Gores kanggo Arduino, IDE kanggo pangguna Arduino sing paling anyar

Ngeruk kanggo Arduino

Pemrograman papan gratis wis modis lan ora nggumunake amarga papan kayata Raspberry Pi utawa Arduino dadi luwih terjangkau. Tutorial lan tutorial video uga luwih terjangkau lan mbutuhake sawetara jam kanggo sinau babagan dhasar Program. Amarga iku ana akeh program sing nyoba mbantu nggawe program tartamtu kanggo Arduino utawa Raspberry Pi. Malah program sing diinstal ing piranti kasebut kanggo nggawe program liyane, kanggo Raspberry Pi, kita duwe conto.

Salah sawijining program utawa piranti lunak paling misuwur sing ana gandhengane karo Arduino yaiku Gores kanggo Arduino, piranti lunak sing diorientasi kanggo pangguna pemula sing bakal mbantu nggawe program gratis supaya proyek Arduino bisa digunakake kanthi bener.

Apa Scratch kanggo Arduino?

Nanging pisanan, kita kudu ujar manawa Scratch for Arduino. Scratch for Arduino minangka program IDE sing dituju kanggo pangguna pemula. Alat kanggo Programming sing ngidini nggawe kode, kompilasi lan eksekusi kanthi nyata. Piranti lunak kasebut didhasarake ing aplikasi bocah sing misuwur sing diarani Scratch. Aplikasi iki nggoleki wulangan Programming ing antarane bocah-bocah cilik amarga blok lan program visual sing mbantu bocah cilik supaya bisa ngembangake katrampilan paling logis. Gagasan Scratch kanggo Arduino yaiku nggunakake program visual lan program pamblokiran supaya pangguna apa wae, tanpa preduli level pemrogramane, bisa nggawe program kanggo arduino.

Scratch kanggo Arduino ora ana hubungane karo Scratch utawa karo proyek Arduino, nanging amarga proyek kasebut gratis, saben proyek paling apik dijupuk supaya pangguna pungkasan bisa nggunakake dewan lan piranti lunak Arduino. Sanajan kita kudu ujar manawa telung proyek kasebut ora saling komunikasi. Yaiku, Scratch ora duwe pilihan sing dadi Scratch kanggo Arduino uga IDE Arduino ora ngidini pemrograman visual kanthi plugin sing diarani Scratch for Arduino. Scratch minangka piranti lunak mandiri lan Scratch for Arduino minangka program multiplatform independen sing, kayata Arduino IDE, ngemot driver dewan Arduino tartamtu kanggo komunikasi..

Thanks kanggo Komunitas, Scratch for Arduino duwe aplikasi kanggo Android sing ora mung ngidini smartphone bisa komunikasi karo program, nanging kita uga bisa nyoba piranti lunak sing digawe nggunakake protokol HTTP.

Kepiye cara nginstal Scratch kanggo Arduino?

Program Scratch for Arduino kasedhiya kanggo macem-macem platform, paling ora kanggo platform paling populer sing paling akeh pangguna: kita bisa nginstal ing Windows, ing macOS, kanggo Gnu / Linux lan malah kanggo distribusi Raspberry Pi, dadi kita bisa duwe program iki ing komputer sing digunakake.

Nanging pisanan, kita kudu entuk program kanggo nginstal ing komputer. On situs web resmi proyek kasebut kita bisa entuk program kanggo kabeh sistem operasi.

Gores kanggo Arduino Situs Web Resmi

Yen nggunakake Windows, kita kudu tikel kaping pindho ing paket sing diunduh lan tututi tuntunan instalasi sing kudu terus pencet tombol "sabanjure" utawa "sabanjure".

Yen sampeyan nggunakake macOS, proses iki meh padha utawa padha. Nanging sadurunge klik kaping pindho ing paket sing wis didownload, kita kudu pindhah menyang Konfigurasi macOS lan priksa manawa sistem operasi ngidini nginstal program sing ora duwe idin. Yen wis rampung, kita mbukak paket aplikasi banjur seret aplikasi menyang folder aplikasi.

Yen nggunakake Gnu / Linux, mula kudu download dhisik paket sing cocog karo platform kitaIng kasus iki, platform kasebut ora kanggo 64-bit utawa 32-bit, nanging yen distribusi nggunakake paket debian utawa paket Fedora, yaiku deb utawa rpm. Sawise ndownload paket sing cocog karo distribusi, kita kudu mbukak terminal ing folder, sing ditindakake kanthi ngeklik ing sisih tengen folder lan nglakokake ing ngisor iki:

sudo dpkg -i paquete.deb

Utawa kita uga bisa nginstal kanthi ngetik ing ngisor iki:

sudo rpm -i paquete.rpm

Sawise sawetara detik nginstal program, kita bakal duwe lambang ing menu sing bakal diarani Scratch for Arduino. Kaya sing sampeyan ngerteni, instalasi IDE visual iki gampang banget lan umume ora mbutuhake program eksternal supaya bisa mlaku kanthi bener.

Papan apa sing kompatibel karo SfA?

Sayang ora kabeh papan Proyek Arduino kompatibel karo Scratch for Arduino. Kanggo wayahe mung kompatibel Arduino UNO, Arduino Diecimila lan Arduino Duemilanove. Papan liyane ora kompatibel karo program kasebut, nanging ora ateges kode kasebut ora bisa dieksekusi, yaiku kode sing digawe bisa diekspor menyang IDE liyane supaya bisa dikompilasi lan dieksekusi. Kaya Ngeruk, SfA bisa ngirim kode menyang IDE kaya Arduino IDE lan ngirim program menyang dewan Proyek liyane sing kompatibel karo Arduino IDE lan bisa digunakake kanthi bener tanpa kudu gumantung manawa ngirim utawa ora liwat Scratch for Arduino.

Arduino 101 Kab

Babagan kode kasebut, sayangé kanggo masalah Lisensi, file kasebut ora arah, yaiku file Scratch diakoni dening Scratch for Arduino nanging program iki ora kompatibel karo Scratch. Sanajan kode sing digawe dening kaloro program kasebut kompatibel karo Arduino IDE. Masalah iki minangka sesuatu sing mesthi bakal ilang karo lakune wektu lan kontribusi Komunitas, nanging saiki ora bisa ditindakake.

Gores kanggo Arduino utawa Arduino IDE?

Ing jalur iki, sampeyan bakal kepingin weruh apa program sing luwih apik kanggo Arduino Gores kanggo Arduino utawa Arduino IDE? Pitakon serius yen kanthi logika sethithik bisa dijawab yen kita ngerti tenan apa level program kita. Scratch for Arduino minangka IDE sing ditujokake kanggo pangguna sing paling anyar lan kurang ahli sing dibantu dening aspek visual kanggo program blok, sing padha karo sing diarani semi-program. Nalika Arduino IDE minangka IDE kanggo programer level level menengah lan menengah sing ora mbutuhake aspek visual kanggo program kanthi bener. Y yen program kasebut kanggo bocah utawa bocah enom, jelas yen Scratch for Arduino minangka program sing cocog.

Nanging, yen kita duwe tim sing kuat, komputer desktop bakal cukup, luwih becik sampeyan duwe loro solusi kasebut. Kaya sing wis diandharake sadurunge, Scratch kanggo Arduino bisa mbantu nggawe blok lan Arduino IDE bisa mbantu ngirim program menyang macem-macem papan, saka Arduino utawa saka proyek liyane sing bisa digunakake karo Arduino IDE. Nanging, pilihan sampeyan pilih Sing endi sing sampeyan pilih?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   telat ngandika

    Ngeruk banget