Manufaktur aditif: sampeyan kudu ngerti babagan teknik iki

3d printer

La pabrik aditif kadang-kadang bingung karo teknik pencetakan 3D. Lan bisa uga katon padha yen sampeyan ndeleng katrangane, utawa nyithak 3D bisa uga dianggep minangka teknik manufaktur aditif dhewe.

Dadi, saiki sampeyan bisa ngerti persamaan, bedane lan Sampeyan mung kudu ngerti babagan teknik iki kanggo nggawe obyek kanthi telung dimensi kanthi nambah lapisan bahan.

Apa padha karo 3D printing?

Extruders printer Tresdpro R3 1D

La 3D printing misuwurake teknik manufaktur aditif ing omah, karo printer 3D domestik, lan uga ing industri, sing saiki bakal merevolusi cara nggawe obyek nganti saiki.

Nanging, sanajan 3D printing nggunakake teknik manufaktur aditif, ora kabeh manufaktur aditif bisa dianggep minangka 3D printing. Ing kene ana bedane gedhe.

Yen sampeyan ndeleng cara printer 3D bisa digunakake, sampeyan bakal bisa nampa model liwat file kanthi gambar sing bakal dicithak. Saka data iki, bakal pindhah menyang nambahake lapisan demi lapisan lan njupuk volume saka nol nganti duwe potongan pungkasan.

Mergo beda banget karo liyane teknik tradisional kanggo nggawe bagean 3D, kayata cetakan, mesin, lsp. ing endi mung bagean kompleksitas winates sing bisa digawe, dene ing teknik aditif luwih akeh geometri kompleks bisa digawe, mbukak kemungkinan anyar tanpa wates, wiwit nggawe saka potongan-potongan sing sederhana, nganti konstruksi omah nggunakake percetakan 3D ...

Apa Manufaktur Aditif?

3d printer

La pabrik aditif Iki kalebu akeh teknologi, kabeh padha karo sing padha, lan iku "ditambah" sethithik sak suwene proses nganti asil pungkasan dipikolehi. Antarane teknik sing dibahas yaiku:

  • 3D printing
  • Prototyping cepet
  • Manufaktur digital langsung
  • Pabrik berlapis
  • Pabrik aditif

Mulane, aplikasi jinis teknologi iki tanpa wates. Wiwitane fokus ing prototipe kanthi cepet kanggo model produksi, lan pungkasan iki ditrapake kanggo kabeh jinis sektor industri, wiwit saka obat, aerospace, mode, lsp.

Konsep manufaktur aditif digunakake ing lingkungan profesional lan khusus, nanging mesthi nuduhake teknik kanggo nggawe obyek kanthi nambah lapisan kanthi lapisan materi, tanpa nggunakake teknologi sing digunakake. Uga prakara sing penting, bisa digunakake saka plastik, kain organik, nganti logam, kombinasi, lsp.

Apa sing dibutuhake kanggo proses manufaktur?

Sederhana3D, program pencetakan 3D paling apik

Kanggo bisa nindakake proses Kanggo manufaktur aditif, barang-barang ing ngisor iki dibutuhake:

  • PC kanggo ngrancang bagean utawa model sing bakal diproduksi.
  • Piranti lunak model 3D sing dibutuhake, utawa CAD.
  • Piranti manufaktur aditif, apa wae jinise.
  • Bahan kanggo lapisan.

Nalika model 3D utawa CAD digawe, lan dikirim menyang pabrik, tim manufaktur aditif bakal maca data dimensi lan bentuk sing dibutuhake saka bagean kasebut lan miwiti nambahake lapisan cairan, bubuk utawa bahan cair kanggo nggawe model.

Nalika bahan cair digunakake, bisa dikenceng maneh, kaya plastik saka printer 3D sing dileburake ing extruder lan banjur kenceng. Cairan utawa resin sing banjur ngalami proses ngobati UV, anil, lsp, utawa bubuk logam uga bisa digunakake lan banjur dicampur ...

Contone, bisa digunakake saka PLA utawa ABS, menyang serat alami, liwat logam, nganti beton, lsp. Kemungkinan akeh.

Aplikasi

PLA 3D 850 lan 870 dening SAKATA3D

Teknik manufaktur aditif, kayata nyithak 3D, wis digunakake ing pirang-pirang sektor. Ing aplikasi ngluwihi apa sing bisa dibayangake. Sawetara conto yaiku:

  • Nyithak daging sing dicithak kanggo panganan.
  • Nyithak organ utawa jaringan urip kanggo sektor medis.
  • Struktur lan omah dicithak kanthi beton.
  • Kompetisi, kayadene ing motorsport kanggo nggawe bagean aerodinamis lan mekanik nganti saiki ora bisa ditindakake. Malah tim F1 nggawa printer menyang trek kanggo nyithak bagean aerodinamis cilik.
  • Nggawe implan utawa prostesis medis, minangka elemen kanggo operasi, ortopedi, model anatomi, lsp.
  • Sektor Aeroangkasa ing endi prototipe fungsional utawa bagean kanggo aerodinamika kapal lan pesawat digawe.
  • Industri otomotif, kanggo nggawe bagean saka kabeh jinis.
  • Industri liyane sing digawe saka alat kerja anyar, nganti model liyane sing ora bisa digawe kanthi cara sadurunge.
  • Mode, kanggo ngasilake sawetara barang.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.