Gawe mesin arcade dhewe nganggo Raspberry Pi

conto mesin arcade

Akeh wong sing duwe wektu kanthi suwe saya ora bisa main judhul lan game tartamtu sing cukup bisa urip nalika isih cilik. Mungkin lan amarga iki ora mokal manawa kita ngupayakake, kanthi sabisa, kanggo nggawe mesin arcade dhewe sing bisa dielingi maneh, kanthi cara, pengalaman sing kepungkur.

Kanthi dipikirake lan adoh saka pabrik mesin profesional sing profesional, ana sing luwih sederhana tinimbang sing sampeyan kira wiwit saiki ing pasar, ana akeh kit sing wis ditawakake, bisa diarani sawetara prabot, prabot diwiwiti, keypad lan malah instalasi sing sampurna kanggo layar lan hardware, Dina iki, aku bakal nerangake babagan sampeyan mung butuh Raspberry Pi kanthi konfigurasi tartamtu supaya bisa digunakake kanggo tujuan iki.


kontrol console kanggo digunakake nganggo backfoot

Apa sing kudu dibutuhake kanggo main game favorit?

Kanthi cara sing dhasar banget lan supaya bisa main ing sembarang tipe layar, kita butuh macem-macem elemen, kanthi langkah demi langkah, kita bakal nuduhake cara proses instalasi. Yen sampeyan gelem nggawe Rasbperry Pi dadi konsol retro, iki sing sampeyan butuhake:

Minangka komentar babagan iki, kudu dielingi, yen kabeh piranti lunak wis diinstal lan bisa mbukak kabeh kanthi bener, kita bisa miwiti mikir babagan nggawe produk sing luwih maju sing mbutuhake jinis elemen liyane kayata kit kanggo bangun mebel. menehi gambar sing luwih profesional, ing pasar ana akeh pilihan, lan uga dilengkapi karo keypad, layar ...

«]

carane nginstal retropie ing Raspberry Pi

Kita ndownload lan nginstal RetroPie ing Raspberry Pi

Kanggo entuk target utama yaiku bisa menikmati game ing layar apa wae, lan sanajan pungkasane wani ing arcade dhewe, bisa uga taruhan sing paling menarik yaiku instal sistem operasi RetroPie ing Raspberry Pi kita. Sejatine, kita ngomong babagan versi Raspbian, kanthi gawan, antarmuka sing wis disesuaikan karo kustomisasi bisa ngidini kita ngluncurake emulator sing beda-beda kanggo mbukak game retro.

RetroPie beda karo pilihan liyane ing pasar amarga macem-macem kemungkinan konfigurasi, fluiditas antarmuka lan panggunaan emulator sumber terbuka, ana sing pungkasane nggawe Sembarang pangembang sing kasengsem bisa kolaborasi ing evolusi piranti lunak iki kanthi kode anyar uga kanthi nglaporake lan mbenerake kemungkinan kesalahan sing dideteksi. sing bakal didandani ing wektu sing cendhak dening masarakat.

Artikel sing gegandhengan:
3 proyek karo RGB Led lan Arduino

Ing wektu iki, kita kudu njupuk prekara sing penting banget, yaiku, sanajan RetroPie ngidini sampeyan niru konsol sing beda, sejatine gumantung saka Raspberry Pi sing digunakake, kita bisa main game utawa liyane. Conto sing jelas yaiku yen kita ngaturake Raspberry Pi 1 kanggo tujuan iki, kita ora bakal bisa muter opsi kayata Play Station 1 utawa Nintendo 64, rong pilihan paling ora, kita butuh opsi sing luwih kuat kayata Raspberry Pi 2 utawa 3. Iki dhaptar konsol sing bisa ditiru nganggo piranti lunak iki:

  • Atari 800
  • Atari 2600
  • Atari ST / STE / TT / Falcon
  • BPK Amstrad
  • Game Boy
  • Game Boy Game
  • Game Boy Advance
  • Sega Mega Drive
  • MAME
  • X86 PC
  • NeoGeo
  • Sistem Hiburan Nintendo
  • Sistem Hiburan Super Nintendo
  • Nintendo 64
  • Sistem Master Sega
  • Sega Mega Drive / Genesis
  • Sega Mega CD
  • SEGA 32X
  • PlayStation 1
  • Spektrum Sinclair ZX

Pungkasan, kudu dielingake manawa RetroPie, kanthi tepat matur nuwun kanggo masarakat pangembang sing gedhe ing sangisore proyek, saiki kompatibel karo nomer akeh kontroler tanpa kudu nginstal piranti lunak tambahan. Kita duwe conto kontrol sing kompatibel lan bisa nggunakake kontrol Play Station 3 utawa Xbox 360.

instalasi langkah-langkah demi langkah

Nginstal RetroPie ing Raspberry Pi

Sawise wis siyap kabeh hardware, saiki wayahe miwiti nginstal RetroPie ing Raspberry Pi. Ing titik iki, ana rong pilihan sing beda-beda sing bisa dipilih lan menehi asil pungkasan sing padha.

Kaping kabeh bisa instal emulator nggunakake gambar RetroPie kanthi OS Raspbian sing kalebu. Secara pribadi, aku iki minangka cara paling gampang amarga kita mung kudu ndownload gambar RetroPie saka situs web resmi proyek kasebut. Kekurangane yaiku, kanthi cara iki, instalasi bakal mbusak kabeh konten kertu microSD sing digunakake.

Pilihan kapindho bakal dilewati njupuk kauntungan saka instalasi Raspbian lawas sing wis diinstal ing Raspberry Pi. Ing gambar iki, kita mung kudu nginstal emulator RetroPie. Kanthi cara prasaja iki, kita ora bakal kelangan file sing wis bisa dipersonalisasi ing disk utawa kertu microSD.

kaca persiyapan retropie

Yen sampeyan wis milih opsi pisanan iki, cukup marang dhewe yen ndownload gambar RetroPie sampeyan kudu ngakses menu download sing ana ing situs web proyek. Sawise jendhela dimuat, kita mung kudu milih versi Raspberry Pi lan klik ing download. Proyèk iki cukup abot saengga ndownload gambar iki bisa suwe, yen sambungan kacepetan sedhengan bisa nganti 5 menit.

Ing jalur iki, kita kudu ngirim konten gambar RetroPie menyang kertu microSD kita. Kanggo iki, tindakake tumindak iki Aku nggunakake piranti lunak Etcher amarga luwih gampang tinimbang nambah gambar menyang kertu kanthi nggunakake baris perintah Sanajan, yen sampeyan pangguna canggih, mesthine sampeyan ngontrol salah siji saka rong pilihan kasebut kanthi bener. Titik ing proses kasebut, kanthi cara siji utawa liyane, biasane mbutuhake wektu udakara 10 menit. Sawise langkah iki rampung, kita mung kudu nyambung Raspberry Pi kanggo nyoba yen instalasi wis ditindakake kanthi bener.

Yen sampeyan wis nginstal instalasi Raspbian ing Raspberry Pi, kita mung kudu nginstal emulator RetroPie. Kanggo nindakake iki, sing pertama kudu nginstal paket git. Paket iki biasane diinstal kanthi standar, nanging yen ora duwe, mung prelu ngetik prentah ing ngisor iki.

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install git

Sawise kabeh paket wis diinstal lan dianyari, kita kudu ngetik printah ing ngisor iki sing bakal nginstal emulator ing versi Raspbian.

git clone --depth=1 https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup.git
cd RetroPie-Setup
chmod +x retropie_setup.sh
sudo ./retropie_setup.sh

Nalika nindakake instruksi pungkasan, kita kudu ndeleng gambar sing padha banget karo gambar sing dakkirimake ing ngisor iki. Ing kono, kaya sing sampeyan ngerteni, kita mung kudu nunjukake manawa instalasi dhasar wis ditindakake. Proses iki bisa mbutuhake sawetara menit. Sawise instalasi rampung, kita kudu miwiti maneh sistem operasi.

nginstal restropie ing raspbian

Gawe RetroPie ing Raspberry Pi

Ing jalur iki kita wis bisa nginstal emulator, kanthi salah siji saka rong cara, kita kudu terus ngonfigurasi alat tartamtu sing bakal mbantu kita nambah pengalaman pangguna kanthi signifikan uga kontrol sing bisa diputer.

Alat pertama sing kudu kita atur yaiku Samba. Piranti lunak iki bakal dadi salah siji, yen wis tekan wektune, ngidini kita nyambung menyang Raspberry Pi saka komputer liyane kanggo nambah game. Kanggo nindakake tugas iki, kita mung kudu ngakses RetroPie Setup. Ing jendhela sabanjure, cukup klik pilihan Konfigurasi Samba ROM Shares

Proses iki butuh wektu sawetara menit, nanging sawise rampung, Saiki kita bisa ngakses Raspberry Pi saka PC sing nyambung menyang jaringan sing padha. Kanggo iki, ing folder apa wae, langsung ing bilah alamat, kita nulis IP Raspberry Pi kita, yen ngerti, utawa prentah // RASPBERRYPI.

folder rasbperry

Ing wayahe iki, pungkasane, kita duwe emulator RetroPie sing dikonfigurasi ing motherboard kita, lan sing paling penting, akses menyang PC liyane. Saiki mung kudu nggoleki online kanggo kaca sing bisa ndownload game sing pengin diinstal.

Sawise duwe game sing pengin diinstal menyang game console, kita ngakses liwat Samba menyang folder konsol game kasebut lan nambah game kasebut. Sawise game ditempelake ing folder sing cocog, kita mung kudu miwiti maneh Raspberry Pi supaya bisa dideteksi lan mula bisa main.

Minangka rincian pungkasan, critakake yen nggunakake salah sawijining versi paling anyar saka RetroPie kanthi keamanan total, kita ora kudu nginstal kontrol amarga sistem operasi wis ngemot driver sing dibutuhake kanggo konsol kanggo ndeteksi. Kita mung kudu nyambungake lan urip maneh papan kasebut. Titik liyane sing kudu dielingi, yen kita pengin main kanthi cara sing luwih cair, coba overclock motherboard. Iki kanggo ngetik menu raspi-config. Kanggo nindakake lan konfigurasi iki, pancen opsional, kita kudu nulis ing Terminal:

sudo raspi-config

carane overclock Raspberry Pi

Sawise pesenan iki dileksanakake, jendela bakal katon ing endi kita bakal milih pilihan 'overclock'lan, ing sing anyar iki, ing pilihan Sedheng 900 MHz.

Kaya sing dakkandhakake, konfigurasi pungkasan iki pancen opsional lan sampeyan kudu mikir sawetara prekara, kayata antarmuka bakal luwih lancar, kita meksa prosesor supaya luwih panas, soko sing bisa nyebabake pungkasane leleh yen ora nggunakake sink panas sing bisa nyuda suhu sing didhukung dening penggemar.

Informasi liyane: programoergosum


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol