Spurino: JavaScript kanggo mikrokontroler

Mikrokontroler Atmel, Espurino

Sampeyan bisa uga wis nate krungu Spurine, amarga proyek iki wis dibaptisake kanthi jeneng politikus lan militer militer Republik Roma. Utawa, sampeyan wis teka ing artikel iki kanggo golek informasi luwih lengkap amarga sampeyan wis ngerti lan pengin wiwit nggunakake.

Dadi kaya ngono, aku bakal nyoba menehi sampeyan tombol babagan Espurino lan apa sing bisa ditindakake kanggo sampeyan ing proyek mbesuk, uga sawetara rekomendasi kanggo sinau babagan program kanthi cara sing gampang.

Sawetara wektu kepungkur dakkandhani babagan Anaconda, proyek liyane sing menarik kanggo para pecinta Python sing dikarepake jadwal papan arduino nganggo basa pamrograman iki sing wis misuwur. Soko sing padha karo sing ditindakake micropython, nanging wektu iki, karo Espurino, sampeyan menehi kesempatan anyar nggunakake basa liyane ...

Apa Espurino?

Spurine

Spurine minangka proyek open source kanggo nggawe interpreter basa program JavaScript kanggo mikrokontroler. Yaitu, IDE lengkap iki wis dirancang supaya bisa program piranti kanthi mikrokontroler sing bisa diprogram sing duwe memori RAM cilik, kayata sawetara sing mung duwe 8kB lan digunakake ing akeh piranti semat.

Proyek Espurino digawe dening Gordon Williams ing taun 2012, minangka upaya ngidini pangembangan mikrokontroler ing pirang-pirang platform. Wiwitane dudu open source, mung nawakake unduhan firmware gratis kanggo STM32 MCUs.

Ing 2013, proyek kasebut bakal njupuk langkah sing penting banget open source sawise kampanye pendanaan sing sukses banget ing platform crowdfunding Kickstarter. Kampanye iki ngluwihi lingkungan pangembangan awal, golek dana kanggo uga nggawe papan sing bisa ndhukung piranti lunak iki.

Firmware Espurino saiki wis dilisensi miturut Lisensi Publik Mozilla 2.0, dene kode conto ana ing sangisore Lisensi MIT, dokumentasi ing Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0, lan file desain perangkat keras uga ing lisensi sing terakhir.

Iki carane ing Lencana resmi Espurino, sing bakal diluncurake karo pirang-pirang rilis versi liyane kaya sing kedadeyan karo proyek liyane kayata Arduino. Kajaba iku, papan iki uga nduweni kompatibilitas kanggo tameng sing kompatibel karo Arduino, sing menehi sawetara kemampuan menarik kanggo para produsen lan DIY.

Saiki proyek kasebut duwe popularitas, lan penting komunitas pangembangan lan akeh tutorial lan pitulung sing bisa ditemokake ing Internet. Mula, yen seneng JS lan mikrokontroler program, sampeyan durung nate gampang ...

Kode sumber proyek - GitHub

Situs Web Resmi - Spurine

Firmware - Download (kanggo piring liyane)

JavaScript? Mikrokontroler?

Yen sampeyan wis miwiti ing jagad iki, sampeyan bisa uga kepengin weruh apa sing diarani istilah utawa apa sing bisa menehi kontribusi kanggo proyek sampeyan. Yen sampeyan maca kanthi asring, sampeyan bakal ngerti mikrokontroler, lan sampeyan uga wis ngerti JavaScript utawa JS.

Un mikrokontroler, uga diarani MCU (Micro Controller Unit), minangka chip sing bisa diprogram sing bisa nindakake pesanan tartamtu saka memori. Iki uga bisa cocog karo definisi CPU, nanging ing MCU, umume kurang maju lan kuat, target tugas tartamtu, kayata piranti sing dipasang.

Kajaba iku, kanggo bedane saka CPU, mikrokontroler minangka sirkuit terintegrasi sing kalebu CPU dhewe, saliyane blok fungsional liyane kayata memori lan sistem I / O. Maksudku, umume komputer sing lengkap ing siji chip ...

Mula, sampeyan bakal duwe piranti sing murah lan sederhana sampeyan bisa program saengga input lan output tumindak kaya sing dikarepake lan nggawe tumindak. Sampeyan bisa nampa informasi saka sensor eksternal utawa aktuator, lan adhedhasar sing ngirim sinyal tartamtu liwat output menyang wong liya Komponen elektronik sambung

Ing istilah JavaScript, iku basa sing ditafsirake. Sing artine, beda karo sing dikompilasi yen sawise kompilasi ngasilake biner sing bisa ditindakake dening CPU, yen ana skrip sing diinterpretasikake, dibutuhake piranti lunak perantara sing diarani interpreter sing bakal napsirake prentah kode kanggo "ngandhani" CPU apa. apa sing kudu ditindakake.

JS Saiki dadi penting banget amarga pirang-pirang aplikasi sing ana, utamane ing aplikasi web. Kasunyatane, wiwitane digawe dening Netscape's Brendan Eich (banjur Mocha, banjur diganti jeneng dadi LiveScript, lan pungkasane JavaScript).

Popularitas kasebut nyebabake akeh programer lan pangguna sing kasengsem ing JavaScript, lan proyek kaya Espurino bisa nggawa kabeh luwih cedhak karo mikrokontroler program.

Ngomong-ngomong, kanggo miwiti karo Espurino IDE, sampeyan ora kudu nginstal apa-apa ing sistem operasi, iku lingkungan adhedhasar web sing bisa digunakake saka kene wae ing browser web favorit sampeyan.

Sanajan macem-macem browser web bisa digunakake, kanggo flash firmware papan iki disaranake nggunakake Chrome lan plugin sing diarani Espurino Web IDE sing disaranake saka situs web resmi lan sampeyan bisa entuk Chrome ing Link iki.

