Priksa transistor: diterangno langkah demi langkah

IRFZ44N

Sawetara wektu kepungkur, kita nerbitake tutorial babagan carane sampeyan bisa mriksa kapasitor. Saiki giliran liyane komponen elektronik sing penting, piye iki Ing kene sampeyan bisa ndeleng kepiye mriksa transistor diterangno kanthi gampang banget lan langkah demi langkah, lan sampeyan bisa nindakake kanthi alat kaya konvensional kaya multimeter.

ing transistor digunakake kanthi wiyar ing pirang-pirang sirkuit elektronik lan listrik kanggo ngontrol piranti padhet iki. Mula, yen asring banget, sampeyan mesthi bakal nemoni kasus sing kudu dipriksa ...

Apa aku butuh

cara milih multimeter, cara nggunakake

Yen sampeyan wis duwe multimeter sing apik, utawa multimeter, iku mung prekara sing kudu dites kanggo transistor. Ya iki Multimeter kudu duwe fungsi kanggo nyoba transistor. Akeh multimeter digital saiki duwe fitur iki, sanajan sing murah. Kanthi iki sampeyan bisa ngukur transistor bipolar NPN utawa PNP kanggo nemtokake manawa cacat.

Yen ngono, sampeyan mung kudu masang telung pin transistor ing stopkontak multimeter sing dituduhake, lan pasang pamilih ing posisi hFE kanggo ngukur bathi. Supaya sampeyan bisa maca lan mriksa lembar data yen cocog karo sing kudu diwenehake.

Langkah-langkah kanggo mriksa transistor bipolar

carane milih multimeter

Sayange, ora kabeh multimeter duwe fitur sing gampang, lan kanggo coba nganggo cara sing luwih manual kanthi multimeter, sampeyan kudu nindakake kanthi beda, kanthi fungsi tes «Diode».

  1. Sing pertama yaiku nyopot transistor saka sirkuit supaya bisa maca luwih apik. Yen komponen sing durung solder, sampeyan bisa nyimpen langkah iki.
  2. Tes Base kanggo Emiten:
    1. Sambungake pucuk positif (abang) multimeter menyang pangkal (B) transistor, lan timbal negatif (ireng) menyang emitor (E) transistor.
    2. Yen transistor NPN ing kondhisi sing apik, meter kudu nuduhake penurunan voltase antarane 0.45V lan 0.9V.
    3. Ing kasus PNP, inisial OL (Over Limit) kudu katon ing layar.
  3. Tes Basis menyang Penagih:
    1. Sambungake timbal positif saka multimeter menyang pangkal (B), lan timbal negatif menyang kolektor (C) transistor.
    2. Yen NPN ing kondhisi sing apik, bakal nuduhake penurunan voltase antarane 0.45v lan 0.9V.
    3. Yen dadi PNP, mula OL bakal katon maneh.
  4. Tes Penerbit menyang Base:
    1. Sambungake kabel positif menyang emitor (E) lan kabel negatif menyang pangkalan (B).
    2. Yen NPN ing kondisi sing sampurna, bakal nuduhake OL wektu iki.
    3. Ing kasus PNP, ditampilake tetes 0.45v lan 0.9V.
  5. Tes Kolektor menyang Basis:
    1. Sambungake positif multimeter menyang kolektor (C) lan negatif menyang pangkal (B) transistor.
    2. Yen NPN, mesthine bakal ditampilake ing layar OL kanggo nuduhake yen ora apa-apa.
    3. Yen ana PNP, penurunan kudu maneh 0.45V lan 0.9V yen ora apa-apa.
  6. Tes Kolektor kanggo Emitor:
    1. Sambungake kabel abang menyang kolektor (C) lan kabel ireng menyang emitor (E).
    2. Apa NPN utawa PNP ing kondhisi sing sampurna, bakal nuduhake OL ing layar.
    3. Yen sampeyan mbalikake kabel, positif ing emitor lan negatif ing kolektor, bisa uga ing PNP lan NPN, iki uga kudu maca OL.

Sembarang pangukuran beda saka iku, yen ditindakake kanthi bener, bakal nuduhake manawa transistor ora apik. Sampeyan uga kudu nyathet liyane, lan tes kasebut mung bisa dideteksi yen transistor duwe sirkuit cendhak utawa mbukak, nanging ora ana masalah liyane. Mula, sanajan bisa ngliwati, transistor bisa uga duwe masalah liyane sing ngalangi operasi sing bener.

transistor FET

Ing kasus dadi a Transistor FET, lan dudu langkah bipolar, mula sampeyan kudu tindakake langkah-langkah liyane nganggo multimeter digital utawa analog:

  1. Lebokake multimeter sampeyan ing fungsi tes dioda, kaya sadurunge. Banjur lebokake probe ireng (-) ing terminal Saluran, lan probe abang (+) ing terminal Source. Asilé kudu diwaca 513mv utawa padha, gumantung saka jinis FET. Yen diwaca ora dipikolehi, mula bakal mbukak lan yen sithik banget mula bakal diseret.
  2. Tanpa nyopot pucuk ireng saka saluran, lebokake pucuk abang ing terminal Gate. Saiki tes ora kudu ngasilake maca maneh. Yen nuduhake asil ing layar, mula bakal ana bocor utawa sirkuit cendhak.
  3. Wenehake pucuk ing banyu mancur, lan sing ireng bakal tetep ing saluran kasebut. Iki bakal nyoba persimpangan Sumber-Sumber kanthi ngaktifake lan entuk maca kurang udakara 0.82v. Kanggo mateni transistor, telung terminal (DGS) kasebut kudu diluncurake kanthi cendhak, lan bakal bali saka negara bagian menyang negara sing ora aktif.

Kanthi iki, sampeyan bisa nyoba transistor jinis FET, kaya MOSFETs. Elinga duwe ciri teknis utawa papan data iki kanggo ngerti manawa nilai sing sampeyan entuk cukup, amarga beda-beda gumantung karo jinis transistor ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.