openELEC: kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan pusat multimedia iki

mbukakELEC

OpenELEC minangka salah sawijining distribusi GNU / Linux sing paling fokus fokus ing implementasi pusat multimedia lengkap. Iki dirancang khusus kanggo HTPC (Home Theater Personal Computer), yaiku kanggo miniPC sing tujuane hiburan multimedia ing ruang tamu.

Kajaba iku, OpenELEC, kaya sistem liyane sing padha, uga bisa diinstal ing SD kanggo SBC kayata Raspberry Pigadhah pusat media murah lan kabeh sing sampeyan butuhake ing TV ruang tamu ... Dadi yen sampeyan ora ngerti, saiki sampeyan bisa nambah OpenELEC menyang dhaptar sistem operasi kanggo Raspberry Pi.

Apa sing diarani pusat multimedia?

Pusat media, pusat multimedia

Un pusat multimedia, utawa media-center, umume minangka implementasine supaya sampeyan bisa nikmati macem-macem konten multimedia. Iki tegese muter musik, film, nampilake gambar saka galeri, ngakses Internet, lan malah nggunakake fungsi liyane liwat ekstensi kanthi tambahan (saluran TV, radio,…).

Pusat multimedia iki biasane sistem operasi lengkap kanthi piranti lunak supaya bisa nindakake kabeh tugas kasebut, saliyane karo driver lan codec sing dibutuhake.

Microsoft Windows Media Center Iki minangka salah sawijining sistem pertama jinis iki sing dadi populer, lan sanajan durung ditampa nalika semana, dhasar kasebut bakal madegake dhasar kanggo sistem saiki, utamane implementasine sing saiki ana ing konsol video, uga proyek dedege Kodi, LibreELEC, OSMC, utawa OpenELEC dhewe ...

Babagan OpenELEC

mbukakELEC

OpenELEC minangka sistem operasi tertanam ing Linux kanggo hiburan digital. Akronim kasebut asale saka Open Embedded Linux Entertainment Center. Kajaba iku, distro cilik iki ngetutake prinsip JeOS (Cukup Cukup Sistem Operasi), yaiku sistem operasi minimalis sing mung nduweni apa sing adil lan perlu kanggo tujuane nggawe.

Platform iki ora adhedhasar liyane, nanging wis digawe saka awal lan karo sing misuwur Kodi Integrasi, soko sing umum kanggo akeh platform liyane sing padha karo OpenELEC. Lan ora amarga iku kurang saka liyane, nyatane dianugerahi keuntungan ...

Yen sampeyan kepengin weruh apa sampeyan bisa nindakake OpenLEC, kasunyatane fungsi ing ngisor iki pancen beda:

  • Nduwe a pamuter video lan panata acara kanggo reproduksi lan film sing kasedhiya ing media sing bisa diakses. Kajaba iku, ngidini sampeyan milih subtitle, nampilake informasi video, lan nggawe setelan dhasar liyane.
  • Uga duwe manager kanggo TV, supaya sampeyan bisa terus njaga episode favorit, deleng katrangan, genre, aktor, lan informasi liyane sing dipikolehi kanthi online.
  • Browser gambar terintegrasi karo sampeyan supaya bisa ndeleng gambar sing disimpen lan katalog ing perpustakaan kaya sing disenengi. Fungsi kasebut bisa dideleng siji-siji, kanggo mode slide, zoom, rotasi, lsp.
  • Mesthi ngakoni muter file audio, karo manajer kanggo lagu, buku audio favorit, lsp. Dheweke bisa katalog nganggo album, artis, lsp.
  • Yen sampeyan butuh, bisa ditampilake Saluran TV lan uga ngrekam video kanggo nyimpen acara favorit lan nonton kapan sing sampeyan karepake.
  • liyane: OpenELEC uga duwe sistem canggih kanggo nggedhekake kapabilitas kanthi nginstal addons. Kanthi sampeyan bisa nambah saluran, fungsi otomatisasi omah, alat kanggo akeh tugas, kulit utawa tema anyar, lsp.

Informasi luwih lengkap - Situs web Resmi OpenELEC

Instal ing Raspberry Pi sampeyan

Raspberry Pi 4

Yen sampeyan pengin instal OpenELEC ing Raspberry Pi (lan piranti liyane), proses kanggo nindakake iku cukup gampang. Sampeyan mung kudu ngetutake sawetara langkah sederhana:

  1. Sampeyan kudu dhisik download gambar kanggo nginstal OpenELEC. Sampeyan kudu nindakake saka situs web resmi, ing area download.
  2. Sawise ana ing kono, sampeyan bisa milih antarane file .tar sing duwe update kanggo pindhah saka siji versi menyang versi liyane yen sampeyan wis duwe OpenELEC, utawa .img file sing gambar lengkap kanggo nginstal kaping pisanan. Pilih platform sing pengin didownload gambar, kayata Raspberry Pi, Freescale i.MX utawa Generic (kanggo x86-64 PC), lan unduh .img.tar saka versi stabil paling anyar. Kanggo nindakake iki, cukup klik tombol Gambar Disk sing katon lan enteni nganti rampung.
  3. Saiki, saka komputer sing didownload, sampeyan kudu ngasilake medium Program instalasi OpenELEC, kayata USB stick, utawa kertu SD paling ora 256MB utawa luwih dhuwur. Kanggo nindakake, sampeyan bisa nggunakake program kasebut Etcher.
  4. Sawise sampeyan ngeculake kertu SD, sampeyan bisa lebokake menyang slot Raspberry Pi banjur tampil boot pisanan. Ing kono, sampeyan bakal njaluk ngonfigurasi sawetara paramèter kayata basa, wektu, lsp. Sawise rampung karo tuntunan, sampeyan bakal bisa nikmati OpenELEC kanthi lengkap.
Elinga yen sampeyan pengin nginstal ing PC, sampeyan kudu milih opsi ing bagean Boot ing BIOS / UEFI kanggo boot saka medium sing wis digawe, ing USB ...

Saiki sampeyan bisa seneng kabeh konten multimedia sing dikarepake karo OpenELEC ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol