Gawe basa sampeyan dhewe kanggo penerjemah kode morse

paket arduino, kabel usb lan hdmi

Dina iki kita bali kanthi salah sawijining tutorial sing menarik. Wektu iki, aku pengin nuduhake proyek sing gampang banget sing bakal mbutuhake wektu sing sithik kanggo diimplementasikake lan kanthi harfiah sampeyan bisa nggawe jinis penerjemah saka basa sing ditulis menyang kode Morse. Kaya biasane, sejatine ora bakal ngluwihi proyek sing piring roti lan a papan arduino Amarga, yen sampeyan pengin luwih maju, ing level piranti lunak lan uga babagan proyek pungkasan, sampeyan kudu nggawe solusi, luwih kurang, luwih apik.

Idea diwiwiti saka nggawe a panjarwa jinis font, tembung utawa tembung menyang kode morse. Iki gampang banget kaya nggunakake kertu Arduino sing bakal ngemot piranti lunak sing dibutuhake supaya, liwat output, kita bisa nggawe sawetara LED sesuai karo makna ing basa Morse sing lagi kita ucapake. Kanggo nulis teks sing pengin diterjemahake kanthi gampang, kita bakal nggunakake ponsel sing dilengkapi sistem operasi Android sing bakal ngirim teks liwat sambungan Bluetooth menyang papan Arduino UNO.

Papan Arduino kompatibel karo sensor kanggo Arduino

Materi sing dibutuhake kanggo nindakake proyek kasebut

Amarga wis nyoba utawa luwih akeh kanggo nunjukake ing ndhuwur, kanggo nindakake proyek iki, kita butuh materi tartamtu, yen sampeyan seneng karo jagad iki Edo, Aku yakin manawa ora bakal angel kanggo sampeyan nemokake apa sing ilang ing toko sing paling sering sampeyan ora duwe, sanajan, kaya sing dakkandhakake, biasane barang sing cukup asring digunakake. Khusus, kita kudu duwe dhaptar ing ngisor iki:

Sawise kasedhiya kabeh elemen sing dibutuhake, kita bisa nerusake implementasi proyek kasebut. Siji poin sing kudu dielingi yaiku kanthi harfiah sampeyan ora perlu adaptor Bluetooth digunakake ing proyek utawa kertu iki Arduino UNO kayata, amarga sambungan liyane bisa digunakake, kita mung kudu nggatekake sambungan sing digunakake, kayata, yen output digital 13 saka Arduino UNO iki cocog karo output papan sing padha sing digunakake.

Langkah-langkah kanggo nindakake proyek kasebut

Kanggo nindakake proyek iki, ing ngisor iki, aku bakal nuduhake seri langkah-langkah sing ana gandhengane karo klumpukan lan sambungan kabeh elemen sing nggawe dhaptar sadurunge sing kudu kita tindakake supaya bisa dieksekusi kanthi bener. Kaya umume kedadeyan ing jinis proyek iki, aja bebas ngowahi baris kode apa wae utawa tambahake hardware kanggo mekar lan malah nyampurnakake operasionale amarga ana jinis asil dandan, mesthi disambut.

Ing Panggonan pisanan kita bakal nindakake ing sambungan saka Arduino UNO karo papan roti kita. Khusus, output sing digunakake bakal GND lan 3.3 V. Garis sing padha bakal nyedhiyakake kita, antara liya, kanggo menehi daya menyang adaptor Bluetooth kita.

Yen wis nggawe koneksi kasebut, saiki wayahe koordinasi input data lan output adaptor bluetooth kanthi input lan output data digital saka papan Arduino. Kanthi cara iki kita bakal duwe adaptor sing nyambung karo kertu kanthi sampurna supaya bisa ditampa saiki lan saengga kasedhiya ing level teknis supaya bisa miwitingrungokake'data sing tekan ing port entri ing Arduino UNO. Minangka katrangan, critakake yen ing acara tartamtu, amarga kertu sing digunakake lan adaptor Bluetooth, sambungan sing digunakake bisa beda-beda, mula, sing paling apik yaiku deloken dokumen instalasi adaptor amarga biasane diiringi diagram koneksi.

