Octoprint: ngatur printer 3D saka mbatalake

octoprint

Yen seneng ing 3D printing, mesthi sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan proyek octoprint. Piranti lunak open source sing cukup praktis kanggo remot kontrol peralatan manufaktur aditif kasebut. Kanthi program jinis iki, sampeyan bakal entuk manajemen sing gampang lan intuisi, kanggo entuk asil sing luwih apik ing proyek sampeyan. Siji tambahan kanggo program sampeyan Desain CAD y program liyane sing perlu kanggo jinis printing telung dimensi iki.

Apa iku Octoprint?

3d printer

OctoPrint minangka aplikasi gratis lan mbukak sumber supaya bisa ngontrol printer 3D. Pangembang kasebut diarani Gina Häußge, sing nggunakake kode kontrol dhewe kanggo printer 3D dheweke. Nanging proyek kasebut katon menarik banget lan pabrikan Spanyol BQ kepincut, mbiayai pangembangan supaya OctoPrint dadi saiki: salah sawijining piranti lunak paling apik kanggo sarana iki lan digunakake ing saindenging jagad.

Kanthi bisa, sampeyan bisa ngatur kabeh printing ing cara remot lan kontroltanpa kudu ana. Kajaba iku, iku intuisi lan prasaja, karo antarmuka web sing mung perlu kanggo nyambungake piranti saka ngendi wae pengin ngontrol menyang jaringan lokal.

Lan sampeyan ora bisa mung ngirim kontrol menyang printer 3D siji, yen sampeyan duwe sawetara ing net sampeyan bisa ngatur kabeh mau. Contone, ngirim sawetara file Gcode ing tengah. Lan bab positif iku bisa diinstal ing mesin kurang-sumber, malah ing Raspberry Pi SBC. Iki minangka pilihan sing paling disenengi para pangguna. Sampeyan mung kudu nggunakake paket OctoPi kasedhiya.

Yen ora cukup kanggo sampeyan, OctoPrint uga bisa nawakake fitur liyane, kayata ngawasi karya printer nggunakake kamera ing wektu nyata kanggo ngerti carane printing lan mbatalake verifikasi sing kabeh bisa digunakake kanthi bener.

Informasi liyane lan download saka Octoprint - Kaca proyek resmi

Fitur piranti lunak iki

Saiki sampeyan ngerti babagan OctoPrint, sampeyan kudu ngerti apa iku fitur utama lan kaluwihan sing kudu sampeyan gunakake piranti lunak iki kanggo ngontrol printer 3D:

  • Kontrol lengkap printer 3D saka jarak jauh.
  • Kemampuan kanggo nglacak karya lan ngawasi.
  • Bisa nyedhiyakake data saka sensor suhu.
  • Sampeyan bisa nyetel maneh paramèter yen perlu.
  • Miwiti nyetak liwat WiFi, uga ngaso utawa mandheg yen ana ora normal.
  • Nglereni fungsi piranti lunak nggunakake mesin Cura (CuraEngine).
  • Laminator sing ngidini sampeyan ngethok model 3D kanthi bener, kanthi lapisan.
  • Ngatur slicer lan ngatur sing dikarepake.
  • Kompatibilitas karo paling jinis FDM extrusion 3D printer. Utamané karo FlashForge.
  • Gratis
  • Sumber mbukak
  • Cross-platform (Linux, Windows, macOS, lan Raspberry Pi).
  • Komunitas pangembangan gedhe kanggo nambah lan njaluk bantuan yen perlu.
  • Modular, kanthi kemampuan kanggo nambah fungsi berkat plugin.

Plugins kanggo Octoprint

Kesan digawe karo Printer ing KIT BQ HEPHESTOS

Kaya sing wis dakcritakake, OctoPrint minangka piranti lunak modular sing ndhukung plugin kanggo nambah fungsi dhasar piranti lunak iki. Ing plugins paling menarik sing sampeyan duweni yaiku:

  • octolapse: punika plugin kanggo Octoprint sing ngijini sampeyan kanggo njupuk gambar sak proses printing saka bêsik. Supaya sampeyan bisa nggunakake kanggo video, tutorial, kanggo ngrekam carane wis rampung, etc. Kajaba iku, ing wektu ora printhead katon, mung bagean, karo asil saestu nyengsemaken.
  • Update Firmware: Plugin liyane iki, kaya jenenge, ngidini sampeyan nganyari perangkat kukuh printer 3D kanthi gampang. Kanggo iki, perangkat kukuh kudu wis dikompilasi, lan ndhukung prosesor Atmega1280, Atmega 1284p, Atmega2560 lan Arduino DUE.
  • Webcam layar wutuh: Plugin liyane kanggo OctoPrint iki digunakake kanggo bisa ndeleng video printing ing wektu nyata ing layar wutuh. Soko sing ora bisa ditindakake piranti lunak dhasar. Uga bisa nampilake informasi superimposed ing layar, kayata wektu printing, suhu, etc.
  • Webcam Streamer: Plugin liyane iki ngidini sampeyan nuduhake proses printing 3D menyang sapa wae sing dikarepake, liwat streaming. Migunani banget kanggo siaran langsung ing platform kaya Twitch utawa YouTube Live.
  • Octoprint Nang endi wae: liyane iki ngijini sampeyan kanggo nggunakake piranti lunak mbatalake, saka piranti seluler kanggo bisa ndeleng status printer 3D. Contone, sampeyan bakal bisa ndeleng webcam ing seluler, suhu, status wektu nyata, tombol ngaso utawa mbatalake, gambar, etc.
  • Batal Obyek: Kadhangkala sampeyan bisa uga wis ninggalake sawetara bêsik ing antrian print, lan Mungkin salah siji saka wong-wong mau wis teka mati lan ngrusak liyane. Ya, kanthi plugin OctoPrint iki sampeyan bisa kanthi gampang ngatasi kahanan iki. Sampeyan mung ngilangi potongan masalah tanpa mengaruhi pangembangan liyane. Ing tembung liyane, iku bakal ngirit wektu lan dhuwit.
  • Discord Remote Kab: ngidini sampeyan nyambungake server kita menyang aplikasi web Discord, kanggo ngirim printah menyang printer 3D liwat bot, lan kanthi mangkono ngatur saka adoh. Kanthi cara iki, bot bakal ngrungokake printah lan nindakake operasi sing dituduhake (miwiti nyetak, mbatalake printing, dhaptar file STL, njupuk gambar kamera, nyambungake lan medhot sambungan printer, lsp).
  • Themeify: ngijini sampeyan kanggo visual ngowahi server Octoprint, ing ngono sampeyan ora kaya katon lan pengin ngatur kanggo dikarepake. Lan sampeyan ora butuh kawruh babagan CSS.
  • Print Times Genius: Iku ngidini kita kanggo ndeleng kaping printing saka bagean kanthi akurat, amarga sing Octoprint Luwih ora akurat. Kanggo nindakake iki, nggunakake algoritma pitungan maju uga Gcodes riwayat cetak kanggo nyedhiyakake wektu cetak wektu nyata.
  • Bed Level Visualizer: Pungkasan, plugin OctoPrint liyane iki ngidini sampeyan ngasilake, saka koordinat, bolong 3D saka amben kanggo leveling. Ana sing migunani banget yen sampeyan duwe sensor leveling sing dibangun ing printer 3D, kayata BLTouch.

carane kanggo nginstal plugin

Yen sampeyan kepingin weruh carane sampeyan bisa nggunakake plugin iki ing OctoPrint, nginstal, sawise diundhuh, cukup gampang. sampeyan mung kudu tindakake langkah sabanjure kanggo nginstal ing server:

  1. Ngakses server web OctoPrint.
  2. Pindhah menyang bagean Setelan Octoprint ing sisih tengen ndhuwur (lambang kunci).
  3. Saiki goleki bagean Plugin Manager.
  4. Pencet tombol Get More.
  5. Octoprint saiki nawakake 3 cara kanggo nambah plugin:
    • Instal saka repositori plugin resmi
    • Instal saka URL
    • Instal saka file sing diunggah
  6. Pilihan sing paling apik yaiku nggunakake repo resmi, amarga iki minangka pilihan sing paling aman lan sing menehi versi plugin paling anyar.

Sawise sampeyan wis milih siji sing perlu, iku bakal diinstal lan sampeyan bakal duwe siap kanggo digunakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol