunakake kanggo ngresiki resin sing berlebihan sing isih cair nempel ing potongan kasebut. Kajaba iku, disaranake ditinggalake 10 menit sadurunge srengenge utawa sumber sinar UV. Yaiku, lebokake potongan kasebut ing toples transparan nganggo alkohol lan aduk kanggo ngresiki. Banjur wenehake jar ing srengenge sajrone 10 menit supaya potongan dadi luwih atos.

      1.    Jose ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo jawaban sampeyan lan cepet banget, aku rada edan nggoleki informasi ing internet sanajan ing forum Inggris nanging sawetara perkara durung dingerteni.

        Coba goleki apa aku tuku printer iki kanthi tawaran sing dakkirim.

        Thanks!

  3.   Quim ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel iki. Pancen menarik. Wis sawetara dina ndeleng printer iki lan nglumpukake informasi kanggo tuku. Aku ngajak sampeyan nindakake tutorial operasi kasebut, carane entuk kinerja piranti keras / piranti lunak paling apik lan resin sing paling cocog. Dheweke bakal migunani banget kanggo komunitas sing dakkira bakal tuwuh.

    Matur suwun!

    1.    Tony saka Woh-wohan ngandika

      !! Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar !!
      Kita bakal ngurmati kemungkinan nggawe artikel liyane babagan tim iki. !! Tetep di blog !!

  4.   Agustin ngandika

    Hai, apa sampeyan bisa menehi katrangan yen cocog karo resin sing bisa ditrapake?

  5.   Adri ngandika

    Halo, sugeng makarya, mung njaluk sampeyan sih, apa sampeyan bisa menehi saran marang penjual sing dipercaya utawa paling ora sing wis dikenal, matur nuwun.

  6.   Milton Farfan ngandika

    Halo, aku wis ngandhani babagan printer iki babagan kabeh telusuran sing dakgawe luwih terjangkau lan kayane pilihan sing apik, pokoke dibutuhake kanggo gaweyan perhiasan, mula aku butuh level presisi lan detail sing bisa ditampa, aku duwe sawetara pitakon babagan cara ngerti rata-rata pirang-pirang cincin sing bisa dakwenehake nganggo liter resin? apa sampeyan duwe piranti lunak ing basa Spanyol?

  7.   Cristina ngandika

    Piye kabare! Aku duwe keraguan. Yen aku pengin ngganti komputer lan instal program, apa aku bakal nggunakake maneh sandhi piranti lunak ing komputer anyar?