Kita tekan ing Sambungan volt 3 volt. Kanggo iki, kita bakal nggunakake output digital nomer 13 saka Arduino UNO. Sambungan sing isih ana, kaya biasane, kita kudu nyambung menyang GND utawa lemah supaya operasi sungu bener.

Saiki tekan waktune sambungake LED sing beda. Supaya ora nyoba kanggo nggawe kekacoan, coba kandhani manawa ide kasebut nyambungake sikil sing paling dawa kanthi positif menyang salah sawijining output digital Arduino UNO nalika sing luwih cendhak nyambung langsung menyang GND utawa lemah. Kanthi cara iki, kita bakal nemokake manawa LED ijo sing pisanan bakal disambungake karo output digital 12, sabanjure output 8, LED ijo katelu kanggo output 7 nalika siji-sijine LED biru bakal disambungake karo output digital 4.

Langkah pungkasan, yen wis siyap kabeh kabel yaiku gunakake kabel sambungan USB kanggo nyambung Arduino UNO menyang komputer lan kanthi mangkono bisa nyedhiyakake piranti lunak sing dibutuhake, sing bakal ditulis lan dikompilasi saka Arduino IDE.

Sambungan antarane papan Arduino lan komputer

Siji poin sing kudu dipikirake nalika kita duwe papan sing gegandhengan karo komputer kanggo ngerti manawa kabeh bisa digunakake kanthi bener, paling ora miturut prinsip, yaiku dewan bakal duwe lampu ijo ing kabeh wektu mesthi nyambung karo komputer. Saliyane, gumantung karo adaptor Bluetooth sing digunakake, iki biasane duwe lampu abang sing sumunar amarga sambungan ora digawe karo piranti Android sing bakal digunakake kanggo ngirim huruf, frasa utawa tembung menyang piring.

Aku ngerti manawa detail ing ndhuwur bisa uga katon kaya 'tonto'nanging aku bisa negesake manawa indikasi kasebut bener banget, prelu, lan utamane indikasi sing menarik yen kita nganggep manawa ana ing komunitas pembuat bisa uga ana wong sing lagi miwiti lan, matur nuwun kanggo bocah cilik iki 'trik'dheweke bisa ngerti, paling ora, saiki tekan adaptor lan papan kasebut dhewe.

Ing jalur iki, kita mung kudu ndownload aplikasi kasebut MORSE.apk ditempelake Aplikasi iki kudu diinstal ing piranti seluler sing dilengkapi sistem operasi Android. Yen wis diinstal, sampeyan mung kudu mbukak aplikasi banjur pencet terus. Pilihan wektu iki sing paling disenengi yaiku 'Kirimi Teks', sing kudu kita klik kanggo ngakses. Sawise mlebu, kita kudu ngeklik 'Sambungake' kanggo nggawe sambungan karo papan.

Proses enkoding sing wis diikuti kaya ing ngisor iki.

  • Sawise sampeyan ngakses aplikasi ing piranti Android lan tindakake langkah sadurunge, sampeyan bakal bisa nulis huruf, tembung utawa ukara apa wae. Sawise nulis apa sing sampeyan karepake, sampeyan mung kudu klik ing send.
  • Yen teks wis ditampa kanthi bener, sistem bakal kanthi otomatis nguripake lampu lan ngetokake swara
  • Gagasanipun yaiku: lampu ijo sing pertama bakal urip lan mateni kanggo nemtokake 'titik'. Sabanjure, sungu bakal muni lan dipateni bebarengan.
  • Lampu ijo nomer loro lan nomer telu bakal urip lan mateni kanggo nemtokake 'garis' kanthi gantine. Tanduk, kayadene sadurunge, bakal urip lan dipateni bebarengan.
  • Pungkasane lampu kaping papat, yaiku lampu biru, bakal urip lan mateni kanggo nemtokake pungkasane watak, tembung utawa ukara kasebut. Yen ana sawetara jinis ruang ing antarane saben karakter, tembung utawa frase, lampu iki bakal diuripake lan dipateni kaping pindho.

Minangka poin sing kudu dipikirake, cukup ngandhani manawa ing aplikasi iki Android digawe digawe kanggo App Inventor, cara sing gampang banget kanggo ngasilake kode lan desain aplikasi sing mengko bakal mbukak ing piranti sing dilengkapi operasi sistem sing digawe dening insinyur Google.

Informasi liyane lan rincian: instruksional


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.