Kepiye cara sinau JavaScript?

Yen sampeyan isih durung ngerti cara program ing JavaScript, sampeyan kudu ngerti, kayata ing basa liyane, ana buku kanggo sinau, kursus, tutorial video, lan sumber daya sing akeh kanggo sinau kanthi gratis. Nanging ana sumber liyane sing bisa uga kurang disritakake lan sing paling apik kanggo nggawe gamification minangka prosedur pembelajaran JS.

Aku ngrujuk videogames sing mbantu sampeyan sinau program nganggo basa pamrograman tartamtu, kalebu JS. Kanthi game kasebut, tinimbang nggunakake keyboard utawa mouse kanggo ngarahake karakter utawa sesambungan karo lingkungan virtual, sing bakal sampeyan lakoni yaiku interpreter kanggo basa iki ing salah sawijining sisih layar lan ing endi sampeyan bakal miwiti ngetik kode (diwiwiti karo paling gampang malah sing paling maju).

Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngontrol game nggunakake basa pamrograman, dadi sajrone game sampeyan bakal pindhah sinau meh tanpa sadhar lan nalika sampeyan maju ing misi, ilmu sampeyan bakal tuwuh.

Yen sampeyan kasengsem ing cara sinau iki kanggo miwiti karo Espurino, ing kene aku bakal ninggalake sampeyan sawetara sumber kanggo sinau JavaScript nggunakake game:

Piring Espurino Resmi

Piring spurine

Sawise pangembangan pisanan saka piring kasebut Asli Espurino duwe luwih akeh proyek sing kasedhiya kanggo digunakake karo IDE lan JS. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki, iki kalebu introduksi kanggo saben wong:

  • Espurino (asli): iki piring asli, sing pertama sing dirancang ing proyek iki. Ciri-cirine yaiku:
    • STM32F103RCT6 32-bit 72Mhz ARM Cortex-M3 MCU
    • 256Kb memori flash, 28Kb RAM
    • microUSB, konektor SD, lan konektor batere eksternal JST PHR-2
    • LED abang, biru lan ijo
    • Bantalan sing ngidini sambungan modul Bluetooth HC-05
    • 44 GPIO kanthi 26 PWM, 16 ADC, 3 UARTS, 2 SPI, 2 I2C lan 2 DACs.
    • Ukuran: 54x41mm
  • Pucuk Spurino: minangka papan cilik karo mikrokontroler kanggo miwiti nglakokake proyek JavaScript lan ngontrol prekara sawetara detik. Diprogram liwat antarmuka USB kanggo mbukak skrip sing sampeyan tulis babagan Espurino IDE. Kajaba iku, duwe rega ekonomi lan sampeyan bisa nemokake kanthi pin lan tanpa pin solder ing endhas. Rincian liyane:
      • 22 GPIO (9 input analog, 21 PWM, 2 serial, 3 SPI lan 3 I2C).
      • Konektor USB-A ing papan.
      • 2 LED lan 1 tombol ing PCB.
      • STM32F401CDU6 32-bit 84Mhz ARM Cortex-M4 MCU
      • Memori: 384 Kb flash lan 96Kb RAM
      • Ukuran 33x15mm
  • WiFi Spurino: Minangka papan kembar sing praktis kanggo sadurunge, mung sawetara perbaikan sing ditambahake. Contone, ukurane 30x23mm, tuwuh kanggo nggawe chip WiFi ESP8266. Kajaba iku, USB diganti dadi microUSB, jumlah GPIO dikurangi dadi 21 (8 analog, 20 PWM, 1 serial, 3 SPI lan 3 I2C). Saliyane, mikrokontroler uga wis ditambah, saiki dadi STM32F411CEU6 32-bit 100Mhz ARM Cortex-M4 kanthi 512kb memori flash lan 128 kb RAM.
  • Spurino Puck.js: Sejatine tombol cerdas Bluetooth sing bisa sampeyan program amarga saka mikrokontroler internal lan interpreter (pra-instal) karo JS. Kajaba iku, duwe SoM 52832Mhz ARM Cortex-M4 nRF64 SoC kanthi 64kB RAM lan 512Kb flash, GPIO, tag NFC, magnetometer MAG3110, pemancar IR, termometer internal, uga sensor level cahya lan batere.
  • Spurino Pixl.js: Piranti kasebut padha karo sing sadurunge, nanging tinimbang tombol iku layar cerdas Bluetooth LE sing bisa diprogram. Layaré dawane 128 × 64 monokrom, dene ciri liyane padha karo Puck.js.
  • MDBT42Q: iku modul sing padha karo Pixl.js lan Puck.js, nanging nganggo antena keramik. Karakteristik teknis liyane padha karo sing sadurunge, nanging tanpa layar utawa tombol ing kasus iki ...
  • bangle.js: iki produk paling anyar. Jam sing bisa dienggo, jam tangan sing cerdas utawa jam tangan sing cerdas. Sampeyan bakal bisa nginstal aplikasi lan ngembangake fungsi anyar nggunakake JavaScript utawa basa pamrograman grafis (Blokir). Sampeyan mung butuh browser web supaya bisa nulis kode lan ngunggah menyang jam tangan… Kajaba iku, anti banyu, duwe Bluetooth, GPS, accelerometer, magnetometer (kanggo ngetungake kekuwatan lan arah sinyal magnetik), lsp.

Yen sampeyan butuh tuku sawetara piring Espurino kasebut sampeyan bisa nemokake ing toko situs web resmi Saka proyek iki Sampeyan uga bisa nemokake liwat seri distributor pejabat sing ditugasake ing proyek kasebut, kayata sawetara bahan makanan terkenal kayata Adafruit, lsp.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.