OpenBOT: apa iku lan alternatif

Logo OpenBot

Kadhangkala robot Iku misale jek banget rumit lan mung ing tekan sawetara, nanging bebener iku Papan pembangunan kaya Arduino o proyek kaya OpenBOT, lan malah dhewe 3D printing, wis nggawe disiplin iki kasedhiya kanggo kabeh wong, kalebu pusat pendhidhikan ing ngendi dheweke bisa miwiti sinau babagan topik iki sing adoh banget. Karo wong-wong mau sampeyan bisa nggawe prasaja, robot mirah sing bisa nggawe dhewe ing ngarep thanks kanggo printing 3D.

Ing artikel iki kita bakal fokus kanggo nerangake apa proyek open source iki, lan carane bisa mbantu sampeyan. Kajaba iku, sawetara alternatif sing padha uga bakal ditampilake.

Apa OpenBOT?

OpenBOT

OpenBOT iku dudu proyek anyar banget, sanajan isih ana ing tahap awal. Platform kasebut wiwitane digawe dening divisi riset Intel, supaya bisa njupuk kauntungan saka kemampuan komputasi smartphone lan GPS, uga sensor giroskop, kompas, akselerometer, kamera lan fungsi liyane sing nggabungake piranti seluler Android kasebut. Kanthi cara iki, diijini wong bisa ngakses robotika nggunakake smartphone sing prasaja minangka otak robot, lan bagean sing bisa dicithak.

Iki ditulis ing Jawa, Kotlin lan C++ basa, lan dirilis ing Lisensi sumber terbuka MIT. Piranti lunak kontrol robot bisa diimplementasikake minangka aplikasi Android liyane, nanging ngidini bot-bot cilik iki dadi cerdas lan otonom. Kanthi cara iki, pangguna sing duwe seluler bisa miwiti eksperimen karo robot sing prasaja lan murah.

Lan sing paling apik yaiku sampeyan ora kudu tuku. Loro-lorone sasis saka robot dhewe lan bagéan saka support kanggo jangkar smartphone bisa print nggunakake sembarang printer 3D. Lan yen sampeyan ora duwe printer 3D, sampeyan uga duwe rencana kanggo ngethok bagean kasebut kanthi nggunakake bahan kayata plywood, karton, metakrilat, lsp. Sampeyan mung kudu tuku motor propulsi, yaiku papat listrik, baterei kanggo nguwasani motor, lan liya-liyane (uga gumantung apa sing arep ditindakake).

Sampeyan uga bisa nambah modul tambahan liyane, kayata sensor ekstra (ultrasound, kacepetan, IR,…), sistem ngawasi baterei karo Arduino Nano, kabel USB kanggo nyambungake Papan kanggo smartphone, etc. Yen sampeyan ora nggunakake jinis tambahan iki, sampeyan kudu ngerti yen kontrol robot ora mbutuhake sambungan fisik, nanging nggunakake sambungan remot liwat aplikasi klien Android liwat jaringan LAN WiFi, saka browser web, utawa liwat pengontrol game Bluetooth kayata konsol PS4, Xbox, etc.

Ing sisih liya, piranti lunak kontrol iki ing wangun app kanggo smartphone sampeyan uga nduweni sistem pembelajaran otomatis sing cerdas supaya bisa ngenali obyek (nganti 80 sing beda) lan nindakake. fungsi autopilot. Kanthi cara iki, robot bakal bisa mindhah kanthi otomatis ngindhari sawetara alangan. Nanging, yen luwih seneng nggunakake minangka kontrol radio, sampeyan uga bisa nindakake liwat remot kontrol lan nggunakake kamera smartphone.

Informasi OpenBOT liyane - Web Resmi

Alternatif sing padha

Bukak Robot Dinamis

Akhire, yen sampeyan ora wareg karo OpenBOT project, sampeyan uga duwe sawetara alternatif liyane kanggo robotika berbasis smartphone. Kita wis nuduhake salah siji saka sawetara wektu kepungkur, kaya saiki Bukak Robot Dinamis, nanging sampeyan uga duwe:

  • robo: Iku basis robot sing bisa digabungake karo sembarang piranti seluler pinter, utawa smartphone, kanggo nggawe robot pendidikan prasaja lan mirah. Ponsel bakal tumindak minangka otak kanggo awak robot iki, nggunakake sensor internal piranti seluler dhewe, uga prosesor. Salajengipun, robot iki uga bakal duwe kemampuan sinau mesin.
  • robohon: proyek robot-smartphone Jepang sing apik sing ngidini sampeyan duwe robot cilik sing bisa nindakake macem-macem gerakan lan karo asisten virtual Sharp kanggo pangenalan swara supaya sampeyan bisa sesambungan. Kajaba iku, bakal nggunakake teknologi LTE kanggo sambungan data, ngijini sampeyan kanggo nelpon liwat robot, etc.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol